TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: baron12 - Temmuz 19, 2012, 07:07:46 ÖS
-
(http://img421.yukle.tc/images/980Fotograf-0202.jpg) (http://www.yukle.tc)
yaklaşık 3 defa km sıfırlandı araç ta 5 kişi artı bagaj klima en son seviyede hız 92 osmaniye iskednderun d 400 karayolu hızın oldugu bölümü tam çekecekken tel düştü bizde durmak zorunda kaldık :)))
-
3 kişi + full bagaj ile ankara-izmir arasını 5,4 ile geldim. ortalama 90-120 km arası sürdüm genellikle. gerçekten uzun yolda yakıtı kokluyor araç. tabi sürüş tarzı büyük bir etken bunda.
-
ya benim araba mınuel sayacı 0 lamadan ankarada çevre yolunda 100km hızla 5.1 e kadar düşürdüm ama 40.000 bakımı geldi ondanmıdır bilmem 9 un altına düşmez oldu... sizce bakımdanmıdır
-
olabilir şehir içi mi şehir dışımı
ya benim araba mınuel sayacı 0 lamadan ankarada çevre yolunda 100km hızla 5.1 e kadar düşürdüm ama 40.000 bakımı geldi ondanmıdır bilmem 9 un altına düşmez oldu... sizce bakımdanmıdır
-
a\t ile bu veri elde edilirse manuel ile düşünemiyorum
-
12 km ama rampa aşağı ya düz yol olduğundan olabilir, rampa yukarı çıkarken anında yükseliyor litre göstergesi :S
-
3 defa sıfırladk yanlışlıkmı var diye ayrıca yol rampa asagı degil güzel kardeşim
-
çevre yolu işte dur kalk olmuyor ama şehir içine girince 7.1 e filan hemen fırlıyor
-
bu işin pirleri daha iyi bilir sen heralde gaza basınca ayagını üstüne bide taş koyuyn >=ok
-
Baron senin araba otomotik olduğu için agresif kullanıyorsanda yakıtın hiç düşmez arkadaşta da var benim arabanın aynısı ama o otomotik ben manuel agresif sürerim ben hep o çok sakin sürer onun hiç 11litreden aşağı düştüğünü görmedim
-
şehir içi degil bu veri sehir dışı sehir içinde zaten düşürmez 9 bile razıydık düşünce
Baron senin araba otomotik olduğu için agresif kullanıyorsanda yakıtın hiç düşmez arkadaşta da var benim arabanın aynısı ama o otomotik ben manuel agresif sürerim ben hep o çok sakin sürer onun hiç 11litreden aşağı düştüğünü görmedim
-
3 defa sıfırladk yanlışlıkmı var diye ayrıca yol rampa asagı degil güzel kardeşim
doğrudur ben de gördüm bu değerleri de mesela 70-80 km gitmiş oluyordun 5.6 gösteriyor sonra bir geçitten geçiyorsun bir anda 7 felan oluyor demek istedim :) benim araç otm.
-
ben karşılaşmadım böyle bir seyle
doğrudur ben de gördüm bu değerleri de mesela 70-80 km gitmiş oluyordun 5.6 gösteriyor sonra bir geçitten geçiyorsun bir anda 7 felan oluyor demek istedim :) benim araç otm.
-
Mersin-tarsus arasi 27km sonunda 4.9u gordum. Ama arabada tek kisiydim klima kapaliydi ve maksimum tasarruf yaptim
-
fabrika verileri neye göre yapılıyor o zaman bu kadar dusukte kıskandım bak şimdi :)
-
uzun yolda manuel auto farketmez hatta auto daha az yakar ;)
-
uzun yolda manuel auto farketmez hatta auto daha az yakar ;)
aynen auto uzun yolda biraz daha az yakar manuele göre tabi bizim autolar diğerlerini bilemem :)
-
(http://img421.yukle.tc/images/980Fotograf-0202.jpg) (http://www.yukle.tc)
yaklaşık 3 defa km sıfırlandı araç ta 5 kişi artı bagaj klima en son seviyede hız 92 osmaniye iskednderun d 400 karayolu hızın oldugu bölümü tam çekecekken tel düştü bizde durmak zorunda kaldık :)))
Helal olsun. Aracınız gerçekten mükemmel temiz bir motora sahip,sakın elinizden cıkarmayın,aynı araç bizdede var ama ne yaparsan yap min 6.5lt/100km düşmüyor,hatta az egimli yolda dahi..
-
düz yolda ve sabit hızda bu tüketimler elde ediliyor ama rampa çıkmaya başladığınızda 7-7.5 çıkıyor ve düz yola indikten sonra bile ancak 6-6.5 kadar düşürebiliyorsunuz ortalama tüketimi.
-
sadece Fd6 değil, bu canım Soch i vitec'ler çok acayip motorlar. 1.8 AT HB ile, izmir içi, 8.2 - 8.5 arası tüketimim var şu an, fırsat buldukça çeşmeye gidip geliyorum. çeşme otobanı bol ve uzun rampalıdır, eğelnceli de bi yol olduğu için, sıklıkla rampalarda kicklediğim oluyor, Yani agresif kullanıyorum ama yinede tüketim ortalamam, 6.5 üzerine pek çıkmıyor. Başlarda 7.5- 8.0 altına inemiyordum, ama motora ve sürüş dinamiklerine uyum sağladıkça araç ta cüzdana uyum sağlamaya başlıyor... Bilmeyen bu araba çok yakıyor, parçası pahalı falan diyor, ama kendi sınıfının en az yakan ve parçası pahalı olsada, pek değiştirmediğiniz için en ucuz parçalı araçlardan daha az masraflı olan, orta sınıfın alabileceği en iyi araçlar hiç şüphesiz Honda markası altından çıkıyor...
-
Benm fd6 m/t 7.8 yakiyorum sehir ici ankara :)
Gecen de ort. Yakiti sifirlamistim e.sehir yolunda hafif rampa cikarken klima acik 4.8 gordum :) ama arkadan apaci bi mondeo sagdan gecmeye kalkinca hemen agzinin payini verdim direk 5.5 e cikti :D
-
full bagaj 2 kişi klima açık ortamala 130km hızla 7.8 lt ile geldim. (istanbul-adana)
-
maşallah deyin >=ok
şehir içinden çıkıp dur kalk olmadan, trafik ışığı olmadan yapılmış bir testtir.her gün tutmuyor bu kadar iyi derece.genelde 4.3 4.4 tutturabiliyorum.5.vites cruise 85km/h
(http://img422.yukle.tc/thumbs/8255IMG_0013.JPG) (http://img422.yukle.tc/image.php?id=8255IMG_0013.JPG)
-
maşallah deyin >=ok
şehir içinden çıkıp dur kalk olmadan, trafik ışığı olmadan yapılmış bir testtir.her gün tutmuyor bu kadar iyi derece.genelde 4.3 4.4 tutturabiliyorum.5.vites cruise 85km/h
(http://img422.yukle.tc/thumbs/8255IMG_0013.JPG) (http://img422.yukle.tc/image.php?id=8255IMG_0013.JPG)
bu değerleri 100km civarı yol katedınce göster bakalım ;D
-
maşallah deyin >=ok
bu değerleri 100km civarı yol katedınce göster bakalım ;D
Evet önemli olan kaç km yolun sonunda bu değerlere düştüğün.
Acaba 90km sabit hızmı yoksa 3000 devirle gitmekmi daha ekonomik? Çünkü 3000 devirde arac 105te oluyor.
-
Bence duzde 5 vites en dusuk hiz en az yakar
-
5. vitese kadar olan vitesler hızlanmak için kullanılır. yakıt tasarrufu için bir an önce 5. vitese çıkarak 90-100 km sabit hızla seyretmelisiniz. ani hızlanmalardan kaçınırsanız düz yolda 5.5 lt gibi tüketimler zor değil. uzun yolda s modunda 5. vites ve cruise kontrolle güzel tüketimler yakalarsınız. ben çoğunlukla şehir içinde kısa mesafelerde kullandığımdan 10 lt nin altına düşemiyorum.
-
100km lik mesafede yine dur-kalk vs olmadan her şartta 4.7 4.8 ortalama tutuyor.
bilmiyorum yol bilgisayarı bozuk olabilir sizin değerler yüksek kalıyor bunun yanında.
şu da var ki bu tamamen standart sürüş özellikleri içermeyen, deney amaçlı bir sürüş benimki.tek amaç en az yakıt tüketimini ekranda görmek.
-
100km lik mesafede yine dur-kalk vs olmadan her şartta 4.7 4.8 ortalama tutuyor.
bilmiyorum yol bilgisayarı bozuk olabilir sizin değerler yüksek kalıyor bunun yanında.
şu da var ki bu tamamen standart sürüş özellikleri içermeyen, deney amaçlı bir sürüş benimki.tek amaç en az yakıt tüketimini ekranda görmek.
Doğrudur emre, bende 27km'de 4.9u gördüm senin gibi deneme amaçlı her türlü ekonomiyi yaparak
-
ben 3 lüde gördüm ama çok uzun olmuyor maalesef motorun çalışması falan ama evet 100 km de olsa pek oynamıyor.
-
220 km de 4.5 yakıt tüketimim var izmir-denizli arası hız 83km.fd6 manuel,rekor benım sanırım:))istersenız foto atılır
-
at usta alem araba görsün :D :D şaka bir yana elde edilebilir veriler fd6 ile ben didime 4 kişi full klima açık yer yer vtec açık 22 kuruşla gittim .yeni kasanın yakıt tüketimi biraz daha iyileştirilmiş sanırım.
-
ama ekonomi olsun diye kullanmadım zira 2 litre a4 e şehir dışı 7.3 litre ortalama yaktırmış adamım :D
-
Acaba diğer markalarda durum nasıl? Mesela jettaların veya astraların 1.6larının tüketimi nasıl
-
emin olun civic kendi sınıfında tek öyle ummalı bir fark yok
Acaba diğer markalarda durum nasıl? Mesela jettaların veya astraların 1.6larının tüketimi nasıl
-
abi astra forumlarındada takılıyorum j kasadan ya çok memnunlar yada hiç memnun değiller.ama çok şikayet var söyleyeyim.1.6 motorun abartı yaktığı söyleniyor( atmosferik) turbo olanda pedala göre diyorlar basarsan içiyor 1.4 te öyle.jettada durum nasıl pek bilmiyorum bize benzerdir heralde.
-
arabadan ses geliyor diyorlar rüzgar sesi gıcırtı sesi falan.boyası ince diyorlar (şaşırdım) yani en ufak tıklatmada dökülüyormuş.1.4 motor problemleri falan uzuyor gidiyor...
-
jettada aynı zaten bu verilerden asagısı üretim bandından anca 100 yıl sonra gecer
-
jetta bizden daha ağır ve 1.4 aşırı besleme ama onlarda 6 vites durumu var o şekilde şehir dışı bizi yakalıyorlar şehir içide hemen hemen aynı.
-
Ben Ankara Şehir içi trafiğinde 6.1 Lt yakıyorum.Ama cruise kullanmaya özen gösteriyorum.Ani fren ve hızlanmalardan kaçınıyorum.90 Km hızın üzerine nadiren çıkıyorum.Aracım 07 OV fd6 .Bilginize.
-
yok artık otomatik şehir içi 6.1 lt imkansız
benim araba 9-10lt yakıyor şehiriçi
ya ben araba kullanmayı bilmiyorum ya da aracım bozuk o zaman
-
yok artık otomatik şehir içi 6.1 lt imkansız
benim araba 9-10lt yakıyor şehiriçi
ya ben araba kullanmayı bilmiyorum ya da aracım bozuk o zaman
şehir içi var şehir içi var.istanbul köprü trafiğide şehir içi , ankarada çevre yoluda şehir içi...ankarada trafik düzenlidir belli lokasyonlar dışında çok sıkışmaz.
-
istanbulda köprü trafiğine hiç girmiyorum,dur kalk olan sıkışık trafikte de kullanmıyorum,yine de 9 ltnin altına düşmüyo
ankarayı da iyi biliyorum 1 hafta önce oradaydım ankara şehiriçi trafiği yazmış arkadaş hep çevreyolunda gidiyorsan o şehirlerarası olur zaten
-
aracın teknik özelliklerine bakarsanız şehir içi 10.1 lt yazar
siz şehirçi 6.1 lt yakıyor derseniz fabrika verileriyle 5lt kadar çelişmiş olursunuz
zaten bu araba şehir içinde de az yaksa kimse lpg taktırmaz bence
-
otomatik vites kafadan 2 litre fazla yakıyor hondada mesela başka markaların çift kavramaları daha az yakabilir ama dayanıklılığı ve ömrü ne olur bilinmez.değerleriniz biraz fazla geldi bana deviri seviyorda olabilirsiniz 90 dan sonra araç yakıt tüketimi çok artar.çevre yoluda değil misal istanbul eskişehir yoluda tıkanmaz lakin şehir içidir.ama istanbul her yer tıkalı.
-
haklsınız ama benim araçta şehir içi değeri olan 9.2 den az yakıyor.ama ben sakin kullanmayı severim daha doğrusu yerine göre kullanırım.oto. viteste 6.1 yaktırmak sabır işi olur heralde.
-
bende sizi anlıyorum sizin araç düz herhalde, ama arkadaş ,Ben Ankara Şehir içi trafiğinde 6.1 Lt yakıyorum.Ama cruise kullanmaya özen gösteriyorum.Ani fren ve hızlanmalardan kaçınıyorum.90 Km hızın üzerine nadiren çıkıyorum.Aracım 07 OV fd6 .Bilginize. yazmış
-
ben de diyorum ki ne yaparsan yap OV FD6 şehirçiç 6.1 lt yakmaz
düz vites 2 lt az yakıyor otomatikten doğrudur
-
şehiriçinden kasıtlarınız farklı gördüğüm kadar arkadaşlar.
cruise kullanılan bir yer zaten bizim yakıt tüketimi lügatımızdaki "şehiriçi" kavramına uzak bir yerdir.
-
þehiriçinden kasýtlarýnýz farklý gördüðüm kadar arkadaþlar.
cruise kullanýlan bir yer zaten bizim yakýt tüketimi lügatýmýzdaki "þehiriçi" kavramýna uzak bir yerdir.
Evet ayrica ortalamanin yakalandigi km'de onemli yani 5 kilometrede 6lt ortalama yapmak basari degil bence
-
ben 45 km sabit hızla gittim yinede 5.7 den aşağıya düşmedi sorun bendemi acaba:D
-
araçta giderken iki kişi dönüşte tek kişiydim, bagajda 30-40kg yük var, yol %90 otoban %10 şehir içi. manuel vites.
(http://f1207.hizliresim.com/z/r/9zpjx.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Arkadaşlar bende 09 elegance mt var.bende 1 depo benzin ile 678 km yaptım ortalama yakıt 5,2 lt.klima hep açıktı.henüz lamba yanmamıştı.shell görünce girip fulledim taşana kadar bastırdım 40 litre aldı.
-
Arkadaşlar bende 09 elegance mt var.bende 1 depo benzin ile 678 km yaptım ortalama yakıt 5,2 lt.klima hep açıktı.henüz lamba yanmamıştı.shell görünce girip fulledim taşana kadar bastırdım 40 litre aldı.
4 lt fılan yanlıs mı gosterge
-
ramco 06 ben deponun kaç litre olduğunu bilmiyorumki 40 mı 50 mi
-
Sevgili arkadaşlar yorumlarınızı okudum.Kısa kısa cevap vereyim.Ankara'yı bilenler için yazıyorum evim eryamanda.Eryaman Göksu yolundan hiç ışığa takılmadan köpru altları kullanılarak Gençlik Parkına kadar gitmek mümkündür.Ben Ani frenlemeden,gereksiz hızlanmalardan,makaslardan,ataksiyonlardan,beyaz şahinlerden =)) uzak duruyorum.Eski aracımda Honda Vtech II idi.Oda Yakıt/Km hesabıyla Benzinde 28 Krş yakıyordu.Bu Tamamen pilotaj.Cruise kullanıyorum frene basmak yerine "Cancel" tuşuna basıyorum.Hızlanacağım yerde el gazı ile gaz veriyorum.Şehir içi trafiği tabiri ankara ile istanbul kıyaslandığında elbette bir değildir.bir arkadaşımızda 6.1 lt 5 km sonra yakalandıysa değer doğru değildir demiş.O arkadaşımada şunu söylemek istiyorum.Benzinimi sürekli olarak TP( Türkiye Petrolleri)'nden almaktayım.Bitmeden Alırım.hep 2 çizgi kala almaya özen gösteriyorum.ve Sürekli 170 Tl lik benzin alıyor arabam.170 lira ike şehir içinde 540 Km yol yapabildiğime göre Buyrun hesaplayınız. Büyüklerime Saygılar.Küçüklerime Sevgiler Pol.Mem. Cemil KAYA
-
Valla bende otomatik civic var ama şehir içi bildiğiniz gibi benzini içiyor. Hatta ben civic'lere benzin kolik diyorum.
Dün akşam televizyonda ford EcoBoost 125PS 1.0 duyunca nasıl yani diyerek fordun web sayfasına girdim.
Şehir içi: 6,4
Şehirlerarası : 4,4
bu rakamları gördükten sonra olay budur diyorum.
http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/teknik-ozellikler
Ha civic böyle yaktı şöyle yaktı diyenlerede şunu söyleyeceğim.
50 binlira verip bir araba alacağım ve şehirlerarası yolda 90'la gideceğim :)
Ozaman alırım bir şahin alırım tepe tepe kullanırım ne diye okadar para vereyim! İstesemde 120 basamam, parçasıda ucuz. :)
-
Sevgili arkadaþlar yorumlarýnýzý okudum.Kýsa kýsa cevap vereyim.Ankara'yý bilenler için yazýyorum evim eryamanda.Eryaman Göksu yolundan hiç ýþýða takýlmadan köpru altlarý kullanýlarak Gençlik Parkýna kadar gitmek mümkündür.Ben Ani frenlemeden,gereksiz hýzlanmalardan,makaslardan,ataksiyonlardan,beyaz þahinlerden =)) uzak duruyorum.Eski aracýmda Honda Vtech II idi.Oda Yakýt/Km hesabýyla Benzinde 28 Krþ yakýyordu.Bu Tamamen pilotaj.Cruise kullanýyorum frene basmak yerine "Cancel" tuþuna basýyorum.Hýzlanacaðým yerde el gazý ile gaz veriyorum.Þehir içi trafiði tabiri ankara ile istanbul kýyaslandýðýnda elbette bir deðildir.bir arkadaþýmýzda 6.1 lt 5 km sonra yakalandýysa deðer doðru deðildir demiþ.O arkadaþýmada þunu söylemek istiyorum.Benzinimi sürekli olarak TP( Türkiye Petrolleri)'nden almaktayým.Bitmeden Alýrým.hep 2 çizgi kala almaya özen gösteriyorum.ve Sürekli 170 Tl lik benzin alýyor arabam.170 lira ike þehir içinde 540 Km yol yapabildiðime göre Buyrun hesaplayýnýz. Büyüklerime Saygýlar.Küçüklerime Sevgiler Pol.Mem. Cemil KAYA
Memur bey yanliz verdiginiz verilere gore ortalamaniz 100kmde 7.5 oluyor :)
-
7,5 lt nereden ulaştığınızı sorsam? :)
-
7,5 lt nereden ulaþtýðýnýzý sorsam? :)
170tlye 540km gidiyorsaniz yaklasik 40.5lt benzin tuketmissiniz demektir. 540kmde 40.5 tuketirseniz 100kmde 7.5 tuketirsiniz ;)
-
Beyler ben 0 ladım şuan 7.8 gibi değerler elde ettim tabi sakin kullanıyorum ve bundan sonra da öyle kullanıcam,özellikle michelin taktırdıktan sonra çok konforlu geldi bende orta hızlarda sakin sakin sürüyorum daha az stres daha rahat kafayla,önceden 12 nin altına inmiyordu,basıyordum çok
-
170tlye 540km gidiyorsaniz yaklasik 40.5lt benzin tuketmissiniz demektir. 540kmde 40.5 tuketirseniz 100kmde 7.5 tuketirsiniz ;)
Bu durumda benim gösterge hatalıymış.Özürlerimi Sunuyorum.
-
Gostge hatali olabiliyor, bir kere benim de 8.2 gosteriyordu ama aldigim benzine gore hesapladim 10lt cikti...
-
Gostge hatali olabiliyor, bir kere benim de 8.2 gosteriyordu ama aldigim benzine gore hesapladim 10lt cikti...
+1905
-
bu arada cruıse control acık el gazıyla artırmak o hıza ulasmak için dip gaz yapmak anlamına gelıyor o yuzden hızlanmak ısteyınce cruıse acıkken bıle ayagınızla basarsanız daha az yakar cruıse gaza basınca devreden cıkmıyor biliyorsnuzdur,ama ınce detay kafayı yıcez yakıt die bu 3,25 ciler nasıl gazlayıp duruyor yaws ;D
-
bu arada cruıse control acık el gazıyla artırmak o hıza ulasmak için dip gaz yapmak anlamına gelıyor o yuzden hızlanmak ısteyınce cruıse acıkken bıle ayagınızla basarsanız daha az yakar cruıse gaza basınca devreden cıkmıyor biliyorsnuzdur,ama ınce detay kafayı yıcez yakıt die bu 3,25 ciler nasıl gazlayıp duruyor yaws ;D
nasıl dip gaz yapmak anlamına geliyor hemşerim elektronik olarak yapmıyormu o işi?
-
nasıl dip gaz yapmak anlamına geliyor hemşerim elektronik olarak yapmıyormu o işi?
Elektronık olarak dip gaz yapıyor işte :) cruıse acıkken el gazıyla bıraz basılı tutun arac o hıza cıkmak ıcın yapıstırıyor pedalın uzerıne dıp gaz yapın anlarsınız demek ıstedıgımı ;D
-
doğrudur bence, istenilen hıza hemen çıkmak için tam gaz veriyor olabilir
-
doğrudur bence, istenilen hıza hemen çıkmak için tam gaz veriyor olabilir
gaza basıyorum cruıse de ıken sonuna kadar basıyorum ama almıyor cunku arac dıp gaz yapmıs oluyor
-
Şu araba şehir içinde az yaksa ne güzel olacak, istanbul`da gündüzleri dışarı çıkasım gelmiyor.
-
benzin pahalıysa araba ne yapsın 1 litre benzin alıyoruz 2 litre vergisini ödüyoruz
-
Hemşerim ben az önce tatilden döndüm.Ölçüm nettir.İlk aldığım yerde dönüşte tekrar doldurdum. Yakıt:LPG, Yapılan yol:2204 km, Alınan yakıt:359 tl,yakıt lt ortalaması:190 kr, Klima:%80 açık, Hız: 110-130 arası,Şehir içi tahmini:150-200 km arası.Düz yollarda 110-120 arası cruise, Dalaman -Antalya, Manavgat-Konya, Ulukışla Pozantı arası rampalarda Allah ne verdiyse gazladım.Beni çok şaşırttı.Çok yakıyor diyenlere nazire yaparcasına ...........
-
Hemşerim ben az önce tatilden döndüm.Ölçüm nettir.İlk aldığım yerde dönüşte tekrar doldurdum. Yakıt:LPG, Yapılan yol:2204 km, Alınan yakıt:359 tl,yakıt lt ortalaması:190 kr, Klima:%80 açık, Hız: 110-130 arası,Şehir içi tahmini:150-200 km arası.Dalaman -Antalya, Manavgat-Konya, Ulukışla Pozantı arası rampalarda Allah ne verdiyse gazladım.Beni çok şaşırttı.Çok yakıyor diyenlere nazire yaparcasına ...........
hocam hoşgelmişin.
-
Sağol dostum. Saat 19.30'da Osmaniye de idim. Konya'da bir gaz aldım. Mustafabeyli'ye 2 km kala gaz bitti. Adamlar okudular mı nedir.
-
Sağol dostum. Saat 19.30'da Osmaniye de idim. Konya'da bir gaz aldım. Mustafabeyli'ye 2 km kala gaz bitti. Adamlar okudular mı nedir.
ben araç yüklüyken ölçtüm hocam tam tamına 15km götürdü, aynı yolu hiç yüksüz gitmiştim 18km götürmüştü, araçlarımız az yakıyor.
-
bu arada kırıkkale merkezde lpg pompa fiyatı 1.69tl gel de çıldırma.
-
O ne ya 1.87 nin altını görmedim.
-
(http://b1207.hizliresim.com/z/x/b6dnu.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
(http://c1207.hizliresim.com/z/x/b6dqt.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Benim ki gaz da 7.1 gösteriyor
-
(http://g1207.hizliresim.com/z/x/b6dsj.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Bu verileri gazla göremezsin
-
yukarıda yüklediğim resimlere bakarak değerlendirme yapalım arkadaşlar, sapma olasılığı da var tabiki fakat çok iyi değerler.
-
Bu verileri gazla göremezsin
bu verilerin tamamını gazla gördüm fakat sapma olduğu bir gerçek, gerçekte 5.54lt yakmıştı.
-
Sürekli iniş halindeydin galiba
-
Sürekli iniş halindeydin galiba
hocam 530km inişi nerede bulacağız ;D
-
açık filtre az yaktırıyor basmazsan.
-
Ben cruise ile düz yolda 80 km hızla çok denedim.İlk başlarda 4.0-4.5 arası gösteriyor sonra fırlıyor.
-
Ben cruise ile düz yolda 80 km hızla çok denedim.İlk başlarda 4.0-4.5 arası gösteriyor sonra fırlıyor.
hocam beni tanırsın, istersem yaparım bilirsin.
-
dostum senin araç km ye 10 kuruş yakıyor
-
kırıkkalede olsak 1.69 dan milangaz alıp gazla babam gazla....
-
Bu verileri ben ki biliyorsun sitede en düşük verileri yakalayan kişilerden biriyim.2004 es imle benzinde 850 km yapmıştım. Seni sadece tebrik ediyorum.Helallllllllllll
-
Bu verileri ben ki biliyorsun sitede en düşük verileri yakalayan kişilerden biriyim.2004 es imle benzinde 850 km yapmıştım. Seni sadece tebrik ediyorum.Helallllllllllll
teşekkürler hocam.
-
kacaman yapar
teşekkürler hocam.
-
kacaman yapar Bu verileri ben ki biliyorsun sitede en düşük verileri yakalayan kişilerden biriyim.2004 es imle benzinde 850 km yapmıştım. Seni sadece tebrik ediyorum.Helallllllllllll
teşekkürler hocam.
eyvallah.
-
çok iyi değerler, helal olsun.
-
Şöyle bir şey daha var uzun km ler boyunca yakıt göstergesini sıfırlamazsanız çok ufak değerler görürsünüz.Ben 2100 km yol yaptım arabanın dediğine göre 28 kuruş yaktım ama aslında 32 kuruş yakmıştım..
-
bu 4.2 benzinle değil tüp ile yakalandı değil mi?
-
bu 4.2 benzinle değil tüp ile yakalandı değil mi?
ekran benzin tüketimini gösterir. yani benzinde 4.2 tüketmiş ise 4.2 x 1.2 = 5 lt civari LPG tüketmiştir. Harika hatta mükemmel inanılmaz bir değer 530km az değil.
-
-
Nasıl bir sabırdır bu sizdeki :D
-
inadım inattır biraz, hepsi bu aslında.
-
tebrik ediyorum gerçekten kutlarım sizi :)
-
bende bu up down göstergesi yok neden acaba 2012fd 6
-
bende bu up down göstergesi yok neden acaba 2012fd 6
araç otomatik mi?
-
evt sadece manuellerde var galiba değil mi
-
Bir aylık kullanım sonrası ay sonu raporum :)
400 tl (her pazartesi 100 tl olmak üzere) 1300km %100 şehir içi, benzinli otomatik fd6 ile :)
kullandığım saat, rota ve tarzı değiştirmek km de 50 kuruştan 30 kuruşa düşürdü tüketimimi :)
-
aynen ;)
-
ee yani :) otomatik zaten sakin kullanımda en ekonomik devir aralıklarında çalışır, s ye alıp gaza da az yüklenirseniz de en yüksek performans aralığına geçer, haliyle ihtiyaç yok shift ışıklarına
-
tebrik ediyorum gerçekten kutlarım sizi :)
teşekkürler.
-
400 tl (her pazartesi 100 tl olmak üzere) 1300km %100 şehir içi, benzinli otomatik fd6 ile :)
kullandığım saat, rota ve tarzı değiştirmek km de 50 kuruştan 30 kuruşa düşürdü tüketimimi :)
Gökberk selam ; Allah aşkına onu nasıl becerdin yaa. 50 tl ile 125 km yol yapıyorum (yani 40 kuruş) resmen sağ bacağım ağrıyor kasmaktan, sen 50 tl ile 163 km yol yapmışsın :) o nası bir tarz, rota, saat değişimi ki ? Bu aralar iyiden iyiye tüp düşünüyorum, sizin de fikirlerinizi okumak isterim.
(Bu arada bilmeyen arkadaşlara, Faw13 ile benim araba aynı. Sadece benimki aynı civicin siyahı :D :D )
-
rekor bende
ilk fırsatta fotoları yüklücem :D
220 km de 4.5 yakıt tüketimim var izmir-denizli arası hız 83km.fd6 manuel,rekor benım sanırım:))istersenız foto atılır
-
bu resimlere bakmadan kimseler rekordan bahsetmesin lütfen, herkese selamlar.
-
ve hatta bir de bu resme bakalım.
-
>=ok
-
100km de 7 litre yani.çok iyimser bir değer şehiriçi otomatik fd6 için.
ayrıca tüp takılan araçların yol bilgisayar değerleri gerçekçi değildir unutmayalım
-
150 klm civarı benım yakıt ortalaması 3,5 cıvarıydı lpg doldurdum yaklasık 15km civarı ınıstı bılgısayar 0da kaldı sonrasında yukselmesı zaman alıyor yanı bu degerler normal ama dogr sonuc değil ankarada lpg 1,85 x 4 lt 0.7 kurus sizce gercek mi ;D
-
Bu değerleri İstanbul`da rüyanızda göremezsiniz :)
-
rekor bende sanıyordum 220 km ye 4.5 lt.bırde 160km ye 4.2 lt değerlerım vardı.bunlar çok daha iyi tebrıkler
-
>=ok
ya gözüm bozuk yada bilgisayar kafayı yedi :D bosta yokus assagı bile o degeri görmek nasip olmadı.80-100 km de degil 530 km.bence honda yakıt testlerini sizinle yapmalı :D
-
tam isabet kacamandan korkulur adam aştı artık hondayı
>=ok
ya gözüm bozuk yada bilgisayar kafayı yedi :D bosta yokus assagı bile o degeri görmek nasip olmadı.80-100 km de degil 530 km.bence honda yakıt testlerini sizinle yapmalı :D
-
ben 3 sene önce 900 km yolu 4.9 ile tamamlamıştım-kayseri izmir arasını...helal olsun arkadaşlara-iyi düşürmüşler değerleri....
-
Herkese teşekkür ederim, çok sabrettim bu değeri görmek için.
-
valla işe 15 - 20 dakika geç gidiyorum, sadece çevre yolu kullanıyorum, gaza da artık pedal altında yumurtayı geçtim çok pahalı bir çin porseleni falan varmış gibi basıyorum :D dur kalklarda da mümkün mertebe gaza basmadan otomatiğin kendi itişiyle gitmeye çalışıyorum (araya dalan çok oluyor ama takmayınca sorun değil :P) yokuş aşağı dur kalkta da atıyorum vitesi boşa kendi kendine kayıyor :)
bir de klimayı minimal düzeyde kullanıyorum, yavaşlayınca camları aç klimayı kapat şeklinde (kısacası işkence çekiyorum :D)
gerçi bu son hafta daral geldi epey bi dip gazladım şimdi 9.2 lt de aynı koşullarda
-
@kacaman şunu hiç söylememişsin; bu benzin değeri mi, lpg değeri mi ? Senin araç lpg li, ben de bu ara lpg taktırmayı düşündüğümden soruyorum, lpg takılınca (sanmıyorum ama) göstergeyle ilgili de bi ayar falan yapılıyor mu :) ? Bu göstergenin bilgilendirmesi lpg taktırınca ne oranda doğru oluyor ki ? Hiç gazı fulleyip 100 km yapıp tekrar fulleyerek 100 km de kaç lt tükettiğini hesaplayabildin mi ? Araçlarımızın aynı olduğunu sanıyorum, o yüzden lpg ile ilgili kararlarımı etkileyeceğinden vereceğin cevaplar ve tecrübelerin önemli.
-
@kacaman şunu hiç söylememişsin; bu benzin değeri mi, lpg değeri mi ? Senin araç lpg li, ben de bu ara lpg taktırmayı düşündüğümden soruyorum, lpg takılınca (sanmıyorum ama) göstergeyle ilgili de bi ayar falan yapılıyor mu :) ? Bu göstergenin bilgilendirmesi lpg taktırınca ne oranda doğru oluyor ki ? Hiç gazı fulleyip 100 km yapıp tekrar fulleyerek 100 km de kaç lt tükettiğini hesaplayabildin mi ? Araçlarımızın aynı olduğunu sanıyorum, o yüzden lpg ile ilgili kararlarımı etkileyeceğinden vereceğin cevaplar ve tecrübelerin önemli.
evet tespitlerin doğru, lpg nin map ayarları yapılırkenki verilen değerler gerçekteki yaktığı miktar ile yol bilgisayarında görülen değerin arasındaki farkı açmakta, araç bilgisayar olarak 4.0lt yaktı gösterdiği sırada aslında 5.54lt yaktı arkadaşlar, kimseler inanmaz belki ama 1litre lpg ile yüksüz olarak klima açmadan ve tıstıs 90 ı hiç geçmeden ve inişlerde sallayaraktan 18.05km yol yaptım, inandırıcı gelmeye bilir fakat birkaç kez bu değerleri yakaladım. Lpg kesinlikle takılmalı herkese tavsiye ederim, montajın kalitesi ve lpg kitinin kalitesi de çok önemli.
-
Net cevap, net tavsiye. Teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar LPG Kiti takıldığı zaman aracın benzin yakış değerlerinde bir bozulma olabilirmi? Aracıma LPG takıldığından beri rakamlar 100 km deki değerler uçtu diyebilirim. 12,8 - 13 lt den aşağı düşmüyor. Araç 2012 FB7 Otomatik, BRC MY11 Kit
-
Ben de bu yaz 4.8 lt yi dahi gördüm. Ama bence bu değerler yanıltır insanı. En gerçek ölçüm kendininkidir. Ben aldığım benzinleri ve yaptığım kilometreyle birlikte hesapladığımda 6.8 litre çıktı tabi bu kilometrenin içinde az da olsa şehir içi de var. Yaptığım kilometre 2250. Ben de otomatik kullanıyorum. Öyle çok agrasif kullanmam. Klimayı da çok açmam.
-
evet tespitlerin doğru, lpg nin map ayarları yapılırkenki verilen değerler gerçekteki yaktığı miktar ile yol bilgisayarında görülen değerin arasındaki farkı açmakta, araç bilgisayar olarak 4.0lt yaktı gösterdiği sırada aslında 5.54lt yaktı arkadaşlar, kimseler inanmaz belki ama 1litre lpg ile yüksüz olarak klima açmadan ve tıstıs 90 ı hiç geçmeden ve inişlerde sallayaraktan 18.05km yol yaptım, inandırıcı gelmeye bilir fakat birkaç kez bu değerleri yakaladım. Lpg kesinlikle takılmalı herkese tavsiye ederim, montajın kalitesi ve lpg kitinin kalitesi de çok önemli.
5,54 sence doğru değer mi mobilet mi bu ankarada lpg fıyatı 1,85 x 5,54 = 10 kurus
-
5,54 sence doğru değer mi mobilet mi bu ankarada lpg fıyatı 1,85 x 5,54 = 10 kurus
kesinlikle doğru ölçülmüş değerlerdir, araçta hiç yük yok, klima kapalı, 80 i hiç geçmedim ve inişlerde salladım, güzerhahımızı belirtelim, Kırıkkale- kırşehir - mucur - hacıbektaş- gülşehir- nevşiher - derinkuyu - niğde- kemerhiser ve otoban üzerinden pozantı adana ve osmaniye.
-
adasim sana sadece helal olsun diyorum.
ben 3 leri falan gordum ama cok uzun yol degildi
-
ankara konya arası 260 km civarı hız 100-120 /5.4 ortalama yakıt araç otomatik ve 206000 km de konya silifke arası ise 5.7 yakıt
ve aldığım lpg yi hesaplayınca 175 kuruş yaktı km de nasıl yakıt fazlamı ?
-
Denizli-Marmaris-Datça arası (150km LPG ile) 600 km yol yaptım 5.1 lt altına düşmedi göstergeler ama 450 km benzinli kullanımda 4.5 TL'den 170 lira yaktım . Yani 37.7 litre benzin yemiş bulunuyor kerata. Yokuşların çok sıkıcı olduğunu belirtmek isterim.
-
Denizli-Marmaris-Datça arası (150km LPG ile) 600 km yol yaptım 5.1 lt altına düşmedi göstergeler ama 450 km benzinli kullanımda 4.5 TL'den 170 lira yaktım . Yani 37.7 litre benzin yemiş bulunuyor kerata. Yokuşların çok sıkıcı olduğunu belirtmek isterim.
yokusta acımıycaksın benzine kücük vites yüksek devir o zaman gazdan cek tekrar bas saha kalkıyor :D
-
Canı sağolsun dedik artık. Kerata marmariste üzmedi beni. :))
-
arkadaşlar 1 aylık aracımı yakıt yüzünden ya satacağım yada lpg taktıracağım, brc bayiisi ve aynı anda atiker i de olan bir arkdaşımla görüştüm
atiker 1350 tl
brc 1650 tl
atiker ile brc aynı chip dedi ve hızlı veri akışı ile çok beygir kaybetmezsin dedi, tavsiyem atiker olur, memnun kalmazsan fark almadan brc ye çevirim dedi, ayıca brc nin motor garantisi vs yokmuş, hepsinin varmış, sanayii bakanlığı onaylı olması sebebi ile, hangi marka lpg taktırırsan taktır, lpg kaynaklı sorunu lpg firması, lpg den kaynaklanmayan honda motor arızalarını ise honda garantiden yapmak zorunda dedi, yapmazlarsa bana gel, avukatımla bir yazı göndeririz , birde hakem heyeti yazısı , sıkıysa yapmasınlar dedi.
şimdi asıl soruma geliyorum. %40 dan fazla yakıt sarfiyatın şehir içi için imkansız diyen servis sahibi, buradaki forumda %60 gibi yakıt tasarrufu yazılarını okuduğunu ve güldüğünü söyledi, araba sürekli gaz hissedilerek, göz ibrede sürülmez dedi, honda dan zevk alarak sür %40 yakıt tasarrufu sağla dedi.
atiker için dezavantaj yazabilecek varmı. taktırsam ne kadar tasarruf sağlarım, araç çekişten çok düşermi. vs vs vs
teşekkürler
-
25/8 Cumartesi günü BRC Lpg taktırdım. Çekiş konusu çoktan bitmiş, sadece yokuşta biraz hissediliyor, o da hafif gaza yüklenince gideriliyor. Hatta birçoğu hissedilmiyor bile diyor, o derece yani. Atiker'le ilgili çok fazla bilgim yok, iki arkadaşım taktırdı, gayet memnunlar.
-
25/8 Cumartesi günü BRC Lpg taktırdım. Çekiş konusu çoktan bitmiş, sadece yokuşta biraz hissediliyor, o da hafif gaza yüklenince gideriliyor. Hatta birçoğu hissedilmiyor bile diyor, o derece yani. Atiker'le ilgili çok fazla bilgim yok, iki arkadaşım taktırdı, gayet memnunlar.
Hayırlısı olsun hocam maliyet nedir ?
-
lpg'yi ayrı tutuyorum da bu benzin fiyatlarıyla arabalarımız az yaksa ne olacak sonuç ortada :) neyin kafasındayız bilmiyorum gerçekten. benzin deposunu sıfırdan fulledim asabım bozuk gelmeyin üstüme :(
-
lpg'yi ayrı tutuyorum da bu benzin fiyatlarıyla arabalarımız az yaksa ne olacak sonuç ortada :) neyin kafasındayız bilmiyorum gerçekten. benzin deposunu sıfırdan fulledim asabım bozuk gelmeyin üstüme :(
cidden abartmıyorum ama araba sürmekten korkar oldum, hafta sonu hanımın başı dönüyordu gezmekten, şimdi iki adım yere götürüp geri dönüyorum, temde bile 110 u geçmiyorum, i30crdi varken temde 200 ler çerez gibi gidiyordu, buna rağmen 245 kuruşu geçmedim, bu honda 13 lt abi, şaka gibi 13 lt, geçenlerde manuel kullanayım dedim, 12,1 lt ye kadar düştü, ama 12 lerle felan olacak gibi değil, arkadaşım i30 2012 model otm benzinli aldı adam 9 lt yi henüz görmüş değil ve yemin içiyor, km ye hiç bakmıyorum kafama göre sürüyorum diyor. şehirler arası honda az yaksa ne, yapın bakalım 160 ne kadar yakacak, 110 la 1000 km yol gidilirmi, bolu yolunda kim 90-100 le gider, megan la 210 basıyordum, civic le 100 le gidiyorum, ben bu arabaya aşıktım, nefret etmeden ya lpg taktırmam lazım yada satıp hemen bir dizele uçmam lazım
-
Dizelin o kafa şişiren sesini çekmektense 3 kuruş daha fazla veririm. Bu arabayı alırken yakıtın durumunu bilmiyor muydunuz ? Bir lpg kiti işini çözer. :)
-
cidden abartmıyorum ama araba sürmekten korkar oldum, hafta sonu hanımın başı dönüyordu gezmekten, şimdi iki adım yere götürüp geri dönüyorum, temde bile 110 u geçmiyorum, i30crdi varken temde 200 ler çerez gibi gidiyordu, buna rağmen 245 kuruşu geçmedim, bu honda 13 lt abi, şaka gibi 13 lt, geçenlerde manuel kullanayım dedim, 12,1 lt ye kadar düştü, ama 12 lerle felan olacak gibi değil, arkadaşım i30 2012 model otm benzinli aldı adam 9 lt yi henüz görmüş değil ve yemin içiyor, km ye hiç bakmıyorum kafama göre sürüyorum diyor. şehirler arası honda az yaksa ne, yapın bakalım 160 ne kadar yakacak, 110 la 1000 km yol gidilirmi, bolu yolunda kim 90-100 le gider, megan la 210 basıyordum, civic le 100 le gidiyorum, ben bu arabaya aşıktım, nefret etmeden ya lpg taktırmam lazım yada satıp hemen bir dizele uçmam lazım
lpg takılsın, sıkıntısız gez.
-
Sağol hocam. Maliyeti bilmiyorum çünkü sızdırmazlıktı, muayeneydi, ruhsattı... daha bana çıkacak paralar var. Sade Lpg 2.350 TL.
-
Arkadaşlar onu bunu bilmem 10 yıllık LPG düşmanı olarak yazıyorum : Pişmanım. Sağ baldır kaslarım ağrıya ağrıya, sağ ayak baş parmağıma kramp gire gire araba kullandığım her gün için pişmanım. Şimdi kasmıyorum, normal kullanım denilen şeyi yapmaya başladım. Hatta ara ara sıkıyorum . Tam bir antipatim vardı; yok tampon delinmesi, yok kokusu, yok çekişi... Dostlarım şiddetle tavsiye edince araştırdım öğrendim ki bunların hepsi geçmişte kalmış. Yok yılda 15.000 den aşağıysa değmez, yok şu yok bu... Arkadaşım 100 TL ile şehiriçinde 250 km yol yapıyordum, şimdi 100 TL ile şehiriçinde 400 km yol yapıyorum. Ben buna bakarım.
-
Sağol hocam. Maliyeti bilmiyorum çünkü sızdırmazlıktı, muayeneydi, ruhsattı... daha bana çıkacak paralar var. Sade Lpg 2.350 TL.
2.350 serviste mi taktırdınız ?
-
Dizelin o kafa şişiren sesini çekmektense 3 kuruş daha fazla veririm. Bu arabayı alırken yakıtın durumunu bilmiyor muydunuz ? Bir lpg kiti işini çözer. :)
kime sorsam 9-9,5lt dedi, kimse 13 demedi, en iyi şartlarda 12,5 a düşüyor, arada 3 lt fark var, 150 kuruş eder, ben 400 kuruşa razıydım alırken, ama araç şu anda sorunsuz olmasına rağmen 580 kuruş civarları yakıyor. 100 tl ile ortak 205km ben ise 170km civarları yapıyorum, onun araba 1.8 premium sedan , benimki 1,6 elegance. demekki motorda bu kasayı kaldırmıyor, hiç birimiz aldığımız mala kötü demek istemeyiz, ama hayatımın hayali olan fd6 kasa şu ana fıss çıktı
- bagaj yetersiz
- arkada 4 kişi oturamıyor
- amartisörden gelen sesler felaket ( serviste sorunsuz çıktı)
- yakıt felaket
- far sensörü- yağmur sensörü eksikliği resmen çingenelik, elegance da bile olmaması hayret verici (fd6 kasa için)
- otomatik cam düğmesi olmaması ( sadece şoför camı otomatik)
- kötü denecek kadar kötü fren sistemi ( servise götürdüm, balatalar sert dediler 250 tl fark alıp balataların 4 ünü değiştirdiler yine aynı ) , fren sorunumuz 18 dede aynen var, önce 1ini yaptıralım memnun kalırsak diğerinide yaptırırız dedik, dünde komşumun elegance ı bir denedim, aynı fren tertibatına sahip.
açıkcası fd6 kasa bir kasa şaheseri, iç dizaynı müthiş ve sağlam otomatik vitesli bir araba, onun haricinde yazılacak bir şey yok, verdiğim 40.750 tl ye cidden acımaya başladım, 2000 lt de gaza vereceğim, 4 tane yumuşak lastik alıp ses kesmek için 1200 tl vereceğim, bana maliyeti 44.000 tl ye gelecek yada aynen bu şekilde satacağim.
-
bagaj yetersiz demişsiniz 5 kişi tatile çıktık 3 tana kocaman bavul koydum sığdı daha ne olsun :) doblo değil ya bu araç yük taşımak filan mı istiyorsunuz ?
arka taraf 3 kişilik zaten niye 4 kişi oturtmak istiyorsunuz? :) ki bence arka tarafı harika rahat bir sedan araca göre 1.85 kardeşim var rahat rahat oturuyor.
evet amartisörler biraz sert.. amaa daha iyi yol tutsun diye yapmışlar sürekli çukur çukur gezmediğiniz zaman sorun yok :)
yakıt size göre felaket şehir içi 7.5 lt yakıyorum yazın.. kışında 8.0 8.5 daha 9.0'ı görmedim :) 2500 km uzun yol yaptım 5.6 lt ortalama ile geldim 5 kişi full bagaj. inanmayan için resim ekleyebilirim :)
far yağmur sensörü kadar gereksiz bişe yok bence :) komşunun toyotasında var sürekli kapalı duruyor.
fren konusundaki düşüncelerinize KATILIYORUM. içeri biraz fazla yol sesi alır onada katılıyorum. gerisi yukarıda yazdığım gibi :)
kazasız belasız sürüşler herkese. benimde görüşlerim bunlar.
-
konu honda olunca beklentiler büyük oluyor ilk defa honda ya binenler için sonrası kişiye göre değişir hüsran olabiliyor
-
konu honda olunca beklentiler büyük oluyor ilk defa honda ya binenler için sonrası kişiye göre değişir hüsran olabiliyor
tam tespit yapmışsınız, bunu bir kaç kez daha yazdım, yine yazayım, ben bu fd6 nın hastasıyım, honda yı marka olarakta çok severim ama bomboş bir araba, hiç kimse bu arabada donanım var diyemez. bunları bilerek aldım, ama 13 lt yaksın da demiyorum
-
bagaj yetersiz demişsiniz 5 kişi tatile çıktık 3 tana kocaman bavul koydum sığdı daha ne olsun :) doblo değil ya bu araç yük taşımak filan mı istiyorsunuz ?
arka taraf 3 kişilik zaten niye 4 kişi oturtmak istiyorsunuz? :) ki bence arka tarafı harika rahat bir sedan araca göre 1.85 kardeşim var rahat rahat oturuyor.
evet amartisörler biraz sert.. amaa daha iyi yol tutsun diye yapmışlar sürekli çukur çukur gezmediğiniz zaman sorun yok :)
yakıt size göre felaket şehir içi 7.5 lt yakıyorum yazın.. kışında 8.0 8.5 daha 9.0'ı görmedim :) 2500 km uzun yol yaptım 5.6 lt ortalama ile geldim 5 kişi full bagaj. inanmayan için resim ekleyebilirim :)
far yağmur sensörü kadar gereksiz bişe yok bence :) komşunun toyotasında var sürekli kapalı duruyor.
fren konusundaki düşüncelerinize KATILIYORUM. içeri biraz fazla yol sesi alır onada katılıyorum. gerisi yukarıda yazdığım gibi :)
kazasız belasız sürüşler herkese. benimde görüşlerim bunlar.
uzun yazmak istemedim onun için bagaj küçük dedim : olay şu, çocuklu bir ailesiniz ve bir adet çocuk koltuğu ve 1 adette çocuğu buseti var, hadi bir tanede bavulunuz olsun, oda şöyle orta boy felan, hiç bir şekilde bu 3 ünü sığdıramazsınız, neden çünkü, bagaj içe uzun ama derin değil, bu sebeplede kocaman bagajdan faydalanamıyorsunuz. bu saydıklarımdan fazlasını
hyundai accent - hyundai i30, astra sedan a sığdırabiliyordum, buna sığmıyor, birde tüp koyarsak ne olacak onuda siz düşünün
araba sert yapılarak yol tutuşu alınmaz, yol tutuş tamamen aerodynamic yapı ve alt takım denen taşıma organları ile gerçekleşir, hangi mercedes, ford, volvo, toyota hatta hyundai de bu sertlik var, hepside canavar gibi yol tutar, aracımızın sınıfı c alt orta grup ama eşdeğer araçların bir çoğu bu araba gibi değil
Volkswagen Jetta (Sagitar)
Skoda Octavia
Fiat Linea
Renault Fluence
Samsung SM3
Kia Forte
Hyundai Elantra
Ford Focus Sedan
Honda Civic Sedan
Toyota Corolla Sedan
Subaru Impreza Sedan
Mitsubishi Lancer
Opel Astra Classic
Opel Astra Sedan
Citroén C4 Sedan
Chevrolet Cruze
Chevrolet Cobalt (A.B.D.)
Chery Alia
Geely MK
Buick Excelle (Çin)
BYD F3 (Çin)
IKCO Samand
Mazda 3
Peugeot 307 Sedan (Arjantin)
Peugeot 405 (İran)
Nissan Sentra (A.B.D.)
yakın kısa dönem önce 306 s16 265 hp aracı olan ve tamamen spor yay üzerinde olan ince yanak lastikler üzerinde yürüyen aracım bile bu kadar takır tukur değildi.
arka taraf 3 kişilik bile değil, ortaya oturan uzun yol gidemez, isterseniz şoför koltuğundan kalkıp bir gün arka koltuk ortasında 250 km yol gidin ne dediğimi çok iyi anlarsınız. ama 4 kişiden kastım, yan yana 4 kişi sığamayacak kadar büyük ve hantal koltuklar oluşu, tamamen 2 kişi rahat etsin diye yapılmış
sensörleri kullanmayanlar hata yapar, 2 sene boyunca i30 aracımda far yaktığımı hatırlamam, sileceği ise sadece cam yıkamak için kullandım, gerisini o halletti.
şehir içi 7,5 lt yaktığım gün ölsem gözlerim açık gitmez heralde, hangi şehir, nasıl bir trafiktesiniz bilemiyorum ama istanbul ve mecidiyeköy civarlarında yaşıyorsanız 12 lt bile sizin için müthiş bir rakam demektir.
bunların hiç birini polemik olsun diye yazmıyorum. sadece aldığı arabanın en iyi araba olduğunu sananlardan değilim o kadar. ne kadar isterseniz o kadar alırsınız, anlaşılan o ki honda fanlarının hiç biri honda dan bir şey istememiş, 1 ayda 40 dan fazla mail yazdığım honda dan daha düzgün bir cevap gelmedi, istemekten korkmamak lazım, günde 600 aracın istanbul trafiğine tescil edildiği bir ülkede pastayı bırakıp gidecek firmanın aklı yok demektir, arz ve talep meselesi değil bu, talepden arza geçişdir, biz onlara değil onlar bize muhtaç yeterki müşteri kitlesi büyük bir kitle olduğunun farkına varsın. bu ülkede yıllarca 16000-18000 dolar aralığında tofaş kuş serisi satıldı , otomatik cam koydukları günü bayram ilan ettik, her bir tofaş marka araçta en az 10 kişi hayatını yitirdi, ne fren, ne yol tutuş, ne şase, ne kaporta vardı, ülkeye montaj arabaları giripte kalite az da olsa yükselince nasıl palio lar vs çıkmaya başladı, birden bire teknolojimi gelişti, tabii ki hayır, sadece onlar onu yaptı, bizde mal gibi aldık, bu nasıl araba diyen olmadı bile.
ben amma sinirlenmişim hee, kusura bakmayın :) teşekkürler
-
honda türkiyeden kolay kolay cevap gelmez japanyoya yazın daha kolay iletişim kurarsınız.
-
tam tespit yapmışsınız, bunu bir kaç kez daha yazdım, yine yazayım, ben bu fd6 nın hastasıyım, honda yı marka olarakta çok severim ama bomboş bir araba, hiç kimse bu arabada donanım var diyemez. bunları bilerek aldım, ama 13 lt yaksın da demiyorum
Bu tür sıkıntılarla ugrasmaktansa en temizi satıp kurtulmak..
-
2.350 serviste mi taktırdınız ?
Servis aracılığı ile, servisin anlaşmalı olduğu bir yere.
-
100 tl ile ortak 205km ben ise 170km civarları yapıyorum, onun araba 1.8 premium sedan , benimki 1,6 elegance.
Lütfen polemiğe girmeyelim, sizi çok karamsar gördüğümden cevap vermek istedim. Yazdıklarınızın büyük yüzdesinde haklısınız ama ufak tefek dikkatlerle bunu minimize etmek mümkün.
1.8 premium diye birşey yok, o executive dir, bu kasayı kaldırmak için daha uygun bir motoru olduğu da doğrudur. Ancak ortağınızla sizin aranızda o kadar fark olması eminimki kullanımla alakalıdır. Kesinlikle 1,6 1,8 arasında o kadar fark olmaz. Tamam Mecidiyeköy'de oturmuyorum ama ben de 17 senedir İstanbul trafiğinde araba kullanıyorum. Bu yakıt konusuyla ilgili aracıma test sürüşü bile yaptırdım, ben de o derece takıntılıydım yani. Bence siz çok seri kullanıyorsunuz. Aksi halde 12,5 - 13,5 mümkün değil. Test sürüşü sonucunu söylüyorum; Ani kalkma, ani hızlanma, trafikte hızlanıp hızlanıp fren yapma, sürekli kısa mesafe ve dur kalk yapma 30 kuruş. Ha ben bunu beceremediğimden ve bu ara çok daha sık trafiğe çıkmam gerektiğinden tüpü taktırdım. Ama emin olun 3 ay evveline kadar acayip bir antipatiyle tüp düşmanıydım. Bu sıklıkta kullanmam gerekmese hayatta taktırmazdım. İstanbul şehiriçi 100 km de 10 lt. bence bu araç için gayet uygun bir sarfiyat. (Bugün Km de 0,45 TL)
-
100 tl ile ortak 205km ben ise 170km civarları yapıyorum, onun araba 1.8 premium sedan , benimki 1,6 elegance.
Lütfen polemiğe girmeyelim, sizi çok karamsar gördüğümden cevap vermek istedim. Yazdıklarınızın büyük yüzdesinde haklısınız ama ufak tefek dikkatlerle bunu minimize etmek mümkün.
1.8 premium diye birşey yok, o executive dir, bu kasayı kaldırmak için daha uygun bir motoru olduğu da doğrudur. Ancak ortağınızla sizin aranızda o kadar fark olması eminimki kullanımla alakalıdır. Kesinlikle 1,6 1,8 arasında o kadar fark olmaz. Tamam Mecidiyeköy'de oturmuyorum ama ben de 17 senedir İstanbul trafiğinde araba kullanıyorum. Bu yakıt konusuyla ilgili aracıma test sürüşü bile yaptırdım, ben de o derece takıntılıydım yani. Bence siz çok seri kullanıyorsunuz. Aksi halde 12,5 - 13,5 mümkün değil. Test sürüşü sonucunu söylüyorum; Ani kalkma, ani hızlanma, trafikte hızlanıp hızlanıp fren yapma, sürekli kısa mesafe ve dur kalk yapma 30 kuruş. Ha ben bunu beceremediğimden ve bu ara çok daha sık trafiğe çıkmam gerektiğinden tüpü taktırdım. Ama emin olun 3 ay evveline kadar acayip bir antipatiyle tüp düşmanıydım. Bu sıklıkta kullanmam gerekmese hayatta taktırmazdım. İstanbul şehiriçi 100 km de 10 lt. bence bu araç için gayet uygun bir sarfiyat. (Bugün Km de 0,45 TL)
Kardeş valla ortakda inanmadı, arabaları değiştirdik, ayrıca gün içinde de sağa sola giderken kullanıyoruz zaten, oda yakıt durumuna suphelenip servise gittik, bir şey çıkmayınca ikna oldu,... 1.8 premium sedan derken premium executive yani, eksik yazmışım, pardon.
Sürüş tekniğine gelince 1.8 executive i ben alınca daha az yakıyor, çünkü ortak araba sürme konusunda kötüdür, otm.vites araba ile rampada el freni kullanır diyim sizde anlayın :) ...
Son olarak, kötümser değilim cidden sinirliyim, bile bile lades olduğuma, ve hata yapıp dizel almadığım için tabii ki kendime
-
Bir güncel atalım :D
(http://f1208.hizliresim.com/10/x/cf7vp.png) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Dreamnej sen baya dolmuşsun, ne kadar güzel olursa olsun soğuduğun arabaya binmene gerek yok . Satman en iyisi olacak.
-
Aracım 2009 elegance otomatik. Kastamonudan muğlaya gittim geldim (2200 km) geçen hafta LPG ile 495 lira yaktı. geçen sene benzinle gittim geldim 800 lirayı aşmıştı benzin masrafım. araçta 5 kişiydik ve bagaj yüklüydü. LPG den çok memnunum arkadaşlar.
donanım olarak silik hatta sıfır bir araç. ilginçtir ki yeni kasada bile kararan dikiz aynası yok. ama şunu söylemeliyim ki 1600 motor ve tork kesinlikle yetersiz. azıcık basınca yakıt acayip yükseliyor. ama arabama bakınca içim cız ediyor bayılıyorum bu kıza. ve evin önünde yeni kasa civic var yanyana durunca daha bir seviyorum arabamı. çünkü yeni kasa hiç olmamış.
-
FB7 KASA
(https://m.ak.fbcdn.net/photos-c.ak/hphotos-ak-ash4/s720x720/304732_10151070769503591_1342004127_n.jpg)
-
siz en iyisi ya dizel bir aracç alın yada toplu tasıma araclarını kullanın çünkü yakıt sizde cidden takıntılı hale gelmiş söz misali beyne gelen kursun bir defa beyinde olan kuşku hergün öldürür fazla yakt süphesiyle yola çıkar gözünüzü ibreden ayırmaz stres yapar kaza yapabilirsin allah korusun hepimiz araclarmızın teknik özelliklerine bakarak alıyoruz sonradan yadırgamanında sorunu halledecegini sanmyrm saygılar
-
kimseye atıfda bulunmadan yazıyorum
bazı arkadaşlar resim çekip şu kadar az yaktım diyorlar, bir araba ne ile ölçülür, hiç birimiz sürekli uzun yol gitmek için araba almadık, şehir içinde, iş ve eğlence amaçlı arabalar aldık, yani kıssas şehir içi kullanım olmalı, örneğin ben ankarada bacanağa araba alırken hayran olduğum civic fd6 ların hepsinede bakmıştım, hiç birinde 8,5lt bile yazmıyordu, ankarada oldukça fazla bulunuyorum ve ankaranın trafiği istanbulun gece 3 deki trafiği kadar rahat, izmirde çocukluk arkadaşım var, galerisi var bornova da ( l&b auto store) ona sordum 8,5-9 lt yakıyorum dedi,ama istanbul için şartlar farklı, ben bunu biliyordum ve hadi yaksında 10 lt yaksın diye düşündüm, anadolu ile avrupa yakası arasında bile fark var. ben bunların tümünü ayrıntılı yazarken, tek amacım bu arabayı kötülemek değil, tam tersi çok isteyerek ve severek aldığım bu arabanın gerçeklerini söylemek. eğer benim gibi, uzak mesafe hikayeleri ve küçük şehir yakıt oranları ile aldanıp bu arabayı alacak olan arkadaşlara gerçek bilgileri vermek. ne kadar güzel sürerseniz sürün eğer istanbul avrupa yakasında ve bahçelievler-boğaz arasında bir yerlere gidip geliyorsanız bu araba 12 lt den aşağı yakmaz. sivasta 8 lt yakar, mardin de 7 lt yakar, ankara da 8,5lt yakar, şu an ben ankarada yaşıyor olsaydım, bende bu yazılara kızabilirdim belki.
bu arabadan önceki crdi i30 ile ayna 120-135 tl yakıt yakarken bu ay tam 530 tl yakıt almışım. sat kurtul mantığı doğru ama fd6 kasalı bir crdi bulsam hemen satacağım :) .... 2,5-3 senedir hiç bir arabamı yıkamadım silmedim bile, bu arabayı 1 ayda 5 kez yıkadım, uzun zaman sonunda beni heyecanlandıran bir araba almanın hazzını yaşamak istiyorum hepsi bu, günlerce peşinden koştuğun kızın aslında bir erkek olduğunu anlamak gibi bir şey bu, hala arzularsın ama onun da seni arzulayabileceği korkusu ile kaçarsın işte tüm olay bu :) .....
-
günlerce peşinden koştuğun kızın aslında bir erkek olduğunu anlamak gibi bir şey bu, hala arzularsın ama onun da seni arzulayabileceği korkusu ile kaçarsın işte tüm olay bu :) .....
>%6rol >%6rol yarıldım , benzetmeye bak :D :D
Abi bak burada da yazdım mı bilmiyorum ama birçok yerde yazdım ; Lpg çıktı çıkalı büyük bir antipatiyle düşmandım. Lafı fazla uzatmayacağım; öyle ya da böyle ikna oldum ve taktırdım. Böyle birşey yok. 100 tl ile maksimum 250 km yol yapardım, Şimdi 75 tl ile rahat rahat 300 km yol yapıyorum. (İstanbul şehiriçi) Var gerisini sen düşün hesapla. Arabam mı ? Aşık olduğum Fd6 elegance ım. Değiştirmedim, değiştirmeyeceğim. Haftasonu abime araba baktık, corolla: berbat, focus: o parayı fb7 ye veririm daha iyi, cruze: mukayese bile edilmez, jetta: Aklıma bile gelmez. Fd6 dan inecen de neye binecen ?
-
günlerce peşinden koştuğun kızın aslında bir erkek olduğunu anlamak gibi bir şey bu, hala arzularsın ama onun da seni arzulayabileceği korkusu ile kaçarsın işte tüm olay bu :) .....
>%6rol >%6rol yarıldım , benzetmeye bak :D :D
Abi bak burada da yazdım mı bilmiyorum ama birçok yerde yazdım ; Lpg çıktı çıkalı büyük bir antipatiyle düşmandım. Lafı fazla uzatmayacağım; öyle ya da böyle ikna oldum ve taktırdım. Böyle birşey yok. 100 tl ile maksimum 250 km yol yapardım, Şimdi 75 tl ile rahat rahat 300 km yol yapıyorum. (İstanbul şehiriçi) Var gerisini sen düşün hesapla. Arabam mı ? Aşık olduğum Fd6 elegance ım. Değiştirmedim, değiştirmeyeceğim. Haftasonu abime araba baktık, corolla: berbat, focus: o parayı fb7 ye veririm daha iyi, cruze: mukayese bile edilmez, jetta: Aklıma bile gelmez. Fd6 dan inecen de neye binecen ?
Bu aralar ben de araç bakınıyorum, tek mantıklı alternatif citroen c4, ona da fransız olması itibari ile antipati ile yaklaşıyorum ama adamlar bir depo ile 1200 km diyor yav :D hadi 1200 yapmasın 900 yapsın gene efsane :D
-
Gökberk hayırdır, sen niye değiştirmenin hesaplarını yapıyon ?
-
değiştirmek değil de yanına destek :D ya kendime ufak bir şehir arabası alıcam anlaşılan, civic iyi hoş güzel de, hem ben hala LPG ye karşıyım :P hem de bana fazla büyük geliyor abicim
hani değiştirsek mi dedik de sonra vaz geçtik, beni bi peugeot 107 paklar :D hafta sonları da civic le keyif yaparım :D
-
değiştirmek değil de yanına destek :D ya kendime ufak bir şehir arabası alıcam anlaşılan, civic iyi hoş güzel de, hem ben hala LPG ye karşıyım :P hem de bana fazla büyük geliyor abicim
hani değiştirsek mi dedik de sonra vaz geçtik, beni bi peugeot 107 paklar :D hafta sonları da civic le keyif yaparım :D
benimde öyle bir olay aklımda ama para yok :D
-
4500 km oldu uzun yol şehiriçi karışık klima çoğunlukla açık tüketim 7.1 lt...
-
arkadaşlar yaz kış 45.000 km ortalaması 8.7 lt
-
benim de yaz kış 19000km ortalaması 8.9 1800km'si şehirler arası kalanı istanbul şehir içi
-
Tabi yaa para var huzur var. Ben mi Hondahan'ıma destek yapmanın hesaplarını yapayım. :gulegule
-
Tabi yaa para var huzur var. Ben mi Hondahan'ıma destek yapmanın hesaplarını yapayım. :gulegule
para yok abi banka var :D
-
(http://img440.imageshack.us/img440/5744/04092012266.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/440/04092012266.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Denizli'nin farkı. Şehir içi tüketim. Şehir dışına adım atmadı kerata.
-
tek almayı düşündüğüm araba i30 crdi yeni kasa, yada lpg ile yola devam, bizde 2 civic olduğu için 4000 tl lazım, 1 ay içinde bir şekilde bu işi kesin çözerim
-
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=500005283360167&set=o.224429154315769&type=1&relevant_count=1&ref=nf
fotoğraf açarsa birde benim verilere bakın
-
(http://www.image-upload.net/di/3BXK/DSC06631.jpg)
bu da bir başkası
-
kesinlikle yokuş aşağı falan değildir
ısparta eğirdir arası
-
25 km gitmişsin abi az daha gideydin oynardı belki :D aslan besliyon yemine karışmayacan artık benim felsefe bu :D
-
once dustu sonra cikmaya basladi
benim felsefede ayni ama yaa honda cok yakar diyenlere cevap olsun
-
ankara yolunda boludan sonra , çoooook uzun bir iniş vardır, tam olarak bölge söyleyemeyeceğim ama ankaraya 1 saat mesafede iken başlar, yaklaşık 25 km civarı bir iniştir, arada 2 yerde biraz gaza okunmak ister ama tahminen bu süre 30 sn yeyi geçmez, bu araba orada bile 3.x lt yakıt göstermedi, yokuşun başında sıfırladığım halde 4,9 gösterdi, biraz gerçekci olalım arkadaşlar,aracı s e çekip vitesi yükselttimki kompresöre binmesin diye, bu halde bile o değer çok saçma, arabayı lifte kaldırıp sürmüşsün resmen, sıfır rüzgar, sıfır sürtünme, honda bile senin verdiğin bu değerleri kataloğuna koymamış araba rolantide 3.5 lt yakıyor, inanmıyorsanız aracı sıfırlayın, 200metre gidip sağa çekin, rolantide çalışmaya devam ettirin, ne dediğimi göreceksiniz.1 saat sonra 3,5 lt yi net bir şekilde göreceksiniz. arabamın motorunu temizledim, yıkadım felan, sonra bir çalıştırayım dedim, o esnada telefon geldi, araç çalışır durumda 1saate yakın kalmış, kontağı kapatmak için içine girdiğimde 12,5lt ortalamam 16 lt yazıyordu, rolantide 3,5 lt yakan bir araba giderken nasıl 3.2 lt yakar.
realite şu araba yakıyor- 10lt ile 13 lt arası büyük ve yoğun şehirlerde
7-10 lt arası daha masum şehirlerde
5-7 lt arası sürüş -yol-hız-yük ile orantılı şehirler arası yolculukta
şimdi gelelim diğer konuya , şu an mahallemde 2008 dream var, manuel, dün akşam km sine baktım, tripA 117.000 de ortalama 7.7 lt , tripb 1100km de 7 lt de, bu araç istanbulda, her gün okmeydanı, bebek arası gidip geliyor, her gün 4 kişi gidip geliyorlar. manuelle otm bu kadarmı fark eder arkadaş, akşam resmen çıldırdım yani, ayrıca adam aracın bu özelliğinide yeni görmüş, arabayı sadece süren bir şahıs, başka hiç bir şeyini bilmiyor desem yeridir.
-
manuel oto . cidden çok farkediyor tahmin edebiliyorum.manuel bile sıkışık trafikte 1 er 2 şer artıyorken oto. 10 üzerine çıkması işten bile değil sıkışık trafikte.
-
honda türkiyeden kolay kolay cevap gelmez japanyoya yazın daha kolay iletişim kurarsınız.
Honda Türkiyeye nezaman soru sorsam 1-2 gün içinde mutlaka aradılar, bu arada benzin için tasarlanmış bir motoru lpg kullanmaya zorlamak araba haklarına aykırı <nohapy ancak yakıt fiyatlarının bu düzeyde vergikli ve yüksek olmasıda bizim haklarımıza , çok yol yapıp dizel alamıyanlar içinse başka çözüm yok gibi, zaten 2 yıl önce tabii hondada dizel yok ama dizel seçeneği olan araba modellerinde aynı donanımdaki dizel motor, benzinli (atmosferik) motor fiyat farkı 2000tl gibiyken şimdi benzinli (hatta turbo) motor ile dizel arasındaki fark 8000tl gibi hatta bu farka rağmen bazı dizel modeller yok satıyor. buda araçların maliyetinden değil talep fazlalığından, bununda tek nedeni yakıt fiyatları, 8000tl farkda yılda 15-20 bin için bile fazla bi fark. lpg den memnunda var mamnun olmayanda, çevremde lpg kullanıp memnun olanlarını söyleyenler bile yeni aldıkları aracı dizel tercih ettiler. sonuç yakıt fiyatlarındaki yüksekliğin negatif bir sonucu olarakta ülke olarak yabancılara daha fazla para ödememiz.
-
bana bir gıcıkları var o zaman hocam. daha hiç bir soruma dönmüş değiller.
-
arkadaşlar, sürekli dialogda olduğum galericimde 2012 model (fd6) premium var, fiyatıda fena değil, 22.000 km de 3 parça boyalı, siyah, içinde naylonlu yerleri var halen, manuel vites, takasa girelim al anahtarı git diyor, benim araç 2010 elegance , sol kapı değişmiş sol çamurluk boyalı, manuel yakıtları hakkında benim 1 araçtan aldığım veri var, sizlerde de manuel kullanan varsa gerçek yakıt rakamlarınızı acilen bekliyorum, zira bu gün o araç olmazsa passat var dizel onu alacağım, kasasını da içinide beğenmiyorum ama 280kr yakarak bana gel bana gel diye bağırıyor, eğer manuel civic 8,5 lt max. yakıyorsa civic tercih ederim çünkü arabanın kasaya ve içine bayılıyorum. lütfen cevaplarınızı esirgemeyin
-
manuelde sehiriçi dur kalk yakıyor(istanbul için diyorum)sakin boş trafikte 8-10litre yakar. sıkısık trafikte 40 lira benzinle 78 km gittim ort. 11.2(aracım manuel). manuelle otomatik arasında en fazla 100km de 2 litre oynar. benzinli binen olarak diyorumki çözüm tüpte :D
-
bende bunu anlamıyorum honda kataloğuna niye yanlış değerler koyuyor
bakın işte bu değerler uzun yolda çıkabiliyor.
kacaman arkadaşımızda önceki fotolarda bakarsanız 4.0 lt yakalamış.
ankara yolunda boludan sonra , çoooook uzun bir iniş vardır, tam olarak bölge söyleyemeyeceğim ama ankaraya 1 saat mesafede iken başlar, yaklaşık 25 km civarı bir iniştir, arada 2 yerde biraz gaza okunmak ister ama tahminen bu süre 30 sn yeyi geçmez, bu araba orada bile 3.x lt yakıt göstermedi, yokuşun başında sıfırladığım halde 4,9 gösterdi, biraz gerçekci olalım arkadaşlar,aracı s e çekip vitesi yükselttimki kompresöre binmesin diye, bu halde bile o değer çok saçma, arabayı lifte kaldırıp sürmüşsün resmen, sıfır rüzgar, sıfır sürtünme, honda bile senin verdiğin bu değerleri kataloğuna koymamış araba rolantide 3.5 lt yakıyor, inanmıyorsanız aracı sıfırlayın, 200metre gidip sağa çekin, rolantide çalışmaya devam ettirin, ne dediğimi göreceksiniz.1 saat sonra 3,5 lt yi net bir şekilde göreceksiniz. arabamın motorunu temizledim, yıkadım felan, sonra bir çalıştırayım dedim, o esnada telefon geldi, araç çalışır durumda 1saate yakın kalmış, kontağı kapatmak için içine girdiğimde 12,5lt ortalamam 16 lt yazıyordu, rolantide 3,5 lt yakan bir araba giderken nasıl 3.2 lt yakar.
şimdi gelelim diğer konuya , şu an mahallemde 2008 dream var, manuel, dün akşam km sine baktım, tripA 117.000 de ortalama 7.7 lt , tripb 1100km de 7 lt de, bu araç istanbulda, her gün okmeydanı, bebek arası gidip geliyor, her gün 4 kişi gidip geliyorlar. manuelle otm bu kadarmı fark eder arkadaş, akşam resmen çıldırdım yani, ayrıca adam aracın bu özelliğinide yeni görmüş, arabayı sadece süren bir şahıs, başka hiç bir şeyini bilmiyor desem yeridir.
-
hatta benim arkadaşımın baldızı sıfır dizel astra aldı.
ilk başlarda yol bilgisayarı ortalaması 4,0-5,0 lt arasında geziyordu ama
aldığı mazot yaptığı yol yani reel veriler nerdeyse yol bilgisayarın 2 katına yakındı.
aksine honda yazdığının altında veriler veriyor.
tek benim araba yapsa neyse isteyen herkes rahatlıkla 4 lt yakalayabilir
bende bunu anlamıyorum honda kataloğuna niye yanlış değerler koyuyor
bakın işte bu değerler uzun yolda çıkabiliyor.
kacaman arkadaşımızda önceki fotolarda bakarsanız 4.0 lt yakalamış.
-
arkadaşlar, sürekli dialogda olduğum galericimde 2012 model (fd6) premium var, fiyatıda fena değil, 22.000 km de 3 parça boyalı, siyah, içinde naylonlu yerleri var halen, manuel vites, takasa girelim al anahtarı git diyor, benim araç 2010 elegance , sol kapı değişmiş sol çamurluk boyalı, manuel yakıtları hakkında benim 1 araçtan aldığım veri var, sizlerde de manuel kullanan varsa gerçek yakıt rakamlarınızı acilen bekliyorum, zira bu gün o araç olmazsa passat var dizel onu alacağım, kasasını da içinide beğenmiyorum ama 280kr yakarak bana gel bana gel diye bağırıyor, eğer manuel civic 8,5 lt max. yakıyorsa civic tercih ederim çünkü arabanın kasaya ve içine bayılıyorum. lütfen cevaplarınızı esirgemeyin
passatda güzel araç sonuçta d sınıfı ancak benim yol bilgisayarım 6.2 diyor bende maşallah diyorum.bu değer 249 km nin karma değeri.içinde çevre yolu 160 a kadar çıktığım durumda var skin kullandığım durumda var nispeten(boğaz trafiği kadar olmasada) ankara trafiğindeki durumda var seçim sizin.
-
ha bu arada depoyu doldurup bilgisayarı sıfırladım.şu an yarıdan biraz fazla benzin var.249 km onun yolu.yani yaklaşık 550 600 km gidiyor ankarada manuel fd6 lar.bu vesileyle bir kere daha maşallah diyorum. ve inanın bana c sınıfı dizel araçlar bakımlarını yaptırmazsanız (hava filtresi falan tıkalı olursa) şehir içi bu değerleri verebilir.
-
2 lt için değmez o zaman, 2 lt 90krş yapar, yine istediğim değerlere inemez, max 8lt/100km olsaydı manuel düşünebilirdim, gerçi galerici bu gün aracı sıfırladı ve şehir içinde sabahtan beri işleri için dolaşıyor, yarında aynı şekilde dolaşacak, yarın akşam değerleri söyleyecek, az göstersin diye özel bir çabası olmaz çünkü çıkarı yok, 2012 araçla 2010 aracı takas edecek ve para almayacak, yani tam doğru bilgi yarın akşama elimde olacak, ona göre bir karar vereceğim artık. çünkü siz benden , bende yakıt konuşmaktan bıktım artık :) . 1992 den bu yana arabam var ilk defa yakıt hesabı yapıyorum :) , bende kendime şaşırıyorum ama cidden canımı yakan bir masrafı var arabanın, zehirli sarmaşık gibi güzel ama zehirli :(
-
2 lt için değmez o zaman, 2 lt 90krş yapar, yine istediğim değerlere inemez, max 8lt/100km olsaydı manuel düşünebilirdim, gerçi galerici bu gün aracı sıfırladı ve şehir içinde sabahtan beri işleri için dolaşıyor, yarında aynı şekilde dolaşacak, yarın akşam değerleri söyleyecek, az göstersin diye özel bir çabası olmaz çünkü çıkarı yok, 2012 araçla 2010 aracı takas edecek ve para almayacak, yani tam doğru bilgi yarın akşama elimde olacak, ona göre bir karar vereceğim artık. çünkü siz benden , bende yakıt konuşmaktan bıktım artık :) . 1992 den bu yana arabam var ilk defa yakıt hesabı yapıyorum :) , bende kendime şaşırıyorum ama cidden canımı yakan bir masrafı var arabanın, zehirli sarmaşık gibi güzel ama zehirli :(
:D cogu gittigim yerde soruyolar benzinlimi ne yakıyor diye bende içiyor diyorum :D hemen dizeli yokmu bunun diyolar.aracımızda bir motor birde karizma var.birde az yakaydı iyiydi :D bu araba sehir dısı arabası sehir ici heleki istanbul gibi bir yerde içiyor içiyor. benzinde 4.60.cok binen için çözüm tüpte :D ben bile subat 2011 den itibaren 8 bin yaptıgım halde dertlenmeye başladım
-
arkadaşlar ben 2012 aldım arabada yaptığım ilk değişklik lpg takmak oldu
önceki hondamdada 4-5 sene boyunca hiç sıkıntı çıkarmadı.
çok şükür bundada sıkıntı yok
tavsiye ederim
devletten zengin değiliz
benzin 5 liraya dayanmış
suç bizim arabalarda değil benzin fiyatlarında
-
şunuda diyebilirim lpg de birçok dizelden az yakıyor ;)
-
dün aldığım arabamla 150 km yol yaptım :) katılımını rafikte kullandımki ankarada trafik olmaz şansımıza yol tamamen kitliydi 25 km yolu 30 dakikada gidebildim. tüketim 8.6 daydı. gelirken çevre yolundan geldim 120*160 km. arası hızla 8.2 ortalamam oldu. Depoyuda alır almaz fulledim 205 tlye bitince kaç km yapacak onuda yazarım. Ama bana değerler makul geldi ! Ki ben agresif ve hızlı kullanan biriyim. Arkadaşların 4.00 lü değerlerini görebilecekmiyiz bakalım :) bizimki 8 de sabit şu an.
-
Aracimi ilk aldigimda Allah ne verdiyse dizel gibi kullandim yakit ortalamam 13lt leri gordu. Bosluk buldummu yapistirdim red line. Sonra sakin kullandim ortalama sehir ici 10 lt ama genel olarak kisa mesafelerde. Baktim yakita 700 tl vermisim olmayacak boyle lpg taktirdim. Dunya varmis dedim. Yol bilgisayarinin dogru veriler vermeyecegini bildigim icin ayni pompadan test ettim 2 depo bitirdim dua ediyorum lpgyi bulana :) . 98tl ile 340km yol yapiyorum sehir ici ama sakin kullaniyorum ve hic uzun yol yok. Bir de bilen bilir Marmaris sehir icini hele bu aylarda her yer patates tarlasi gibi arabama aciyorum bu yollarda.
Yuksek yakit tuketimi var mi aracta var. Fakat bu arac dizel degil 1.3 corsam vardi, yakiti kokluyordu Marmaris ten Trabzon a gittim 1450 km yol 300 tl felan yakmisti ama iki gun kulaklarim cinladi ve bu arabanin verdigi keyfin on da birini vermedi bana.
-
trabzon-hopa 170km yakıt tüketimim 4.3lt/100km düz sahil otobanda ;) hız sabitleyici sabit 95km/h
-
arkadaşlar 2007 elegance manuel aracımı 2012 fd6 otomatik elegance civic ile değiştirdim.39 lt gaz ile 380 km si uzun yol 70 km şehir içi toplam 450km yaptım ama sakin kullanımla bence manuelle aynı geldi bana bu veriler.ama şehir içi tamm deneyecem bakalım sonuca
-
2008 eleqansı olan arkadaşımın bi sözü var: "Aslan besliyosan yediqini saymayacaann... ;) bu sözden sonra içim biraz daha rahatladı benim :)
-
1oo TL gazla bende 330-350 arasında aylık yol yapıyorum lpg ye başta karşıydık ama şuan gayet memnunum :) Arada kontrol ettirelim taktırdıgımız yere geçen net de okudum motor yakmış vatandaşın biri lpg tesisatındaki borularda çatlama olmuş aman dikkat edelim !!
-
dün aldığım arabamla 150 km yol yaptım :) katılımını rafikte kullandımki ankarada trafik olmaz şansımıza yol tamamen kitliydi 25 km yolu 30 dakikada gidebildim. tüketim 8.6 daydı. gelirken çevre yolundan geldim 120*160 km. arası hızla 8.2 ortalamam oldu. Depoyuda alır almaz fulledim 205 tlye bitince kaç km yapacak onuda yazarım. Ama bana değerler makul geldi ! Ki ben agresif ve hızlı kullanan biriyim. Arkadaşların 4.00 lü değerlerini görebilecekmiyiz bakalım :) bizimki 8 de sabit şu an.
25km yi 30 dakikada gidebilince genelde çok mutlu oluyorum ya :) evle iş yerim arası 18 km en aşağı 45 genelde 70 dakika sürüyor :D
-
haftasonu 320 tl benzin ile 1060 km yol yaptım erzurum -sivas arasında .320/1060=30 kuruş yaktı km de.mükemel veri bence.arabam 2011 fd6 otomatik.bu arada aldığım benzinden de kredi kartı ile 30 tl puan kazandım ki bu da yaklaşık %10 eder km de 27 kuruşa geldi .
-
Litresi 2.66 dan 40 lira lpg ile 200 km deviriyorum ara ara sıktığım halde mutluyum huzurluyum. Binerken inerken tekrar tekrar bakıyorum. Daha başka bir şey istemem FD6'ımdan.
-
bu arada hesabı yanlış yazmışım 100 tl gaz ile 430-450 yapıyorum km 230 krş yapıyor
-
bu arada hesabı yanlış yazmışım 100 tl gaz ile 430-450 yapıyorum km 230 krş yapıyor
şehir dışı galiba ?
-
30 lt gaz ile 370 km yapıyorum sizce nasıl değer
-
30 lt gaz ile 370 km yapıyorum sizce nasıl değer
imkansız gibi
-
bence çok rahat gider
-
Basit Hesap:
30 Litre Gaz x 1 Litre Gaz (2.60 TL) = 78 TL
78 TL / 370 Km = 0,210 Kuruş.
FD6 Kasa için İmkansız Bir Rakam.
-
FB7 Kasa'da 21 Kuruştan Aşağıya inemedim. 90 ı geçmedim.
-
şehir dışı kullanım sadece
-
bende şehir dışı benzinle 4.9 Litre yaktım 100 km'de
4.9 Litre x 4,74 TL Benzinin Litresi = 100 Km'de 23,22 TL
23,22 TL / 100 = 0.23 Kuruş. Km'de.
Gazdada 6 Litre olsa araba 2 de gaz farkı 8 Litre
8 x 2.60 = 20,8 TL
20,8 TL / 100 = 21 kuruş. Km'de 80 - 90 ı Geçmeden Rampa çıkmadan elde ediliyor bu veri.
yani 40 yılda 1 gibi.
-
otomatik te Lpg BRC şehir içi 32-35 kuruş yakıyor, gösterge şehir içi 12 lerde şehir dışı 6.4-6.9 arası gösteriyor
-
Benim otomatik FB7 kasa şehir içi ist.üsküdar trafigi 20 tl ye 65 - 70 km
brc my11 kit
-
35 litre gazla 300km yi anca yapıyorum şehir içi otm fd6
-
bende şehir dışı benzinle 4.9 Litre yaktım 100 km'de
4.9 Litre x 4,74 TL Benzinin Litresi = 100 Km'de 23,22 TL
23,22 TL / 100 = 0.23 Kuruş. Km'de.
Gazdada 6 Litre olsa araba 2 de gaz farkı 8 Litre
8 x 2.60 = 20,8 TL
20,8 TL / 100 = 21 kuruş. Km'de 80 - 90 ı Geçmeden Rampa çıkmadan elde ediliyor bu veri.
yani 40 yılda 1 gibi.
demekki benim 40 yılda 1 e denk geldi çünkü ekstradan bi gaz alımı olmadı aynen bende 90 ı geçmedim üstelik hız sabitleyiciside yoktu bende inanamıdım ilk ama bir daha denemye başladım video ile gittiğim sürece kayıt ediyorum eğer olursa birleştirip paylaşacağım
-
arkadaşlar uzun yol yakıt verilerini burada paylaşıyoruz fakat dikkate almadığımız bir konu var bunu dile getirmek istiyorum, gidilen güzergahtaki genel rakım farkı yakıtı etkiliyor. ben osmaniye kırıkkale arası gidiyorum giderken araç daha fazla yakıyor çünki genel toplamda rampa daha fazla, osmaniyeye gelirken aracım daha az yakıyor defaten ölçtüm yük aynı hız aynı fakat yakıt daha az.
-
arkadaşlar uzun yol yakıt verilerini burada paylaşıyoruz fakat dikkate almadığımız bir konu var bunu dile getirmek istiyorum, gidilen güzergahtaki genel rakım farkı yakıtı etkiliyor. ben osmaniye kırıkkale arası gidiyorum giderken araç daha fazla yakıyor çünki genel toplamda rampa daha fazla, osmaniyeye gelirken aracım daha az yakıyor defaten ölçtüm yük aynı hız aynı fakat yakıt daha az.
evet o da fark ediyor ona göre hesap yapmak gerekli
-
ama yine de ne olursa olsun gaz ile gayet uyumlu araçlarımız gayet güzel veriler elde ediyoruz :)
-
ama yine de ne olursa olsun gaz ile gayet uyumlu araçlarımız gayet güzel veriler elde ediyoruz :)
çok şükür
-
İlk başlangıçta benzinle çalışmasını göz ardı etmemek gerek bence. Bu yüzden LPG ile ölçümlerimiz tam sağlıklı çıkmıyor.
-
100 liralık gazla 400 km yapıyosa bir araç minimum 30 liralıkda benzin harcıyodur sonuçta lpg de max %40 tasarruf sağlanmakta
-
yol bilgisayarının verilerine göre mi hesap yapmak doğru olur yoksa yaptığın km ye göre mi kara düzen depo fulleyerek yani (lpg) de
-
lpg deposu fullenir.İlk çalıştırmalarda kalkışlarda benzinden gaza geçmesi beklenir. yolda 3.000 devir geçilmemek şartıyla(saglıklı yakıt verisi almak için) bittigi yerde km yazılır. tekrar fullenir(aldıgın benzinlikten ve aynı pompadan alınız basınçlar farklı olabilir) aldıgı gaza bölünür km
bu şekilde net veri elde edersiniz.
-
arkadaşlar otomatik fd6 50tl gazla 190km yaptı ş.içi.21lt gazla190 km yani.1lt ile 9km nasıl sizce aşırı sakin denebilir kullanımım.subap ayarı yapırdım bugün birde kalibrasyon lpg ayarı bakalım şimdi nasıl olacak
-
2007 model otomatik aracım tuketımı 10.0 ın altına sehır ıcınde asla dusmuyo.
-
aracımızın donanım özelliklerinide göz önünde bulundurursak aslında fazla yakmıyor.
-
(http://img11.imageshack.us/img11/5497/33059095.jpg)
Ankara eskişehir yolu , bazen yoğun , bazen normal olan yolda tüketimim.
Onun dışında buda rekor tüketimim , daha altına düşüremedim , 50 km boyunca 90 km sabit hızla elde ettiğim ortalama.
(http://img405.imageshack.us/img405/5332/fotoraf2copy.jpg)
>=ok
-
(http://imageshack.us/a/img803/1901/21032013021.jpg)
(http://imageshack.us/a/img801/3001/21032013022.jpg)
(http://imageshack.us/a/img805/8663/21032013023.jpg)
(http://imageshack.us/a/img607/8158/21032013024.jpg)
(http://imageshack.us/a/img341/4194/21032013025.jpg)
-
çok güzel değerler
-
bilecik rampasını çıktım 6.5 oldu. yokuşta biraz fazla yiyor
-
benim resme bir bak istersen
-
hatta eğimli bir yerden giderken 2.9lt gösteriyo 24km gittiği halde. tabiki iniş aşağısı olan bir yoldu
-
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/fb7_kasa_oto_civic_231_km_49_lt-t68263.0.html
233.4 KM - 4.9 lt.
Aksam finalde resim cekemedim telefonun sarji bittigi icın,sabah cektim buyrun
(http://a1209.hizliresim.com/11/j/d3842.jpg)
-
birde bu resmime bakarsanız sevinirim, kırıkkale osmaniye arası.
-
gayet başarılı bir sürüş olmuş. lakin yok durumunu bilmiyorum. sanırım hafif hafif egimli yol gittiniz. bildiginiz üzere temde in çık çok oluyor ben bukadar düşürebildim. Benzinde kullanmıştım.
-
:D şaka gibisiniz maaşallah :D
-
birde bu resmime bakarsanız sevinirim, kırıkkale osmaniye arası.
valla helal olsun işte bu sabır bence dddd 90 ın üzerine çok zor çıkmışsınızdır belki o bile değil klimasız 5.vites
-
evet 90 iniş aşağı kendiliğinden hızlanırsa geçti
-
Allah aşkına ya benim arabamda bişi var ya sizinkinde :S ya da bunlar aynı araba değil.
Yolum Gidiş geliş 1km. Günde 2 defa okula gidip geliyorum. 5 tane hız kesici set var. her zaman değil kafam atarsa biraz hırçın kullanırım biraz da sabırsızım. 5 km gittim 24lt/100km gösteriyodu, 24km oldu 21lt/100km gösterio :( düşmüyo ya
-
Allah aşkına ya benim arabamda bişi var ya sizinkinde :S ya da bunlar aynı araba değil.
Yolum Gidiş geliş 1km. Günde 2 defa okula gidip geliyorum. 5 tane hız kesici set var. her zaman değil kafam atarsa biraz hırçın kullanırım biraz da sabırsızım. 5 km gittim 24lt/100km gösteriyodu, 24km oldu 21lt/100km gösterio :( düşmüyo ya
motor ısınırken gerçekten çok yakıyor
-
Kesinlikle öyle. Motorun ısınmasına fırsat kalmadan stop ediyorum zaten. Tüp taktırmak için yazı beklemek zorunda olduğum için üzülüyorum..
-
en son 60 tl 235 km yaptım
-
en son 60 tl 235 km yaptım
TL ile yapılan değerler çok sağlıklı olmuyor bilecik de 2.76 litresi ankara ise 2.29 2.30 hocam litre daha çok sağlıklı olur diye dusunuyuorum
-
aldıgımda sıfırlıyorm bittiginde yazıyorum işte. zaten öttükten sonra bidaha kapa aç yapıyorum 2bin deviri geçmiyorum son 10 km den fazla gitmio. litre ekran 7 lt gösterio
-
cok yakıyor o zaman
-
fd6 otomatik 1lt lpg 8.6 km önceleri 9km gidiyordu;???
-
evet arkadaşlar bugün itibariyle uzun süredir, sıfırlamadığım Trip A 9999.9 dan sonra kendini sıfırladı yani 10.000 km oldu ve ortalamam 8.0 litre. Ben çok seviyorum bu makineyi :).
-
bendeki fd6 otomatik ile ortalamam 10.1-10.4 arası gidip geliyor, bu meret beni basmaya teşvik ediyor, sonra bi bakıyorum depo yarıya inmiş. hülasa ben daha ziyade "fd6 ile istenildiğinde çok uçuk yakıt verileri elde edilebilir" diyen kesime dahil oluyorum. 8 falan hayal bana!
-
bendeki fd6 otomatik ile ortalamam 10.1-10.4 arası gidip geliyor, bu meret beni basmaya teşvik ediyor, sonra bi bakıyorum depo yarıya inmiş. hülasa ben daha ziyade "fd6 ile istenildiğinde çok uçuk yakıt verileri elde edilebilir" diyen kesime dahil oluyorum. 8 falan hayal bana!
yapılan km ye bağlı. ben işyerime şileden gidip gelirken sakin kullanımla 45 km git 45 km gel, 7,8 8,2 arası görebiliyorum. ama işyerime 5 km uzaklıktaki evimden gelip giderken soğuk motor ısınmıyor haliyle 10,5 11,2 aralığında oynuyor.
-
kesinlikle haklısın bu arabada şöyle bişey dikkatimi çekti 6.9 gösteriyor bende ama dişler dökülüyor genede bu nasıl iş anlamadım.sizin yaptığınız gibi 10 falan yaksa depoyu yarılamak işten değil.... arkadaşa yeni clio aldık o kadar gezdik ibre inmedi yaw dci 90... dedim benimkiyle gezsek 3 diş inmişti en azından :D
-
kesinlikle haklısın bu arabada şöyle bişey dikkatimi çekti 6.9 gösteriyor bende ama dişler dökülüyor genede bu nasıl iş anlamadım.sizin yaptığınız gibi 10 falan yaksa depoyu yarılamak işten değil.... arkadaşa yeni clio aldık o kadar gezdik ibre inmedi yaw dci 90... dedim benimkiyle gezsek 3 diş inmişti en azından :D
birde şeyi deneyin depo full doldurup çıkın e-5 gecenin 2 sinde ( boş olsun diye ) 200 üstü gidin yaklaşık 15 dk. tabi km sayacı sıfırlayın ki 17 18 yazsın :D
-
birde şeyi deneyin depo full doldurup çıkın e-5 gecenin 2 sinde ( boş olsun diye ) 200 üstü gidin yaklaşık 15 dk. tabi km sayacı sıfırlayın ki 17 18 yazsın :D
şansız araba benimki deposu pek fullenmezz :D
-
litre fiyatı 2.42 aldığımda 30 litre aldı 366 km yol yaptı ama ötme filan yoktu ışık yanıp sönmeye başlamıştı sadece sizce nasıl iyi mi
-
Herkese nasip olmaz bu veriler <nohapy
(http://l1304.hizliresim.com/18/n/m8m5t.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
maşallah çok güzel değer
-
30 km düz 15 km yokuş yukarı.
Gölpazarı - bilecik arası bugun elde edilen veri.
(http://imageshack.us/a/img854/7792/20042013210.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/854/20042013210.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img441/4993/20042013209.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/441/20042013209.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img835/5373/20042013208.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/835/20042013208.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img14/8232/20042013207.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/14/20042013207.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img713/6982/20042013206.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/713/20042013206.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img594/1408/20042013205.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/594/20042013205.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img96/5779/20042013204.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/96/20042013204.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img28/271/20042013203.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/28/20042013203.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img833/2310/20042013202.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/833/20042013202.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img94/8097/20042013201.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/94/20042013201.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img69/2583/20042013200.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/69/20042013200.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img850/5641/20042013199.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/850/20042013199.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img836/4702/20042013198.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/836/20042013198.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img22/2673/20042013197.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/22/20042013197.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img839/8952/20042013196.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/839/20042013196.jpg/)
-
maşallah maşallah böyle giderse valla dizeller ellerinde kalacak :D :D
-
maşallah maşallah böyle giderse valla dizeller ellerinde kalacak :D :D
:)
-
uzun yol 1 lt lpg ile 14 km gitti.2bin deviri çok geçmedim otomatk fd6
-
pazar günü 300km bi yolculuğumuz oldu, ağırlık olarak: depo ful dolu, arabada iki yetişkin bir bebek, bagajda müzik sistemi(yaklaşık 40-50kg) hız olarak 98km criuse control sabit, aynı yol gidiş ve geliş
ve sonuç..
(http://j1305.hizliresim.com/19/v/njfjk.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Bu arabada 70 80 le gitmezki 100 le bile bisiklet gibi geliyor.
-
Bu arabada 70 80 le gitmezki 100 le bile bisiklet gibi geliyor.
Aynen topraqım :d Benim de canım sıkılıyo dikkatim başka yönlere kayıyo 8-[
-
Ben arabaya bindiğimde uzun yolda bir kere 150 160 yaptıktan sonra 100 e inip gidemiyorum ki.Bu arkadaşlar nasıl beceriyor bana bunu da öğretin lütfen.
80 km hızı 18 vites bisan ihlas bisikletle yapıyorduk, yanınıza bir maratoncu gelse sizi koşarak geçer nasıl sabrediyorsunuz bana da söyleyin lütfen.
-
Ben arabaya bindiğimde uzun yolda bir kere 150 160 yaptıktan sonra 100 e inip gidemiyorum ki.Bu arkadaşlar nasıl beceriyor bana bunu da öğretin lütfen.
80 km hızı 18 vites bisan ihlas bisikletle yapıyorduk, yanınıza bir maratoncu gelse sizi koşarak geçer nasıl sabrediyorsunuz bana da söyleyin lütfen.
:D biz uzun yolda 180-200 arası gittik 1 saat sonra 90 a düştük araba gitmiyor sandık. arkadaş kapıyı açıyor :D
-
Muhabbet çok önemli bir ara param yokken Kayseri'ye kayak yapmaya gittik kardeşim ve kız arkadaşımla. İnanın 90 100 km hızlarda giderken zaman geçmedi ( Tabi onlar uyudukları için hava hoş ) bir ara yanımdan siyah bir fd6 tahminimce 180 200 arası geçince yol iyice çekilmez olmuştu. Dönerken uyandılarda muhabbet ederken yolun nasıl bittiğini anlamadım. Yüksek hızlardan düşünce hiç çekilmiyor yol o yüzden hızlanmamak gerek. :)
-
yüksek hızla seyredip ardından 80-100km hıza düşünce araba gitmiyor gibi oluyor size katılıyorum, fakat en baştan yavaş gidildiğinde bir problem yok. üstelik yavaş gidince daha emniyetli bir hızda gidiyoruz. artı radara yakalanmamakta cabası.
-
Kendime hız sabitleyici alabilirsem sorun giderilecek :)
-
belli bir yaştan sonra kendiliğinden oluşuyor insandaki hız sabitleyici :)
-
30 dan sonra olur dedik hocam ama yok :)
-
biz kırkı bulduk sistem devre dışı halen ;D
-
biz kırkı bulduk sistem devre dışı halen ;D
:d :d
-
Ben de Civic almayı düşünüyorum. Elimde 34 bin lira var. 2007-2009 aralığında istediğim fiyatlarda buldum ama çoğunda lpg yok. Ben Aydın'da oturuyorum. Kullanımımın büyük çoğunluğunu şehiriçi oluşturacak. Aslında aklımda 1.3 Auris vardı, hem servis hem de yakıt nedeniyle ama Civic'i atamıyorum kafamdan. :) Aydın çok küçük bir şehir. En uzak yeri arabayla 10 dakika. Trafik pek sıkışmaz. Sizce ne kadar yakar ve gerek var mıdır Civic gibi güçlü bir arabaya?
Bir de Civic'i güçlü diye alıp da yakmasın diye basmamak garip değil mi? LPG taktırınca performans kaybı olur mu?
Aslında en güzeli 2.elde alırken lpg'lisini bulup almak da, denk getirmek sorun.
-
7-8 litre arası çok dur kalk yapmıyorsanız. Aydın'da en fazla 9 litre görürsünüz. Ama lpg can bizim araçlara.
-
Ben de Civic almayı düşünüyorum. Elimde 34 bin lira var. 2007-2009 aralığında istediğim fiyatlarda buldum ama çoğunda lpg yok. Ben Aydın'da oturuyorum. Kullanımımın büyük çoğunluğunu şehiriçi oluşturacak. Aslında aklımda 1.3 Auris vardı, hem servis hem de yakıt nedeniyle ama Civic'i atamıyorum kafamdan. :) Aydın çok küçük bir şehir. En uzak yeri arabayla 10 dakika. Trafik pek sıkışmaz. Sizce ne kadar yakar ve gerek var mıdır Civic gibi güçlü bir arabaya?
Bir de Civic'i güçlü diye alıp da yakmasın diye basmamak garip değil mi? LPG taktırınca performans kaybı olur mu?
Aslında en güzeli 2.elde alırken lpg'lisini bulup almak da, denk getirmek sorun.
İyi bir ustada montaj yapılırsa performans kaybın olmaz
-
Otomatikler uzun yolda manuelden daha az yakıyor
-
Otomatikler uzun yolda manuelden daha az yakıyor
+1903
-
yaklaşık 2300 km yaptım araç otomatik bir ara 5.7 yi gördüm ama ortalama 6 litre yaktı. uzun yolda aracın yakıt değerleri iyi bence ama şehir içinde tam bir canavara dönüşüyor.
-
tek başıma 80km sabıt hızla 4.1-4.2
arabada 4 kısı arka koltukların ortası ve ayak altlarının hepsı dolu bagaj tıka basa tahmınımce arac agırlıgı 1850kg a yaklaşmıştır bu sekılde 120sabıt hızda 6.4 1600km nın ortalaması
-
Yaa Konuyu Hortlatmak gibi olmasında bu arac cok yakıyor yaaaa :D 61lik düz krom boru down pipe iptali eksoz mevcut . Bagaj İptal woofer yüzünden . İskenderun'dan Full'edim depoyu sayacı sıfırladım sürekli gitmemek kaydıyla maksimum hızım 120 Km oldu . Nigde Tünellerde bi kere 143'te kesiciye girdi arac eksozu acarak . Onun Dısında hızım sürekli 90 ile 105 arası oldu . Nemrut Ankara'ya bi depo yaktı ya laaa . Napcaz yaaa ocagıma incir agacı dikmek istemiom :D
-
Iyide Arkdaslarlar civic hepinizin bildiği üzere tasarruf aracı değildir. Eger ekonomi arasaydik d4-d 90 hp corolla alir 80-90 giderdik :)
-
Lpgsiz 5ay binebildim ben :) Temmuzdan bu yana rahatım Allaha şükür...
-
bu yakıta rağmen hafta içi civicime tüpü takıyorum :D
(http://t1311.hizliresim.com/1h/q/ut2q3.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Karaman - Aydin 688 km yol tek kisi bagaj yok 5.2 ort. 100 km sabit hiz. 19.12.2013
-
Karaman - Aydin 688 km yol tek kisi bagaj yok 5.2 ort. 100 km sabit hiz. 19.12.2013
otm mi aracınız ? aynı veriyi 4 kişi ful bagaj full klima yer yer sürat ( 130-160) onun dışında 90 100 düz aracımla elde ettim
-
Otomatik vites benzinli
-
istenildiğinde demeyelim trafik yol elverdiğince diyelim daha doğru :) biz ne kadar tasarruf etmek için uğraşsakta trafik elverişli değil ise o yalan olur
-
Şehirdışında araçların çoğu az yakar zaten, önemli olan şehiriçi. 6 litreyi gören arkadaşlar, aracı nasıl kullanıyorsunuz, nerede kullanıyorsunuz, çevreyolu'nda mı oturuyorsunuz bilmiyorum ama o FD6'nın marifeti değil, sizin marifetiniz. Yani vw'de olsa opel de olsa altınızda hemen hemen aynı değerleri yakalarsınız.
2 yıldır kullanıyorum, araç gayet yakıyor, tüp taktırdım. Tüpte bile 39 litre'de 340 km anca gidiyor. Tabii ki, kış olması, sürekli Çankaya'da şehiriçinde kullanmamın da etkisi var, araçtan çok memnunum ama fanatikliğe gerek yok. Bildiğiniz yakıyor araç.
Ama tüpe uyum şahane, onda sıkıntı yok çok şükür.
-
Şehirdışında araçların çoğu az yakar zaten, önemli olan şehiriçi. 6 litreyi gören arkadaşlar, aracı nasıl kullanıyorsunuz, nerede kullanıyorsunuz, çevreyolu'nda mı oturuyorsunuz bilmiyorum ama o FD6'nın marifeti değil, sizin marifetiniz. Yani vw'de olsa opel de olsa altınızda hemen hemen aynı değerleri yakalarsınız.
2 yıldır kullanıyorum, araç gayet yakıyor, tüp taktırdım. Tüpte bile 39 litre'de 340 km anca gidiyor. Tabii ki, kış olması, sürekli Çankaya'da şehiriçinde kullanmamın da etkisi var, araçtan çok memnunum ama fanatikliğe gerek yok. Bildiğiniz yakıyor araç.
Ama tüpe uyum şahane, onda sıkıntı yok çok şükür.
>=ok çat >=ok çat >=ok çat >=ok çat >=ok çat >=ok çat >=ok çat >=ok çat >=ok
Çatara patara katıldım ya la :D
-
la benzin olmuş 5.07 neyin kafası bu az yakıt tüketimi
-
Şehir içi trafikte gayet sakin kullanmaya çalışıyorum. Düz yola e-5 e çevreyoluna çıktığım zamanda 5. vites 70 km hızla yol alıyorum. Genel olarak yakıt 6-8 arası geziniyor inadına benzin :D Ayda bir kerede hem araba hem ben sağır olmayalım diye basıyorum deşarj oluyoruz :D
-
Şehir içi trafikte gayet sakin kullanmaya çalışıyorum. Düz yola e-5 e çevreyoluna çıktığım zamanda 5. vites 70 km hızla yol alıyorum. Genel olarak yakıt 6-8 arası geziniyor inadına benzin :D Ayda bir kerede hem araba hem ben sağır olmayalım diye basıyorum deşarj oluyoruz :D
ortak sen benim nasıl kullandığımı biliyorsun ama artık o bile kurtarmıyor bu benzinde. tüplesekmi ne
-
ortak sen benim nasıl kullandığımı biliyorsun ama artık o bile kurtarmıyor bu benzinde. tüplesekmi ne
Ben niyetlendim takacaktım muayeneye girmeden önce Bilgehan abiyle de bayağı konuştuk ama olmadı. Bayiler garantin 3 yıl 100 bine düşüyor dediği için yanaşmadım yanaşamadım. Tüpte oldu 3 lira benzin olmuş 5.08 hatırlıyorum forumda arkadaşlar benzin 3,80 olmuş 4 e dayandı bu gidişle 5 de olur diyorlardı. Yakında 10 lira yapacaklar herkes bisiklet binecek. Allah yardımcımız olsun
-
@Ouzhan_ Her 1.000 km de 150 TL cebime kalıyor, garantinin hesabını sen yap. Honda bu; motor, şanzuman arızası verme olasılığı binde bir, e verebileceği diğer arızalar da maliyetli değil, kaldı ki herhangibir arıza verse bile buna garanti harici işlem yapıp paranı almak için kırk dereden kırk su getirecekler. Yani sözün özü şu : Honda kolay kolay garanti gerektirecek sorun vermez, bu şart seni servise bağlayıp para kazanmak için. 4 senedir yetkili servise gidiyorum, sanayideki özel bir servise gitsem 2-2500 tl cebimde kalacaktı, garantinin tek işe yaradığı disk ve balatamı da ben değiştirirdim. Çok takılmayın garantiye.
-
abi zaten mantıklı olan lpg de biz arabalara kıyamıyoruz sanırım :D
-
@Ouzhan_ Her 1.000 km de 150 TL cebime kalıyor, garantinin hesabını sen yap. Honda bu; motor, şanzuman arızası verme olasılığı binde bir, e verebileceği diğer arızalar da maliyetli değil, kaldı ki herhangibir arıza verse bile buna garanti harici işlem yapıp paranı almak için kırk dereden kırk su getirecekler. Yani sözün özü şu : Honda kolay kolay garanti gerektirecek sorun vermez, bu şart seni servise bağlayıp para kazanmak için. 4 senedir yetkili servise gidiyorum, sanayideki özel bir servise gitsem 2-2500 tl cebimde kalacaktı, garantinin tek işe yaradığı disk ve balatamı da ben değiştirirdim. Çok takılmayın garantiye.
ne kadar titiz düşünürsek o kadar takıntılı oluyoruz heralde Bilgehan abi :D
adamlar lange rovere ne porschelere kıyıyor biz civicimize kıyamıyoruz. :D Ne kadar sakin biniyim desemde elim ayağım durmuyor. Bugün renault fluenceye basın ekspres yolunda hondayı bir güzel tanıttım hava alanı kavşağından mahmutbey kavşağına kadar. Yarın soluğu honda bayisinde alır artık :D
-
ne kadar titiz düşünürsek o kadar takıntılı oluyoruz heralde Bilgehan abi :D
adamlar lange rovere ne porschelere kıyıyor biz civicimize kıyamıyoruz. :D Ne kadar sakin biniyim desemde elim ayağım durmuyor. Bugün renault fluenceye basın ekspres yolunda hondayı bir güzel tanıttım hava alanı kavşağından mahmutbey kavşağına kadar. Yarın soluğu honda bayisinde alır artık :D
felluce diyorlar bizim buralarda.
-
arkadaşlar 2012 fd6 otmk. sakin kullanım 220 km de 5.0 yol bilgisayarı verisi nasıl sizce
-
arkadaşlar 2012 fd6 otmk. sakin kullanım 220 km de 5.0 yol bilgisayarı verisi nasıl sizce
ben de sakin kullanımda 5.1 yakalamıştım çok iyi değer bence..bu hafta denedim 110-120 ile gittiğimde 5.5 di toplamda 170 km uzun yolda.
-
her ikisi de çok iyi değerler.
-
Gemlik eskisehir arası geliş 200 km yol yaptım 90 120km arası yakıt 5.1 lt/100km yakıt gayet iyi bence
-
Araç benzinli şehir ici 6.5lt 7lt arası gelip gidiyor aşırı kasmıyorum aracı şehir ici
-
bence güzel değerler ;)