Gönderen Konu: COIL-EX SPOR YAY HAKKINDA  (Okunma sayısı 25951 defa)

HAYAT H-ONDA

COIL-EX SPOR YAY HAKKINDA
« : Mayıs 31, 2009, 11:47:58 ÖÖ »
ARKADAŞLAR COIL-EX SPOR YAY KULLANAN VARMI SÜRÜŞ KONFORU HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM. SÜRÜŞ KONFORUNU TAKILDIKTAN SONRA OLUMSUZ ETKİLEMEYEN YA DA OLUMLU KATKISI OLAN EN İYİ SPOR YAY HANGİSİDİR. TÜM ÜYE ARKADAŞLARA SELAMLAR. (ARACIM 2009 ELEGANCE)

mesutbatili

Ynt: COIL-EX SPOR YAY HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 12:45:46 ÖS »
Soledigin markayi galiba benim ortak takmisti ama emin degilim daha dogrusu aldi daha takamadi focusn70 ona bi hafta sonra sorarsan o soler

by_BuRoCk

« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 01:08:47 ÖS »
EK civic'e benim arkadaşım 5 lik olarak taktı memnunum diodu

phobia

« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 05:58:18 ÖS »
dusurmesi cok iyi fakat on taraflar ses yapıyo haberin ola..ne kadar hortum falnda geciriyim desen genede fayda etmiyo..suanda bende var kullanıyorum mesela aksam arabayı bıraktın sabah calıstırıyımda gidiyim desen  amortisorlerdeki yag dibe indigi icin ilk 5-10 kılometrede ses fazla ama sonradan baya bi azalıyo muzigin sesisini az bişi verince bi sorun olmuyo:) konfor yonunden gayet guzel %10 gibi bişi bozuluyo .. dedigim gibi sadece biraz ses var..  bu arada benim aracda 2008 civic sedan..

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2009, 02:15:59 ÖS »
Ben yeni taktırdım konforu unut sekme oluyo araç çok alçaldığı için bide gelen kutuyo dikkat et yayların biri sağdan sola sarım biri soldan sağa sarım olacak benmimkilerin kiside sağ sarım çıktı değiştirdik boşuna ön amartisörleri sökmüş olduk davlumbaza sürtüyo katlatılması lazım 18 jant varken ben hepsini göze alıp taktırdım çok çılgın bi görüntüsü var basıklık açısından mugen kitin varsa iyice bi sürüngen olur zor gezersin ben resim çekemedim çekince koyucam inş.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2009, 02:19:45 ÖS »
Ses varmı yokmu daha tam anlıyamadım var ama galiba çünkü davlumbaza sürtme sesinden ses filan duyamıyorum biraz ayar çektirdim tam olmadı bidaha ısıtırıp katlatmam lazım davlumbazı bide arka yaylar vazla basmıyo önede parmak girmiyo

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2009, 02:24:02 ÖS »
Hortum işi hikaye arkadşın söylediği gibi yayların uçlarına amartisörte tozluk var onlar geçiyo plastik hotumla oturmuyo yani ben takmıştım hortumu yayları takarken söktüm bildiklerim bukadar

HAYAT H-ONDA

« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2009, 09:27:55 ÖS »
Gerçekten herkese çok teşekkür edrim bilgiler benim için çok faydalı oldu arkadaşlar.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2009, 12:58:43 ÖS »
son fikrim çok ses yapıyo

blackbull

« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2009, 01:06:08 ÖS »
herşeyin orjinali iyi

phobia

« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2009, 01:58:50 ÖS »
evet evet yakında amortısorlerım pert olucak:D:D bahaneyle de amortısorlerıde spor yapmıs oluruz yaw dimi:P valla arabanın tofastan farkı olmadı top gıbı sekıyo heryerde..cok komık oldu ahauahauh..arabama mılletı almaya utanıyom makara yapıyolar artık bu ne lan dıye..ya gerci orjınaıde cok konforllu degıldıkı bu arabaların taktık artık bı kere ama goruntu mukemmel bence en ıyı dusuren yay..araca aıle bınmıyorsa o kadar problem edılmesıne gerek yok  mesela benım gıbı...10 numara dıyelım coıl-ex kazansın:)))

uğur-a

« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2009, 12:34:18 ÖS »
Coil-ex  piyasaya yeni ve sağlam bi giriş yapmış bi ürün sanırım bir çok tuningçide artık görüyorum.
Coil-ex hakkında bi deneyimim yok , ama alternatif olarak bi öneride bulunmak gerekirse  ;

08 civic elegance kullanıcısıyım , Aracımda H&R  kullanıyorum memnunum..
Ses yok..
Konforda bi problem yok..
Oldukça güzel düşürmesi ile orantılı olarak sekme zıplama v.s gibi bi problem yok..

130 tl'ye İkinci el aldım.. Tavsiye ederim..

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2009, 05:17:16 ÖS »
yay nekadar iyi basarsa okadar çok seker araba marka marka değişir ama seker coilover takıp basarsan takoz gibi sürüngen bir araban olur konforu gözden çıkartıp yapıyoruz zaten arabamıza yaptığımız modları  coil-ex yaylar ses yapıyo hr tein kullanalarlada görüştüm onlarda ses yapıyo deyenler çok oldu sanırım bazı arabalarda bu spor yaylar ses yapıyo belki kaliteli bi hortum takılarak ses kesilebilir.

rserkan

« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2009, 07:40:37 ÖS »
h&r kullandım zıp zıp gezdim çok güzel düşürüyor ama zıplamadan da durmuyor

anildalga

« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2011, 11:35:06 ÖS »
Merhaba Bu hortumu neresine takacagız yayın acaba bana biri tam açıklayabilirse süper olur :) Bu arada arabam 1993 Model Honda Civic Hatcback suan üstünde 55mm ama kesik yay var araç yere cok yakın suanki halinden bi 3 cm yukarı kalksa süper olucak Coil Ex 45mm yayını gördüm eliftunıngın sitesinde alsam araç şuankinden 3 cm felan yukarı kalkar mı acaba ?  Teşekkürler  :)   resimdeki araç.

Uploaded with ImageShack.us

celal3

« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2011, 10:41:49 ÖS »
bende 5 cm coil ex var zıplama yapıo kasislerde ses oluo ama yere çok basıo fotolarımda var.... ben cok mutluym 1 sene olcak nerdeyse sorun yok bana gore suanda olsa bıraz daha yere basarım yanı :)

pashatorunu

« Yanıtla #16 : Ağustos 08, 2011, 12:45:36 ÖS »
spaco nun yayları dışardan gördüğüm kadarı ile duruyor ama ses yapıyormu bilmiyorum burda bi elemanda var basıklığı güzel tabi parasıda..

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #17 : Ağustos 09, 2011, 10:03:47 ÖÖ »
piyasada sesiz en iyisi konforlusu eibach sportline bu kasa için
tein,h.r,apex,fk,coil-ex filan hi. boşuna denemeyin.

Arabasını çok alçaltmak isteyen yok ses çıkmasın konforlu olsun diy bakmasın alçaldımı sesde oluyoo konforda gidiyo jant taktınmı ön davlumbazları içe katlatmak gerekiyo yok sa jant 18*7.5 et 45 olsa bile önlere sürtüyo içte olmasına rağmen.

pashatorunu

« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2011, 07:42:04 ÖÖ »
+1