Gönderen Konu: Amerikan Park Polisin Dikkatini Çekti.  (Okunma sayısı 14890 defa)

sercanim

• SeRCaN
Amerikan Park Polisin Dikkatini Çekti.
« : Ocak 27, 2014, 06:10:54 ÖS »
Selam arkadaşlar dün gece katılımı 12.00 civarlarında kavşakta bekleyen polis o kadar araç varken benim aracın amerikan parklarına baktı.Sanki istesem sana şimdi ceza yazarım der gibiydi.Sizce bana ceza yazabilir miydi.Böyle bir madde var mı Amerikan park modülü taktırmak cezası.

GrcnTml

Ynt: Amerikan Park Polisin Dikkatini Çekti.
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2014, 07:30:58 ÖS »
normalde böyle bir şey yok ama istese bir incik boncuk bulur yine keser yani ;)

hakko modelistlik

« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2014, 07:54:36 ÖS »
Beğenmişte olabilir belkide hondacıdır  >=ok
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2014, 07:55:42 ÖS Gönderen: hakko modelistlik »

gomar

« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2014, 07:57:54 ÖS »
ben amerikan park modülünün cezası olduğunu duydum sonuçta vizeden geçmiyor :(

faw13

« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2014, 08:20:34 ÖS »
araba üzerinde herhangi bir şekilde herhangi bir değişiklik yapılıp ruhsata işlenmediği anda polis ceza kesebilir, buna orjinal radyoyu değiştirmek bile dahil, yani bir düşünün, cam filmi yasak, yay yasak, egzoz yasak, body kitten ceza yiyen duymadım ama çevirilmeye sebep oluyor, sis farı yasak, xenon yasak, amerikan park da tabii ki yasaktır

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2014, 08:26:13 ÖS »
araba üzerinde herhangi bir şekilde herhangi bir değişiklik yapılıp ruhsata işlenmediği anda polis ceza kesebilir, buna orjinal radyoyu değiştirmek bile dahil, yani bir düşünün, cam filmi yasak, yay yasak, egzoz yasak, body kitten ceza yiyen duymadım ama çevirilmeye sebep oluyor, sis farı yasak, xenon yasak, amerikan park da tabii ki yasaktır

+1 araç üzerinde yapılan her türlü teknik değişiklik yasaktır.adam isterse lastik ölçülerin tutmuyor diye bile keser cezayı.

cagatay54

« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2014, 08:55:41 ÖS »

+1 araç üzerinde yapılan her türlü teknik değişiklik yasaktır.adam isterse lastik ölçülerin tutmuyor diye bile keser cezayı.

ceza kesilmesi için bu yapılan işlemlerin avrupa ülkelerindeki gibi ruhsata işlenebilmesi gereklidir.bu eklere jantlara filan ceza kesme yetkisi de yoktur.cezasını verdiğin şeyin ödülü de olmalıdır

legolas

« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2014, 10:50:47 ÖS »
normalde böyle bir şey yok ama istese bir incik boncuk bulur yine keser yani ;)

maalesef öyle bir şey var. teknik değişiklik yapmak yasaktır...

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2014, 09:35:02 ÖÖ »
aracın üzerinde yapılan diyorsunuz bunun içine iç dizeyn vs yok 132. madde olması lazım
görüşü engelleyecek girinti ve çıkıntı rüzğarlık kaput şişirme fln filan die gidio aslında
 bu maddede den yazılabiliyor,
kazanılmış davalar var bu arada
cam filmi normalde yasak deil polis araç için göremediği için yazıor yani 2 numara cam filmi ve ön camda film olmassa
yazmaz içini görmek istio çevirmede o da haklı bence bu konuda
american parkla ben vizeden sıkıntısız geçtim sadece çamurluktaki sinyanları normale çevirmeniz yeterli

GokhanTfln

« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2014, 12:40:56 ÖS »
Kanun, yönetmelik, mevzuat her biri ayrı dilden konuşuyor. O yüzden memurun elinde bütün ihtimaller cezayı yazana kadar. Sonra iş hakime kalıyor bu seferde onun yorumuna kalıyor itiraz halinde. Yani sözün özü bırakın ekstraları, fabrikadan nasıl çıkmışsa öyle binin arabaya :)

mehmet zengin

« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2014, 01:21:14 ÖS »
Polis ceza yazmayı kafaya koyarsa yazın ortasında avadanlıkta zincir yok der yine yazar. Kış lastiklerin var ama stepnen yaz lastiği der yazar. Yazar yani yeterki istesin. Motorize ekipler kafasına göre durdurup yolun ortasında üst baş arıyorlar sanırsın teröristiz. Yasal olarak aslında suç işliyorlar ama ata sözü çalıya dolaş daha iyi der bizim ülkede :( Pardon amerikan park mı demiştin :)

legolas

« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2014, 11:49:03 ÖS »

cam filmi normalde yasak deil polis araç için göremediği için yazıor yani 2 numara cam filmi ve ön camda film olmassa
yazmaz içini görmek istio çevirmede o da haklı bence bu konuda
american parkla ben vizeden sıkıntısız geçtim sadece çamurluktaki sinyanları normale çevirmeniz yeterli

evet bu bir sebep, ancak trafik zabıtasının kendince yorumladığı bir durum değil. cam filmi ile ilgili ceza yazılmasının yasal dayanağı içişleri bakanlığı genelgesidir. vakti zamanında bakanlığa bu husus ile ilgili görüş sorulmuş olup, cevabi  genelge cam filmine 30/1-b maddesinden ceza yazın der....

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2014, 12:11:38 ÖÖ »
cam filmiyle ilgili bi haber daha ögrendim
yazın klimayı az kullanmayı sağladıgı
kışında ısınma süresini kısalttıgı kanıtlanarak ekonomi sağladıgı bildirildi gene aynı kuruma :)

washer

« Yanıtla #13 : Şubat 02, 2014, 01:58:59 ÖÖ »
ben amerikan park modülünün cezası olduğunu duydum sonuçta vizeden geçmiyor :(

ben nasıl geçtim peki :) hatta koyu renk filmlerimle beraber :)

emretolga01

« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2014, 04:05:05 ÖÖ »
hafif kusur olarak geçersin

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #15 : Şubat 02, 2014, 08:41:58 ÖS »
bende geçerim diye düşünüyorum.Çünkü ayna sinyallerinde amerikan park yok.Gündüz de fazla belli olmuyor zaten.Parkları açınca yanıyor.Kime ne zararı var anlamıyorum.

özkan2002

« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2014, 04:55:21 ÖS »
bir trafik jandarması ve yeni cıvıc kullanıcısı olarak tüm yasaklamaları kınıyorum :))

faw13

« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2014, 12:03:17 ÖÖ »
bende geçerim diye düşünüyorum.Çünkü ayna sinyallerinde amerikan park yok.Gündüz de fazla belli olmuyor zaten.Parkları açınca yanıyor.Kime ne zararı var anlamıyorum.

Hocam su zarari var, bir anlik dikiz aynasina baktim sariyi gordum onum tikaniyor saga kacacakken amerikan park yuzunden sasirip tehlike atlattim, sonucta sari isik sadece sinyallerde var ve trafikte yanilmaya sebep olur, markalar arabalari guzellestirmek icin cok cok ciddi bir caba harciyorlar, yasal olsa zaten o sekilde bir tasarim da yapilir   

Ha bu soyledigim dogru ya da mantikli mi, ben oyle dusunmuyorum sadece farz-i misal soyledim ama problem dogurabilecek bir durum mu? Evet dogurabilir

Sonucta modifikasyonla ilgili bir duzenleme olmadigi ve polisin keyfine keder oldugu icin alayi yasak, ayrica amerikan park belki sorun dogurmaz ama vida ile tutturulmamis bir spoiler 120 ile giderkeb aractan koparsa olume sebep olabilir, o yuzden uygunluk belgesi olmayan herseyin yasak olmasina kayiliyorum, burafaki sorun uygunluk karari verrlebilecek bir yetkili kurum olmamasi ya da olanin da isine gelmedigi icin ugrasmamasi

kacaman

« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2014, 06:00:51 ÖS »
bir trafik jandarması ve yeni cıvıc kullanıcısı olarak tüm yasaklamaları kınıyorum :))
iyiymiş.