Gönderen Konu: 6.1 lt şehir içi yakıt tüketimi ( Şok oldum )  (Okunma sayısı 7586 defa)

fabregas04

6.1 lt şehir içi yakıt tüketimi ( Şok oldum )
« : Temmuz 08, 2011, 09:03:50 ÖÖ »
Selam arkadaşlar belki inanmayacaksınız arabanın şehir içi ortalaması 6.1 en kısa sürde fotoğraf ile gösterecem.Bu değeri tabiki ben yapmadım kısa süreliğine arabayı babam almıştı.Tekrar arabayı aldığımda bu değeri gördüm ve direk babamı aradım baba şehir dışına mı çıktın dedim yok oğlum buralardaydım dedi.   Gerçekten inanılmaz 7 li değerleri zor görürken 6.1 inaılmaz ( kıyamet alameti  :) )

NusretA

Ynt: 6.1 lt şehir içi yakıt tüketimi ( Şok oldum )
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2011, 09:20:23 ÖÖ »
Babalar yapar :)

onur_09

« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2011, 10:14:22 ÖÖ »
Abi Senın Araba NAzara Gelmiş =)))))

hsncck26

« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2011, 10:22:08 ÖÖ »
walla babana helal olsun :) ben babama versen 12 lıtre yaktıyor :D

brb89

« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2011, 08:30:36 ÖS »
ewet arkadaslar bunlar normal deger bende karısık 5.8 yaktırdım konuyu acmıstım ama kımse ınanmamıstı cok orneklerı cıktı we bı ornek daha:)

kadir7762

« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2011, 12:34:51 ÖÖ »
o zaman ben farkında değilmişim dream arabamın değerini ben aylarca 5,6-6,4 arasında yaktım şehiriçi ne zamnki otomatiğini aldım (2011 premium) 7,7-9,5 aralarında geziyorum

Fatih!

« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2011, 10:52:50 ÖÖ »
6.1 lt yi kaç km gittikden sonra gördün?
Sıfırladıktan sonra hep rampa aşağı in 2 litrede görürsün orda :)

Bu benim uzunyol denemem.. 85km sabit hizla.
En az 100 km ortalaması göster sen :)

İşin gerçeği civicle uzun yolda 90 km le git 5,5 lt
120 km de 7,2 litre
160-200 arası 8,5 litre.

Şehirici bulundugunuz şehire göre; ben zonguldak dayım 10 litre ile - 8 litre arasında yakarsınız sakin kullanımda..
Devirli kullanımda 11 litre gibi yakıyorum..

Bunların hepsi en az 250 km ortalaması..
5 km yavas gidip az yaktım diye konu acmayın burda yanılırsınız :)

BGR19

« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2011, 11:01:28 ÖS »
bizimki de 8.1 ankara şehir içi ama pek dikkat ederek kullanmıyoruz ve klima 7/24 açık

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2011, 04:43:47 ÖS »
bu da benden bır kaç değer.Araçım 2007 manuel cıvıc lpg lı yakmıyor adeta :)

« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2011, 04:45:32 ÖS Gönderen: rotasızKAPTAN »

demiray

« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2011, 07:58:36 ÖS »
şehirler arası yolda   ortalama 5.4 ile 5 lt   bir depo ile 830km  civic si  94  aracımda ful yüklü 

BHAAL

« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2011, 09:44:22 ÖS »
yahu ben de şehir içinde 60km ile gidince 6L/100km görüyorum ama o kadar yavaş gideceksek niye civic alıyoruzki... 2000 devirle gidecek araç değil o, yazık günah... maksat sarfiyatı düşük tutmaksa bence civic almamak en doğrusu olur. dizel alın olsun bitsin. zannımca az yakan civic lpgli civictir ancak :)

eray

« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2011, 10:51:01 ÖS »
yahu ben de şehir içinde 60km ile gidince 6L/100km görüyorum ama o kadar yavaş gideceksek niye civic alıyoruzki... 2000 devirle gidecek araç değil o, yazık günah... maksat sarfiyatı düşük tutmaksa bence civic almamak en doğrusu olur. dizel alın olsun bitsin. zannımca az yakan civic lpgli civictir ancak :)
+100000

bRk26

« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2011, 11:01:23 ÖS »
Allah Allaaahhhh bana bedavaya dediler o zaman yeni kasa civicler çok yakıyor sakın alma diye işte herkezin dediğine inanmıcaksın boşuna dememişler valla şok oldum ya gerçekten eğer satarsam maddi durumum iyi olursa hemen yeni kasa beyaz full bi yeni civic alıcam...

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2011, 12:47:35 ÖÖ »
arkadaşlar kusura bakmayında bazı arkadaşlar cıvıcı fazla abartıyor.Ne demek yanı yakıt sarfiyatı düşük tutmaksa civic almamak daha mantıklı.Ne yani civic performans aracımı. 1.6 araç alıyorsan zaten bunu düşünerek almışınıdır.Benım aracım lpglı yukardakı hız 85 km hzıla izmir-denizli arası gece yapılan bütün ışıkların devre dışı oldugu dur kalkın olmadığı bir durum.3 arkdaştık muhabbet ede ede geldık.Sonuç denızlıye gırdıgımde 220 km de 4.5lt. Ne yani redline yapınca yazık günah olmuyorda 2000-2500 devır arasında gıdınce mı yazık günah oluyor.Saçma..
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2011, 12:52:18 ÖÖ Gönderen: rotasızKAPTAN »

BHAAL

« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2011, 02:21:55 ÖÖ »
:) civice ne gözle baktığını bilemem de 2000 devirde o aracın tork vermediğini iyi bilirim arkadaşım... maksat düşük devirse dizel al bari torkun olsun diyorum da kime tabi. tercih meselesi nihayetinde sen 4.5 yakmaya devam et sana yazık diil merak etme. ayrıca civicin amerikan versiyonlarında 2.2 dohc motor var gelse hiç düşünmem alırım senle farklı düşündüğümüz nokta o zaten. güzelim araca lpg takıp dağıtıyosan o motoru gelip bana 1.6 edebiyatı yapma şimdi, belli ki sana 1.6 da çok, sen mercedese binsen yakıt hesabı yaparsın o belli oldu, aynı noktaya bakmadığımız kesin o yüzden sen kendi saçmalığında devam et ben kendiminkinde ederim, konuşup anlaşabilecek bi zeminimiz yok senle.
hem kimse bu araca ferrari demiyor elbet ama hiç kimse de çıkıp 7000 devir çeviren makine için orta sınıf ekonomi aracı demesin, hayal kurmasın, civic hiç bi zaman az yakmayı vadetmedi, mevcut yapısıyla edemez zaten

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2011, 09:57:05 ÖÖ »
ne demek istiyosun arkadasım sen bu devırde şahine binende yakıt hesabı yapar mercedese binende başka bir markaya binende.Yakıt konusu dert etmeyının benzın ıstasyonu vardır.Lpg konusuna hiç girme inan bu sitede cok tepki toplarsın.Aracın orasını burasını delip modıfıye yapıp yada motoruna bişeyler takınca yazık olmuyorda lpg takıncamı yazık oluyor.Merak etme babamda s320 var ona da lpg taktırtık.Bu senı hiç mi hiç bağlamaz.Ben ızmırden 10lt ortalama değerle geldiğimide bilirim.Bu yukardakı durumu anlattım acelemız yoktu 3 arkadastık muhabbet ede ede geldık gayette guzel bı yolculuktu.Benım boyle bır deger elde etmem senın neden bu kadar zoruna gıttı hiç anlamış değilim.Ayrıca 1.6 bana çokmuş allah sana 3.000 motorlara benzınle bınmeyı nasıp etsın.Bızım gucumuz buna yetıyor.Saygılar

ozkanshn

« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2011, 10:20:07 ÖÖ »
Bu yakıt olayı göreceli bi olay durumu çok çok iyi olan birisi zaten civiğe binmiyor ve yakıtı çok da düşünmüyor emin olun.. orta halli kişiler yani bizim gibi:) tercih ediyor. Onun için insanları kırmaya gerek yok sonuçta burası bir forum ve aile içinde sorunları çözmeye yönelik bir platform isteyen taktırır isteyen taktırmaz bu kişiyi bağlayan bir durum diye düşünüyorum. Saygılar...

BHAAL

« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2011, 10:46:08 ÖÖ »
estağfurullah kimeyi kırmak kızdırmak için bişey yazmadım... diyorum ki ben zaten lpg takmam, sen lpg takmışsın orda ayrılmışız kafadan senle... ekonomi amaçsa ben civic almam, kesinlikle ekonomik bi araç değil... üretim amacı o değil herşeyden önce, yüksek devirli hiçbir araç ekonomik olamaz, civic modifiyeye giden bi araç, bu kadar boş üretilmesinin sebebi de o zaten, yürüyen iyi motor iyi denge iyi... al oyna işte diyo fabrika, tipik japon mantığı, bu araç bi jetta değil bi octavia değil, bi 407 değil, onu vurgulamaya çalışıyorum... o yüzden dizeli falan yok. her ne kadar performansı size yetmiyor gibi görünse de mevcut halde başka hiçbir amacı da yok, eğer lpg takıp bir de düşük devirli kullanmak zorunda kalıyorsanız bu tip araçlarla uğraştığınıza değmez, jaguar yada audi tt alıp lpg takan da gördüm ben, yazık demiyim de ne diyim şimdi. gücü yeten alsın yetmeyen almasın, mevzu o, zorlamanın bi anlamı yok, bi yere varmıyo çünkü, sağını solunu delince bu tip motorların bu kadar para vermenin bi anlamı kalmıyor bence... onu izah etmeye çalışıyorum.
hülasa civic tarzı bi araçla öyle 4-5 ortalama tutturmak imkansız, uzun vade sayaçla oynamazsanız ortalamanın çok çok yükseldiğini görürsünüz, öyle bi ölçüm bişey ifade edemiyor malesef, kaldı ki defalarca konuşuldu bu sayaçlar doğru ölçmüyor, gerçek değerler hep daha yüksek oluyor, öyle de bi durum var.

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2011, 04:16:35 ÖS »
ya arkadasım;
1.si lpg de takarım düşük devirlide sürerim yüksek devirlide sürerim bu seni bağlamaz.Ben o hızda gelmemın nedenını açıkladım acelem yoktu.Az yaksın dıye bir amacım yoktu zaten az yakıyorum lpglı aracım.
2.si fd6 civici türkıye şartlarında çoğu kişi alabilir.Lpgsını takar biner.Sen 50 tl verıp 150 km gıdersın ben 250-300 km gıderım.Bu senın tercıhın o beni ilgilendırmez.
3.si civic bal gibide ekonomik araçtır çoğu 1.6lara göre.Ben otomatik kullanmadım manuel için konusuyorum.
4.si tutturmuşun bi yüksek devir ceviren araç ekonomik amaçlı değildir.Benim 1.4 is 8.000 devir ceviriyordu fd6 7.200 civarı çeviriyor.Senin dediğine göre 1.4 is daha performanslı.Kusura bakma burada tamamen saçamalımışsın.
5.si evet yol bilgisayarı eksık gösterıyor.Hele lpg takılıysa daha fazla fark oluyor.Orada yaklasık 5 lt cıvarı lpg yakmıstır.O zamanın lpg fıyatlar ıle kmde 0.85krs mu neydı.Basıp kmde 12-13 krs yaksa bu benı batırır mı elbette hayır.Ama dediğim gibi acelemız yoktu sakin sakin geldık o güne mahsus resmını çektım paylastım.
6.si sanal ortamda kımseyı kırmak gıbı nıyetım yoktur,bu konuya verdıgın 2.cevap rencide edici bir cevap.Bundan öturu bıraz bende sertleşmiş olabılırım özür diliyorum.
İyi forumlar..

BHAAL

« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2011, 04:55:31 ÖS »
yok her söylediğim satır satır kendi üzerine alma, neticede bi tek sen cevap vermedin, o yüzden alıntı yaparak cevap vermedim. sen ilk dediğime saçma dedin ya ben de öbür kullanımı niye saçma bulduğumu izah etmeye çalıştım sadece. izah etme gereği hissetmem de konuyu bundan sonra okuyacaklar yanılgıya düşmesin diyedir. gerçi senle civic ekonomisi konusunda anlaşamadık ama :) nihayetinde ben civicin ekonomik olabilmesini imkan dahilinde görmüyorum, litre bazında az yaktırmak pek mümkün değil ancak lpg takarsan lira bazında karın olur yani en başta söylediğimin izahatı olarak. yoksa sen denizliye nası gitmişsin araba boşmuş doluymuş yavaşmış hızlıymış o diil konu, ben sana diil bütün bu konuya cevaben söylüyorum onu. anlık ben de tutturuyorum o rakamları ama sonra cebimden çıkan hep farklı oluyor, odur yani. neyse manasız mevzular, herkes kendi dolduruyo kendi deposunu nasılsa... sen de kusuruma bakma

BHAAL

« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2011, 05:07:03 ÖS »
bu arada teknik bi detay: yüksek devir çeviren performanslı olur demedim ben, yüksek devir çeviren her zaman daha çok yakar dedim... dikkat edersen hep 2-3000 binlerde az yaktığınızı söylemişsiniz. o yüzden eğer 8000de vites atıyosan, söz gelimi 5000de vites atan başka bi araca göre 1.4ün daha çok yakar, ama bu daha hızlı olacağı anlamına gelmez. o yüzden dizeller az yakar max 4000 devir görebiliyolar neticede. hülasa civic hız yapabilmek için yüksek devire ihtiyaç duyan bi araç olduğundan her daim fazla yakmak gibi bi kusuru vardır. tersine örnek; tsiların çift chargerlı olanlarının bile 5000 devirde kesilmesinin sebebi de az yakmasının istenmesidir, yoksa motoru o kadar sıkıştıran adam devir de yaptırabilirdi, ama neticede ferrari değil ürettikleri, bunun günlük kullanım için üretilen bi araç olduğunu düşünmüş olacaklar ki sarfiyat konusu ağır basmış. gibi gibi... neyse çok uzadı mevzu kusura bakmayın.

MerT01__civic

« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2011, 07:28:56 ÖS »
abilerim :) bunlar hep göreceli kavramlar.. şimdi bende şahsi görüşlerimi yazim öncelikle az yakıt yaktıracaksanız Civic almayın görüşüne katılmıyorum.. Civic'imi alırım 2bin devirde gider az yakıt yaktırırım çevredeki herkes olmasada 10 kişiden 5'i bakar ;) :) canımı sıkan olursa köklerim gaza kendi sınıfındaki araçların çoğuna kafa tutarım :) yıllık 10.000 km ve daha fazla km yapıyorsam gider lpg taktırırım :) yok bizim gibi yıllık anca 7000 8000 km yapıyorsam takmam benzinin tadını çıkarırım :)  >=ok

sinanuykur

« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2011, 08:50:26 ÖS »
2009 honda cıvıc elegant manuel var ortalamayı 8.5 lt/100km nin altına düşüremedim. sizzlere helal olsun arkadaş....

serkannt

« Yanıtla #23 : Temmuz 13, 2011, 12:51:52 ÖS »

Arkadaşlar merhaba,

Yakıt tüketimi hakkında yazdıklarınızın tamamını okudum, bazıları fotoğraf bile çekmiş ama bana saçma gelen birşey var, kitapçığında bile şehir içi 100 km/10lt yakıt tüketimi yazan bir araca nasıl 4,5-6 litre arası tüketim yaptırıyorsunuz? ayrıca kitapçığında yazan tüketim değerleri olabilecek en normal şartlar. Gelelim LPG tüketimine, LPG nin benzinden %25 daha fazla yakıt tükettiğini hepimiz biliyoruz. Hadi diyelim bu oran %20 olsun 10x20/100=2lt, 10+2 = 12lt, 12ltx2,12tl(ankara LPG fiyatı)=25,44tl, 25,44/100=0,254tl. 2007 civic otomatik aracım var, ne yaparsam yapayım ben şehir içi ortalama yakıt tüketimi 7,8 lt altına düşüremiyorum çok sakin ve devirli kullanırım ve ayrıca genelde F1 olarak kullandığım için vites geçişlerimin manuelden farkı yok. Şimdi sorum şu siz bu ölçümleri şehirler arası yolda mı yapıyorsunuz?, kaç km sabit hızla kaç devirde yapıyorsunuz? ölçüm yaptığınız yolun eğimi ve yol şartları nasıl? Yukarda yaptığım hesaba paralel olarak aracım şehir içi kmde 0,20-0,21 tl yakıt tüketiyor ve ortalama yakıt tüketimim 8,5 lt civarlarında. Buradan şu sonucu çıkarmak istiyorum, ya benim aracımda bir problem var, ya sizin araçlar özel üretim.

ozkanshn

« Yanıtla #24 : Temmuz 13, 2011, 01:26:17 ÖS »
arkadaşım en son bende başka bir başlık altında bu konuda arkadaşlarla tartıştım hatta şehiriçi 6.6 yaktırıyomuş arkadaş olay şu durmadan gidiyorsan şehiriçinde değerlerin düşüyo ama dur kalk yoğun trafikteysen 10 litrenin çok rahat üstüne çıkıyor. Bunun farkına varılamadığı için seviniyorlar. Bize de kullanmayı bilmiyoruz demek düşüyor bu durumda:) Yoksa uzun yolda da 6 litre civarı yakıyor demekte kitapçık durmadan gidilen şehiriçinin de farkı yoktur. Ondan dolayı değerler düşmektedir. Ayrıca yaz gelmesiyle yakıtın gözle görülür düştüğünü görürsünüz. Saygılar...