estağfurullah kimeyi kırmak kızdırmak için bişey yazmadım... diyorum ki ben zaten lpg takmam, sen lpg takmışsın orda ayrılmışız kafadan senle... ekonomi amaçsa ben civic almam, kesinlikle ekonomik bi araç değil... üretim amacı o değil herşeyden önce, yüksek devirli hiçbir araç ekonomik olamaz, civic modifiyeye giden bi araç, bu kadar boş üretilmesinin sebebi de o zaten, yürüyen iyi motor iyi denge iyi... al oyna işte diyo fabrika, tipik japon mantığı, bu araç bi jetta değil bi octavia değil, bi 407 değil, onu vurgulamaya çalışıyorum... o yüzden dizeli falan yok. her ne kadar performansı size yetmiyor gibi görünse de mevcut halde başka hiçbir amacı da yok, eğer lpg takıp bir de düşük devirli kullanmak zorunda kalıyorsanız bu tip araçlarla uğraştığınıza değmez, jaguar yada audi tt alıp lpg takan da gördüm ben, yazık demiyim de ne diyim şimdi. gücü yeten alsın yetmeyen almasın, mevzu o, zorlamanın bi anlamı yok, bi yere varmıyo çünkü, sağını solunu delince bu tip motorların bu kadar para vermenin bi anlamı kalmıyor bence... onu izah etmeye çalışıyorum.
hülasa civic tarzı bi araçla öyle 4-5 ortalama tutturmak imkansız, uzun vade sayaçla oynamazsanız ortalamanın çok çok yükseldiğini görürsünüz, öyle bi ölçüm bişey ifade edemiyor malesef, kaldı ki defalarca konuşuldu bu sayaçlar doğru ölçmüyor, gerçek değerler hep daha yüksek oluyor, öyle de bi durum var.