Gönderen Konu: 2 Çocuklu Aileye Fd6 Uyarmı ? Kabin genişliği, bagaj vs.  (Okunma sayısı 10312 defa)

nisay

2 Çocuklu Aileye Fd6 Uyarmı ? Kabin genişliği, bagaj vs.
« : Kasım 13, 2012, 10:14:48 ÖÖ »
Merhaba honda dostaları. Epey zamandır fd6 konusunda forumu meşgul ediyorum, bu konuda affınıza sığınıyorum.  Halihazırda vtec2 aracım uzun yıllardır işimi görüyor. Allah nasip ederse 2. çocuğum da yolda.

Bir çoçukla vtec 2 aracım iş görüyor diyebilirm. Bagajdaki köpükleri alınca epeyce bir derinlik oluşuyor. İki çoçuk olunca problem yaşarmışım bilmiyorum. Haliyle bagaj önemli.

Siz ne düşünürsünüz, benzer durumda olan varmı ?

Sınırda

Ynt: 2 Çocuklu Aileye Fd6 Uyarmı ? Kabin genişliği, bagaj vs.
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2012, 12:35:48 ÖS »
merhabalar, şimdi ben size doğrusunu söyleyeyim yeni arabalarda c segmentinde olanlarda ben bakıyorum bagajları hemen hepsinde küçük, ben büyük beklentilerle civic aldım ilk yaşadığım handikap bagajdı benim eski arabam 2003 focus tu kocaman bagajı vardı civicin bagajı derin değil ve dediğim gibi ufak kalıyor biraz. Bende en son yurtdışına çıkmadan önce ne yaparım diye bagaja bakarken köpükleri görmüştüm bunları sökersem biraz daha genişler diye düşünüyordum. Sırf bu yüzden arabamı değiştirmeyi düşündüm focus a gittim yeni model focusa baktım onunda bagajı küçücük ama mesela fluence in clionun bagajı geniş diyorlar önceden bende çocuğumuz yokken bu konuyu önemsemiyordum ama şimdi mesela bebek arabasını sığdıramayız diye baston dedikleri bebek arabalarından aldık ama yinede zorlanıyoruz sığdırmakta, eşimle benim eşyamızdan çok 10 kiloluk sıpanın malzemesi oluyor :) bunları biliyorsunuz zatende yani uzun lafın kısası bagaj hacmi fd6 da zayıf bana sorarsanız başka modelleri de incelemekte fayda var takım tutar gibi araba tutmak olmaz sonuçta...

nisay

« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2012, 12:53:52 ÖS »
merhabalar, şimdi ben size doğrusunu söyleyeyim yeni arabalarda c segmentinde olanlarda ben bakıyorum bagajları hemen hepsinde küçük, ben büyük beklentilerle civic aldım ilk yaşadığım handikap bagajdı benim eski arabam 2003 focus tu kocaman bagajı vardı civicin bagajı derin değil ve dediğim gibi ufak kalıyor biraz. Bende en son yurtdışına çıkmadan önce ne yaparım diye bagaja bakarken köpükleri görmüştüm bunları sökersem biraz daha genişler diye düşünüyordum. Sırf bu yüzden arabamı değiştirmeyi düşündüm focus a gittim yeni model focusa baktım onunda bagajı küçücük ama mesela fluence in clionun bagajı geniş diyorlar önceden bende çocuğumuz yokken bu konuyu önemsemiyordum ama şimdi mesela bebek arabasını sığdıramayız diye baston dedikleri bebek arabalarından aldık ama yinede zorlanıyoruz sığdırmakta, eşimle benim eşyamızdan çok 10 kiloluk sıpanın malzemesi oluyor :) bunları biliyorsunuz zatende yani uzun lafın kısası bagaj hacmi fd6 da zayıf bana sorarsanız başka modelleri de incelemekte fayda var takım tutar gibi araba tutmak olmaz sonuçta...

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Fd6'nın bagajının nispeten küçük olduğunu biliyordum. Kullancıların yorumlarını merak ediyordum. Bagaj köpüklerini almak pek farkettirmiyor anladığım kadarıyla. Vtec2 Lerde bariz bir derinlik oluşuyor.

Yeni kasa doblaların bir hayli konforlu olduğu ve sınıfının çok ötesine geçtiğini okuyorum. Liste fiyatları 35-40 falandiır diyordum kendimce. Sitesine girip baktığımda inanılmaz şaşırdım. En boş fiyatları 47000'den başlıyor.

AhmetCvc

« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2012, 12:59:52 ÖS »
Fd6'lar,istetmeleri tam boydur yani küçük lastik değildir.İstetme küçültülüp,köpükler alınarak 80 litre'ye kadar genişletme oluyordu herhalde,60da olabilir.Dediğiniz gibi eski focusların bağajları büyüktü yeni kasalarda onlarında küçüldü.Şimdiki rakiplerine göre yeterlidir diye düşünüyorum bahsettiğim genişletme yapılır ise.Honda City'lerde B sınıfı olmasına rağmen devasa bagajlar vardı.

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2012, 01:06:41 ÖS »
bagaj olayında i-dtec civic bir hacim vermişler akıllara zarar,haftasonu autoshow da baya bir inceledimde,tavan mesafesi bitek alçak geldi,geri kalan çoğu detayı gayet başarılı,konu ile alakasız ama 120 ps 300nm tork olayı muazzam güzel..
bagaj hacimlerinde vtec2 lerdede söyle bir ayrım war,japon ls lerde stepne ufak olduğu için normal es lere göre baya bir geniş geliyor.
birtek fd6 larda bagaj olayını ufak tutmuşlar,fb7 bagajı daha inceleme şansım olmadı ama dediğim gibi i-dtec lerde bagaj derinlemesine gayet iyi.

kadirkucuk

« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2012, 09:17:36 ÖS »

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Fd6'nın bagajının nispeten küçük olduğunu biliyordum. Kullancıların yorumlarını merak ediyordum. Bagaj köpüklerini almak pek farkettirmiyor anladığım kadarıyla. Vtec2 Lerde bariz bir derinlik oluşuyor.

Yeni kasa doblaların bir hayli konforlu olduğu ve sınıfının çok ötesine geçtiğini okuyorum. Liste fiyatları 35-40 falandiır diyordum kendimce. Sitesine girip baktığımda inanılmaz şaşırdım. En boş fiyatları 47000'den başlıyor.

Hocam 3 aylık bebeğim var senin yaşadığın sorunun bir benzerini kurban bayramında yaşadım ve bagaj yüzünden arabayı değiştirmeyi düşündüm. Yine senin yaptığın gibi doblo baktım ve bayinin 1.6 dizel premio modeline verdiği fiyat 39.400 tl idi. 6 ileri vites hız sabitleyici dijital klima, yanlış hatırlamıyorsam dört hava yastığı ve çocuk sahibi olanlar için kendini cennette hissettirecek bir bagaj:) Yalnız yoğun mahalle baskısına maruz kaldım ( bana gitmezmiş orta yaş arabasıymış falan filan) ve port bagaj uygulamasını düşünmeye başladım.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2012, 09:24:54 ÖS »
Valla çoçuğum yokta. Müdürde Fluance var. Bagajı baya derin. bu geniş olan çoçuk arabalarından 2 tane rahatlıkla sıgar Birde ufak çocuk arabasndan alırsanız baya eşya alır.

Fd6 Civic in bagajı ne kadar tam bilemiyorum.

Arabada önemli olan ihtiyaçları karşılamasıdır. Ben markaya fazla takılmayı tasvip etmiyorum.

Ayrıca Audi A6 nın bagajıda devasa :) 1 kişi girip yatar dizlerini yarım kırıp :)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2012, 09:26:45 ÖS »
He birde 1000 ila 1500 Tl ye  Tavana bagaj alabilirsin

Marka olarak Thule yada buna benzer birşeydi. En iyilerden olduğu söyleniyordu.Buda bir alternatiftir.

Alperen Eren

« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2012, 10:07:31 ÖS »
Yada 2.4 Accord alabilirsin . Bagaj yeterli olur küçük stepne ile . Ben , stepne + orta boy çocuk bisikleti + Çocuk arabası'nı , üçünü birden bagaja sığdırabiliyorum . Uzun yoldada bir büyük , bir küçük valiz sığdığı gibi , sağında solundaki boşluklara da daha küçük parçalar sığıyor .
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2012, 10:08:24 ÖS Gönderen: Alperen Eren »

2008 elegance

« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2012, 12:49:35 ÖS »
demek ki aracımızdan vazgeçemiyorsak, birinci çocuk büyümeden ikinci çocuğu yapmıcaz :)

Alperen Eren

« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2012, 03:46:56 ÖS »
demek ki aracımızdan vazgeçemiyorsak, birinci çocuk büyümeden ikinci çocuğu yapmıcaz :)

Yaşınız gençken çocuklarınızı yapın arkadaşlar . Sonra karı gelmiş 40 yaşına , sen gelmişsin 45'ine sıkıntı olur ... :)

Çocuğunla aranda 40 yaş fark olursa , 2 nesil sonradan gelen anlayış farklılıklarına adapte olmakta zorlanırsınız . Hemde genç bir anne ve genç bir baba , yetişecek çocuk için en büyük avantajdır .

M-A-S

« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2012, 05:31:44 ÖS »
Bagaja ne koyacağın önemli,
Çocuğun pusetiydi,bisikletiydi,oyuncak kamyonu,traktörü vs vs koyacaksan sedan araç bile yetmez.Doblo tarzı araçlara bakmanı öneririm.
Zira benim de iki çocuğum var.Bagajdaki köpükleri aldım.puset ve bir valiz çok kolay sığıyor,geri kalan boşluklara küçük çantalardan 4-5 tane sığıyor.Fermuarlı valizi de arka koltuk arasına koyuyorum,böylelikle işimi görüyor.

insideman

« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2012, 09:43:15 ÖS »
Yorumlarda marka takıntısı olmaması çok güzel.

Önemli olan ihtiyacı karşılayan aracı almaktır.

Skoda Octavia'nın bagaj hacmi 560 litre bence inceleyin.

baron12

« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2012, 09:46:09 ÖS »

konu aileyse ve bir otomobil alıncaksa sadce sw lara bakarım bence mantıklı hem iç hacim hem bagaj genişliği özellikle renault megane sport tourer çok ilgi çekici
Merhaba honda dostaları. Epey zamandır fd6 konusunda forumu meşgul ediyorum, bu konuda affınıza sığınıyorum.  Halihazırda vtec2 aracım uzun yıllardır işimi görüyor. Allah nasip ederse 2. çocuğum da yolda.

Bir çoçukla vtec 2 aracım iş görüyor diyebilirm. Bagajdaki köpükleri alınca epeyce bir derinlik oluşuyor. İki çoçuk olunca problem yaşarmışım bilmiyorum. Haliyle bagaj önemli.

Siz ne düşünürsünüz, benzer durumda olan varmı ?

Alperen Eren

« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2012, 10:05:17 ÖS »

Avensis de 560 lt. olması lazım . 6 ay kadar kullandım . Bagaja rahat 4 kişilik bir okey masası sığar.

insideman

« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2012, 10:14:07 ÖS »

Avensis de 560 lt. olması lazım . 6 ay kadar kullandım . Bagaja rahat 4 kişilik bir okey masası sığar.
Yok hocam Avensis 509 litre.

BHAAL

« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2012, 10:57:51 ÖS »
fd6 civicin bagajı emsallerinden küçüktür ama biz 4 yetişkin yazlığa gidiyoruz uzun süre kalacak şekilde ve yetiyor o bagaj bize, küçük çocuklu aileye de yeter herhalde diye düşünüyorum

Alperen Eren

« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2012, 11:00:51 ÖS »
Pardon Hocam , Eski kasa'dan bahsediyorum . Kontrol ettim Toyota donanım listesini : 520 lt.

Alperen Eren

« Yanıtla #18 : Kasım 15, 2012, 11:02:32 ÖS »
Skoda SuperB 562 lt. eski kasa için tabiki .

insideman

« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2012, 11:16:54 ÖS »
SuperB'nin iç hacmi ve arka diz mesafeside mükemmel.

Alperen Eren

« Yanıtla #20 : Kasım 15, 2012, 11:37:12 ÖS »
Kesinlikle . Ama aracın uzunluğu da fazla doğal olarak . İç hacmi kadar dıştan da uzun . Buda park konusunda dezavantaj demek .

nisay

« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2012, 07:50:36 ÖÖ »
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Uzun yola gideceğim zaman bagajın köpüklerini çıkarıyorum. O haliyle yetiyor. Son zamanlarda bagaj köpüğünü hepten çıkardım, koydum bir kenara. Bagaj gözle görülür derinleşiyor.

Özellikle otomakte hondalar sorunsuz olduğu için civiclere bakıyorum. Otomatikte eşim için. Onada bagajı küçükmüş deyince bagaj önemli başka bakalım dedi. Doblolorada baktım. Hatta yetkili bayiye bir sebeple gitmiştim. Yeni doblonun oturumu inanın bir önceki gibi değil. Taksi oturumu gibi yapmışlar.  Arkadaşlardan biride dedi ya mahalle baskısıyla o aracı almam sanırım.

Birde yıllardır aracıma biniyorum. Bazen "bu banan yeter satmayayım kalsın" bile diyorum. Kararsızım dostlar...
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2012, 07:51:31 ÖÖ Gönderen: nisay »

Sınırda

« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2012, 02:08:57 ÖS »
bence arabanız yetiyorsa satıp yenisini almaya uğraşmayın, dertsz başınıza dert açmayın bnce, maceraya gerek yok yani. sonra pişman olmayın.

kadirkucuk

« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2012, 05:48:16 ÖS »
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Uzun yola gideceğim zaman bagajın köpüklerini çıkarıyorum. O haliyle yetiyor. Son zamanlarda bagaj köpüğünü hepten çıkardım, koydum bir kenara. Bagaj gözle görülür derinleşiyor.

Özellikle otomakte hondalar sorunsuz olduğu için civiclere bakıyorum. Otomatikte eşim için. Onada bagajı küçükmüş deyince bagaj önemli başka bakalım dedi. Doblolorada baktım. Hatta yetkili bayiye bir sebeple gitmiştim. Yeni doblonun oturumu inanın bir önceki gibi değil. Taksi oturumu gibi yapmışlar.  Arkadaşlardan biride dedi ya mahalle baskısıyla o aracı almam sanırım.

Birde yıllardır aracıma biniyorum. Bazen "bu banan yeter satmayayım kalsın" bile diyorum. Kararsızım dostlar...
Kardeşim seninle aynı durumu farklı zamanlarda yaşadık anladığım kadarıyla. Sanırım en güzeli "Sınırda" arkadaşın dediği gibi dertsiz başımıza dert açmamak:)

baron12

« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2012, 05:59:07 ÖS »
köpükleri çıkardınız kacaman ağbimizin yaptığı uygulamaya sizde gidin yarım boy stepnede alırsanız sorununuz çözülebilir