Gönderen Konu: 1 kişi tarif etsin lütfen  (Okunma sayısı 17479 defa)

emrahcivic

1 kişi tarif etsin lütfen
« : Eylül 08, 2009, 04:14:15 ÖS »
Arkadaşlar ,

Forumda fren sorunundan çok sık bahsediliyor,tarif edebilir misiniz nedir bu sorun?ona göre karar vereceğim sorunum var mı yok mu?Şimdiden teşekkürler..

Mahir TÜRKMEN

Ynt: 1 kişi tarif etsin lütfen
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2009, 04:16:59 ÖS »
Tamamen şans frenlerin hıc problem yasamayanda var balatalarını cok cabuk değiştirende ..

poşetçay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2009, 04:43:04 ÖS »
şuanki 2010 2009modellerde baya bi azaldı ilk çıkan araçlarda rastladı

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2009, 05:02:12 ÖS »
anladığıma göre yüksek hızlarda 130 ve yukarısı gibi olması lazım frene basınca disklerin şişmesine bağlı olarak oluşan bi sorun bende hiç rastlamadım daha doğrusu denemedim öyle bişi var mı aracımızda

fzthgosm

« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2009, 11:25:16 ÖS »
Arkadaşlar ,

Forumda fren sorunundan çok sık bahsediliyor,tarif edebilir misiniz nedir bu sorun?ona göre karar vereceğim sorunum var mı yok mu?Şimdiden teşekkürler..

bende anladıgım kadarı ile ve servise sordugumda bana denilen kadarı ile anlatayım.şimdi yüksek hızlarda özellikle 130 ve üzeri hızlarda frene basıldıgında abs devreye girdiginde aşırı bir ses çıkıyor bu normal(diger marka ve modellere oranla biraz sesli) ama yine özellikle yüksek hızlarda abs devreye girmeden frene bastıgında 2 metal parçanın birbirine sürtmesi ile çıkan ses ortaya çıkıyormuş(bizde 2007 getz var onda aynı sorun var demekki fren problemi oluyormuş çünkü ilk sahibi her 10 bin km de bir balaa değiştirmiş bakım fatraları içinde) yani 30-40 bile giderken abs yi devreye sokmadan frene bastıgında gacır gucur ses geliyorsa sorun oluyor galiba.çok şükür bende yok ama kimisinde sonradan ortaya çıkıyormuş

emrahcivic

« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2009, 09:22:35 ÖÖ »
 Ben yüksek hızlarda sorun yaşadığımı hatırlamıyorum da ani frenlerde(freni köklemek durumunda kaldığımda) sanki ayağımın altına çekiçle vuruyorlar gibi oluyor,ben de bunu ABS devreye girdi olarak değerlendiriyorum.Bahsettiğiniz ses sorunu bende yok,teşekkürler.

Belowed_CNN

« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2009, 10:30:53 ÖÖ »
bende aracımı yenı aldım ve emrahcivic in dedigi gibi yuksek hızda gittiğimde ani fren yapmak zorunda kaldıgım sirada aynen bahsettiği gib oluyor. Bende ABs oldugun düsünüyorum. ama sese bunda sonra biraz daha dikkat etmeye calısacagım

Melih1990

« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2009, 12:41:06 ÖS »
Ben yüksek hızlarda sorun yaşadığımı hatırlamıyorum da ani frenlerde(freni köklemek durumunda kaldığımda) sanki ayağımın altına çekiçle vuruyorlar gibi oluyor,ben de bunu ABS devreye girdi olarak değerlendiriyorum.Bahsettiğiniz ses sorunu bende yok,teşekkürler.

zaten abs arkadaşlar. ani frenlerde böle hızlı hızlı pedalın geri vurması abs dir. kışa yaklaşıyoruz kar veya buz oldugunda çok düşük hızlarda dokunmanız yetecektir bunun için denersiniz kışın :)

emrahcivic

« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2009, 01:21:14 ÖS »
Eywallah Melih arkadaşım,olayı resmen yaşattın bize:-)kendine iyi bak.

Melih1990

« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2009, 01:22:02 ÖS »
rica ederim herzaman :)

fzthgosm

« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2009, 02:25:20 ÖS »
dedigim gibi hondada abs devreye girdiginde diger araçlara göre(en azından kullandıgım diger markalara göre) abs titreşimi çok fazla gelen ugultuda çok fazla.zaten bu durum normal honda için.ama diğer dediklerim varsa sizinde disklerde sorun var demek

uğur-a

« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2009, 05:47:31 ÖS »
Şu 2007 üzeri civiclerde fren problemini abs diye değerlendirmeyin arkadaşlar..
Abs nin devreye girmesini muhtemelen herkez biliyordur pedaldaki titreşimi v.s v.s

150 km/h üzeri Abs devreye girmeden  yokuş aşağıya frene basın fren pedalı abs harici bi titreşim yapmaktadır..
Ayagınızı biri pedalın altından iter gibi Yamuk diskte fren pedalı nasıl titrerse öle bi titreşim oluyor..

Ama abs ile alakasız bi titreşim abs de köküne kadar frene basılır fren mekanizmasın çalışması sizin kontrolunuzden çıkar..
bu öyle bişey deil 150 üstü hafif sert frende ayagınızı pedala sürekli basılı tutup uzun bi fren yapın yokuş aşağı olsun  anormal durumu ister istemez anlayacaksınız..

tricky

« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2009, 05:53:14 ÖS »
Ani frenlmede abs gırıyor dewreye onda herangı bır problem yok. Problem yuksek hızlarda gıderken yavas ta basılsa ani de basılsa frenlerden bir ses ve buyuk tıtresım oluyor. Bunuda dısklerın yamulmasına baglıyorlar.

emrahcivic

« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2009, 10:56:41 ÖS »
Arabam serviste,çıkar çıkmaz deneyeceğim,saolun..

hak_on

« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2009, 11:02:05 ÖS »
asırı yuklen bakalım aracına.kesiciye girmeden once vites deiştir bi sure.sonra frene bas titremeyi gorursun direksiyonda ve arabada :)

yorumdk

« Yanıtla #15 : Eylül 10, 2009, 11:50:29 ÖÖ »
arkadasım ben fren sorunu yasamıs bırı olarak sana durumu anlatmaya calısayım oncelık arac yuksek hızlara cıktıgında 150 gıbı frene bastıgında yuksek sesle bırlıkte ugultu dusun kı demır demıre surtuyor ayrıca fren pedalında vıbrasyon buna baglı olarak aracta da dıskler den kaynaklı vıbrasyon olusyor dusuk hızlarda 100 km /h nın altında hıssedemıorsun garantıden dıskler degıstı aracımın ve 6 aya yakındır sorunsuz gezıyorum yıne bır noktada bu HONDA CIVIC lerde ABS cok erken devreye gırıor fren destek sıstemınınde etkısı olabılır dıye dusunuorum ancak yumusak fren yaptıkca bır sıkıntı olmaz ben bazen sırf eglence olsun dıye ABS yı calıstırıorum :) umarım acıklayıcı olmustur

emrahcivic

« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2009, 01:15:36 ÖS »
eywallah yorumdk..teşekkürler..

fzthgosm

« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2009, 11:42:10 ÖS »
acaba diyorum bu sorunu yaşayan arkadaşlarda kitapcıktada yazdıgı gibi ilk 1000 mi 3000 km mi ne işte ani hızlanma ve ani fren yapma yapmayın dedikleri olayı yapnalarda mı yaşandı.mesela ben harfiyen uydum ilk 3000 km de neredeyse freni sadece arabayı durdurmak için kullandım yavaşlamayı bile vitesle yaptım çok şükür o sorunu yaşamadım.

eroser

• Eray
« Yanıtla #18 : Mart 02, 2010, 09:59:37 ÖS »
arkadaşlar mesajlarda kimi bunu sorun kimi normal diye anlatmış..

freni kökleyince pedalın titreme olayı normal mi..

volkankopdag

« Yanıtla #19 : Mart 02, 2010, 10:04:01 ÖS »
bugün aldım arabayı 65km'de 1000km'ye kadar ani fren yapmamaya çalışıyorum... çalışacağım...

fren problemide 2010dan itibaren azaldı diye biliyorum...

mkcr

« Yanıtla #20 : Mart 03, 2010, 07:25:27 ÖÖ »
Benim aracım da 2010 ve frenlerle ilgili hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar (5000kmde)

MaTaDoR

• Bilgiustam
« Yanıtla #21 : Mart 03, 2010, 07:27:21 ÖÖ »
ABS devreye girince diskler saniyede 15 kez tam güçle fren yapar ve siz ayağınızla bu titreşime aldırmayıp frene güç uygulamaya devam ettiğiniz sürece devam eder. ABS'nin amacı isminden de anlaşılacağı üzere(Anti-Lock Brake System) tekerleklerin panik freni esnasında kitlenip kızaklamasını önlemektir. Bu sayede sert frenajlarda manevra yapılabilme imkanı sağlanmış olur. Konu hakkında daha fazla bilgi bu makalemden: http://www.bilgiustam.com/absanti-lock-brake-system-nedir-nasil-calisir/ edinilebilir.

Kendi tecrübeme gelince, Honda Civic'i kullanmaya başladığımda önceki Megane araçlarıma göre çok daha titreşimsiz ve sessiz bir ABS ile karşılaşmış ve araba kalitesini her yerde belli ediyor demiştim. Emin olun Civic'in ABS'si çok güzel çalışıyor. Hele ki Proton marka bir araçta bu olayı tecrübe ettim, ses bir yana araç titriyordu resmen. O şiddetle biryerlerin dağılmadığına inanamıyorum hala. :D

poseidon999

« Yanıtla #22 : Mart 03, 2010, 07:37:23 ÖÖ »
ABS devreye girince diskler saniyede 15 kez tam güçle fren yapar ve siz ayağınızla bu titreşime aldırmayıp frene güç uygulamaya devam ettiğiniz sürece devam eder. ABS'nin amacı isminden de anlaşılacağı üzere(Anti-Lock Brake System) tekerleklerin panik freni esnasında kitlenip kızaklamasını önlemektir. Bu sayede sert frenajlarda manevra yapılabilme imkanı sağlanmış olur. Konu hakkında daha fazla bilgi bu makalemden: http://www.bilgiustam.com/absanti-lock-brake-system-nedir-nasil-calisir/ edinilebilir.

Kendi tecrübeme gelince, Honda Civic'i kullanmaya başladığımda önceki Megane araçlarıma göre çok daha titreşimsiz ve sessiz bir ABS ile karşılaşmış ve araba kalitesini her yerde belli ediyor demiştim. Emin olun Civic'in ABS'si çok güzel çalışıyor. Hele ki Proton marka bir araçta bu olayı tecrübe ettim, ses bir yana araç titriyordu resmen. O şiddetle biryerlerin dağılmadığına inanamıyorum hala. :D

Şimdi nerdeyse 40,000 TL'ye aldığımız araçlarımızda frene basınca titreme ve ses normal mi diyorsun?
Sen Protonla karşılaştırmışsın ben de Jettayla karşılaştırayım o zaman.
Jetta bayıldığım bir araç felan değil sadece kategori aynı diye bu örneği verdim.
Frene basınca çok hafif bir abs titremesi dışında ne sarsıntı ne de ses alırsın.
Olması gereken de budur.

nadirgoktan

« Yanıtla #23 : Mart 03, 2010, 09:32:49 ÖÖ »
YHok hala devam ediyor malesef.Ayrıca bende bu düşük hızlarda da yapıyor mesela 40-50 km lerde falan.

alpkorkut

« Yanıtla #24 : Mart 03, 2010, 09:41:32 ÖÖ »
ABS var ise sert fren yapıldığında her arabada, mercedes-bmw vs de dahil, fren pedalında titreme ve ses olur ve bunda da hiçbir anormallik yoktur. bunun bir problem olarak görülmesi çok tuhaf geldi bana kusura bakmayın. bir de nedense forumda çok sık rastladığım bir durum burada bir soru sorulduğunda konu açık ve net bir şekilde açıklanmış bile olsa bazılarımız ısrarla kendi söylediğinin doğru olduğu konusunda inat ediyor ve açıklamayı yapan kişiyi de bence açıkladığına pişman ediyor. bu topic buna güzel bir örnek, ayrıntılı olarak ABS hakkında açıklama yapılmasına rağmen bazılarımız hala ani-sert frenajda ABS'li frenlerde titreşim ve ses olmaması gerekir diye ısrar ediyor.