Mikko Hirvonen, Japonya'da kazanmasına rağmen rakibini engelleyemedi; Sebastien Loeb, Japonya Rallisinde üçüncü olarak Dünya Ralli Şampiyonasında 5. şampiyonluğuna ulaşan ilk pilot oldu.
Mikko Hirvonen ve Jari-Matti Latvala Japonya'da Ford'a bir duble kazandırdı. Citroen pilotu Sebastien Loeb ise Hirvonen'in 2.5 dakika gerisinde üçüncü olarak şampiyonluğunu ilan etti.
Subaru'dan Chris Atkinson dördüncü olurken, Per-Gunnar Andersson ve Toni Gardemeister Suzuki'ye çok önemli puanlar kazandırdı.
Loeb'in takım arkadaşı Dani Sordo ise turbo problemleri ile ikinci bölümde yarış dışı kaldı, klasmana 10. olarak girdi.
Loeb böylece WRC'de 5 kez şampiyon olan ilk pilot oldu. Loeb ayrıca bu sezon başka bir rekor daha kırdı. 14 yarıştan 10'unu kazanan Loeb, sadece İsveç'te yarış dışı kalmış, Ürdün'de sorun yaşayarak 10. olmuş, Türkiye ve Japonya'da da podyuma çıkmıştı.
Alıntıdır...