Gönderen Konu: Atkinson'un Hedefi Tecrübe Edinmek  (Okunma sayısı 1389 defa)

HONDA

• Ziyaretçi
Atkinson'un Hedefi Tecrübe Edinmek
« : Ekim 20, 2005, 10:03:43 ÖÖ »

Subaru pilotu Chris Atkinson gelecek hafta koşulacak olan Corsica Rallisi'nde tecrübe kazanmak için katılımacak. Puan almak için istekli olan Atkinson, daha önce asfalt katılım olan Almanya'daki katılımta 11. sırayı almıştı. Avustralyalı pilot asfalt zeminde sınırlı tecrübeye sahip fakat özel yüzeyli parkurlara çabuk adapte olduğu görülüyor.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın en üst noktasında ilk tam sezonunun sonuna yaklaşan Avustralya'lı pilot, asfalt katılımlarda tecrübesiz olmasından dolayı Japon Takımı adına, Fransa'da Markalar Şampiyonasına puanı getiremeyecek. Bu şeref Fransız asfalt ustası Stephane Sarrazin'e verildi. Fakat Atkinson, asfaltta da topraktaki gibi hızlı olduğunu göstermekte için hevesli.

Atkinson:"Daha önce Fransa'da hiç katılımmadım. Bir kaç yıl önce yol notu çıkartmıştım. Herşeye rağmen eski notlarımı kullanmayacağım. Yollar tamamen kaygan ve bozuk. Bu yüzden otomobilin ayarları çok önem taşıyor. Bu katılım benim 2. asfalt rallim. Bu yüzden, benim için önemli bir viraj olacak. Fakat Almanya'dan kendime tecrübe edindim ve bunları burada uygulayacağım. Japonya'dan sonra kendime güvenim tam" diye konuştu.

Subaru'nun Takım Patronu David Lapworth, Atkinson'u gelecekteki katılımlar için tecrübe edinmesi ve katılımı bu yüzden bitirmeyi denemesi için baskı yaptıklarını söyledi. " Chris'in Fransa'da ilk katılımı, asfaltta da WRC ile 2. katılımı olacak. Yine de daha önce O'nun ne kadar çabuk öğrendiğini gördük. Hedefinin tecrübe kazanmak olması gerekiyor " diye konuştu.