Gönderen Konu: Alonso bu pisti sevdi  (Okunma sayısı 1420 defa)

HONDA

• Ziyaretçi
Alonso bu pisti sevdi
« : Ağustos 20, 2005, 03:32:06 ÖS »
Alonso bu pisti sevdi

Şampiyona lideri Fernando Alonso ilk günkü serbest antreman turlarından çok keyif aldığını söyledi. 2 seans boyunca toplam 38 tur atan şampiyona liderinin pistte tam olarak alışamadığı gözlenirken temkinli bir pilotaj sergileyerek pisti tanımaya çalıştığı gözlerden kaçmadı.

En büyük rakipleri Mclaren’ın aldığı derecelerle ilgilenmediğini söyleyen İspanyol pilot şöyle konuştu “
Bir kere ilk olarak şunu söyleyeyim pist rekabet için çok iyi, doğru çizgiyi bulabilmek gerçekten çok zor buradaki virajların yapısı gerçekten zor!!” diyerek pistte henüz tam olarak alışamadığını beyan etti.

Sözlerine devam eden Alonso "Kendimi ggerçekten çok rahat hissettim ve bugünkü sürüşlerden çok eğlendim. Özellikle 1 ve 3. üncü virajdaki kör noktalar çok heyecan verici katılımma için çok müsait alışılmışın dışında diyebilirim en önemlisi ise 8. inci viraj - DÜNYADA BENZERİ YOK!!” diyerek İstanbul Park’ın emsalsiz bir katılım alanı olduğunu diğer pilotlar gibi açıkça belirtti.

Aracın son durumu hakkında da konuşan Renault pilotu "Araç beklediğim gibi iyiydi, gerçekten iyi bir iş çıkarılmış denge sorunu yaşamadım fakat tozlu bölümlerde biraz sorun yaşadık" diyerek M. Schumacher gibi tozlu bölümler yüzünden zorlandığını söyledi.

Takımın bir diğer pilotu Giancarlo Fisichella ise günü genel toplamda 8. inci sırada bitirerek fena sayılmayacak bir derece elde etti. Serbest antrenmanların ardından açıklamalarda bulunan İtalyan pilot ise şöyle konuştu "Şimdiye kadar ki en önemli bilgileri bugün aldık, özellikle 2. nci antrenmanlarda çok fazla tur atma fırsatı buldum. Ama bu pisti çok güzel buluyorum, insan kendini güvende hissedebiliyor. Dengemiz yeterli seviyedeydi. Turlarımı attım ve her şey iyi gözüküyor. Başarıya yakınız” diyerek umutlu bir açıklamada bulundu.