İX35 e bindim yolculuk yaptım, konfor üst seviyede, bi defa biri otomobil, diğeri suv sınıfı araç, yani aile aracı olarak kullanılacaksa hem bagajı, hem güvenliği, hem genişliği otomobille kıyaslanamaz bile, biri suv biri otomobil yani , şimdi yakıt konusuna gelince oraya malesef soru işareti koyacağız ? ? ? motor 136 beygir ve kasa gayet ağır, neredeyse 1,5 ton, bu araç şehir içinde 10 litrenin altına inmez, üstüne çıkar, altına inmez, yani civicten çok yakar, ama büyük bir suv alıyorsan bu kadar negatif tarafına katlanacan

bende 1 çocuk sahibi aile babası olarak derimki direk ix35, ama yakıt can yakar onu söyleyeyim, gazlı bile olsa 36-37 kuruşun altına inmiyormuş sisteminden kaynaklı, civic gazda yaksa yaksa 26-27 kuruş yakar, bunu düşünerek alınması daha hayırlı olacaktır,dizelleri var ama onlarda 2.0 motor , hem vergi dezavantajı var hemde zaten yakıtı 7-8 litrenin altına inmez, eee motorin oldu 4,3 lira, yan, yakıt konusunda civicten fazla yakacağı kesin, ama her güzelin bir kusuru var, SUV niyetleniyorsanız ( chevrolet captiva, hyundai ix35, kia sorento...) birde çin araçlarıyla kore araçlarını birbirine karıştırmayın, güneykore şu anda teknolojide dünyanın 1 numarası, bakın üzerine basa basa söylüyorum 2 numara değil, 1 numarasıdır, hyundai-kia gibi markaların 5-10 yıl önce ürettiği ucuz araçlarla şimdikileri karıştırmayın, bugün hyundai İ serisiyle ( i10-i20-i30-i40-ix35) kendini bırakın avrupayı bile aştı,adam girdiği yeri dağıtıyor,kendi sınıflarında top model araçlar üretiyor, kia onu izliyor, kiada yeni sportage aracıyla şu anda yakıyor ortalığı,yolda görmüşsünüzdür, şu anda triptonik dizel bir İ30 a binipte ''ne araç yapmışlar'' demicek kişi ben tanımıyorum, japonlar amerika pazarına ağırlık verip bizleri arka plana attıkça bu boşluğu koreliler doldurdu, 10 yıl önce hondanın yada bir diğer japon olan toyotanın diğer araçlara göre ''say bakalım'' dendiğinde anında 5 üstün özelliğini sayardık, şimdi içinizden sayın bakalım kaç tane sayabileceksiniz...özellikle hyundai için konuşuyorum,kiada onu izler, gönül rahatlığıyla alıp binilecek otomobiller suvlar üretiyorlar, zaten japonların servislerinin kazıklığıda ün yaptı artık, bu adamlar oralardaki boşluğuda görmüşler,aracı alınca bitmiyorki??? servis kaliteside üst düzeyde, en azından adanada üst düzeyde, hyundai marka ama yeni İ serilerini rahat rahat alıp binin,ben daha memnun kalmayanını görmedim