Gönderen Konu: otomatik şanzıman sorunu  (Okunma sayısı 4057 defa)

mertten90

otomatik şanzıman sorunu
« : Mayıs 21, 2014, 03:37:55 ÖS »
Arkadaşlar belki başınıza gelmiştir benim ilk defa başıma geldi bu 4. cıvıc otomatik aracım hiç birbirinde busorunu yaşamamıştım.
Soruna gelecek olursak 99 model euro cıvıc aracım var.  3den4. vitese geçerken düşük devirde yada gazı bırakırsam şanzımandan vuruntu sesi geliyor. ama gazı bırakmazsam hiç bir sorun yok. Ustaya gösterdim şanzımanda bir sorun yok dedi. şanzımandada performans olarak hiç bir sorun yok sadece vuruntu sesi geliyor dediğim gibi. komple takozlarını aks kafalarını değiştir dediler onlarıda değiştirdim ama sorun halen daha devam ediyor.

burak2562

Ynt: otomatik şanzıman sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2014, 03:52:39 ÖS »
Bende de civic otm var 2007 1 den 2 ye geçince metal surtme sesi geliyor ama ışte düşük devirde oluyor anlmadim gitti

gomar

« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2014, 04:45:34 ÖS »
Motor kulağından geliyor olmasın !

atomhamdi

« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2014, 10:38:32 ÖÖ »
Tam vites değiştirecekken gazı azaltırsanız benimkide yapıyor sorun sanırım tam vites yükseltecekken gazı kesince geri düşürmek istiyor ama artık vites yükseltilmiş oluyor ve o sesi yapıyor sanırım buda bir sorun değil gibi. Mümkün mertebe vites değiştireceğini hissttiriyor zaten o annda gazı kesmiyorum sorun olmuyor.

gomar

« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2014, 11:05:37 ÖÖ »
Çok doğru , kullanımla alakalı

ulusist

• ulusist
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2014, 12:34:26 ÖÖ »
1.4 hb civic bende var.sanziman yagi degistirdim bir hafta once yag degisiminden once vuruntulu vites gecisi vardi yag degisiminden sonra vuruntu gecti 1.2. Vites super 3 e geciste kacirma yapiyor 4 e gecisye yine problem yok sancimanci iki dolandi bakti sanziman inecek dedi 3500 tl hesap cikardi sizce neden yapar bu sorunu  uzun yola cikacam acil yazarsaniz cok sevinirim bu arada araniza da yeni katildim.

06FAT68

« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2014, 01:19:12 ÖÖ »
1.4 hb civic bende var.sanziman yagi degistirdim bir hafta once yag degisiminden once vuruntulu vites gecisi vardi yag degisiminden sonra vuruntu gecti 1.2. Vites super 3 e geciste kacirma yapiyor 4 e gecisye yine problem yok sancimanci iki dolandi bakti sanziman inecek dedi 3500 tl hesap cikardi sizce neden yapar bu sorunu  uzun yola cikacam acil yazarsaniz cok sevinirim bu arada araniza da yeni katildim.
kacirma yapiyorsa yapcak birsey yok o balata degiscek degismiskende hepsi degiscek ama fiyat cok max 2bin 2bin besyüze hallolur. 3vites balatasi tasida derler o yanmis kardesim tecrübe ile sabittir.uzun yolda yolda birakmaz demisti usta ama accordlar icin demisti. Sabit 3. Vitese takar kalkarkende 3ü kullanir demisti ayrica geri vitesede gecmez demisti. Ama sizin araç icin birsey diyemiyorum

ulusist

• ulusist
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2014, 01:25:52 ÖÖ »
Teşekkür ederim vakit ayırarak cevapladığın için kardeşim.ustanın teki bana da gaz verdiğin anda o kaçırma anını ayarlarsan sıkıntı olmaz yolda kalmazsın. İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz usta var mıdır...