Otomatik şanzımanın baskı balataları felan yoktur dişliler arasında kavrama balataları vardır. onlarıda öyle düz arabadaki baskı balatayı değiştirir gibi değiştiremezsiniz. Şanzımanın katılımı inecek. Tork konvektörü yuvası dışında şaft yuvası kısmının tamamı inecek ve 4 adet balata takımı var bunun. 2 adet dişli kavrama takımı 2 adetde şaft kavrama takımı. Ha ömrüne gelince o tamamen size bağlı benim otomatik integra şanzımanım şu anda 240.000 kmde ve 20 yaşında daha bir kere dahi açılmadı ve geçişleri olağanüstü ilk günkü gibi. Performanslı bir şanzımanım var ve ben vahşice kullanıyorum. Ama ben yağını her 40,000 km yerine koyulaştığı anda yani ortalama 20,000 maximum 30,000 kmde bir değişiyorum. Şanzıman öldüğünü nasıl anlarız onuda söyliyim yağı zift gibiyse lapa lapa yağı boşalıyorsa açmakta yara var şanzımanın vites geçişlierinde tak tuk vurması bir anda yığılması.
Uzun ömürlü şanzıman için.
- Uzun süreli ışıklarda beklemelerde aracı viteste frene basmak aracı gereksiz yoruyor. Boşa alın rahatlasın araç...
- Boşta devir alıp vitese geçirmek. Bir anda onca yükü konvertere yediriyorsunuz.
- Yokuş aşağıda boşa almak. Bu şanzımanı gereksiz yere yağı köpürüyor ve ısınmasını sağlıyor.
- Yetersiz soğutma ( eğer şanzımanınız çok ısınıyorsa var olan radyatörden bağımsız bir radyatör takınız farkı açıkca göreceksiniz

- El freni çekip gaza yüklenmek....
- Ve en büyük yanlış otomatik şanzımanı yağı ne kadar geç dğeişirse daha iyidir düşüncesi. ben bazı şanzımanların 100000 kmde değiştiğini biliyorum nasıl kıyıyorlar anlamadım. şahinin difransiyeli sandılar herhalde yağı değişince onlar bozluyorya hani

Ha illaki elden geçirecekseniz size listede çıkarim
İndirdiğinizdede gerekli olanlar şunlar
Öncelikle sağlam bir otomatik şanzımanı ustası ;
7 litre ATF-Z1 ( litresi35 lira

)
Şaft ve Dişli kavrama takımları modele göre orijinal alındığı taktirde değişir (1000-2500 lira)
Yağ süzgeci 150-250 lira
Şanzıman içindeki bilyeler 600 700 civarı