Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 786755 defa)

Hikmet Hoca

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #225 : Ocak 23, 2009, 03:08:24 ÖS »
Merhaba Murat Demir kardeşim,
Listede sanırım ismin yer almıyor; bilgilerini ekleyelim.

1-ceyhunyazar   97 1.6 ils düz vites benzinli   87 binde  beyaz/Ankara
2-cenqawer       96 1.6 ils otomatik lpg li    140 binde metalik gri/Ankara
3-obkavi           96  ils 1,6 otomatik  lpg li 178 binde  metalik yeşil/İstanbul
4-bigvolf           96 ils lacivert 173 binde/Malatya
5-powervtec      97 1.6 ils otomatik 158 binde bordo renkli lpg li/Aydın
6-ayalcin27       99 1.6 İes Düz Vites Gri Lpg'li /Samsun
7-Nitrogenius     98 1.4 is Manuel Beyaz/İstanbul-Bağcılar
8-efsunm          98 1.6 ies / Denizli
9-Serozkay        97 1.6iLS, Düz vites,benzinli 150 binde Siyah/İstanbul.
10-drtimurcin     97 1.4 is 130 binde lacivert /İzmir
11-taylantgov    96 1.4ies 110binde /Ankara
12-notdream      96 1.6 ils otomatik ve lpgli, metalik koyu füme 89binde / istanbul
13-vega_0777    96 1.4 ls Antalya/Bingöl   Tuğrul
14-bozlak          97 1.6 Kayseri
15-Hikmet Hoca  98 1.6 ies, Otomatik vites, LPG'li, 195 binde, Beyaz / Ankara
16-yesilkoy34     96 14.i 71000 km bordo / ?
17-m.t.y            97 ?     ?            lacivert/Niğde
18-sumitt           98 1.6 ies  103binde Gümüş Gri / Ankara
19-madalyon       96 1.4i     ......        .........    / Ankara

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2009, 03:11:23 ÖS Gönderen: Hikmet Hoca »

obkavi

« Yanıtla #226 : Ocak 23, 2009, 03:35:41 ÖS »
ya dostlar şu lpg işini ben anlamadım gitti  ben 6.000 km önce araca lpg taktırdım atiker sıralı bakımlarını zartını zurtunu çok özen gösteriyorum araca ama şehir içi 250 ykrş .  şehir dışı 180-190 ykrş nin alrına indiremedim ben bu işten anlamıyorum heralde nasıl 135 ykrş yakıyo bana biri anlarsın arkadaşlar ben boşunamı bukadar para harcıyorum bilmiyorum  notdream dostumla konuştuk oda aynı şeyi söyledi bana 250 ykrş şehir içi özel bişeymi yapıyosunuz arkadaşlar ben daha önceki aracımda brc  kullandım iki marka arasında en fazla %10 fark vardır bu kadar farkettirmez

1996 araç 1,6ils otomatik

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2009, 03:37:00 ÖS Gönderen: obkavi »

bozlak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #227 : Ocak 23, 2009, 04:58:38 ÖS »

ya dostlar şu lpg işini ben anlamadım gitti  ben 6.000 km önce araca lpg taktırdım atiker sıralı bakımlarını zartını zurtunu çok özen gösteriyorum araca ama şehir içi 250 ykrş .  şehir dışı 180-190 ykrş nin alrına indiremedim ben bu işten anlamıyorum heralde nasıl 135 ykrş yakıyo bana biri anlarsın arkadaşlar ben boşunamı bukadar para harcıyorum bilmiyorum  notdream dostumla konuştuk oda aynı şeyi söyledi bana 250 ykrş şehir içi özel bişeymi yapıyosunuz arkadaşlar ben daha önceki aracımda brc  kullandım iki marka arasında en fazla %10 fark vardır bu kadar farkettirmez

Benim araç 1997 İLS Otomatik landi renzo lpg var.Şehir içi 210 ile 225 krş arasında değişiyor yakıtı.Henüz uzun yolda denemedim.

Hikmet Hoca

« Yanıtla #228 : Ocak 23, 2009, 05:01:19 ÖS »

Yinelersem, benim son ölçümlerime göre 13,5 kr yaktı. Tabii ilk çalışmada harcanan benzin buna dahil değil... Depoyu her zaman tam doldurarak ölçüm yapıyorum, umarım hesaplamada bir hata yapmam. En son 36 TL'lik LPG ile tekrar tam doldurdum, göstergeyi sıfırlamıştım, gösterge 265 km yol aldığımı gösteriyordu. 265 km'yi genellikle çevre yolunda yol aldım. Daha önceki ölçümümde 20 Kr/km idi; bu da şehir içi diye nitelenebilecek yollardaki ölçümümdü. İkisinin ortalamasını alabiliriz aslında... Bu da yaklaşık 17 Kr/km eder. Ölçümlere bir süre daha devam edeceğim. Gerçekten LPG çok ekonomik, performansa etkisini de ben hissedemiyorum; yani olumsuz bir etki yok gibi... İnşallah bir sorun çıkmazsa ben LPG'den çok memnunum. 12000 km yaparsam, sistem kendini amorti ediyor diye hesaplıyorum.
Sizin değerler biraz yüksekçe... Bakımını, ayarını yaptırdığınıza göre, acaba çok hızlı mı (100 km/sa 'in üzerinde) kullanıyorsunuz? Malum belirli hızlardan sonra yakıt tüketimi artıyor.
Ceyhun Bey'in belirttiği üzere acaba ateşleme sisteminizde bir problem mi var? İyi bir ustaya bu duruma/soruna neden olabilecek tüm motor sistemlerini (bujilerden egzoza kadar) kontrol ettirmek gerekir diye düşünüyorum.

Sayın obkavi, bir de merak ettim: LPG'yi hangi firmadan alıyorsunuz? LPG'lerin kaliteleri ile ilgili bir değerlendirme yapmamız da çok uygun olur. Eğer aralarında farklar varsa bize en uygun LPG'yi belirlemeye çalışalım ve onu kullanalım.

İnşallah sorunu çözersiniz, kolay gelsin, selamlar...

ceyhunyazar

« Yanıtla #229 : Ocak 23, 2009, 10:52:03 ÖS »
LPG liler kervanındayım.

Arkadaşlar, normalde yarın lpg montajına gidecektim ama işim ivedik tarafına düştü ve erken bitince montajcım Mocan Otogaza gittim.Önceki montajlarından coook memnun idim.Ayrıca h.içi tenhadır diyerek gittim.Hakatten de öyleydi...

Önceki aracım opelden ne yapacaklarını biliyordum ama gne de başında durdum.Ustalar ve işyeri sahibi kardeşim başından sonuna kadar araçla ilgilendiler.MOntaj öncesi test sürüşüyle bi sorun olup olmadıgına bakıldı.Bn aracın geçmişi ile ilgili bilgi verdim.Motorda ateşlemede neler yenilendi gibilerinden. Montaja uygun olduguna kanaat ettiler ve başladılar saat 14:30da çalışmaya.İlerde montaj resimlerini de buraya koyarım.Takılan kit BRC My07 Seq24 Plug-Drive yazılımlı bir sistem.Simit depo uygulamasını seçtik.45 lt lik depo.Yani yüzde80 dolum hacmi ile 36 lt lik depo taktık.Ben bir kenara yaslı 32lik silindir düşünmüştüm ama yeni muayne sistemi (bizim araçlarda sağ tarafta boşluk var boylamasına koyarsanız) egsoz üstünde lpg tankı istemiyor.Sol taraftada olamayacagından simit tercih ettik.Arka koltugun arkasına yaslanmış modellerin bagajı nasıl öldürdügünü de gördügümden simit sectik.14 jantlık stepne fazla yer tutmuyor.Arka şamandıra, baglantılar, kit montajı derken (Bu arada mocan otogaz kamuflaja da önem veriyor.En ele degmiycek yerleri seciyorlar ki bu aracınızın sanayide bir işlem görürken işi engellemeyecek yerler seçilerek yapıldı ve aracta bazı kısımları delmeden(örnegin benim aracımda hep mevcut civatalara montaj yapıldı, hiç bi yer delinmedi desem yeridir) baglantılar tamam idi.Benden önce 3-5 euro civice ve de honda grubuna da montaj yaptıklarından işi biliyorlardı.Ayrıca bayi yetkili ana bayi, 2a lpg brc dstribitörüdür ve 2007 yada 2008 in en sorunsuz bayi ödülünü almışlar.Sahipleri okumuş çocuklar :) ve ilgi alaka cok güzel.Tavsiye ederim yazmıyorum artık daha...Montajınızı başka yerde dahi yaptırmış olsanız sorununuz için en azından danışmak için ugrayınız...Montajı tamamladık ve ilk gazımızı aldık, depoyu 3/4 dolduracak kadar 30 ytl lik gaz aldık ve cıktık otobana, Kış sebebiyle çok yüksek hızlara cıkmadık(Opel astra aracımda ilk gün testinde 190 km hıza ulaşmıştık ve hiçbir sorun yoktu).Ancak aracı yüksek devirlerde denedik.Beklediğim gibi bir sorun cıkmadı.Yakıt tüketimi vs hesaplar için 2-3 deponun boşalarak depodaki havanın cıkmasını bekleyecegiz malum bilenler bilir.İşimiz testler dahil saat 6 da bitti.

Sonuç olarak ;
Muhakkak ki sonradan araca monte olan sistemler arıza verebilmektedir.Önceki aracımda en ufak bir sorun yaşamadım ancak bunda yaşamayacagım anlamına gelmez tabi. Neticeleri ileride aktaracagım.

Her ay 1300 km civarı yol yapan biri olarak.Ya da sene de 20 bin km civarı yapan biri olarak, benzinin tekrar tırmanışla gectigi bu günlerde daha fazla bekleyerek cebimi yakmayayım dedim.En büyük sıkıntım muayenesine daha cok olan aracımın tekrar bu yenilenen sistemle muayeneye girecek olması, tabi sızdırmazlık ve bir dizi iş...Malum zaman zor bulunuyor.

Aracımın özellikleri imza kısmında var.Yakıt tüketimi bizim araclarda kabaca ş.içi 10, ş.arası 7 lt/100 km dir.Lpg de yüzde 20 fazlasını haracayacagını düşünürsek ş.içinde 12 lt/100 km yani 12x1.36tl/lt(bugünkü lpg fiyatı)/100=16.32 kuruş, ş. arasında 8.4lt/100km x1.36=11.42 kuruş/km lik tüketim bekliyorum.Tabi bu fabrika verileri biliyosunuz aracta yalnızca şöför varken, bagaj sıfır ve 90 ı gecmediginizi düsünerek hesaplanmış veriler.Muhakkakki klima kullanımı, agresif kullanım vs ye göre degisecektir.Önceki aracımda sakin bir kullanıcı olarak fabrika verilerinin üzerine hiç cıkmamıştım düşmüştü bile.Bu yüzden ş.içi 17 kuruş,ş.arası 12 kuruş ideal benim için. Tasarruf hesabı ise km de 28.6 kuruş yaksa benzinde, 16.32 ye göre 12.38 kuruş olarak bulunabilir.Bunu da aylık km ye göre çarpıp bulabiliriz.

Bu anlamda Hikmet Hocanın tüketimi karma olarak düşünülebilir.ve dogrudur.Fazla yakıyor diyen arkadaşlar araçlarını benzinde kullanmadan ki bu depoyu fullemek demektir(çogusu boşa benzine para vermekten kacınır ve bu öçümü yapamaz ve sorunu hep lpg de arar) 100 km kadar yol alınıp tekrar fullendiginde benzin sarfiyuatına bakıp kararı siz de verebilirsiniz.Depoyu benzinde gitmeyecegimiz halde fullemek belki boşa para demek ama gidip ustaya 50 lira verip arabanızı elletip kafanızın karışmasındansa bu tespiti deponuzu da bir yandan fullemiş olarak siz yapın.İnanın bana sonucu göreceksiniz.Eger arac cok yakıyorsa benzinde lpg ciye degil ii bir honda servisine gitmelisiniz.

Fazla uzattım farkındayım :)

Benden şimdilik bu kadar eurocu kardeşlerim.Yuro Kardeşliği!!:D

notdream

« Yanıtla #230 : Ocak 24, 2009, 08:32:01 ÖÖ »
Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

cenqawer

« Yanıtla #231 : Ocak 24, 2009, 09:17:33 ÖÖ »
Selam arkadaslar bu lpg işini bende cok arastırdım honda arabalarına daha cok atiker takılıyor  vede sorunsuz calısıyor dediler bende atiker marka yaptırıdım vede hakketten cok memnunum arabası otomatik tuplu olan arkadaslarıma söyluyorum gaz ayarı yaptırırken az yaksın diye gazını kısıyorlar ben cok yakıyor diye gittigimde hep öyle yaptılar tabi bizim vites aralıgı 3000 devir de degiştirdigi için o devire gelene kadar cok asırı bir gaz tuketimi oluyor o yuzden gazı kıstırmayın aksine gaz ayarını actırırın araba ozaman inananın cok daha az yakıyor ben öyle yaptırdım tupcumun tavsiyesi ile su anda 160-150 kurus arası yakıyor bi deneyin denemekte yarar var

bu arada ben trafik sigortasından para alacagım 1 ayı gecmesine ragmen yatırmadılar kasko yaptırırsanız arabanızı servis kabul ediyor ama servisinde bir kötu yanı var benim arabayı göturdugumde 12,500 ytl masraf cıkardı cunku butun parcalarına degisim yapıyor bu seferde arabanın yaklasık 8 parcası yeniden takılmıs olacaktı ben kaportacı tanıdıgımıza göturdum arabanın parcaları degişmeden halletti serviste parca var zannetmeyin ben servise far motorunu sordugumda getirtmemiz lazım dediler isterseniz siparis verelim 1 ay içinde gelir dedi zannetmeyin sakın hop 1 haftadada arabanızı halledip vereceklerini parca gelmesi için bekliyorsunuz
zaten benim arabam 1996 model kasko için sordugumda modelinden dolayı 1,600 ytl gibi bir fiyat cıkardılar dusundumde 1,600 de ona bayılırsam bu arabadan 4,5 bin zararım olacak Allaha emanet gidiyorum işte anlayacagınız

ceyhunyazar

« Yanıtla #232 : Ocak 24, 2009, 09:39:54 ÖÖ »
BRC Montaj Resimlerim

« Son Düzenleme: Ocak 24, 2009, 11:02:57 ÖÖ Gönderen: GhostRider »

ceyhunyazar

« Yanıtla #233 : Ocak 24, 2009, 10:43:03 ÖÖ »
Bu arada Madalyon Murat Demir kardeşim aramıza hoşgeldin.

Keyifli ve faydalı forumlar diliyorum...

ceyhunyazar

« Yanıtla #234 : Ocak 24, 2009, 10:54:37 ÖÖ »
Ve arkadaşlar, biz de artık lpg kullanıcısı olduk. Herkes Lpg tüketimlerini ve bilinenin aksine çok fazla ya da cok az hesaplı yaktıgını düsünen varsa nasıl ölçtügünü de yazabilir mi lütfen?
19 kişilik kullanıcı listemizde herkes bilgilerini tam girmemiş. Ancak bu listeye göre 7 kişinin aracında lpg var.Diğer arkadaşlar da benzin tüketimlerini yazsınlar lütfen...

Bu anlamda Hikmet Hoca ya detaylı anlatım için teşekkürler...

Evet yeni konumuz LPG ya da benzin farketmez, tüketimlerimiz olsun...
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2009, 10:57:11 ÖÖ Gönderen: ceyhunyazar »

bigwolf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #235 : Ocak 24, 2009, 11:16:44 ÖÖ »
gaz litresi 1.54 tl  25 lt ile depoyu fulledim 38 tl verdim ve sadece şehir içi bindim .umarım yakıt tüketimi hakkında sizin için açıklayıcı bir bilgi olmuştur.(kış ayında olduğumuzu unutmayın)   aracım 1.6 düz vites emilatörlü sistem markası brc

bigwolf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #236 : Ocak 24, 2009, 11:29:14 ÖÖ »

gaz litresi 1.54 tl  25 lt ile depoyu fulledim 38 tl verdim ve sadece şehir içi bindim .umarım yakıt tüketimi hakkında sizin için açıklayıcı bir bilgi olmuştur.(kış ayında olduğumuzu unutmayın)   aracım 1.6 düz vites emilatörlü sistem markası brc 215 km yol yaptığımı yazmayı unutmuşum :D

ceyhunyazar

« Yanıtla #237 : Ocak 24, 2009, 11:29:53 ÖÖ »

gaz litresi 1.54 tl  25 lt ile depoyu fulledim 38 tl verdim ve sadece şehir içi bindim .umarım yakıt tüketimi hakkında sizin için açıklayıcı bir bilgi olmuştur.(kış ayında olduğumuzu unutmayın)   aracım 1.6 düz vites emilatörlü sistem markası brc

Bu durumda 11.47 lt/100 km lik tüketiminiz var ki bence gayet iyi. Fabrika benzind egerlerine oranladıgımızda 12 lt lpg yakmasını bekleriz araclarımızın...

1.54 tl/lt ye göre 17.6 kuruş/km tüketiminiz var.Bence gayet iyi.Ankarada olsaydınız 15.60 yakacaktınız.BUrda lpg 1.36 tl/lt.

Cevabınız için teşekkürler.Bu arada sizden foruma katılımınızı arttırmanızı da bekliyoruz. ;)
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2009, 11:33:09 ÖÖ Gönderen: ceyhunyazar »

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #238 : Ocak 25, 2009, 01:23:31 ÖS »

Yavv allah allahhh benim şu marş olayına niye kimse birşey söylemiyor yahuuu :)))

Ayrıca Ceyhunum ben o dediğin teyp kumanda muhabbetini bulamadım benim arabada..:))

Nitro marş almadaki sıkıntın için ii bi elektrikçi şart. hondalardan anlayan biri olsa ii olur tabi....Buji ve buji kablolarına da baktır mutlaka...Yani ateşleme ile ilgilidir büyük ihtimalle.Bazen yapıp bazen yapmaması da yine kızdırma bujilerini yani normal bujilerini düşündürür.Araca uygun nkg bujilerini taktır.ya da kgn miydi neydi tam hatırlamıyorum...distribitöre baktır...ii bi usta hemen çözer yapar meraklanma

Teyp kumandası 96larda yok diye biliyorum ya da yoksa  opsiyonledir zamanında herhalde...Çıkmacılara git mutlaka vardır pertlerde.Çok güzel bi alet.Ve daha önce de yazdım benim taktıgım pioneer cd mp3 calarımı bile kumanda ediyor.Süper bi olay.Bi devreye baglı degil kumanda.Ama orjinal bundan eminim.Bir jakla teybe giriyor ve calısıyor.Teybin özelliklerinin yüzde 100 ünü kontrol etmiyor ama, ses acma kapama sarkı atlama, mute yapma, klasör atlama, bas balanca ses ayarlarını görüyor, zaten ne kaldıki ben memnunum.
Eski sayfalardaki resimlere  de bak...

Araca uygun nkg -kng bujilerni takdır demişsin ? Biraz açıklarsan seviniirm.. Özellikle detaylarını anlatırsan sevinirim. Benim eski temprada usa bujilere baktığında bunlarda  platin yok neden bu bujiler takılı duruyor demişti. Yani senden istediğim bu tarz detayları ve bujileri alıerken neye göre buji takmamız gerektiği ? Lpg konusunu bölmüş oluyorum ama bilgin dahilinde öğrenmek istiyorum bu mevzuyu..

Herkese sevgiler saygılar...

bigwolf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #239 : Ocak 25, 2009, 05:52:47 ÖS »
araca takdıracağın bujiyi alırken triger kayışın muhafazasının üzerinde bulunan etikette yazan numaraya göre alırsan orjinal buji almış olursun. (arabayı aldığımda üzerinde ies bujisi vardı)4 bujiye 25 tl verdim

eurocv

« Yanıtla #240 : Ocak 25, 2009, 05:59:11 ÖS »
Buji...

madalyon

• Ziyaretçi
« Yanıtla #241 : Ocak 25, 2009, 08:00:18 ÖS »
benim Tomasetto niye yok ankette?? :)

madalyon

• Ziyaretçi
« Yanıtla #242 : Ocak 25, 2009, 08:12:57 ÖS »
Ben aracımın detaylarını vermemişim. 103 binde yeşil renkte.

Lpg ölçümlerini yazayım. Tomasetto marka lpg cihazı var. En son 46 YTL gaz aldım tam 350 km yol yaptım. Şunu da ekleyeyim, fazla benzin sarfiyatı olmasın diye, gaza egçiş süresini kısalttılar. Yani bu haliyle bile çok az yaktığını görüyoruz. Diğer arkadaşların dediği gibi, bujilerinizi ve buji kablolarınızı kontrol ettirin. Bir de hava akışmetreyi (adı şimdi gelmedi aklıma gaz kelebeği miydi)  temizlettirin. Gazı da rastgele ucuz yerlerden almayın. Teşekkürler.

ceyhunyazar

« Yanıtla #243 : Ocak 26, 2009, 08:08:56 ÖÖ »

Buji...

eurocv kardeşim listede isminiz yok. Katılmak istersen aramıza hoşgedin...
Nitro ,eurocv nin resimde gösterdigi bilgiler dogrudur.

Ben de kapak resmini koyayım...

Ancak ekleyeyim.eurocv kardeşimizin gönderdigi resimde lpg icin de bir seri yazıyor.Acıkcası benimki benzinli olan tipten. Diğer, yani lpg ngk bujisinden kullanan var mı?Hadi araçlarımızı bi kontrol edelim.

ceyhunyazar

« Yanıtla #244 : Ocak 26, 2009, 08:09:55 ÖÖ »

benim Tomasetto niye yok ankette?? :)

Hadi ekledim tomasettoyu :)

obkavi

« Yanıtla #245 : Ocak 26, 2009, 08:26:06 ÖÖ »
hikmet hocam teşekkürler sağolasın,  ben aracıma lpg atiler taktırdım sıralı sistem  ve Anadolu yakasında baya meşhur Üçele taktırdım lpg olarakta hep aygaz euro lpg kullanıyorum,  uuzn yolda 170-175 krş ye indim ama şehir içinde 250 krş altına inemiyorum  araç 1,6  otomatik 180.000 km de çok bakımlı ben baya titizimdir bu konuda ateşleme sisteminde bi sorun da yok baktırdım lpg yi taktığım servis 250 krş normal bu araç için dedi

ceyhunyazar

Katılım Katılım!......
« Yanıtla #246 : Ocak 26, 2009, 09:55:32 ÖÖ »
Arkadaşlar!
Anketimize şu ana kadar 11 oy katılmış , ve farklı farklı markalara oy verenlerin yakıt tüketimlerini bekliyoruz sözünü yineliyorum.İlgiyi arttıralım!
Özellikle kışın , şu anki tüketimleriniz ve yaza göre ne kadar arttıgını belirtirseniz iyi olur.Şu anda karaışık yazılarda, 13.5 kuruş yakan da var,25 kuruş yakan da...Bilgi kirliliği olmaması açısından bir süre bu konuyla gidelim, ne dersiniz?

Ve de taktırmam performans kaybı olur diyenlerin görüşlerini alalım!

« Son Düzenleme: Ocak 26, 2009, 09:57:47 ÖÖ Gönderen: ceyhunyazar »

notdream

« Yanıtla #247 : Ocak 26, 2009, 10:11:02 ÖÖ »
obkavi takma kafanı. son indirimlerden sonra 20-22 krşa inmiş olması lazım. gaz 1.83 lerdeyken benim de öyleydi. Devri yükseltmeden vites büyüt, gaza birden yüklenmemeye bak. Ha bir de çevreyolunu kullan yolu uzatsa da yakıtta tasarruf yapmanı sağlıyor. Dogru hesap işi şöyle: Depoyu fulleyin 100 km gidin ve depoyu tekrar fulleyin deponuzu kaça ve kaç litreye dolduysa işte o zaman anlarsın gerçek değeri. Bir de bu gaza geçişi erkene aldırma olayına girmeyin. Arabnızın motor ömrünü azaltırsınız.  Motorunuzun belli bir süre benzinle çalışması verimini arttırır.  Saygılar.

notdream

« Yanıtla #248 : Ocak 26, 2009, 10:12:19 ÖÖ »
Aklı kelden benzini shellden al demişler. :D işin şakası.

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #249 : Ocak 26, 2009, 01:25:45 ÖS »

Buji...

Benim aracımın 1.4 İS olması bana önerdiğiniz buji konusunda sıkıntı yaratır mı peki ??