Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 786746 defa)

Nitrogenius

• nitrogenius
Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #175 : Ocak 14, 2009, 04:39:12 ÖS »

Allah analı babalı büyütsün...

Sağol Hikmet Hocam teşekkür ederim..

bigwolf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #176 : Ocak 14, 2009, 06:46:39 ÖS »
değerli kardeşim öncelikle analı babalı ve hayırlı evlat olsun
arabadaki çekişin düzelmesini etkileyecek diğer husus öncelikle buji kabloları sonrasında sibob ayarlarıdır.(gaz kelebeğini temizlettikten sonra tabiki)      
        4-5 ay öncesinde bended aynı problem vardı .kelebek temizliği yapıldı,devam etti.buji değişti fakat bir şey değişmedi.buji kabloları değişince (55 tl) araçta çok şeeeey  :))   değişti.
(buji kablolarınsa problem varsa gaz ve benzinli kullanım arasındaki fark çok büyük oluyor.ayrıca araç gaza basmana göre geç hızlanıyor,yakıt sarfiyatın artııyor)

ceyhunyazar

« Yanıtla #177 : Ocak 14, 2009, 09:35:09 ÖS »
Nitro kardeşim sonunda oldu demek...Çok sevindim, Allah analı babalı büyütsün...Adını ne koydunuz? Nasıl bi duygu dediğim gibi dimi?Çok sevindim...

obkavi

« Yanıtla #178 : Ocak 15, 2009, 09:13:37 ÖÖ »
nitro dostum Allah analı babalı büyütsün gözün aydın  adı nedir   Aman Maaşallah diyelim arkadaşlar

kardeşim sibop ayarı yaptır ve benimkinde çıkan bi sorun vardı çekiş mdüşmüştü araçta   triger gergisi yarım tur gevşekti düzelttiler şimdi sorun yok Allahın izniyle

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #179 : Ocak 15, 2009, 11:22:29 ÖÖ »
Obkavi, Ceyhun, Bigwolf, Hikmet Hoca hepinize çok teşekkür ederim.. Ceyhun dostum adı melis oldu. Ben elif dedim baktık olacak gibi değil. Hanımla anlaşamadık Elif Melis oldu...:) Duygularıma gelince Ceyhun dostum anlamış değilim.. Bir boşluğun içindeyim. Onunla beraber vakit geçirdiğim zaman uyumak bile istemiyorum:) İşten eve gidişi tahmin ediyorsunuzdur :) Gaz Pedalından çekmiyorum ayağımı :)  Değerli dostlarıma tavsiyem.. bir kardeşiniz olarak lütfen çocuk sahibi olmak istediğinizde önce bu konu ile ilgili bir doktordan bilgi alın. Gerekli tetkiklerinizi yaptırın.. Anne ve baba adayında herhangi bir sorun çıkarsa tedavi sürecini geçtikten sonra sağlıklı bir bebeği dünyaya getirebileceğinize inanmış olursunuz.

Gelelim araca...Obkavi sibop ayarı diyor, Bigwolf dostum kelebek temizliği, buji ve buji kabloları demiş...
Çok fazla arabadan anlayan biri değilim. Ustaya gittikçe öğreniyorum..
1-Obkavi şu sibop ayarının bir nasıl yapıldığını kaputu açınca nereden yapıldığını söylersen sevinirim.
2-Bigwolf dostum, Kelebek temizliği dediğin manifoltun içindeki açılıp kapanan yuvarlak metal parçayı diyorsun sanırım o çok iyi temizlendi. Ben yanlış anladıysam sana zahmet açıklayıver..:)) Buji kablolarının daha önce değiştirilip değiştirilmediğini bilemiyorum Ama onada en kısa zamanda bakayım.. Aklımda bulunsun..

Peki bu araba yavaşladığında gelen sesle ilgili yorum yapabilecek bir arkadaşım var mı ?

yesilkoy34

« Yanıtla #180 : Ocak 15, 2009, 04:02:10 ÖS »
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.programkap.com/tuning_car_studio.html buradan prg ındırerek aracın rengını degıstırebılır bayagı cok cesıt bulunan jantları aracınıza uygulayarak nasıl gorundugunu gorebılırsınız 

buda prg ıle renk ve jant degıstırılmıs resmı ıstedıgınız gıbı renk ve jantlarda oynama yaparak gorsel olarak aracınızda nasıl durdugunu gorebılecegınız kullanımı kolay bır prg jant ve renk cesıdı bayagı cok umarım ısınıze yarar

ceyhunyazar

« Yanıtla #181 : Ocak 15, 2009, 04:28:25 ÖS »

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.programkap.com/tuning_car_studio.html buradan prg ındırerek aracın rengını degıstırebılır bayagı cok cesıt bulunan jantları aracınıza uygulayarak nasıl gorundugunu gorebılırsınız 

buda prg ıle renk ve jant degıstırılmıs resmı ıstedıgınız gıbı renk ve jantlarda oynama yaparak gorsel olarak aracınızda nasıl durdugunu gorebılecegınız kullanımı kolay bır prg jant ve renk cesıdı bayagı cok umarım ısınıze yarar

Harika bir paylaşım yeşilköy34 saolasın....

obkavi

« Yanıtla #182 : Ocak 16, 2009, 08:19:41 ÖÖ »
dostum,  sibop ayarı için önce aracın sibop kapağını söküyorlar şu buji kablolarının girdiği üzerinde 16 valve yazan kapak varya onu çıkarıyolar bu işlem için aracın park ettikten sonra 3-4 saat beklemesi ve tüm motorun tam anlamıyla  soğuması lazım,  sonra sente ayarı da denilen bir işlemle yapılıyor ben bostancı sanayide yaptırmıştım 50 ytl alıyorlar.

ceyhunyazar

« Yanıtla #183 : Ocak 16, 2009, 10:00:50 ÖÖ »
Arkadaşlar geçen haftasonu aracıma taktıgım 100 Watlık Osram Beyaz Xenon ışıkların resimlerini gönderiyorum. Birçok arkadaşın değindiğinin aksine bende aydınlatmak sorunu yok.

Ön Farlar, Ön parklar ve arka plaka ısıklarını değiştirdim.

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #184 : Ocak 16, 2009, 03:29:52 ÖS »

Arkadaşlar geçen haftasonu aracıma taktıgım 100 Watlık Osram Beyaz Xenon ışıkların resimlerini gönderiyorum. Birçok arkadaşın değindiğinin aksine bende aydınlatmak sorunu yok.

Ön Farlar, Ön parklar ve arka plaka ısıklarını değiştirdim.

Ceyhun dostum merhaba, bu far olayını hallettikten sonra ne kadar farketti ? Birde aracın farlarıyla ilgili gerek far ve röle ile ilgili marka ismi ve bilgi verirsen sevinirim... Birde ilk 2 resimde mavi bir görüntü var farlarda bunun sebebi ampüllerden mi kaynaklanıyor ?
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2009, 03:32:07 ÖS Gönderen: Nitrogenius »

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #185 : Ocak 16, 2009, 03:31:04 ÖS »

dostum,  sibop ayarı için önce aracın sibop kapağını söküyorlar şu buji kablolarının girdiği üzerinde 16 valve yazan kapak varya onu çıkarıyolar bu işlem için aracın park ettikten sonra 3-4 saat beklemesi ve tüm motorun tam anlamıyla  soğuması lazım,  sonra sente ayarı da denilen bir işlemle yapılıyor ben bostancı sanayide yaptırmıştım 50 ytl alıyorlar.

Teşekkürler Obkavi yavaş yavaş başladım arabayla ilgilenmeye. verdiğin bilgiler için teşekkürler...

ceyhunyazar

« Yanıtla #186 : Ocak 17, 2009, 07:50:53 ÖÖ »
Taze baba nitro kardeşim :) valla benim önceki farlar da 100lük idi, daha yeni ve beyaz ısık oldugu için ona ragemn farketti tabi.Yani orjinal 55-60 lık ampül kullananlar hakatten onlarla yolu nasıl görüyorlar anlamıyorum. Yani ben 100lük takarken bile bu yeni xenonlar cok farketti.
Rölenin markası cok öenmli degilse de benimkinin adı eld ya da elo üzerinde resimden bakabilirsiniz.

Ve evet ilk 2 resimde parklar yanıyor onlar xenonlardan bagımsız kücük ampüller biliyosunuz.Onlar beyaz ısık veren standart ampüller.Maviye çalması ondandır. Ancak Diğer resimlerde daha canlı yananlarda kısaları yakmış idim. Onlarda da hani buz mavisi derler ya ona çalan bir renk var, yani mutlak anlamda hicbiri beyaz degildir zaten.Xenon ampüle bakarsanız zaten dısında mavi bir tabaka vardır.Sanırım ondandır o mavimsi görüntü.Ama dedigim gibi ilk resimlerdeki mavimsi ısık parklardan kaynaklanıyor.Yani biliyosun parklar 100lük dedigim far xenon ampüllerle ilgisi olmayan ampüldür.Küçük bisey....

obkavi

« Yanıtla #187 : Ocak 19, 2009, 11:27:43 ÖÖ »
ceydun kardeş şunları tam olartak yazsan bendeki 96 model mnümü görmüyorum orjinal farları var üstünde
seninkileri kaçlık taktırdın kaç para marka ve özellik ne bi yazda inceleyelim feyz alalım dostum :))) hadi kalın sağlıcakla

ceyhunyazar

« Yanıtla #188 : Ocak 19, 2009, 12:41:21 ÖS »

ceydun kardeş şunları tam olartak yazsan bendeki 96 model mnümü görmüyorum orjinal farları var üstünde
seninkileri kaçlık taktırdın kaç para marka ve özellik ne bi yazda inceleyelim feyz alalım dostum :))) hadi kalın sağlıcakla

100WATLIK Osram xenon ampülü taktırdım kardeş.Bunun dışında benim farlarımın camlarında ya da içeride bir sararma kararma yok.Olsaydı temizletirdim.İyi sonuç almak istiyorsan önce far temizliği yaptır derim.Sonra da bu ampülleri taktır.Sistemin (elektronik devrenin) farlara röle baglattır.Bri nevi akım güclendirmesi yani.Yoksa aracını biraz düşürür devirden.Zaten 100lük taktıgında usta da röleyi söyleyecektir.Demekki sırasıyla neymiş, far temizliği, ampül 100lük ve röle...

Haydi rasgeleeeeeeeeeee

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #189 : Ocak 19, 2009, 01:21:16 ÖS »
Herkese selam... Umarım iyi bir hafta geçirirsiniz...
Pazar günü bir cengaverlik yapıp arabanın sol kapısını söktüm.. Komple değil yanlış anlaşılmasın:)
Daha öncede söylemiştim... Cam inerken takılıyor sonrada normal hızla inmeye devam ediyor diye..
Kapıyı sökünce içerde bir düzenek gördüm küçük bir tekerlek bir ray sisteminde hareket ediyor.. Tekerin geçtiği yeri yağlamak ve tekerin sürekli normal bir hızda dönmesini sağlamaya çalışayım dedim.. Fakat nasıl bir yağ koymalıyım o düzeneğe bilemedim..Sonra tekrardan kapattım...

Sol ayna sallanıyordu iç taraftaki siyah üçgen parçayı çıkarınca zaten herşey belli oluyor. orayı açtım 3 vidayla sağlamlaştırdım..

Demem o ki bir ustaya gitsem usta benden 20-30 neyse bir para isteyecekti. Bu sayede hem pazar günü güzel bir deneyim yaşadım hem güzel bir zaman dilimi geçirdim ve aynı zamanda bindiğim arabayı biraz daha yakından tanımış oldum..

Bu arada asıl sorun sağ kapıda. cam hiç inmiyor elle bastırmak lazım ki insin.. hafta sonu pazar günü onuda  sökeceğim hayırlısı:))Umarım Ceyhun Dostumun söylediği ihtimal gibi motorlar bozulmamıştır.. Şimdi söylemiş olduğum düzeneğe nasıl bir yağ dökmeliyim.. Gördüğüm yağ gri renkteydi.. Bu şekilde halledebilirsem sizlerlede paylaşacağım....

Herkese selamlar......

m.t.y

« Yanıtla #190 : Ocak 19, 2009, 06:44:59 ÖS »
merhaba arkadaşalar.Daha önce bir arakadaşımız sormuş ama ben çözümü öğrenemedim.Cam kenarlarındaki çıtaların üzerindeki kaplamalarda çatlaklıklar var.Buradaki oto camcılar yapamıyor.Orjinalleri de mutlaka pahalıdır.Bu problemi olan kayseri plakalı bir euro civic gördüm geçenlerde.Acaba herkeste benzer problem oluyor mu?Değiştirmekten başka çözüm yolu bilen varsa lütfen yazsın.Ayrıca  far temizliğinden bahseden arkadaşlar bu farları kendimiz sökebiliyor muyuz?Yada nasıl kime temizletiliyor?Niğde de  birkaç usta öyle bişey duymadık dedi.Selamlar

yesilkoy34

« Yanıtla #191 : Ocak 19, 2009, 11:12:44 ÖS »

Herkese selam... Umarım iyi bir hafta geçirirsiniz...
Pazar günü bir cengaverlik yapıp arabanın sol kapısını söktüm.. Komple değil yanlış anlaşılmasın:)
Daha öncede söylemiştim... Cam inerken takılıyor sonrada normal hızla inmeye devam ediyor diye..
Kapıyı sökünce içerde bir düzenek gördüm küçük bir tekerlek bir ray sisteminde hareket ediyor.. Tekerin geçtiği yeri yağlamak ve tekerin sürekli normal bir hızda dönmesini sağlamaya çalışayım dedim.. Fakat nasıl bir yağ koymalıyım o düzeneğe bilemedim..Sonra tekrardan kapattım...

Sol ayna sallanıyordu iç taraftaki siyah üçgen parçayı çıkarınca zaten herşey belli oluyor. orayı açtım 3 vidayla sağlamlaştırdım..

Demem o ki bir ustaya gitsem usta benden 20-30 neyse bir para isteyecekti. Bu sayede hem pazar günü güzel bir deneyim yaşadım hem güzel bir zaman dilimi geçirdim ve aynı zamanda bindiğim arabayı biraz daha yakından tanımış oldum..

Bu arada asıl sorun sağ kapıda. cam hiç inmiyor elle bastırmak lazım ki insin.. hafta sonu pazar günü onuda  sökeceğim hayırlısı:))Umarım Ceyhun Dostumun söylediği ihtimal gibi motorlar bozulmamıştır.. Şimdi söylemiş olduğum düzeneğe nasıl bir yağ dökmeliyim.. Gördüğüm yağ gri renkteydi.. Bu şekilde halledebilirsem sizlerlede paylaşacağım....

Herkese selamlar......

Nitrogenius ben cam konusunda bayagı tecrube kazandım oncelıkle modorun calısıyormu calısıyor ıse dişlilere bak dişliler saglam degıl ise diş actırman gerekecek onun harıcınde benım aracımda cam motorunun mekanızması orta yerınden asındıgından dolayı yerınden cıkıyor ıdı bende ortasından matkap ıle deldım ve pul ıle beraber vıdeladım daha sonrada vıdayı iç kısımdan egdımkı cıkmasın bırde mekannızmanın yurumesını saglayan kanal içerisinde ayakları kontrol et buraya sadece grees yag ı surersen kanalın ıcıne acılıp kapanması rahatlayacaktır

mty kardes benım arac 96 model cam cıtalarında catlak degıl cızık bıle yok belkı aracn bulundugu ortamdan dolayı catlama olabılır hava nem gibi sanmıyorumkı genel bır sorun olsun yardımcı olmak ısterdım ama basıma gelmedıgınden onerıdede bulunamıyorum bılen yapan arkadaslar yardımcı olacaktır

obkavi

« Yanıtla #192 : Ocak 20, 2009, 08:31:23 ÖÖ »
m.t.y kardeş  o kapılardaki 4 çıtanın üzerindeki kadifemsi madde zamanla deforme oluyor benimkide öyle bildiğim kadarıyla serviste her biri 40-60 tl arası bişey  bence şu tabela işi yapan yerlerden folyo alıp kaplamak lazım

Hikmet Hoca

« Yanıtla #193 : Ocak 20, 2009, 09:55:23 ÖÖ »

merhaba arkadaşalar.Daha önce bir arakadaşımız sormuş ama ben çözümü öğrenemedim.Cam kenarlarındaki çıtaların üzerindeki kaplamalarda çatlaklıklar var.Buradaki oto camcılar yapamıyor.Orjinalleri de mutlaka pahalıdır.Bu problemi olan kayseri plakalı bir euro civic gördüm geçenlerde.Acaba herkeste benzer problem oluyor mu?Değiştirmekten başka çözüm yolu bilen varsa lütfen yazsın.Ayrıca  far temizliğinden bahseden arkadaşlar bu farları kendimiz sökebiliyor muyuz?Yada nasıl kime temizletiliyor?Niğde de  birkaç usta öyle bişey duymadık dedi.Selamlar

Benim araçta da cam kenarındaki çıtaların siyah renkli (kadifemsi, lastik gibi) malzemeleri yer yer dökülmüş; ben yazın boya rotüşları yaptıracağım. Cam çıtalarını da boyatmayı düşünüyorum; bakalım usta ne diyecek?.. Oto elektrikçiler farları kolayca söküyor, far camları kirlendiyse ıslak bezle (camsil kullanılabilir) temizlenebilir.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 09:58:23 ÖÖ Gönderen: Hikmet Hoca »

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #194 : Ocak 20, 2009, 11:49:32 ÖÖ »
Herkese selam
..Yeşilköy34 arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.. Bayağı işime yarayacak sanırım ilk başta gress yağı ile bir çözmeye çalışacağım.. Olmazsa motorlara bakmak gerekecek deneyimlerimi anlatırım..

Ayrıca kaldırıma çıktığımdan beri arabayı çalıştırırken marşa bastığımda araba tam alırken ses değişiyor.. Yani önceki gibi marşa bastığımda duyduğum o ses sürekli olmuyor.. araba tam ateşleme yapıp çalıştığında ses değişiyor. Bunu anlatmam çok zor biliyorum. Ama şöyle bir bilgi verebilirim.. O gün sabah kaldırıma çıktım. Sonra öğlen eve gitmek için arabayı çalıştırmak istedim.. Bilirsin yeşil anahtar ışığı sönmesi lazım.. Ama sönmedi.. tekrar denedim arabada ses yok.. anahtar ters çevirdim öyle çalıştırayım dedim yine olmadı..En sonunda nasıl oldu bilemiyorum ama araba çalıştı. Eve geldim evin önünde tekrar denedim çalıştı ama dediğim gibi bir senkronizasyon bozukluğu var.. Anlayabilmiş değilim. Her elektrikçiye de güvenmem zor. Baktırayım diyorum ama bizim arabalar zarif arabalar herkesin bakabileceğini ve anlayabileceğini sanmıyorum.. Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #195 : Ocak 20, 2009, 11:58:06 ÖÖ »
Unutmadan söyleyim.., o günden beri araba yani yaklaşık 2-3 haftadır bu şekilde çalışıyorr...Neyle karşılaşacağımı bilemiyorum ama... Umarım arabamın çok fazla canı yanmaz:)

ceyhunyazar

« Yanıtla #196 : Ocak 20, 2009, 01:57:24 ÖS »
Genel Duyuru

Arkadaşlar profil bilgilerinizden araç resimlerinizi yükleyin de birbirimizi hatırlaması da kolay olsun. Ya da peyderpey resimlerinizi siteye yükleyiniz.

Ve listemizde ismi olup da pek yazı yazmayan arkadaşlara sesleniyorum.Forumda 6-7 kişi yazışıyoruz.Sizler nerelerdesiniz? Eurocular gibi davranalım artık :D. Şaka bi yana katılım artmış durumda ama bunu renklendirmek bizlerin elinde unutmayalım. Bu bir ortak nokta, bu buluşmalarımızı dostluk ve arkadaşlıklarla bakileştirelim derim...

Ayrıca donanımhaber forumundaki arkadaşlara da buradan bahsedelim her fırsatta.Şahsen ben de orada yazıyorum ama formatı begenmiyorum.

bozlak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #197 : Ocak 20, 2009, 09:06:13 ÖS »

« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 09:09:44 ÖS Gönderen: bozlak »

ceyhunyazar

« Yanıtla #198 : Ocak 20, 2009, 09:22:05 ÖS »
güzel resimler icin teşekkürler bozlak kardeşim

yesilkoy34

« Yanıtla #199 : Ocak 20, 2009, 10:26:32 ÖS »
guzel araba allah kaza bela vermesın

bu arada aklıma gelsdı belkı bı gun sızınde ısınıze yarar aracım ı gece park ettım gunduz basıyorum marsa hıc ses yok akude bosalma yok bır turlu aarıza bulunamıyor ıstanbul radar hondaya cekıcı ıle goturdum uzun aramalar sonucunda acıl durum butonu arızalnmıs ve elektrık ve benzın gıdısını kesmıs aracta acıl durum butonu varmı tamırde ogrendım :) bekı bılenınız vardır bılmeyende buton sofor tarafında orta konsulun altında ımıs yanı elınızı alt kısıma sokmanız gerekıyormus bu acıl bır durum oldugunda aracın elektrık ve benzın akısını kesen bır sıstemmıs ogrenınce bayagı sasırmıstım 96 model arabada boyle bır sey var dıye bılgınız olsun :) sag olsun tamırcım ısı barca degıstırmeden halletmıstı yenısı herzamankı gıbı dunya para ama en sevdıgım tarafı kolay bozulan parca olmaması ve elden gecınce duzelebılıyor olması aynı sekılde araımın ayna kumandasıda calısmıyordu soktum baktım devre uzerınde ufak bır kısa devre olmus ve kopmus bır lehımle hallettım sukur guzel calısıyor yenısı dunya para ıdı :)