Gönderen Konu: Yoklama Kaçağı Sorunsalı....  (Okunma sayısı 2192 defa)

yunusferman

Yoklama Kaçağı Sorunsalı....
« : Ağustos 12, 2011, 09:42:23 ÖÖ »

Herkese Selamlar...

Bugün adresime askerlik şubesinden bir kağıt geldi: yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm...

2003 istanbul üniversitesi girişliyim 4 senelik... işlerimin yoğunluğundan dolayı üniversitede 8. senemi doldurdum 3 senedir tek dersim var ama bilerek vermedim hala öğrenci durumundayım...

şimdi

soru 1)
öğrenci belgesi veya kimliği ile yoklamaya gittiğimde tecil hakkım oluyor mu? sonuçta 4 senelik üniv. 8 sene olmuş. ama okulda hala öğrenci gözüküyorum

soru 2)
yoklama kaçağı düşenlere askeri mahkeme tarafından para cezası hakkında bilginiz nedirr?

soru 3)

en önemlisi şimdi yoklamaya gitsem tak diye alırlar mı askere ki benim için şok olur bunca iş güç arasında?

cevaplar ve bilgi için şimdiden teşekkürler
Saygılar

cemeroglu

Ynt: Yoklama Kaçağı Sorunsalı....
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2011, 10:36:32 ÖS »
arkadaşım bence sen bunu, kendin bizzat giderek değil de, tanıdığın birini askerlik şubesine göndererek sordur. kesin çözüm öyle olur. mahkemeden para cezasını çok kafana takma fazla bir meblağ tutmaz. ama işini gücünü ayarlamadan da gitmen, dediğin gibi hüsran olur.

yunusferman

« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2011, 03:22:30 ÖS »
arkadaşım bence sen bunu, kendin bizzat giderek değil de, tanıdığın birini askerlik şubesine göndererek sordur. kesin çözüm öyle olur. mahkemeden para cezasını çok kafana takma fazla bir meblağ tutmaz. ama işini gücünü ayarlamadan da gitmen, dediğin gibi hüsran olur.

teşekkür fikir için...

bi güncelleyelim başka fikri görüşü bilgisi olan yoksa konu silinebilir !

ben_asi_gece

« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2011, 05:40:42 ÖS »
Dostum azamı erteleme suren var sorun bundan kaynaklanıyorr olabılırrr.
Üni ogrencı ıslernleee konus konu ılee lgılı soyle brr cevapp alabılırsınnn ogrenımm suren ve bır o kadar da uzatma suren ondan sonrasında uni tecıl ıslemı lee ugrasmazz ewraklarını senn takıpp etmenn gereklıı benımm basımdada var aynıı problemmm ;)

Sakn subeye gıtmee 2 gun sonra askere addaa 2 arkadasıma aynını soyledımmm aldılar kısınıde sakn gıtmee tell ileee  konusarak halledebılırsınn işinii ;)

BHAAL

« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2011, 05:54:50 ÖS »
rahat ol 30 yaşından önce dokunamazlar sana... öğrenci olduğunu belgeleyen bi yaz al okulundan, sonra git şubeye durumunu beyan et, onlar erteliyor zaten. korkacak bi durum yok yoklama kaçağısın asker kaçağı değil... adamlar sadece nerde bu adam diye soruyo yani, mazeretini sununca da eyvallah diyip düşüyolar yakandan.