Gönderen Konu: -- Vergi Dairesinden Ceza Geldi Bakarmısınızı Bir --  (Okunma sayısı 1841 defa)

Sınırda

-- Vergi Dairesinden Ceza Geldi Bakarmısınızı Bir --
« : Ekim 29, 2012, 11:34:47 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba biz yaklaşık bir aydır evde yoktuk şimdi eşim eve gitmiş bakmış posta kutusunda müjdeli haber :) beni vergi dairesine çağırıyorlar gel seni bi soyalım diye :) bende yurt dışında olduğum için bi sorayım dedim nedir internete girdim baktımki benim birbuçuk yıl önce sattığım araba için bana trafik cezası gelmiş 130 tl ceza 110 tl de onun gecikme faiziyle olmuş 240 lira bana bu hiç tebliğ falan edilmedi ve alım satım da da çıkmadı, herhalde plakaya yazmışlar şimdi ne olacak biz bunu paşa paşa gidip ödeyecekmiyiz?

burakozk

• ÇAĞDAŞPEN DEKORASYON MERSİN
Ynt: -- Vergi Dairesinden Ceza Geldi Bakarmısınızı Bir --
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2012, 12:07:20 ÖS »
Banada aynisi oldu gitmedim 1 ay oldu

Alperen Eren

« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2012, 12:19:40 ÖS »
Valla ben paşa paşa ödedim 800 kusur lira . Vergi dairesinde arkadaşım var . Ona sordum . Dediki ; itiraz edecekseniz ya da mahkemeye verecekseniz dahi , önce ödeyin , sonra mahkemeye verin dedi . Çünkü gelen tebliği okursanız , orada aksi takdirde haciz işlemleri başlatılacağı yazıyor . Ben vergi dairesine gidip birkaç taksitte ödedim . Ama geriye kalan tutar üzerinden faiz işlemeye devam etti .

Yinede siz bilirsiniz tabiiki . Burası Türkiye . Yarın öbür gün af çıkar , belkide hiç ödemezsiniz ama en kötü senaryoda çıkabilir karşınıza ...

gecetilkisi

« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2012, 08:24:20 ÖS »
noter satış sözleşmesi yapmadınızmı. Eğer yaptınızsa orda yazar satış tarihi olan  tarihten itibaren eski tüm borçlar vergiler cezalar v.b. satıcıya tarihten sonrakiler alıcıya aittir diye. bence satış sözleşmesi ile vergi dairesine giderek durumun düzeltilmesini isteyin. bu ara benimde 2005 yılından 206 lira radar cezası var hala gelmedi :) geçmiş olsun...
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2012, 08:25:32 ÖS Gönderen: gecetilkisi »

Alperen Eren

« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2012, 11:53:39 ÖS »
Buradaki problem Emniyet'in cezaları vaktinde işlememesi neticesinde , biz arabayı satarken noterde çıkmaması , ama daha sonra adresimize gönderilmesinden kaynaklanıyor . Yoksa ceza tarihi zaten bizim satışımızdan sonrasına denk geliyorsa , bizi ilgilendirmezki ...