Gönderen Konu: Tam olarak cevabını bulamadım yardım edebilir misiniz?  (Okunma sayısı 1692 defa)

mali80

• Mehmet Ali Tolu
Tam olarak cevabını bulamadım yardım edebilir misiniz?
« : Nisan 29, 2012, 12:31:32 ÖÖ »
Babamın bedensel engeli var ve arabamız engelli plakalı. Babamın engel durumu yüzde 28 civarında bu yüzden herhangi bir vergi muafiyeti yok. Araba sadece otomatik vites herhangi bir özel tertibatta yok. Lakin ruhsatta sadece ruhsat sahibi kullanabilir ibaresi var. Ben B sınıfı ehliyetimle trafiğe çıktığımda tedirgin oluyorum. Şükür hiç çevirme denk gelmedi ama... Kısacası sorum şu, bu durumda ruhsata isim ekletme gibi bir hakkımız var mı?

prevailingboy

Ynt: Tam olarak cevabını bulamadım yardım edebilir misiniz?
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2012, 05:27:09 ÖS »
birinci derece yakını aracı kullanabilir,problem olmaz

drmoz

« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2012, 08:56:52 ÖS »
birinci derece yakını aracı kullanabilir,problem olmaz
+1

mali80

• Mehmet Ali Tolu
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2012, 09:12:50 ÖS »
Ama ruhsatta sadece ruhsat sahibi kullanabilir ibaresi var. bu bir anlam taşımıyor mu yani?

2432

« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2012, 09:36:00 ÖS »
ben trafikçi arkadaşa sordum, engelli plakalı aracı sadece H sınıfı ehliyetli kişiler kullanabilir dedi!

mali80

• Mehmet Ali Tolu
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2012, 09:21:25 ÖÖ »
tam bir belirsizlik söz konusu engelli bireyin arabasını engel durumuna ve arabanın özel ekipman durumuna göre birinci dereceden akrabaları isimlerinin ruhsata işlenmesi halinde kullanabiliyor ama bu engel durumunu belirten açıklayıcı bir sonuca ulaşamadım... ben en iyisi ruhsatı alıp bölge trafiğe bir gideyim işin aslı orda çıkar meydana