Gönderen Konu: Sigarayı bırakmak isteyenler buraya  (Okunma sayısı 5199 defa)

baron12

Sigarayı bırakmak isteyenler buraya
« : Aralık 16, 2012, 07:23:48 ÖS »
Konuyu açmamın sebebi sigara üzerine biraz sohbet edip bırakmak isteyen arakadaşlara imkanlarımızca yardımcı olmak bu forumda sigara içipte bırakmak isteyen 3 5 arkadaşımıza sigarayı bıraktırmayı hedefliyorum en azından denemeleri için girişimde bulunmalarını temenni ediyorum bırakmak isteyenler ve bıraktırmaya yardımcı olmaya çalışanlar görüş ve önerilerini bu başlık altında yazabilirler umarım herkese faydalı olacaktır tabiki bu çalışmamızın çogunluk saglanması halinde daha faydalı ve öz  verili bir hale gelmesini temenni ediyorum en azından tht olarak bu konuda duyarlılıgımızıda belirtmekte faydalı olacaktır şimdiden herkese başarılar çeşitli yöntemler paylaşıp sigarayı enine boyuna ele alıp hedefimize allahın izniyle ulaşacaz

honda2002

Ynt: Sigarayı bırakmak isteyenler buraya
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2012, 07:54:46 ÖS »
Bir arkadaşım sigara kalemi kullanıyor ve çevresinde de bayağı bir sigarayı bırakan oldu.
İyi tarafı uçak dahil her yerde kullanıyor. Dumanı sadece su buharı :)
Şimdi sigara içmeyi denese bile iğrenç geldiğini belirtiyor.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2012, 07:56:06 ÖS »
hayırlı bir iş valla,inşallah başarılı sonuçlar çıkar,benimde bırakmam lazım aracı alınca sigarayı bırakabilsem gaz taktırmaya gerek yok sigaraya aylık verdiğim para benzinimi karşılar :)

baron12

« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2012, 08:02:05 ÖS »
Her seyden önce kararlı olmak en önemli unsurdur dünyada sigarayı bıraktırmaya yönelik en önemli metod kuskusuz ALLEN CAR yöntemidir harici yöntemler bana göre aldatıcı ve yanılgıdan ibaretdir ilerleyen günlerde bu metod üzerine çalışıp gerekli dökümanları sizlerle paylaşacam

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2012, 09:53:51 ÖS »
çok güzel bir çalışma , elinize sağlık

muratcvc

« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2012, 12:36:48 ÖÖ »
Arkadaşlar ben bırakalı 2 yıl oldu 2 yıldır ağzıma nargile dahil sürmedim bu gün sigaraya bırakıyorum dedim paketi fırlatıp attım o gün bu gün içmiyorum ilk 1 ay sıkıntılı oluyor sonrası unutuyorsun yavaş yavaş aşk acısını siler gibi :) artık her şeyin kokusunu alabiliyorum yorgun kalkmıyor en önemlisi derin derin rahat nefes alabiliyorum bırakmak isteyen yeter ki kararlı olsun bırakır nasıl başladıysan öylede bırakıyorsun bir şeye bağımlı olmak çok illet bir şey   

absolut01

« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2012, 06:45:44 ÖÖ »
arabada sigara içerken koltuğu yakarsanız ,bırakırsınız:)
şaka bir yana 1 senedir içmiyorum.iş kafa da bitiyor.ilk günler biraz canın istiyor ama aklına getirmezsen no problem.

ibrahimpoyraz

« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2012, 08:07:39 ÖÖ »
11.11.2011 tarihinde bursa da mora terapi ile kurtuldum 1 saatlik bir seans
herkese tavsiye ederim lakin öncelikli olarak kesin karar verilmesi gerekiyor yoksa dışarıdan hiç bir yöntem etkili değil kararlı olmak ve o bir taneden birşey olmaz sigarasını asla ama asla yakmamak
umarım bundan sonra bir daha hiç elime almam
bırakacaklara pardon kurtulacaklara nacizane tavsiyelerim kesinlikle ileri bir tarih belirlesinler o tarihe kadar kendilerini sigara üstüne araştırma yapmaya adasınlar (adam sende demeyin araştırın bak neler bulacaksınız) kurtulduktan sonrada ödül sistemi geliştirsinler ben hergün sigaraya verdiğim parayı bir kenara attım sabah kalkar kalkmaz ilk işim o oldu bir ayın sonunda 300 tl birikiyor 6 ayda 1.800 bir senede 3.000 tl ben biriktikçe kendime ödüller aldım güzel bir bisiklet iyi bir saat vb
işin yegane sırrı şu 6 kelimelik cümlede yatıyor. BEN BİR DAHA ASLA SİGARA İÇMEYECEĞİM

poseidon999

« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2012, 08:18:07 ÖÖ »
10 senedir günde 1 paket içiyordum.
Günde 3-4 tane içeceğimi bilseydim devam ederdim ama yok günde minimum 16-17 yi buluyordu.
Çok defa bırakma denemelerim oldu ama başaramamıştım.
İçmeyi bir kenara koyun sigarayı yiyen 2 arkadaşım nikotin sakızı ile bıraktı.
Bunu kendime yakıştıramadım ve hiç kriz yaşamadan oldukça rahat bir şekilde nikotin sakızı ile bıraktım. Sigara isteği ortaya çıktıkça atıyorsun bir sakız krizi atlatıyorsun.
sonra krizlerin arası daha da uzuyor. Sonra sakıza da ihtiyaç duymuyorsun.
O gün bugündür ağzıma sigara koymadım.
lakin 2-3 ayda bir boğaza karşı bir nargilem var onu da sigaranın muadili olsun diye içmiyorum.
Sadece keyif.

berk-sinan

• sinAn
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2012, 09:32:45 ÖÖ »
Ben biraz moral bozuyumda faydam dokunsun :)))
Ortalama 1100 tl maas alan bir kisi LM yada winston u gunde 1 paket iciyo farzedelim.
200 tl yapiyo..
Bu paraya 1 depo benzin alip 1 ay boyunca rahatlikla hondanin tadini cikartabilirsiniz..
+saglikli bir yasam da cabasi...    ;))

baron12

« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2012, 11:50:42 ÖÖ »
11.11.2011 tarihinde bursa da mora terapi ile kurtuldum 1 saatlik bir seans
herkese tavsiye ederim lakin öncelikli olarak kesin karar verilmesi gerekiyor yoksa dışarıdan hiç bir yöntem etkili değil kararlı olmak ve o bir taneden birşey olmaz sigarasını asla ama asla yakmamak
umarım bundan sonra bir daha hiç elime almam
bırakacaklara pardon kurtulacaklara nacizane tavsiyelerim kesinlikle ileri bir tarih belirlesinler o tarihe kadar kendilerini sigara üstüne araştırma yapmaya adasınlar (adam sende demeyin araştırın bak neler bulacaksınız) kurtulduktan sonrada ödül sistemi geliştirsinler ben hergün sigaraya verdiğim parayı bir kenara attım sabah kalkar kalkmaz ilk işim o oldu bir ayın sonunda 300 tl birikiyor 6 ayda 1.800 bir senede 3.000 tl ben biriktikçe kendime ödüller aldım güzel bir bisiklet iyi bir saat vb
işin yegane sırrı şu 6 kelimelik cümlede yatıyor. BEN BİR DAHA ASLA SİGARA İÇMEYECEĞİM
>=ok >=ok >=ok >=ok

baron12

« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2012, 11:52:53 ÖÖ »
sigarayı yakmadan önce sigarayı neden içtiğimizi sorguladıgımızda cvp ap acık ortada bizde neden yaktıgımızı bilmiyoruz kazancımız ney hiç bir sey kaybımız katran karbonmonoksiıt nikotın kanser çubuklarıyla sadece kendimizi süründürüyoruz bu bagımlılıkyan kurtulmak söylendiği kadar zor degil
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2012, 11:53:15 ÖÖ Gönderen: baron12 »

hondaciwic

« Yanıtla #12 : Ocak 02, 2013, 07:33:52 ÖS »
Benim yasım 20 5.bucuk senedir iciyorum birakamiyorum parliamentte 9.50 olmus yani aylik ortalama 300 lira gidicek paraya ve kendime aciyorum ama birakamiyorum bide askerlik var subatta neyapicami bilmiyorum hayirlisi

baron12

« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2013, 01:07:58 ÖS »
neden içtiğini hiç sorguladınmı
Benim yasım 20 5.bucuk senedir iciyorum birakamiyorum parliamentte 9.50 olmus yani aylik ortalama 300 lira gidicek paraya ve kendime aciyorum ama birakamiyorum bide askerlik var subatta neyapicami bilmiyorum hayirlisi

zegur

• uğur
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2013, 03:24:21 ÖS »
benim yaşım 25...ben biraz geç başladım diyorum ama benimde 5 sene olmuş hayat geçiyo...amcam sigara yüzünden öldü.babam amcamın oğlu sigara yüzünden kalp krizi geçirdi...düşmanımızla dostluk ediyoruz...sabah uyanınca çok kötü oluyo..bu ayın 15 inde sabah uyanınca içmicem tarih belirliyorum ki kendimi şartlayım yoksa yapamıyorum ben inşallah bırakırım yoksa 40 yaşımda benide kriz bekliyo...ayrıca yolda bebek var onun içinde bırakmam lazım

CelloCeylo

« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2013, 11:44:45 ÖS »
Ben olsam başlığı sigarayı bırakanlar buraya , bırakmak isteyenler de takip etsin diye açardım ki bırakanların deneyimlerini paylaşması , bırakmak isteyenlere yol gösterici olsun .

Sadece bir öneri...

bbhnda

« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2013, 08:26:18 ÖS »
en iyisi hiç başlamamak ... o yüzden bu illete bulaşmamış biri olarak çok şükür diyorum.iş birazda iradede bitiyor.babam mesela 89 yılında bi bıraktı bir daha içmedi.ben sigara içenle içmeyen  farkını şöyle söyleyeyim 2 sene önce bizim atletik yapılı bir arkadaş vardı lakin sigara içiyordu bende de kilo fazlası vardı ama sigara içmiyorum.laf döndü dolaştı koşu katılımına geldi (nerden geldiyse :D ) bu işte rahat alırım koşamazsın falan dedi dedim kapışalım.birazda eğimli bir parkurdu yokuştu yani.başladık bu yarıda tıkandı nefes falan alamadı ve tabiki ben kazandım :D (gerçi şuan kilo fazlasıda kalmadı bende ve tabiki sporda var daha töbe geçemez :D)

baron12

« Yanıtla #17 : Şubat 20, 2013, 10:06:12 ÖÖ »
sigarayı bırakmak gerçeten çok kolay zor olan ise içmek içmeye devam etmektir sigarasız bir yasamın eksiği olmaz artısı olur sigara bagımlılığı bi tür uyusturucu bagımlılığıdır önemli olan dogru yöntemlerle bu illetten uzaklaşmak buraya daha baglayıcı örnekler ve veriler aktarmaya devam edeceğim

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Şubat 20, 2013, 02:41:05 ÖS »
konu harika,dikkatle takip ediyor sigarayı bırakanların sayısının artmasını temenni ediyorum.
15 senelik tiryakiliğimi önceden hiç denemememe rağmen 1 kerede sildim attım,2013 e sigarasız başladım Allahın izniyle bir daha ağzıma sürmem, çunkü önceden nefes almıyormuşum vede yediğim yemeklerden tat almıyormuşum, şuan yediğim yemeklerden lezzet alıyor,koku alma duyum ciddi derecede artıyor vede sabahları yorgunluk olmadan zımba gibi uyanıyorsunuz..bu faydaları gördükten sonra inanın insanın o meredi ağzına bir daha süresi gelmiyor.
hepinize keyifli forumlar,sigarasız sağlıklı günler dilerim.

baron12

« Yanıtla #19 : Mart 01, 2013, 03:23:57 ÖS »

sizin adınıza bende çok sevindim umarım sizde örnek tesşkil eder cevrenizde emsal olarak bir çok insana bıraktırırsınz
konu harika,dikkatle takip ediyor sigarayı bırakanların sayısının artmasını temenni ediyorum.
15 senelik tiryakiliğimi önceden hiç denemememe rağmen 1 kerede sildim attım,2013 e sigarasız başladım Allahın izniyle bir daha ağzıma sürmem, çunkü önceden nefes almıyormuşum vede yediğim yemeklerden tat almıyormuşum, şuan yediğim yemeklerden lezzet alıyor,koku alma duyum ciddi derecede artıyor vede sabahları yorgunluk olmadan zımba gibi uyanıyorsunuz..bu faydaları gördükten sonra inanın insanın o meredi ağzına bir daha süresi gelmiyor.
hepinize keyifli forumlar,sigarasız sağlıklı günler dilerim.

accord69

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2013, 10:37:20 ÖS »
bırakalı 3 ay oldu darısı başınıza

baron.mba

« Yanıtla #21 : Mart 15, 2013, 11:22:15 ÖS »
S.A. kardeşler yaklaşık 12 senedir falan içiyordum.lise civarı az içtim.üniversitede winston...ama son 5 senedir günde 1 paketten az olmamak kaydıyla parlemente devam ettim.maddi açıdan yılda 3.600 tl x 5 : toplam 18.000 tl bugünkü fiyat ile.önceki winstonları hesap bile etmedim ortalama 5 de onu içtim.arasıra bıraktım bi kaç ay. ...... ama en son gün tarih falan tutmadım ama 2-3 hafta oldu gibi.bi akşam içmiycem dedim ve paketi bitirip.çakmağımı kaldırdım ortadan.ve hiç bi sıkıntı çekmedim ilk anlarda.BENCE ; en önemlisi kafanızda ve bilinçaltınızda iyice bitirin onu.ben keyfi içerdim hep.sıkıntıdan stresten dolayı da başlamadım.ama artık keyfi kalmadı ve tadı kaçmıştı.bana verdiği zararı bıraktıktan 1 hafta sonra farketmeye başladım.içmeyi düşünmüyorum.ve ilk ödülümü de verdim kendime; gidip güzel bi takım elbise aldım :)) arabama bakım yapıcam.gezicem vs. Bir de cebimde para eksilmiyor ya :)) 20 km koşucak enerjim var sanıyorum.... Allah  herkese bu illeti bırakma konusunda irade ve sabır bahşetsin.EN ÖNEMLİSİ DE ; KENDİNİZE GÜVENİN!! KORKMAYIN BIRAKIP GERİ BAŞLARIM DİYE.PSİKOLOJİK BASKI OLUR DİYE.İÇMİYCEM DİYİN.BIRAKTIM DEMEKTEN KORKMAYIN.CESUR OLUN... UNUTMAYIN GÜÇLÜ OLAN O DEĞİL SİZSİNİZ...

kacaman

« Yanıtla #22 : Mart 15, 2013, 11:32:49 ÖS »
bırakalı 3 ay oldu darısı başınıza
amin