Gönderen Konu: Renault Fluance Z.E nedir ne değildir?  (Okunma sayısı 1952 defa)

ed35

Renault Fluance Z.E nedir ne değildir?
« : Mart 06, 2012, 03:50:08 ÖS »
Arkadaşlar araç tamamen elektrikli ve 160km menzile sahip imiş,2-4 saat arasında tam şarj kapasitesine sahip oluyormuş ve fiyatı 60binTL.
Günlük 30km civarı yol yapan ben 3-4 günde bir şarja taksam yakıt parası vermeyeceğim anladığım kadarıyla...
Eğer böyle bişey mümkünse 60bin civarına düşündüğüm araçlar yerine fluance'yi almaya razıyım...
Varmı bu araç veya hybrid'ler hakkında bilgisi olan?

dave123

Ynt: Renault Fluance Z.E nedir ne değildir?
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2012, 04:16:21 ÖS »
Bu araçlar %100 elektrik ile çalışıyor ancak, maliyet hesabı yaparken bir noktayı gözden kaçırıyorsunuz. Geçtiğimiz haftalarda basında haber olmuştu: araçların satış fiyatına üzerindeki güç kaynağı dahil olmayacak, onları ekstra para vererek de satın alamayacakmışız, aldığımız yere veyahut da başka bir yetkili merciye akü kirası adı altında aylık 80 EUR gibi sabit bir ücret ödememiz gerekecekmiş...

mali

« Yanıtla #2 : Mart 06, 2012, 04:34:32 ÖS »
güç kaynağını kiralayacaklarını ben  de duymştum.
böyle olursa hiç bir esprisi kalmaz

ed35

« Yanıtla #3 : Mart 06, 2012, 06:24:06 ÖS »
Evet yılda 83euro diyor sitesinde,o önemli bir meblağ olmadığı için söylemedim bile.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2012, 10:40:33 ÖS »
Bi ara bakmıştım nedir ne değildir.

Batarya Dolum olayı sıkıntı.

Tek araç olacaksa % 100 Tavsiye etmem. İkinci araç olacaksa belki olabilir.

(Sebebi. Ha deyince şehirler arası yola gidebilmelisin. Yoksa ne işe yarar araç)

Yaygınlastıkca Dolum yerlerinden dolu batarya alınarak boş batarya bırakılacak.

Batarya kirası var 250 Tl civarı.(Her ay sabit (Dizel bir aracın yakıtına eş değer)   (Hatta hesabı yapılmıştı Aylık 1000 Altı km de zarar )

Birde Çevreci gibi görülsede Hurdaya çıkan bataryaların çevreye verileceği zararlardan bahsedilmişti.

Biraz daha ayrıntılı bilgiyi başka forumlardan elde edebilirsin.

Ekonomi istiyorsan Reno yahut fiattan dizel araç arabilirsin (Tabi konfor güvenlik vs unsurlardan taviz vererek.
« Son Düzenleme: Mart 06, 2012, 10:42:07 ÖS Gönderen: becoca »

ed35

« Yanıtla #5 : Mart 09, 2012, 10:24:38 ÖÖ »
Bi ara bakmıştım nedir ne değildir.

Batarya Dolum olayı sıkıntı.

Tek araç olacaksa % 100 Tavsiye etmem. İkinci araç olacaksa belki olabilir.

(Sebebi. Ha deyince şehirler arası yola gidebilmelisin. Yoksa ne işe yarar araç)

Yaygınlastıkca Dolum yerlerinden dolu batarya alınarak boş batarya bırakılacak.

Batarya kirası var 250 Tl civarı.(Her ay sabit (Dizel bir aracın yakıtına eş değer)   (Hatta hesabı yapılmıştı Aylık 1000 Altı km de zarar )

Birde Çevreci gibi görülsede Hurdaya çıkan bataryaların çevreye verileceği zararlardan bahsedilmişti.

Biraz daha ayrıntılı bilgiyi başka forumlardan elde edebilirsin.

Ekonomi istiyorsan Reno yahut fiattan dizel araç arabilirsin (Tabi konfor güvenlik vs unsurlardan taviz vererek.
Ayrı olarak benzinli motoru olmadığı için vazgeçtim,ben ş. dışına giderken 160km de bir mola verip 5 saat onun dolmasını bekleyeceksem izmirden ankaraya 3 günde giderim herhalde :D

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2012, 04:26:30 ÖS »
Yaygınlaştiğnda uzun yola gidilebilecek.

Dolum tesisi sana dolu batarya veriyor.

Eskiyen bataryalar dolum tesisi tarafından yenilenecek (Bitmiş batarya elinde patlamayacak.

Ancak bu iş yaygınlaşana kadar :)

En güzeli ucuz bi dizel(Reno yada fiat (Günlük kullanım için- işe giderken falan iş görür )