Gönderen Konu: otobüste kaç ayak var ???  (Okunma sayısı 2829 defa)

buura

  • İleti: 1869
otobüste kaç ayak var ???
« : Nisan 10, 2008, 08:56:27 ÖS »
Bir Otobuste 7 Cocuk vardir,
Her Cocugun 7 Sirtcantasi vardir,
Her Sırtçantasında 7 Buyuk Kedi vardir,
Her Buyuk Kedinin, 7 Kucuk Kedisi vardir,

Hicbir canlinin ayagi eksik veya fazla degildir

kolay gelsin THT üyeleri ....



övünç

  • Ziyaretçi
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2008, 01:13:15 ÖÖ »
210

övünç

  • Ziyaretçi
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2008, 01:14:33 ÖÖ »
pardon 270

RattleSnake

  • İleti: 2760
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2008, 01:53:27 ÖÖ »
238

honda_team

  • İleti: 4134
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2008, 08:29:16 ÖS »
Her Cocugun 7 Sirtcantasi vardir     Sirtcantasi mı Sirtcantasinin ayakları var mı ki ben pek bişey anlamadım.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2008, 08:30:05 ÖS Gönderen: honda_team »

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5960
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2008, 08:40:26 ÖS »
1582 ayak vardır :)

burak reis

  • Ziyaretçi
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2008, 09:08:23 ÖÖ »
otobüsü kullanan şöförle beraber  230 adet yoksa 228...

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5960
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2008, 09:43:18 ÖÖ »

1582 ayak vardır :)
şöför yoktur bu sayıda ..

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5960
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2008, 09:49:08 ÖÖ »
7 çocuk*2=14
1.çanta=7kedi*4=28 ve 7*7=49kedi*4=196 yani 196+28=224
2.çanta=224
3.çanta=224
4.çanta=224
5.çanta=224
6.çanta=224
7.çanta=224 topamda 7*224=1568

(çantadaki kediler)1568+ (çocuklar)14=1582

şöför sayılmazken..

:D :D :D

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5960
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2008, 09:50:45 ÖÖ »
ohooo her çoçugun 7 sırt çantası varmıs puhahaha

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5960
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2008, 09:52:02 ÖÖ »
7 çocuk*2=14
1.çanta=7kedi*4=28 ve 7*7=49kedi*4=196 yani 196+28=224
2.çanta=224
3.çanta=224
4.çanta=224
5.çanta=224
6.çanta=224
7.çanta=224 topamda 7*224=1568
Her çocukta 7 adet sırtçantası olduguna gore 1568*7=10976

Total=10976+14=10990 :D :D :D

oracle

  • İleti: 226
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2008, 09:57:12 ÖÖ »
9604

8663

  • Ziyaretçi
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2008, 09:57:51 ÖÖ »
10990 doğru >=ok

yassi

  • İleti: 2663
    • TeamHondaTurkey
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2008, 10:23:08 ÖÖ »
10990 doğrudur... ;)

honda_team

  • İleti: 4134
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2008, 10:30:30 ÖÖ »
hmm şimdi anladım o zaman 10990 buldum bende :)

yassi

  • İleti: 2663
    • TeamHondaTurkey
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2008, 10:46:48 ÖÖ »
bu soruyu yaklaşık 6-7 ay önce maille geldiğinde çözmüştüm. Hatta excel formatında parolalıydı doğru cevabı girersen açılıyordu ve cevap şemasının yanına çözenler adlarını yazıp forward ediyordu...


bayburtlu69

  • Ziyaretçi
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2008, 11:06:10 ÖÖ »
knka benim mat. düşük yaw :D dur bulcam amaa

honda_team

  • İleti: 4134
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #17 : Nisan 12, 2008, 11:27:02 ÖÖ »

knka benim mat. düşük yaw :D dur bulcam amaa


ha gayret :D :D

8663

  • Ziyaretçi
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #18 : Nisan 12, 2008, 11:32:11 ÖÖ »

bu soruyu yaklaşık 6-7 ay önce maille geldiğinde çözmüştüm. Hatta excel formatında parolalıydı doğru cevabı girersen açılıyordu ve cevap şemasının yanına çözenler adlarını yazıp forward ediyordu...

+1907 >=ok

buura

  • İleti: 1869
Ynt: otobüste kaç ayak var ???
« Yanıtla #19 : Nisan 12, 2008, 12:11:46 ÖS »
önce bi çocuk için düşünürsek;

her çantada 7 büyük kedi var her çocukta 7 çanta var 7*7=49 büyük kedi

tek bi çocuğun 49 tane büyük kedisi varsa 49*4=196 ayak

her büyük kedinin 7 yavrusu varsa 49*7=343 yavrular 343*4=1372 yavruların ayakları

ve çocuğun kendi ayakları var 2 tane de;

196+1372+2=1570 ayak (bu tek çocuk için)

7 çocuk olduğuna göre; 1570*7=10990 ayak (toplam)

;) ;) ;)