Gönderen Konu: Önemli Bir Konu..  (Okunma sayısı 452 defa)

Cexuf

Önemli Bir Konu..
« : Aralık 01, 2023, 06:21:28 ÖÖ »
Merhabalar değerli forum üyeleri, konuyu uumarım doğru yere açıyorumdur değilse affola. Honda Civic 1999 yarı otomatik 1.6 iES sahibiyim, genelde uzun yollarda kullanırım. Geçen hafta Eskişehir'e gittim orada 2 gün kaldım ailemle ve dönüş yolunda araç seyir halindeyken vitesi D4'ten D3'e çektim (yokuşu hızlı çıkmak için) çok ama çok nadiren de kendim birinci vitesten itibaren atıyorum D4'e kadar sonrası zaten yok "dediğim gibi çok nadiren" çünkü daha önce manuel kullanıyordum.. Birkaç gün önce de çalıştığım yerin yanında lastikçi var çok samimiyim, neyse araçla geldim bana dedikleri şey araban mavi duman atıyor, bende nedenini sordum neden olur diye dediği şey giderken vites geçişi yapıyor musun? Bu yüzden olabilir mi gerçeklik payı var mıdır? Değilse nedeni ne olabilir?

redicisfollows

Ynt: Önemli Bir Konu..
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2024, 01:40:03 ÖS »
Vites geçişleriyle mavi duman arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Ancak, vites geçişleri sırasında motorun daha fazla yağ tüketmesine neden olabilecek bir motor problemi varsa, bu durumda vites geçişleri mavi dumanın artmasına sebep olabilir.
Mavi duman genellikle motorun yağ yakması nedeniyle oluşur. Bu durumun birkaç farklı nedeni olabilir:
Piston halkalarının aşınması
Supap mühürlerinin sızması
Silindir içindeki yağ sızıntıları
Vites geçişlerinin mavi dumanı artırması pek olası değildir. Ancak, vites değişimleri sırasında motor devirlerinin düzenlenmesinde bir sorun varsa veya vites geçişleri sırasında aşırı bir yük bindiyse, bu durum motorun daha fazla yağ tüketmesine neden olabilir.

yahegiv

Ynt: Önemli Bir Konu..
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2024, 02:29:40 ÖÖ »
Sorun devam ederse, bir araba servis merkezine gitmek ve ayrıntılı bir inceleme yapmak gerekir. Profesyonel bir tamirci sorunu tespit edebilecek ve gerekli onarımları yapabilecektir. Depozitonuzu katlamak için her zaman gidip https://betwinner.com.tr/ grammont bahsi yapabilirsiniz) Ayrıca, bahsettiğiniz gibi aracınızın düşük viteslerde nadiren mavi duman çıkarması, bunun vites değişimiyle ilgili olabileceğini gösterebilir.