Gönderen Konu: ***MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  (Okunma sayısı 2405 defa)

deniz

• Co-Admin
***MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
« : Kasım 10, 2012, 08:38:43 ÖÖ »

hacettepeli

Ynt: ***MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2012, 09:02:52 ÖÖ »
gercektende o olmasaydı bugun bız olmazdık...
(oluruz dıyenler varsa olurlardı ama babaları bellı olmazdı)

renegade_06

« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2012, 09:31:48 ÖÖ »
Yıl 1938...Günlerden 10 Kasım....
İstanbul Hukuk Fakültesinde bir Alman profesör 10
Kasım günü acı haberi duymuş
ve derse gireyimmi girmeyeyimmi diye kararsızlık
içinde kalmıştır.
Rektörün yanına giderek sorar : "Efendim kararsızım acaba ne yapsam?"
Rektör: "Sizde böyle büyük bir adam ölünce ne
yapıyorsanız onu yapınız"
cevabını verir.
Prof. cevabı öyle çok şeyi anlatmaktadır ki:
"BİZDE BU KADAR BÜYÜK BİR ADAM OLMADI Kİ ÖLSÜN"

dreammaker_11

« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2012, 10:27:34 ÖÖ »

BÜYÜK İNSANLARIN ÖLÜMÜNE MATEM GEREKMEZ FİKİRLERİNE SADAKAT GEREKİR...

TEŞEKKÜRLER THT ADMİNLERİ CUMHURİYETİMİZE GÖSTERDİĞİNİZ DUYARSIZLIĞI ATAMIZ'A GÖSTERMEDİĞİNİZ İÇİN

deniz

• Co-Admin

piscocuk

« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2012, 05:22:30 ÖS »
Allah rahmet eylesin ve yaptıklarından ötürü Allah razı olsun..
bir ATATÜRK daha gelmez dünyaya

cndmr

• Demir
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2012, 10:02:03 ÖS »
Atam izibdeyiz, herşeye rağmen

Alperen Eren

« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2012, 12:20:52 ÖÖ »
Fatih Sultan Mehmeti de keşke 29 Mayısta hatırlayabilsek . O da Atamız . Hemde çağ açıp çağ kapayan , zaptedilemez denilen İstanbul'un fatihi .

Sıkıntımız şurada . Cumhuriyet nesli olarak biz , borçlu olduğu mirası bütün geçmişine borçlu olduğunu tam olarak kavrayabilmiş değiliz . Tek bir kişi üzerine bina etme hatasına düşüyoruz .

Koca Sultan II. Abdülhamitten habersiziz . O ki , Osmanlıyı yıkıldı yıkılacak denilen bir zamanda 33 sene ayakta tutmuş . Bütün ortadoğuyu - anayurdu değil sadece - demir ağlarla örmüş bir baştan bir başa . Dünyanın ilk metrosunu - TAKSİM - TÜNEL hattı - inşa etmiş . ETFAL HASTAHANELERİ açmış . Dünyanın o dönemki en büyük TEŞKİLAT-I MAHSUSA isimli istihbarat teşkilatını kurmuş . DARU'L ACEZE leri yani yaşlılar için sığınma yurtlarını inşa ettirmiş . Bunlar sadece şimdilik hemen akla gelenler .

Aramızda tarihçi arkadaşlar varsa daha iyi anlarlar beni . Eksik bıraktıklarımı da tamamlayabilirler .
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2012, 12:22:00 ÖÖ Gönderen: Alperen Eren »

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2012, 07:54:14 ÖÖ »
Fatih Sultan Mehmeti de keşke 29 Mayısta hatırlayabilsek . O da Atamız . Hemde çağ açıp çağ kapayan , zaptedilemez denilen İstanbul'un fatihi .

Sıkıntımız şurada . Cumhuriyet nesli olarak biz , borçlu olduğu mirası bütün geçmişine borçlu olduğunu tam olarak kavrayabilmiş değiliz . Tek bir kişi üzerine bina etme hatasına düşüyoruz .

Koca Sultan II. Abdülhamitten habersiziz . O ki , Osmanlıyı yıkıldı yıkılacak denilen bir zamanda 33 sene ayakta tutmuş . Bütün ortadoğuyu - anayurdu değil sadece - demir ağlarla örmüş bir baştan bir başa . Dünyanın ilk metrosunu - TAKSİM - TÜNEL hattı - inşa etmiş . ETFAL HASTAHANELERİ açmış . Dünyanın o dönemki en büyük TEŞKİLAT-I MAHSUSA isimli istihbarat teşkilatını kurmuş . DARU'L ACEZE leri yani yaşlılar için sığınma yurtlarını inşa ettirmiş . Bunlar sadece şimdilik hemen akla gelenler .

Aramızda tarihçi arkadaşlar varsa daha iyi anlarlar beni . Eksik bıraktıklarımı da tamamlayabilirler .
bu yoruma imzamı atarım

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2012, 08:23:44 ÖÖ »
...
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2012, 08:27:19 ÖÖ Gönderen: becoca »

Alperen Eren

« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2012, 12:18:49 ÖS »

bu yoruma imzamı atarım

Hakikatin altına imza atmamak için , zaten ya cahil olmak lazım , ya da hain . Bu forumdaki her arkadaş imza atar diye düşünüyorum . Ben sadece geçmişimizin sadece 100 seneden ibaret olmadığını hatırlatmak istedim . Hatırlamak isteyenlere ...
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2012, 12:21:25 ÖS Gönderen: Alperen Eren »