Gönderen Konu: Lütfen!!! Arka Sis Farlarınızı Lüzumsuz İse Söndürün!  (Okunma sayısı 4540 defa)

tahirarit

ARKA sis farınızı Lütfen Sis Yokken Yakmayın! Arkadaki İnsanın Gözünü inanılmaz şekilde alıyor.. Özellikle Renk Körü, tavuk karası gıbı göz hastalıgı olanların inanılmaz DUA sını alıyosunuz..

Arka Sis Farını Yakmak Size Extra Güç Kazandırmaz Aksine Kaybettirir Cünkü Akım Çeker..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Başkalarının Gözünde Ooo Ciks araba bu gazlar güçlü araba güzel araba anlamına gelmez..
 Arka Sis Farını Yakmak Size başkalarıyla irtibat kurmanızı saglamaz..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Beladan başka birşey degildir..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Kırmızı ışıktan başka hiç bir şey vermez Onuda siz göremezsiniz..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Arkanızı görmenizi saglamaz..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Bol Bol Küfür, Beddua Yedirir..
 vs..

Bencil olmaya gerek yok.. Belki arkadan 150 km ıle sıze birinin çarpmasına bile sebep olabilecek bir konudan bahsedıyoruz... GÖZ Alıyor...!
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2012, 08:09:40 ÖS Gönderen: tahirarit »

honda2002

Ynt: Lütfen!!! Arka Sis Farlarınızı Lüzumsuz İse Söndürün!
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2012, 08:17:28 ÖS »
Katılıyorum
Arabayı amacı dısında baskasının sürüş konforunu, Emniyeti'ni bozacak sekilde kullanmamak lazım
Bu manada bencil olmamak lazim, yollar herkesin ortak malı.
Ayrica arka sis farkı hiç güzel de gözükmüyor arkadan.
Beyaz sisler de asıl amacı olan siste tam tersi etki yapıyor, o da ayrı.

carousal

« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2012, 08:44:24 ÖS »
Bu tarz kullanıcılar, özellikle minibüs şoförleri son günlerde benden de bol bol kulak çınlaması işitiyorlardır mutlaka. Arabalardaki ışık şiddeti bir yana, Ankara'da bir tane minibüs var İstanbul Yolu'nda denk geliyorum 3-4 seferdir böyle bir ilaveten sis farı takmış tamponuna. Bir de bunu fren lambalarına bağlamış. Frene basılı değilken normal sis farı olarak yanıyor, frene basınca aracın arkasındaki 5-10 metre kısım aydınlanıyor.

Bu tarz ışıklandırmalar trafik güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye atıyor, uzun farları yakıp araç kullananlar mı dersin, merceksiz fara 8000k-10000k xenon lamba takan mı dersin. Ardı arkası kesilmiyor.

TUV-TÜRK muayene sisteminden sonra trafiğe bir çeki düzen gelir diyordum, hiçbir iyileşme gözlemleyemedim açıkçası.

srkns

• Serkan's
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2012, 09:52:43 ÖS »
bu tarz, apaçi diye tabir ettiğimiz caddeci arkadaşlar bencede buna bir son versinler artık,
eskiden şahin/doğanların arka sislerini fren lambasına bağlatıp flaşör koyarlardı, fasılalı yanıp sönerdi, onun modası bitti normal far yakmak yerine parklarla sisleri yakmaya başladılar, hiç bir çekiciliği olmayan göz alan mavimsi led park ampülleri, audi çakması gündüz ledi görünümlü şerit led alıp tamponu boydan boya kaplayanlar, ön panjura, ızgaraya çerçeve yapanlar... inanın bunlar ne size karizma yaptırıyor, ne de dikkat çekici kılıyor.

kayaci26

« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2012, 11:25:01 ÖS »
ARKA sis farınızı Lütfen Sis Yokken Yakmayın! Arkadaki İnsanın Gözünü inanılmaz şekilde alıyor.. Özellikle Renk Körü, tavuk karası gıbı göz hastalıgı olanların inanılmaz DUA sını alıyosunuz..

Arka Sis Farını Yakmak Size Extra Güç Kazandırmaz Aksine Kaybettirir Cünkü Akım Çeker..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Başkalarının Gözünde Ooo Ciks araba bu gazlar güçlü araba güzel araba anlamına gelmez..
 Arka Sis Farını Yakmak Size Kırmızı ışıktan başka hiç bir şey vermez Onuda siz göremezsiniz..
 vs..

Bencil olmaya gerek yok.. Belki arkadan 150 km ıle sıze birinin çarpmasına bile sebep olabilecek bir konudan bahsedıyoruz... GÖZ Alıyor...!

en önemlisi, fütursuzca;

s ö v ü l ü r s ü n ü z . . .

astra_21

« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2012, 12:40:25 ÖÖ »

vs..

+1000 genelde şu 106 larda açık oluyo bana öyle denk geliyo nerde 106 görsem açık  >%Sakin baya kulağı çınlıyodur yani mubarek sanki flaşör gibi..

aliylmz

• http://www.facebook.com//bestelenmis.satirlar
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2012, 01:39:57 ÖÖ »
Ben farkında değilim ya :s

vtec power

« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2012, 07:56:10 ÖÖ »
arka sis farının lüzümsuz kullanılmaması gerektiğine katılıyorum ama, asıl ön farına mercek olmadan xenon takanlara ayarım ben!

yapmayın kardeşim bunu yapmayın!
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2012, 07:57:36 ÖÖ Gönderen: vtec power »

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2012, 08:05:12 ÖÖ »
arka sis farının lüzümsuz kullanılmaması gerektiğine katılıyorum ama, asıl ön farına mercek olmadan xenon takanlara ayarım ben!

yapmayın kardeşim bunu yapmayın!

tam olarak insanı rahatsız eden konu bu aslında,heleki uzun yolda kapkaranlık yollardan giderken arkamdan böyle bir armut geliyorsa,geçiyorum arkasına bende yakıyorum uzunları.
bide bu adamların, far ayarının icadindan haberi yoktur,hep tavanda gezer far mesafesi,asfalt'a doğru indirse halbuki o kadar rahatsız etmeyecek yine.
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2012, 08:06:56 ÖÖ Gönderen: oguzhanbekar »

HONDAHAN

« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2012, 08:06:41 ÖÖ »
Katılıyorum, ben önüme öyle bir araba düştüğü zaman çakıyorum uzunları, geçiyor kenara, açıyor camı; "gözlerimi alıyorsun". "E kardeşim sen de benim gözlerimi alıyorsun" deyince kafasında şimşekler çakarak arka sisini kapatıp yoluna devam ediyor. Bir tanesi de ben uzunları yakınca arka sisini kapatı dörtlüleri açıp-kapatmıştı ;)

Bir de arkadaşlar ne alakası var xenonla mercek olmamasının? Araçlarımızda (fd6 lardan bahsediyorum) merceksiz ama xenon. Biz en iyisi 8000-10000 k çakma xenon diyelim.

poseidon999

« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2012, 08:43:21 ÖÖ »
Arkadaşım bu ulvi konu için sana çok teşekkür ediyorum.
Benim de muzdarip ve uyuz olduğum bir konu.
ve eklemeler yapıyorum.

Gereksiz olan durumlarda;

Arka sis farını yakmak arkadan gelenin uzunlarını uyuzluğuna gözünüze gözünüze sokmasına sebep olur.

Arka sis farını yakmak ağız burun dayak yemek istediğinizin göstergesidir.

Arka sis yakmak ananınıza bacınıza baştan aşağı sövülmesini göze almak demektir.

Grafink

« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2012, 08:59:10 ÖÖ »
6k ya kadar Xenon o kadar problem olmuyor, daha yüksek Xenonlar için mercek şart, Velhasıl ben 6K lık Xenon kullanmama ramen, aylardır izmir'de farlarıma mercek taktıracak birilerini arasam da bulamıyorum. Bu arada tavuk karası veya renk körlüğü gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşların zaten trafiğe kusurları giderecek aparatlar olmadan çıkmalarına trafik yasalarınca izin verilmiyor. Ama her şartta, ön olsun arka olsun gerekmedikçe bu lambaların yanması aptalca... çocukça... cahilce... Belki gece yüksek hızlarda otobanda seyrederken uzun mesafelerden farkedilebilmek adına kullanılabilir. Ancak şehir içinde siste bile gereksiz aslında... Zaten bu tip lambalar, Uzun yolculuklarda trafiğin nispeten olmadığı ortamlarda farkedilmek için araçlara monte edilmiş şeyler. yoksa sis farı hiç bir zaman daha iyi görüş için düşünülmemiş.
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2012, 09:01:29 ÖÖ Gönderen: Grafink »

mtl34

« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2012, 09:46:29 ÖÖ »
arkas sısler bazende gerekıyo arkadan gelen uzunları yakarak gelıyo onum dolu yanım dolu nereye gıdıcem arka sıslerı yaktıgımda oda uzunları kapatıyo sadece bu sekılde gerektıgınde  kullanıyorum arka sıslerı

poseidon999

« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2012, 09:50:13 ÖÖ »
arkas sısler bazende gerekıyo arkadan gelen uzunları yakarak gelıyo onum dolu yanım dolu nereye gıdıcem arka sıslerı yaktıgımda oda uzunları kapatıyo sadece bu sekılde gerektıgınde  kullanıyorum arka sıslerı

Bu tepki normal. Lafımız zaten devamlı yakanlara.
Hele sıkışık trafikte bir süre sonra önünüzü göremiyorsunuz bu şrrfsizler yüzünden.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2012, 10:03:19 ÖÖ »

Düşüncelerinize aynen katılıyorum arkadaşlar lakin bende şu servis minibüslerinin nerdeyse boyumuz kadar olan farlarından usanmış durumdayım.Ducato, Master gibi minibüslerin farları okadar yüksekteki iş çıkışı sıkışık trafikde birde arkanızda durduysa yandınız..İç aynayı karartıyorum üşenmesem yan aynaları içe katlayacam o derece sinir bir durum halini almakta o taşıtları kullanan arkadaşlarda far ayarından haberi yokmuşcasına yüksek tutmakda bir çözüm bulunmalı bu servis araçlarınada..

vtec power

« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2012, 10:23:12 ÖÖ »
Katılıyorum, ben önüme öyle bir araba düştüğü zaman çakıyorum uzunları, geçiyor kenara, açıyor camı; "gözlerimi alıyorsun". "E kardeşim sen de benim gözlerimi alıyorsun" deyince kafasında şimşekler çakarak arka sisini kapatıp yoluna devam ediyor. Bir tanesi de ben uzunları yakınca arka sisini kapatı dörtlüleri açıp-kapatmıştı ;)

Bir de arkadaşlar ne alakası var xenonla mercek olmamasının? Araçlarımızda (fd6 lardan bahsediyorum) merceksiz ama xenon. Biz en iyisi 8000-10000 k çakma xenon diyelim.
çok alakası var.

evet son makyajlı civiclere xenon koydular xenon kelvin değeri yanılmıyorsam 4300 k.6000 k filanda olabilir...
benim kastetmek istediğim merceksiz farına 8000 ve üstü kelvin değerinde xenon koyup da milleti kör edenler.bu durumdan rahatsız olmayan varmı? yok ...

ben şahsen küfür ediyorum böylelerin ve mecburen bende uzunlarımı acıyorum.

bendede 8000k mtec xenon var ama farım mercekli kimseyide rahatsız etmiyor...

sanli90

« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2012, 02:39:48 ÖS »
Bu zaten suç ben yakmıyorum gerektiğinde kullanıyorum bende rica ediyorum gereksiz yere yakmayalım sisleri ön arka fark etmez...

"Yasak yere park etme, kurallara uygun park eden araçların çıkmasına engel olacak yerlere park etme; takip mesafesine uymama; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında sis lambalarını yakmak; emniyet kemeri takmamak; araçlardan çöp atmak; seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak gibi trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin cezası 66 liradan 73 liraya yükselecek."

hondaciwic

« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2012, 05:01:12 ÖS »
ben adamda bısı bırakmıyom hatım ındıorum :d

carousal

« Yanıtla #18 : Ocak 06, 2012, 08:48:19 ÖS »
Alıntı
ben adamda bısı bırakmıyom hatım ındıorum
İyiymiş ya, öldüm gülmekten. :D

can98

« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2012, 10:42:22 ÖS »
Ön sis farları çok göz almıyor ki bakıyorum tüm Hondalar yakmış bende yakıyorum :D polis görünce hemen söndürüyorum :D :D

bbhnda

« Yanıtla #20 : Ocak 06, 2012, 11:06:25 ÖS »
gerekmediği hallerde yanmaması gereken farlar .yakmassın olur biter  :kiskis

poseidon999

« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2012, 11:44:36 ÖÖ »
Ön sis farları çok göz almıyor ki bakıyorum tüm Hondalar yakmış bende yakıyorum :D polis görünce hemen söndürüyorum :D :D

Sis farlarından çok şikayetçi değilim.
Genelde direkt yere ayarladıkları için göze vurmuyor.
Bende de var ama sırf görüntü için koydum yakmıyorum bile.