Gönderen Konu: KAza yaptım  (Okunma sayısı 4528 defa)

bymurat___61

KAza yaptım
« : Haziran 23, 2013, 01:33:49 ÖÖ »
Bugun saat 2 gibi kaza yaptım . Kırmızı ısıkta duruur iken arakdan gelen araç bana çarparak maddi hasar oluşturdu. Sonra hemen aracları kıpırdatmadan herr acıdan fotograf aldım . Sonra rapor tutmak için musait bir yere aldık araçları . KArsı tarafın ruhsat fotokopisi ile kimlik fotokopisini aldım . KAza raporunuda aldım. Tam dolduracakken şahıs kaçtı resmi prosüdur nedir . Tam olarak çok fazla hasar olmadıgı için polis cağırıp raporda tutmadım tek basıma . Yalnız çok sağlam fotolar var elimde .

Nereye basvurmam lazım?

oktayoo

• Oktay
Ynt: KAza yaptım
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2013, 01:43:25 ÖÖ »
çok geçmiş olsun,resim ve ruhsat fotokopisini almışsın plaka belli kaçsa ne olur.bilen arkadaşlar yardımcı olur,görünce geçmiş olsun demek istedim.rabbim beterinden korusun.

bymurat___61

« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2013, 01:46:59 ÖÖ »
Amin cumlemize cok ciddi bir durum yok ama tecrube edinirsek birbirimize aktarrır ileride saçma insanlarlan anlaşmak için zorlamayız kendimizi :(

baron12

« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2013, 06:54:31 ÖÖ »
sigortası bitmişse sıkıntı olur

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2013, 04:40:23 ÖS »
Çok qeçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın.

bymurat___61

« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2013, 06:38:42 ÖS »
Arkadaslar resmi olarak ne yapmma lazım ? savcılıga gidip dava mı acmam lazım ? bilen yada polis uyelerimizden cvp alırsam çok minnerter olucam.

carousal

« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2013, 06:54:56 ÖS »
Bu gibi durumlarda araçtan inerken aracı stop edip anahtarları almak da gerekiyor, bu şekilde oto hırsızlığı yapan çeteler de mevcut. Geçmiş olsun.

Bilgili arkadaşların aktaracaklarını buradan takip edeceğim.

hacettepeli

« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2013, 07:11:12 ÖS »
aynısı benım basıma geldı carptıgın aracın sıgorta bılgıları ve kaza resımlerı varsa sıgortacına sor oda ekspere sorsun gerekenı yaparlar.
bende kazayı gece 00.00 sularında yaptım polıslerde vardı olay yerınde baktılar kaza ufak sız tutanak tutun evlerınıze gıdın deyıp uzaklastılar.ben tuttum tutanagı ımzaladık .gecenın osaatınde fotokopı olmadıgı ıcın yarın bulusmak ıcın sozlestık numaralarımız aldık ayarıldık.ertesı gun aradım aradım acmadı.bende eımdekı tutanak ve kaza resımlerıyle gıttım hasar dosyası actırdım aracımı yaptırdım karsı tarafın sıgortası odedı masrafımı...önemli olan ımzalı tutanak ve kaza resımlerı...
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2013, 07:12:43 ÖS Gönderen: hacettepeli »

cihan_ozgul

• Cihan ÖZGÜL
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2013, 07:30:14 ÖS »
İmzalı tutanağınız varsa, fotolarınız varsa sigorta şirkentize sunmaktan başka çareniz yok. bırakın bu saatten sonra kaçan düşünsün:)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2013, 07:48:38 ÖS »
Geçmiş olsun. En yakın Polis karakoluna(Trafik) giderseniz Yardımcı olurlar. Resimler ve plaka olduğu için sıkıntı olmaz. Bulurlar aracı. Büyük ihtimalle bir eksiği vardır (Alkol, Muayene, Trafik sigortası ,ehliyetsizlik vs )

Zaman kaybetmeden polise başvurun.

gecetilkisi

« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2013, 07:58:27 ÖS »
Geçmiş olsun. En yakın Polis karakoluna(Trafik) giderseniz Yardımcı olurlar. Resimler ve plaka olduğu için sıkıntı olmaz. Bulurlar aracı. Büyük ihtimalle bir eksiği vardır (Alkol, Muayene, Trafik sigortası ,ehliyetsizlik vs )

öncelikle geçmiş olsun
dogrusu arkadaşın dedigi gibidir. olay ismi maddi hasarlı trafik kazası ve olay yerini terk.Trafik polisi olay yeri terk oldugundan bakmaz olay yerine bakan mıntıka  Karakoluna  gitmeniz lazım yanlız aradan zaman geçtiginden müracaatınızı almamazlık edebilirler. O zaman yapacagınız olay yerinin adliyesindeki müracaat savcısına kısa dilekçe ve elinizdeki fotolarla gitmek. 

hacettepeli

« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2013, 08:09:57 ÖS »

öncelikle geçmiş olsun
dogrusu arkadaşın dedigi gibidir. olay ismi maddi hasarlı trafik kazası ve olay yerini terk.Trafik polisi olay yeri terk oldugundan bakmaz olay yerine bakan mıntıka  Karakoluna  gitmeniz lazım yanlız aradan zaman geçtiginden müracaatınızı almamazlık edebilirler. O zaman yapacagınız olay yerinin adliyesindeki müracaat savcısına kısa dilekçe ve elinizdeki fotolarla gitmek. 
bu olayda kardesımın basına geldı.parak halındekı aracına otobus carptı servıs otobusu evım yakında parkedıp gelıyorum dedı zaten fotolar var kactı gıttı.bızde fotolara guvenerek trafık cagırdık geldı vuran kacmıs bız bakmayız dedıler karokola gıdın.karakola gıttık bız bakmayız trafık bakar dedıler gerı geldık :)ertesı gun  trafık cagırdık yıne yıne geldı yanımızda karakol polısıyle telefonla konustu.anlastılar en sonunda karakolda sıkayetcı olduk gıdıp.sonra bı cacık cıkmadı vuranın yanına kar kaldı .aracımızı cebımızden yaptırdık polıslerın bızı ugratırmasıda cabası :)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2013, 08:41:26 ÖS »
Savcılığa neden gitmediniz peki. Elinizde delil var ?

tasch

« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2013, 08:59:41 ÖS »
Bu gibi durumlar için sigorta şirketlerinden belli bir oranda para kesilir(sigorta şirketini iflası-kaza yapan aracın trafik sigortasının olmaması  vb)kesilen bu paralar bir yerde toplanır ve araç sahiplerini mağduriyeti giderilir diye biliyorum.Fakat sen en sağlam ve kesin bilgilere Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğinden ulaşabilirsin.Umarım yardımcı olurum.

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2013, 09:23:58 ÖS »
benim aracada gece park halindeyken vurup kaçmışlar.Kamera olmadığı için delil yoktu.Karakola gittik arkamıza baka baka geri döndük.

gecetilkisi

« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2013, 07:32:50 ÖÖ »
karakolda netice alamayanlar kesinlikle savcılığa gitsinler derim... mutlaka mağduriyetiniz giderilir.

cagatay54

« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2013, 07:52:21 ÖÖ »
karakola gidip dilekçe yazacaksınız trafik mahkemesine dava açacaksınız şahıs hakkında.delilleriniz var zaten kazanırsınız ama mahkeme sürecidir bu.benim başıma geldi arkadan vurup kaçtı.karakola gittim hep tanıdık insanlar zaten.böyle dediler bana da.bende gittim sigortacıya aracın plakasını sorgulattım nerden sigorta kesildiğini öğrendik aradık adamın telefon numarasını aldım gittim karakola.bana vuran yaşlı adam çoktaan köyüne gitmiş bile.polis e arattım adam gelmeye yanaşmaadı yaşlıydı biraz ben traikte durmuşum o gelmiş arkamdan vurmuş ben suçluymuşum :) neden durmuşum :)) neyse polis kızdı hakkında şikayet var geliyosan gel gelmiyosan eve ekip yollayıp aldıracam seni diyince geldi.öyle halletmiştik işimizi.

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2013, 10:07:36 ÖÖ »
Geçmiş olsun Allah yardım etsin kazadır olur ama böyle insanlardan ciğersizlerden uzak etsin

bymurat___61

« Yanıtla #18 : Haziran 24, 2013, 03:54:41 ÖS »
Polis ilgilenmiyo bnm işim deil diyo. Trafik mahkemesinii işi elimde sağlam dellilerim olmazsına rağmen . Bende artık suc duyurusunda bulundum. Ondanda muhtemelen bir şey cıkmayacak savcı takipsizlik kararı cıkar dedi. Ruhsat fotokopisinde adresi var sahsın . olmadı gidecem suc duyurusunda bulundum diyecem. Muhtemelen korkup tutuanak tutmaya ikna olacaktır. Takipsizlik kararı cıkacagını bilmiyodur umarım.

Nasıl bir ulke burası ya savcıya diyorum elimde deliller var. olay bu diyorum . Birşey cıkmaz diyo kafayı yicem . Adamın ruhsat fotokopisi artı 12 tane her acıdan fotosu var . Yine olmaz diyo.

Mahkeme içinde hasar tespiti , mahkeme harcı artı mahkemenin ne zamn sonuclanagı . omrumuz biter. walla

bymurat___61

« Yanıtla #19 : Haziran 24, 2013, 03:57:28 ÖS »