Gönderen Konu: İyi şoför ?  (Okunma sayısı 26153 defa)

Brawe

Ynt: İyi şoför ?
« Yanıtla #75 : Ocak 25, 2012, 04:14:32 ÖS »
babamın dediği gibi;direksiyona geçtiğinde tüm şöför ve yayaları kör ve sağır kabul edendir iyi şöför.
bak bu süpermiş

poseidon999

« Yanıtla #76 : Ocak 25, 2012, 04:15:39 ÖS »
şöyle bir şey söyliyeyim insanların canı elbettekı onemli vicdan azabıdır bir yandanda olaylara şöyle bakalım sizler ailenizle beraber trafige cıktıgınızda kaçınız emnıyet kemerı takıyorsunuz ? emniyet kemeri 106 gti gibi süper guvenlıksız bır arabada bıle hayat kurtarıyor peki neden siz takmıyorsunuz ?

Emniyet kemeri takmadığımızı nereden biliyorsun? 1.
2.si emniyet kemeri takmamak kazaya sebebiyet vermez sadece sürücüyü
darbeden korur. Emniyet kemeri takmayınca trafikteki diğer araçlara zararınız olmaz ama tekrar belirteyim emniyet kemeri takıyorum ve aracıma binenlere taktırıyorum. Arka koltuktakilere bile.

Ayrıca emniyet kemeri ile makasın ne alakası var anlayamadım?

Her neyse tartışmanın manası yok. Makas atan kişi kim olursa olsun
bu sen olsan bile benim mantığımda birine vurmamaya çalış.
Ya da vurunca arkana bakmadan kaç.
Çünkü o psikoloji ile kaza madurunun ne yapacağını bilemezsin.
Hele ki karşı tarafın aracındakilere zarar vermişsen.
Bu öfke ile senin gibi düşünenleri gazetelerin 2 sayfalarına manşet yapabilirler.

Sana iyi makas atmalar. Konuyu uzatmayacağım.
« Son Düzenleme: Ocak 25, 2012, 04:19:58 ÖS Gönderen: poseidon999 »

ersinguzen

« Yanıtla #77 : Ocak 25, 2012, 04:18:54 ÖS »
Ben iyi şoför değilim sözüm meclisten dışarı trafikte o kadar maganda var ki insan ister istemez sinirinden onlara uymak zorunda kalıyor.

Grafink

« Yanıtla #78 : Ocak 25, 2012, 04:21:39 ÖS »
arkadaş, özellikle trafikte habire makas atan arkadaşlar, kardeşler... insan değildirler... Ne o otobanlar babanızın malıdır, ne de orda  A noktasından B noktasında gitmeye çalışan vatandaşlar sizin oyuncağınızdır... Çok mu meraklısın, Gidersin bir piste, er meydanıdır, kapışırsın. Çok mu meraklısın gece in cin top oynayan saatte çıkarsın, istediğin gibi takılırsın... Amca trafiğin içinde, makas üstüne makas attınmı, her türlü sopaya layıksın...

Bir hikaye vardır, şehrin birinde, vaktiyle makascı azmanlardan biri, vızır vızır takılırken, taksiciler buna uyuz olur, telsizden oganize olup, azmanı yavaş yavaş sıkıştırırlar, azmanın solunda, taksilerden, dolmuşlardan ve otobüslerden bir konvoy oluşmuştur artık, yavaşça durdurup, yavaşça tadını çıkara çıkara döverler... Azman bir daha azmayacaktır artık...

Umarım honda'cı kardeşlerimin başlarına böyle şeyler gelmeden, efendi efendi sürmeye başlarlar araçlarını...

Kicker53*

« Yanıtla #79 : Ocak 25, 2012, 04:23:27 ÖS »
şöyle bir şey söyliyeyim insanların canı elbettekı onemli vicdan azabıdır bir yandanda olaylara şöyle bakalım sizler ailenizle beraber trafige cıktıgınızda kaçınız emnıyet kemerı takıyorsunuz ? emniyet kemeri 106 gti gibi süper guvenlıksız bır arabada bıle hayat kurtarıyor peki neden siz takmıyorsunuz ?

Emniyet kemeri takmadığımızı nereden biliyorsun? 1.
2.si emniyet kemeri takmamak kazaya sebebiyet vermez sadece sürücüyü
darbeden korur. Emniyet kemeri takmayınca trafikteki diğer araçlara zararınız olmaz ama tekrar belirteyim emniyet kemeri takıyorum ve aracıma binenlere taktırıyorum. Arka koltuktakilere bile.

Ayrıca emniyet kemeri ile makasın ne alakası var anlayamadım?

Her neyse tartışmanın manası yok. Makas atan kişi kim olursa olsun
bu sen olsan bile benim mantığımda birine vurmamaya çalış.
Ya da vurunca arkana bakmadan kaç.
Çünkü o psikoloji ile kaza madurunun ne yapacağını bilemezsin.
Hele ki karşı tarafın aracındakilere zarar vermişsen.
Bu öfke ile senin gibi düşünenleri gazetelerin 2 sayfalarına manşet yapabilirler.

Sana iyi makas atmalar. Konuyu uzatmayacağım.

evet beki sizi kızdırmış olabiliriim ama benım amacım burda bir sosyal mesaj vermekti  bizler trafıkta delıce makas atanları engelleyemeyız ama kendı guvenlıgımızı kendımız saglayabılırız öyle değilmi beni nasıl anladınız bilemiyorum

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #80 : Ocak 25, 2012, 06:13:03 ÖS »
poseidon abi yasla da alakası yok bu işin , efendi efendi kullanmasını bilen 18 yasnda da öyle kullanıyor.. hiiic makasa girmem diyemem girerim ama kimseyi teklikeye atıcak hareketi yapmam baska aracı sıkıstırmam zaten arada bi ersin abinin bahsettiği magandalar yüzünden yapıyoruz bunları

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #81 : Ocak 25, 2012, 06:21:36 ÖS »
Kim ne derse desin en iyi şoför bayanlar.  >%6rol
Bazısı çok güzel kullanıyor onların hakkını yemeyelim. (Istanbul'u bilemem ama izmir vs. gibi şehirlerde çok kötüler.)ama bazısı hem çok kötü hemde bilgisiz şekilde çok tehlikeli kullanıyor.Hiç bir zaman korna ve uzun farlarla taciz etmedim ama gerçekten bir kaç defa kazaya neden olduklarını gördüm.

YABANCI

« Yanıtla #82 : Ocak 25, 2012, 07:54:55 ÖS »
............
evet beki sizi kızdırmış olabiliriim ama benım amacım burda bir sosyal mesaj vermekti  bizler trafıkta delıce makas atanları engelleyemeyız ama kendı guvenlıgımızı kendımız saglayabılırız öyle değilmi beni nasıl anladınız bilemiyorum
Canım benim bizi düşündüğün için teşekkür ederim, ben emniyet kemerimi takıyorum zaten. Emin ol bizde seni düşündüğümüzden masumlara ziyan gelmesinden korktuğumuzdan tepkimiz.
Biz hata yapmıyor muyuz, elbette yapıyoruz. Ama istemeden yapılan şeyler bunlar. Zaten istemeden yapılınca hata denir, bile bile isteyerek yapılan yanlışa hata denmez, bunu bir adım sonrası taammüden olur zaten.
Ayrıca Teşekkürler bu sayede böyle önemli bir konu tartışılmış oldu sayende.
Bir tavsiye, dünya güzel, her dönemi ayrı güzel, bu güzellikleri kaçırma.

bbhnda

« Yanıtla #83 : Ocak 26, 2012, 05:31:30 ÖS »
benim makasa meraklı bir arkadaşım geçen sene  son dansını etti fd6'sıyla  ve karşı taraftan 4 kişi götürdü.şimdi yukarıda neyin ne olduğunu anlamıştır eminim.onu rahmetle anıyorum olay günü ve sonrasında çok üzülmüştüm ama karşıdaki ailenin günahı neydi bence bunu sorgulamak lazım

ersinguzen

« Yanıtla #84 : Ocak 27, 2012, 08:33:49 ÖÖ »
benim makasa meraklı bir arkadaşım geçen sene  son dansını etti fd6'sıyla  ve karşı taraftan 4 kişi götürdü.şimdi yukarıda neyin ne olduğunu anlamıştır eminim.onu rahmetle anıyorum olay günü ve sonrasında çok üzülmüştüm ama karşıdaki ailenin günahı neydi bence bunu sorgulamak lazım

Allah rahmet eylesin ama fd6 makas a girilcek kadar güvenli ve seri bi araç değilki Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin.

deniz

• Co-Admin
« Yanıtla #85 : Ocak 27, 2012, 08:40:56 ÖÖ »
Arkadaşlar belliki gene konuya nokta koyma işi bana kaldı en ii şöför benim tartışmayın aranızda :D :D :D
Şaka bir yana tehlikeli hareketlerden kaçının arkadaşlar kimse canını sokakta bulmadı sizde öle.
*Kemerinizi takın
*Sinyalinizi verin
*İyi araba kullanamayan bayanları selektör ve kornayla taciz etmeyin :D :D :D

ersinguzen

« Yanıtla #86 : Ocak 27, 2012, 08:41:38 ÖÖ »
Arkadaşlar belliki gene konuya nokta koyma işi bana kaldı en ii şöför benim tartışmayın aranızda :D :D :D
Şaka bir yana tehlikeli hareketlerden kaçının arkadaşlar kimse canını sokakta bulmadı sizde öle.
*Kemerinizi takın
*Sinyalinizi verin
*İyi araba kullanamayan bayanları selektör ve kornayla taciz etmeyin :D :D :D

Birşey eklemek istiyorum emniyet seridini kullanmayın :)

Grafink

« Yanıtla #87 : Ocak 27, 2012, 08:42:37 ÖÖ »
izmirde emniyet şeritli yol pek yok :D

ersinguzen

« Yanıtla #88 : Ocak 27, 2012, 08:43:33 ÖÖ »

Bornovadan bucaya aydın otobanından git emniyet seridini kullananları görürsün :D akşam 5 gibi

Grafink

« Yanıtla #89 : Ocak 27, 2012, 08:47:03 ÖÖ »
:D allah kolaylık versin valla,  benim güzergahlarda yok diyeyim o zaman, velhasıl genel olarak iyi buluyorum izmirdeki trafiği ben, yoğun da olsa en azından konak-ksk altın yol güzegahında yol istedinmi verilir. sinyalsiz haraket eden araç çok azdır. zaten herkres bu şekilde diğerine saygılı olunca kötü şoför diye bişey olmuyor. Ne zaman birisinin canı sıkılıyor, aksiyon istiyor, o zaman iyi şöför durumu kurtarıyor kötüsü bodozlama dalıyor :D

poseidon999

« Yanıtla #90 : Ocak 27, 2012, 09:16:04 ÖÖ »

Bornovadan bucaya aydın otobanından git emniyet seridini kullananları görürsün :D akşam 5 gibi

Emniyet şeridinden önüme atlamaya çalışanlar var ya.
Ha işte onların üstlerine kırıyorum şrfszlerin. Ödleri oklarına karışıyor.

ersinguzen

« Yanıtla #91 : Ocak 27, 2012, 11:00:11 ÖÖ »

En iyisini yapıyosun kardeşim arada bende atlıyorum mecbur kaldıgımda 3 seritli yolun 2 şeridini tır kapatınca mecburen atlıyosun araba ufak zaten sıkıntı olmuyo

poseidon999

« Yanıtla #92 : Ocak 27, 2012, 11:12:17 ÖÖ »

En iyisini yapıyosun kardeşim arada bende atlıyorum mecbur kaldıgımda 3 seritli yolun 2 şeridini tır kapatınca mecburen atlıyosun araba ufak zaten sıkıntı olmuyo

Bir video seğretmiştim bulursam atarım.
Kaza sonrası ambulans gelmiyor diye halk isyan etmesin diye motorlu lk yardım ekini gibiyor
ama emniyet şeridinin full çakılı kontak kapatmış olması sebebiyle motor bile gidemiyodu.
Allah göstermesin bir gün o ambulansın bizim evimize gitmeyeceği ne malum.
Bir de emniyette giden polis araçları
ve mavi kırmızı lambayı eline alan sivil arabalar var.

Ulen ben nereden bileyim senin polis olduğunu aha Iphone aplikasyon var ben de açayım sana.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2012, 11:15:05 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

ersinguzen

« Yanıtla #93 : Ocak 27, 2012, 11:14:45 ÖÖ »

Bir video seğretmiştim bulursam atarım.
Kaza sonrası ambulans gelmiyor diye halk isyan etmesin diye motorlu lk yardım ekini gibiyor
ama emniyet şeridinin full çakılı kontak kapatmış olması sebebiyle motor bile gidemiyodu.
Allah göstermesin bir gün o ambulansın bizim evimize gitmeyeceği ne malum.

Haklısın otoban polisi tur atmaktan başka bi işe yaramıyor.

SEDAT_KAPTAN

• SEDAT UZUNER
« Yanıtla #94 : Ocak 27, 2012, 12:39:20 ÖS »
Bence iyi şöför,,ön arabanın arka tamponuna kadar dayanıp makas atan,,
hafif tatlı virajlarda ve keskin U dönüşlerinde el firenini kullanan,
kendini sıkıp Tek sefer de araçını sokulmıyacak yere park etmeye çalışan,
Otobanda sol şeridi tek başına kapatan,,,,,

DEĞİL!! (;

Nerede gaza basıp,Nerede fren yapıcağını bilen,önün deki arabayı her zaman kendinden daha acemi bilip ona göre  temkinli hareket eden,
aracına asla Alkol'lü binmiyen,
ve her bayanı bir bilip baştan hüküm koyup küçümsemiyen kişidir, >=ok

Ben hondacıyım,ne 3 harfli marka kullananlar gibi yan yan gezerim,ne de önünde yıldız olan araçlar gibi bi yerim havada geçerim,,(burnum havada)

sağ şerit benim, ben geçerim asvalt ağlar,tüm gözler bakar güneş gibi üzrime doğar, >%6rol 

faw13

« Yanıtla #95 : Ocak 27, 2012, 12:52:24 ÖS »
babam iyi araba kullanan şoför, az fren yapma ihtiyacı duyandır der, dikkat ettim gerçekten öyle :P (az fren yapıcam diye öndekine bindirmek değil mesele, gerekli mesafeyi bırakmak) o tavsiyesi sayesinde çok arkadan vurulma vakası atlattım, ben öndekiyle mesafeyi açınca sert fren yapmam gerekmediği için arka tamponumla alıp veremediği olan da daha sakince durabiliyor (bkz: 100 ile giden TEM'in zart diye 15'e inmesi)

ha bi de iyi şoför gittiği şeridin hızına uyandır bence, şerit 120 ile giderken sen 70le gidersen, kadın-erkek fark etmez, selektörü, kornayı küfürü yersin, yapan da haklıdır bana göre, çünkü o da tehlike yaratmakta, nasıl ki şerit 70le giderken sen 120 ile gitmeye çalışırsan tehlike yaratıyorsan aynı şekil :)

ah bir de şu fermuar kuralına uysa halkımız, sapaklarda da kaza olmayacak, oy oy dert çok trafikte neyse :D

yol verilmez alınır bu memlekette ne de olsa...

ersinguzen

« Yanıtla #96 : Ocak 27, 2012, 12:59:37 ÖS »
Bence iyi şöför,,ön arabanın arka tamponuna kadar dayanıp makas atan,,
hafif tatlı virajlarda ve keskin U dönüşlerinde el firenini kullanan,
kendini sıkıp Tek sefer de araçını sokulmıyacak yere park etmeye çalışan,
Otobanda sol şeridi tek başına kapatan,,,,,

DEĞİL!! (;

Nerede gaza basıp,Nerede fren yapıcağını bilen,önün deki arabayı her zaman kendinden daha acemi bilip ona göre  temkinli hareket eden,
aracına asla Alkol'lü binmiyen,
ve her bayanı bir bilip baştan hüküm koyup küçümsemiyen kişidir, >=ok

Ben hondacıyım,ne 3 harfli marka kullananlar gibi yan yan gezerim,ne de önünde yıldız olan araçlar gibi bi yerim havada geçerim,,(burnum havada)

sağ şerit benim, ben geçerim asvalt ağlar,tüm gözler bakar güneş gibi üzrime doğar, >%6rol 

Kuzen Gözümden yaş geldi helal olsun :)

poseidon999

« Yanıtla #97 : Ocak 27, 2012, 01:03:40 ÖS »

şerit 120 ile giderken sen 70le gidersen, kadın-erkek fark etmez, selektörü, kornayı küfürü yersin, yapan da haklıdır bana göre, çünkü o da tehlike yaratmakta, nasıl ki şerit 70le giderken sen 120 ile gitmeye çalışırsan tehlike yaratıyorsan aynı şekil :)

Yazdıklarına katılıyorum ama yukarıdaki paragraf bence talihsiz açıklama olmuş.

Hız sınırı 70 olan bir yolda orta şeritte 60 la giden birine ne sellektör yapabilirsin ne de küfür edebilirsin. 60 la orta veya sağ şeritte gitmek en doğal hakkıdır.
Sen sadece sol sinyal verip önündekini sol şeride geçerek sollarsın.

Bu dediğini (küfür hariç) en sol şeritte yapabilirsin.
Hadi küfür de et sol şeritte böyle gidenlere bende ediyorum çünkü :)
Ayrıca herkes 120 km ile gidiyor diye 70 hız sınırı olan bir yolda
orta şeritte 120 ile gitmek zorunda değilsin.

Kuralsızlık kural olmamalı.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2012, 01:05:45 ÖS Gönderen: poseidon999 »

faw13

« Yanıtla #98 : Ocak 27, 2012, 01:11:52 ÖS »
kastım çevre yolları içindi (aslen tem), 70 olan yolda zaten 70le gidene selektör yapan insan değildir, bir de 10km fark için kimse kimseyi kırmamalı, ben genelde çevre yollarında sol şeritte gittiğim için bir anda 110-120 ile giderken 60-70 ile giden biri önüne kırdığında ya da önünde belirdiğindeki durum için demiştim

ayrıca şu da var ki kurallar diretme olmadan uygulanmamakta, misal vermek gerekirse bakırköy sahil yolunun bitişi, yeşilköye devam ederken radar kameraları anında yazar cezayı, sahil yolunda 110-120 uçanlar kuzu gibi orda 70e düşer

ama bazı yollarda (gene misal vermek gerekirse d100 - e5) 70km hız sınırı da komik bir rakamdır, herşey mantık çerçevesinde olur, kurallar uygulanırsa zaten trafik ister istemez yola gelir

poseidon999

« Yanıtla #99 : Ocak 27, 2012, 02:18:45 ÖS »

ama bazı yollarda (gene misal vermek gerekirse d100 - e5) 70km hız sınırı da komik bir rakamdır, herşey mantık çerçevesinde olur, kurallar uygulanırsa zaten trafik ister istemez yola gelir

Ben Yeşilköyde çalışıyorum. Hergün E5 i de sahili de kullanıyorum sayılır.
Gerçi toplu taşıma ile gidiyorum ama sonuçta hergün o yoldayım.
Sahile kamera koymak mantıklı çünkü makasa ve hıza uygun bir yol.
Çok yoğun kaza olmayabilir ama olmayacak diye bir şey yok.

E5 için de kamera gerekli ama kesinlikle 70 km hız limiti olmaması lazım.
Zaten daha kameralar koyulmadı ama tabelaları var.
Bence limit 90 olması lazım. 70 le istesen de zorlasan da gidemiyorsun.