Gönderen Konu: Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü  (Okunma sayısı 2384 defa)

digalo

25 Aralık 1921 tarihinde 11.5 ay süren mücadele sonrasında 6317 şehit (neredeyse tamamı halktan) verilerek
Gazişehrimiz düşman işgalinden kurtulmuştu.
Bugün Gaziantepteydim ve başımdan şöyle bir olay geçti.
Kurtuluş günü olması münasebetiyle vilayet meydanında ve Şehitler Abidesinde törenler düzenleniyordu.
Ben Şehitler Abidesinin civarında gezerken, törende görevli askerleri izlemeye başladım.
Bu esnada yanıma yaklaşan bir genç (sanırım Antepli değil ve büyük olasılıkla üniversite öğrencisi) bana yönelerek;
"-Şimdi bu törenin ne gereği var, ortalık kışlaya döndü." dedi.
Bunun üzerine ben de "-bugün antebin kurtuluş günü, tören yapılıyor." dedim.
Arkadaş yine pişkinlikle "-kışla da yapsalar ya" dedi. Bu arada ben biraz gerilmeye başladım ve
"burası şehitler abidesi, herhalde tören burada yapılır" dedim.
Arkadaş yine devam etti "-o zaman gitsinler şehitlikte yapsınlar" cümlesini sarf etti,
ben de buna karşılık olarak "-şehitler burada, sadece bir abide gibi gördüğün yerin alt katında 6 şehit yatıyor
(Her 1000 şehit için 1 şehit cenazesi tüm şehitleri temsilen şehitlikten sonradan nakledilmiş olup burada yatmaktadırlar.) dedim."
Biraz önce söylediklerine pişman bir yüz ifadesiyle:
"Özür dilerim, bilmiyordum" dedi ve gitti.
Acaba gençlerimiz bu tür şeylerin lüzümsuz olduğunu mu düşünüyorlar?
Bugün alnımız açık göğsümüzü gere gere dolaştığımız vatan topraklarımızın anlamlı bir hikayesi olabileceğine inanmıyorlar mı?
Vatan sevgisi sevgilerin en azizidir.
Düşündelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgi ve saygılarımla...

caner2

Ynt: Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2009, 03:59:45 ÖS »
paylaşım için tşkrlerrr güzelmiş

freestyle

« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2009, 04:20:38 ÖS »
pylşım için tşk

Time-R

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2009, 05:28:09 ÖS »
Tebrikler Gaziantep, sehit sayisi gercekten cok yuksek... O zamanki askerlerin ne yapsak etsek hakkini odeyemeyiz..

digalo

« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2009, 06:50:29 ÖS »
Tebrikler Gaziantep, sehit sayisi gercekten cok yuksek... O zamanki askerlerin ne yapsak etsek hakkini odeyemeyiz..

bu şehitlerin içinde asker sayısı yok denecek kadar az. mücadele edenler şehrin halkı.
kadın ve çocuk mücahitlerin sayısı o kadar fazla ki. abidede hepsinin adı yazmaktadır.

Time-R

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2009, 07:06:52 ÖS »

bu şehitlerin içinde asker sayısı yok denecek kadar az. mücadele edenler şehrin halkı.
kadın ve çocuk mücahitlerin sayısı o kadar fazla ki. abidede hepsinin adı yazmaktadır.

Ne kadar aci, halkimizla gercekten bir kez daha gurur duydum, ruhlari saad olsun..

delimanyak

« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2009, 08:06:41 ÖS »
Şehitlerimizin Ruhu huzur ıcınde olsun bız anteplı olarak burdayız :) En buyuk anteplı benım heralde :) antep dusman ısgalınden kurtuldu :D bende  25 Aralıkta dogdum :)
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2009, 08:09:46 ÖS Gönderen: delimanyak »

onuriskenderun

« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2009, 09:53:23 ÖS »
Şahin Bey gibi yüksek karakterlere sahip, işgalci komutanına " sizi uyarıyorum Antep i terkedin" diye mektup yazan kahramanca şahsiyetlere sonsuz saygılarımı sunarım.
+ şehir merkezindeki " Mustafa Kemal Atatürk'ün balkondan konuştuğu bina' daki kursun deliklerini görünce insan oralarda neler yaşandığını anlıyor. ben de ataları çok çile çekmiş bir Hataylı olarak tüm Gazi Antepli arkadaşların kurtuluş gününü kutlarım...   

digalo

« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2009, 10:46:06 ÖS »
11.5 ay mücadeleden sonra antepli fransıza teslim olmak zorunda kalmış. Aslında fransıza değil açlık ve yokluğa teslim olmuşlardır.
Devam eden kurtuluş mücadelesi sebebiyle askerimiz diğer cepheler de savaştığından antebe askeri yardım bir türlü yapılamamıştır.
Önde gelenler yapacak birşey kalmadığı için teslim olma kararı almışlar fakat kaleye asmak için bir parça beyaz bez bulamamışlardır.