Gönderen Konu: Emniyet Kemeri  (Okunma sayısı 1856 defa)

srkns

• Serkan's
Emniyet Kemeri
« : Haziran 11, 2012, 01:54:00 ÖS »
Dün gece meydana gelen bir trafik kazasında şarkıcı Bengü'nün ağır yaralandığı ve korumasının hayatını kaybettiği kazada emniyet kemerlerinin takılı olduğu! fakat sadece sesli uyarıyı kapatabilmek için "ölüm kilidi" denilen yöntemle (koltuk arkasından dolaştırarak) takıldığı tespit edilmiş. Emniyet kemerinin doğru kullanılması hususunda özen göstermemizi hatırlatan acı bir örnek...
Mutlaka hepimizin geride sevdiği insanlar vardır, en azından onları düşünerek daha duyarlı olalım.

drmoz

Ynt: Emniyet Kemeri
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2012, 08:11:36 ÖS »
Paylasim icin tesekkurler, aci sonuclarin olmamasi icin herkes emniyet kemeri takmali.
Arabayi park ederken bile emniyet kemeri takiyorum, ozellikle sehirler arasi yollarda arkada oturan yolculara da emniyet kemeri taktiriyorum, takmazsaniz otobuse binebilirsiniz diyorum :-)

honda2002

« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2012, 09:42:55 ÖS »
O kemer koltuğun kaza sonrası araçtan fırlamasını ve zarar görmesini engelleyecek şekilde bağlanmış ve görünen o ki işe yaramış.

honda2002

« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2012, 10:01:29 ÖS »
millet olarak bazı şeylere takıntılıyız.
Biri de emniyet kemeri.
Çocukken ilk okulda pek çok gereksiz ders vereceğimize (hayat bilgisi dersinde börtü böcek, kurbağanın iç organları, iklim olayları, dünyanın en büyük gölü, çukuru, dağı vs inceleceğine) öncelikli olarak trafik dersi verilmeli insanımıza. Çünkü sonuçları ölümcül olabiliyor.

Ha adam olmuş 30, 40, 50 yaşında. Eğitim yaşı çoktan gelmiş geçmiş, sen TV de prime time'da yüz kerede kemerin önemini anlatan eğitim programları hazırlıyorsun adam gene takmıyor. Cumhurbaşkanı arka koltukta bile takıyor diyorsun adam sevmesine rağmen gene takmıyor. Eğitim yaşı gelmiş geçmiş, yeni bir şey öğrenmeyi, uygulamayı bir kompleks haline getirmiş.

Vereceksin polisin eline fotoğraf makinesi yolda park halinde duran ve kemeri bağlı tüm araçların fotolarını çekip evlerine ve bir kopyasını silecek camına fotoğraflı ceza makbuzlarını koyacaksın. Çok basit bir iş ve devlet dünya kadar para kazanır, bütçeye ek gelir sağlanır.

Gene mi takmıyor. Takmasın. Sen de kazandığın paraya bakacaksın. Bırak toplanan parayla ülke kalkınsın en azından...