Gönderen Konu: ebay  (Okunma sayısı 5544 defa)

cobra34

ebay
« : Kasım 01, 2013, 12:01:05 ÖS »
arkadaşlar ebaydan  150 dolar civarında alışveriş yapıcam gümrüğe takılma riski var mı?bu yolla ürün getirtenler yardımcı olabilir mi

DENON

Ynt: ebay
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2013, 12:17:52 ÖS »
100 dolar üstü yada 75 euro üstü %20 gümrük ödersin

cobra34

« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2013, 12:25:56 ÖS »
hds alacağm en düşük ürün 99 dolar diğerleri 150 dolar civarı acaba oda kargodan mı bindirecek

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2013, 12:30:04 ÖS »
satıcı ile irtibata geç faturayı düşük kessin sıkıntı çıkmıyor 1000 tl lik malzemeyi 90 $ kestirdim takılmadan eve kadar geldi ;)

DENON

« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2013, 12:33:28 ÖS »
hds alacağm en düşük ürün 99 dolar diğerleri 150 dolar civarı acaba oda kargodan mı bindirecek
kargo fiyatı gümrükte işlevsizdir , kargo fiyatına gümrük uygulanamaz

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2013, 05:46:42 ÖS »
İrtibata geçecekte ingilizcesi iyi olması lazım değil mi :)

cobra34

« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2013, 08:21:42 ÖS »
İrtibata geçecekte ingilizcesi iyi olması lazım değil mi :)
Advance derecede ing biliyırum çünkü ing öğretmeniyim😀
Şahısla irtibata geçtim 50 usd yazarım dio.şansımı deneyecem tşk ler yardım için

gecetilkisi

« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2013, 08:36:32 ÖÖ »
31 ekım cadılar bayramı kactı. bayramda seyranda gumruk lımıtı  200-300 dalara kadar artıyor dıye bılıyorum

cihan_ozgul

• Cihan ÖZGÜL
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2013, 12:37:10 ÖS »
bende araç içi kamera siparişi verdim. yolda . satıcı üzerine düşük yazacak muhtemelen. alan arkadaşlar böyle aldılar çünkü. birde x rayden geçerken oradaki görevlininde bilgisine kalıyor. mesela 1000dolarlık bir ürünü xrayde gördükten sonra 10dolar yazdılarda yakalayıp gümrük geçiriyorlar diye biliyorum.

savas

« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2013, 12:55:51 ÖS »
Bende dün ebay dan ücretsiz kargo buğu çözücü rezistans tamiri malzemesi sipariş verdim. Havalar çok soğumadan gelirse süper olucak.

hondass

• Yiğit Eşpeoğlu
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2013, 04:52:18 ÖS »
ebaydan bende alışveriş yapmak istiyorum ama ingilizcem yok alacağım üründe ufak bişi bana yardımcı olabilecek olan varmı arkadaşlar borcumuzz neyse veririm. teşekkrler.

savas

« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2013, 05:14:20 ÖS »
20-30 $ lık ürün için komisyon alındığına değmez ben sizin yerinize yapayım ödemeyi, honda dayanışması diyelim :) ama önemli olan mantığı kavramak sonrası zaten kolay.

Gittigidiyor ile tamamen aynı mantık diyebilirim. 2 ödeme yöntemi var 1) Paypal, internetle çok ilgilenmeyen kişi için karışık diyebilirim kart bilgilerini çaldırma korkusu olur. 2) Standart kullanılan kredi kartları. Buradada kart bilgilerini çaldırmaktan korkarsanız bankaların k.kartını kullanan kişilere özel ücretsiz olarak çıkarttığı Sanal kredi kartları oluyor. (Ben ondan kullanıyorum.) Kullanıcağınız kadar limiti sanal karta aktarıp kullanıp geri kalanını hesabınıza yükleyebiliyorsunuz.

İngilizcesi olmayanlar için google chrome kullanırsa zaten otomatik translate var size yeticek kadar çeviriyi yapıyor. Ben genelde küçük limitli ürünler aldığım için gümrükte takılma olayı başıma gelmedi. O konuda forumdaki arkadaşlar daha bilgilidir.

Bu arada ebay harici farklı ücretsiz kargo arayan arkadaşlar için bir kaç site vereyim daha önce benim ve arkadaşladımın siparişi  oldu sorun yaşamadık.

1) www.tinydeal.com ( Favori sitem )
2) www.everbuying.com ( Diğer favori sitem )
3) www.dx.com ( Diğerlerine göre birazcık pahalı bir site. Ama altyapısı sağlam. )
4) www.espow.com ( Sadece 1 alışveriş yaptım. 12 gün sonra siparişim geldi. )
5) www.aliexpress.com ( Sadece 1 alışveriş yaptım. Dünya genelinde epey meşhur bir site )

hondass

• Yiğit Eşpeoğlu
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2013, 06:43:49 ÖS »
20-30 $ lık ürün için komisyon alındığına değmez ben sizin yerinize yapayım ödemeyi, honda dayanışması diyelim :) ama önemli olan mantığı kavramak sonrası zaten kolay.

Gittigidiyor ile tamamen aynı mantık diyebilirim. 2 ödeme yöntemi var 1) Paypal, internetle çok ilgilenmeyen kişi için karışık diyebilirim kart bilgilerini çaldırma korkusu olur. 2) Standart kullanılan kredi kartları. Buradada kart bilgilerini çaldırmaktan korkarsanız bankaların k.kartını kullanan kişilere özel ücretsiz olarak çıkarttığı Sanal kredi kartları oluyor. (Ben ondan kullanıyorum.) Kullanıcağınız kadar limiti sanal karta aktarıp kullanıp geri kalanını hesabınıza yükleyebiliyorsunuz.

İngilizcesi olmayanlar için google chrome kullanırsa zaten otomatik translate var size yeticek kadar çeviriyi yapıyor. Ben genelde küçük limitli ürünler aldığım için gümrükte takılma olayı başıma gelmedi. O konuda forumdaki arkadaşlar daha bilgilidir.

Bu arada ebay harici farklı ücretsiz kargo arayan arkadaşlar için bir kaç site vereyim daha önce benim ve arkadaşladımın siparişi  oldu sorun yaşamadık.

1) www.tinydeal.com ( Favori sitem )
2) www.everbuying.com ( Diğer favori sitem )
3) www.dx.com ( Diğerlerine göre birazcık pahalı bir site. Ama altyapısı sağlam. )
4) www.espow.com ( Sadece 1 alışveriş yaptım. 12 gün sonra siparişim geldi. )
5) www.aliexpress.com ( Sadece 1 alışveriş yaptım. Dünya genelinde epey meşhur bir site )

bana yardımcı olurmusunuz hocam pm attım . bilgi bekliyorum

tunci

« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2013, 09:18:43 ÖS »
Bende dün ebay dan ücretsiz kargo buğu çözücü rezistans tamiri malzemesi sipariş verdim. Havalar çok soğumadan gelirse süper olucak.

Merhabalar, rezistans tamir kitinin linkini verebilir misiniz?

savas

« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2013, 09:49:43 ÖS »
Ben fazla getirtiyorum, gelsin önce kendi aracımda deniycem eğer işe yararsa fazlalıklardan 1 tanesinide size gönderirim. Benim rezistans tamirinden kastım kablo cama yapıştığı noktadan koptu onu yapıştırmak için getirtiyorum, sizinki rezistans çizgilerinde sorun varsa gittigidiyor da gümüş iletken boya satılıyor tel tamirini onlar yapıyor.

tunci

« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2013, 09:57:25 ÖS »
Benim de sizinkiyle aynı sorun, tellerde sıkıntı yok ama kablo soket yerinde lehimin ordan kopuk. İşe yararsa artandan mennuniyetle alabilirim.

savas

« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2013, 10:03:05 ÖS »
Siparişi dün verdim muhtemelen kasım sonuna kadar elime ulaşır uygulamayı yaparken video çekicem işe yararsa eş-dost için daha fazla getirtmeyi düşünüyorum ilk gelen partiden 1 tanesini size gönderirim. İstanbulda 4 farklı yere sordum cam patlama riskine karşı hiç birisi tamir olayına yaklaşmadı. Nette araştırdığım kadarı ile genelde cam değişimi yapıyorlar.

tunci

« Yanıtla #17 : Kasım 02, 2013, 10:16:20 ÖS »
Evet ben de kendim lehimlemek istedim ama araştırınca patlama riski olduğunu söylediler denemeye cesaret edemedim. Burdan bir kaç siteye baktım genelde hep tel tamiri için, sizin mesajınız isabet oldu. Tamir kitini uyguladıktan sonra garanti olsun diye lehim takviyesi yapmak gerekiyor mu acaba, videonuz da çok işe yarayacak.

savas

« Yanıtla #18 : Kasım 02, 2013, 10:43:52 ÖS »
Konuyuda pert ettik önce ondan bi özür dileyelimde. :) Özel mesaj yerine birazda buradan yazma sebebim daha öncede bu sorunu çok yaşayanlar olmuş belki faydası dokunur diye buradan yazıyorum. Rahatsız olursa mesajları sildirebilir.

Getirteceğim ürün normalde başka işlerde kullanılıyor bir çeşit iletken yapıştırıcı, ben bunu bizim sorun için uyarlamaya çalışıcam. Tutmazsa elimdeki bazı yapıştırıcılardan destek uyguluycam.  En azından teorim bu şekilde, pratiğini yakında görücez.

Lehim ile sorunu çözenler var ama bazı püf noktaları var malum cam ters yüzey olduğu için soğumadan akıyor. Camı söküp ters yatırarak lehim yapılabilir ama fitilleri keserken patlatan çok oluyor. Birde havya daki sıcaklık tek noktaya baskı yaptığı için patlıyor riski en aza indirmek için aracın bir kaç saat sıcakta kalması lazım ki cam ısınsın riski minimum a indirsin.

egemen41ea772

• özcan
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2013, 11:15:49 ÖS »
takip

egemen41ea772

• özcan
« Yanıtla #20 : Kasım 02, 2013, 11:16:19 ÖS »
aynı sorun benım aracımdada var arka cam resistans:(

savas

« Yanıtla #21 : Kasım 11, 2013, 03:34:56 ÖS »
Evet ben de kendim lehimlemek istedim ama araştırınca patlama riski olduğunu söylediler denemeye cesaret edemedim. Burdan bir kaç siteye baktım genelde hep tel tamiri için, sizin mesajınız isabet oldu. Tamir kitini uyguladıktan sonra garanti olsun diye lehim takviyesi yapmak gerekiyor mu acaba, videonuz da çok işe yarayacak.

Taivan dan kargo bu gün elime ulaştı yalnız pasta gibi malzeme çıktı kağıda sürdüm ve içine kablo ekledim bakalım bakır teli yapıştırır bırakmazsa araç camında deneme yapıcam. Bu sorun için genel çalışmalar devam ediyor. :)

tunci

« Yanıtla #22 : Kasım 11, 2013, 03:37:09 ÖS »
Bugün senden bahsetmiştim :) gelişmeleri bekliyoruz.

savas

« Yanıtla #23 : Kasım 11, 2013, 03:53:18 ÖS »
2 saatte %50 civarı katılaşma oldu fırınlama yapsam muhtemelen süre kısalıcak ama araç üzerinde fırınlama yapamayacağımız için orjinal kuruma süresini bekliyorum. Şu anlık kablolar birbirine değmiyor ve tam iletkenliği sağladı. Yarın sabah netleşicek ve orada oluşucak ısıda malzeme çatlama veya kopma yapıcakmı öğrenmek için sabah 2-3 saat civarı elektrik vericem ısınıncada çatlayıp kopmazsa aranan kan bulundu demektir. :)