Gönderen Konu: Cep Telefonu Satan bu işlerle uğraşan varmı Arkadaşlar?  (Okunma sayısı 24237 defa)

teachers71

Ynt: Cep Telefonu Satan bu işlerle uğraşan varmı Arkadaşlar?
« Yanıtla #25 : Şubat 06, 2012, 10:24:57 ÖS »
evet. şarj oluyorlar. her bilgisayardan usb bellek olarak tanıtabilirsiniz. diğer bütün telefonlarla bluetooth bağlantısında sıkıntı yaşamazsınız. her türlü dosya alışverişi yapar...

Muhsin07

« Yanıtla #26 : Şubat 06, 2012, 10:25:15 ÖS »
bak iphonun en güzel taraflarından biriside her yerde her türlü şarj etme imkanın var nereye bağlasan oluyor :D kullanışlı bişey

tamam o özellik basit ama çok kullanışlı bişey dışardayken çok lazım oluyor

teachers71

« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2012, 10:27:43 ÖS »
bak iphonun en güzel taraflarından biriside her yerde her türlü şarj etme imkanın var nereye bağlasan oluyor :D kullanışlı bişey

tamam o özellik basit ama çok kullanışlı bişey dışardayken çok lazım oluyor
şimdiki her akıllı telefonda bu özellik var arkadaşım. standart bir mini usb kablosu bütün androidleri şarj ediyor diye biliyorum.

bbhnda

« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2012, 10:28:26 ÖS »
benim bilgisayarım arkadaşın ıphone 4s tanımak istememişti.o bile anlamış rekabeti :D

bbhnda

« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2012, 10:29:31 ÖS »
yalnız bu tür şarja pek bel bağlamayın gene en sağlıklısı prizden :D

Muhsin07

« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2012, 10:30:38 ÖS »
benim bilgisayarım arkadaşın ıphone 4s tanımak istememişti.o bile anlamış rekabeti :D

zaten itunnes olmadan şarj etmek dışında bi işe yaramaz :D
itunnesi de çözmek adamın ömründen götürüyo be ne uğraşmıştım bişeyler atmak için :)

teachers71

« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2012, 10:35:32 ÖS »

itunnesi de çözmek adamın ömründen götürüyo be ne uğraşmıştım bişeyler atmak için :)
aynen yaa. hanım ara sıra şu müziği benim telefona atıver dediğinde hala saçlarım dik dik olur :)

Muhsin07

« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2012, 10:38:28 ÖS »
aynen adamı verem ediyor. saatlerce forum sitelerini araştırmıştım diğer telefonlara bağlanmaması tamam ama  itunnes çok gereksiz ve karaşık bi program sanırım ben s2  yi alıcam arkadaşlar :)

bbhnda

« Yanıtla #33 : Şubat 06, 2012, 10:41:21 ÖS »

aynen yaa. hanım ara sıra şu müziği benim telefona atıver dediğinde hala saçlarım dik dik olur :)

:D

Muhsin07

« Yanıtla #34 : Şubat 06, 2012, 10:53:16 ÖS »
bide şunu sorayım telefonu pek incelemediğim için soruyorum mesela iphone da face bile girdiğinizde sohbet tir video izlemedir falan hepsi gayet başarılı ve basit bi şekilde kullanılabiliyor.

samsung adroid de bu durum nasıl arkadaşlar ??

bbhnda

« Yanıtla #35 : Şubat 06, 2012, 10:54:09 ÖS »
bada da bile iyi olduğuna göre androidde daha iyidir diye düşünüyorum :D

Muhsin07

« Yanıtla #36 : Şubat 06, 2012, 10:58:54 ÖS »
bu telefonun hiç kullanan yokmu sitede çok iyi olur bi tane bulsak :D

BHAAL

« Yanıtla #37 : Şubat 06, 2012, 11:22:01 ÖS »
S2'de mtp hatası almazsınız... S'de vardı o giderildi... bilhassa kontratlı alınan operatör ROM'u yüklü modellerde oluyordu o. ek olarak S2 ve ondan sonra çıkacak serilerde Samsung istediğin 3rd party yazılımı atma hakkı tanıyor sana, garanti bozulmuyor... örneğin CyanogenMod gibi firma tarafından direkt destek gören yazılım ekiplerinin ürünleri yada istediğiniz herhangi bir yazılım... özetle bu makineler artık masaüstü pc gibi... istediğiniz yazılımı yükleyebilirsiniz. Android kesinlikle ilerde her aygıtın içinde olacak buna gönülden inanıyorum... ucu bucağı yok, her türlü gelişime açık, arkasında da Google var... tutabilene aşkolsun yani. Usb'den şarj olabiliyor bu telefonların hepsi, o standart bir özellik artık... ek olarak Samsung'lar Kies isimli pc yazılımıyla, yada USB bellek modunda yahut hata ayıklama (yani sisteme müdahale etme yetkisi) modunda bağlanabilir... herhangi bi zımbırtıya ihtiyaç duymaz yani Android'li telefonlar iPhone gibi. web sitelerini açmada da Android'li telefonların çok üstünlüğü var zira açamadıkları platform yok, iPhone'lar hala bazı sitelerde takılıyor, flash mlash soruyor... Android'in yapamadığı yok, üstüne eklemek isteyen de marketten dilediğini yükleyebilir... ücretli yazılımlarını bile ücretsiz temin etmek mümkün üstelik bunu yapmak için jailbreak benzeri bir işleme gerek yok, yazılımlar işletim sisteminden bağımsız zira.

Ek olarak bilinmeyen ama temel teşkil eden konuyu belirtmek isterim: piyasadaki çoğu firmaya lcd, led panel veren firma Samsung'tur... lakin en kaliteli panelleri hep kendine saklar... Sony'de, Apple'da hep bunlardan alır panellerini... mevcut teknolojide "Super Amoled +" dedikleri ekran hem en parlak hem de en az güç tüketen ekrandır... ama asıl önemli özelliği GorillaGlass olmasıdır... yani düşürünce kırılmaz... tek başına seçmek için kafi bir özelliktir zira diğer telefonların hiçbirinde bu durum yoktur.

son olarak marka fanatikliği olmasın, size de inceleme şansı olsun diye... ve bilmeyenler için bir link vereyim... orada tüm telefonları her detayına varıncaya kadar karşılaştırabilirsiniz... güvenilir ve detaylı bir sitedir... ingilizce yalnız tüm yazılar... yine de bakmanızı tavsiye ederim, karşılaştırmalar teknik olduğundan anlayabilirsiniz yine de... bilhassa çıkmak üzere olan telefonları görebilmek açısından önemli bi sitedir

www.gsmarena.com

aşağıdaki linkte de direkt S2 - 4S karşılaştırması var aramak istemeyenler için

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=4212
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2012, 11:26:34 ÖS Gönderen: BHAAL »

Muhsin07

« Yanıtla #38 : Şubat 06, 2012, 11:28:18 ÖS »
teşekkür ederim çok yararlı bilgiler dostum siteden de baktım zaten google chrome kendisi türkçeye çeviriyor siteyi ben s2 çok yakındım zaten kafama takılanlarıda öğrenince gidip birini alırım artık.

sen baya bilgilisin bu konularda bişey daha sorayım

adroid markette itunnes gibi türkiye üzerinden üye olduğunda uygulama kısıtmalasına gitmişmi ??
ben itunnese eng üzerinden üye olarak çözmüştüm sorunu  bilgin varmı bilmiyorum

BHAAL

« Yanıtla #39 : Şubat 06, 2012, 11:32:41 ÖS »
o kısıtlamayı yaratan GSM operatörleri... misalen Turkcell kendi marketini kurmaya kalktığı için senin Android Market'e girmeni engelleyen bir ROM yüklü geliyor telefonda... yani öyle bi Android versiyonu yaratıp yüklüyor adamlar... ama dert değil sen istersen git kontratlı al... Başarı'ya götürüyosun telefonu, buna orjinal romu yükleyin diyorsun... ücretsiz yüklüyorlar... telefonun çat diye giriyor markete... kontratlı almazsan zaten öyle bi dert de yok... konu Türkiye değil yani, GSM operatörlerinin adiliği

Muhsin07

« Yanıtla #40 : Şubat 06, 2012, 11:35:07 ÖS »
anladım kardeşim  yok ben kontratlı falan almam gider veririm parasını alırım .
çok aydınlatıcı bilgiler verdin teşekkür ederim. sanırım ilk samsung ve android deneyimim olacak :)
bu istediğin yazılımı yükleme konusunda biraz daha aydınlatıcı bilgiler verme şansın varmı bana etkileyici geldi çünkü

BHAAL

« Yanıtla #41 : Şubat 06, 2012, 11:43:23 ÖS »
şöyle ki: muhtelif Android sürümleri var, malum Android bir tür Linux ve dolayısıyla pek çok geliştiricisi var... Google açık kaynak kodlu olarak sürüyor piyasaya. Sen bir süre sonra şu da olsun bu da olsun derken yenisini yüklemek gereği hissediyosun... ki bu güzel bi özellik zira telefonun eskimemiş oluyor, yeni özellikler kazanmış oluyor zira... performansı artıyor vs vs

neyse böyle yazılım üreten ekiplerin en meşhuru Cyanogen'dir... Samsung bu adamlara piyasaya çıkmamış telefonlarını gönderiyor ve para veriyor ki adamlar kendi yazılımlarını üretebilsin... onlar da daha farklı daha eğlenceli vs sistemler oluşturup piyasaya sürüyor... hemen her Android telefon için bir ROM var ellerinde, elindeki telefonu listeden bulup onun için en kararlı sürümü indirip yüklüyorsun... yönergeler de var orda... windows kurmaktan farkı yok. adres şudur:

http://www.cyanogenmod.com/

ek olarak samsungun tüm orjinal ROM'larını şurdan da bulabilirsin... ben falanca sürümü yüklemek istiyorum dersen ordan seçip yükleyebilirsin aynı şekilde... onun adresi de şudur:

http://www.sammobile.com/firmware/?page=-1

efsane_001

« Yanıtla #42 : Şubat 06, 2012, 11:46:10 ÖS »
iphone 4 kullanıyorum bende bu saatten sonrada başka marka olmaz

Muhsin07

« Yanıtla #43 : Şubat 06, 2012, 11:46:35 ÖS »
anladım güncelleştirme gibi bunlar  sana çok teşekkür ederim.
verdiğin bilgiler sayesinde kararımı verdim.
sanırım meslek olarakda bu işlerle meşgulsün gibi geldi bana  :)

Muhsin07

« Yanıtla #44 : Şubat 06, 2012, 11:55:41 ÖS »
bide hocam ben şimdi bunu denemek amacıyla kararlı sürümü indirdim bunu telefona yükleme olayı nasıl oluyor kopyala yapıştır şeklindemi  ? çözemedim pek

BHAAL

« Yanıtla #45 : Şubat 07, 2012, 12:06:53 ÖÖ »
tam olarak güncelleştirme değil aslında... çekirdekte farklılıklar olduğundan sistemin çalışma performansı çok farklı oluyor her sürümde... 2.3.3, 2.3.4 gibi isim alıyor orjinal ROM'lar... Vista ile Win7'yi düşün mesela... aynı çekirdek ama performans %40 farklı... dolayısıyla onlara bi tür güncelleştirme diyebilirsin ama Cyanogen epey farklıdır. yüklemek için Odin diye bi program var onunla içine atıyosun, "hata ayıklama modunda" açıyosun, telefon windows kurar gibi sistem kuruyor sonra... bayaa ekrandan linux satırları geçiyor... sonra yeniden açıyorsun ve yeni sistemin hazır oluyor... kurulum yönergelerine bakarsan orda resimli anlatımlar da var... hatta youtube'da videoları bile var... almadan izlemeni tavsiye ederim

:) yok ben kimya mühendisiyim aslında, ama yazılımdan anlarım, vaktiyle bilgisayar firmam vardı... o zamanlardan kalma alışkanlıkla kopamıyorum teknolojiden... sürekli okurum yenisini bulup uygulamaya çalışırım... verdiğim kararlar uzun bi çabanın neticesinde oluşan bi kesinlik arzeder... o yüzden herhangi bir ürünü tavsiye ettiğimde hata olmaz.

Son söz sana... sen gel bi Android telefon al... hangisini alırsan al pişman olmazsın... o özgürlüğün tadına bakan vazgeçemez bi daha... ki sen de kurcalayacak birine benziyosun, o açıdan tam sana göre diyebilirim

faw13

« Yanıtla #46 : Şubat 07, 2012, 01:11:00 ÖÖ »
ben kendim motorola xoom 3g 32gb tablet kullanıyorum android olarak, babamda da galaxy s2 var, galaxy s3 2012 de çıkmayacak onu söyleyeyim, onun yerine tegra 3 işlemcili s2+ modeli çıkıcak, daha güçlü 4 çekirdekli işlemci, daha iyi ekran kartı ve ram (iphone 4 - iphone 4s geyiği, s speed in s' sidir :P)

android e gelecek olursak, kusursuz bir işletim sistemi değil, ama kusurları eğlenceli kılabiliyor, açık kaynak olduğu için programlara para bayılmak, ya da jailbreak le uğraşıp da bütün performansını öldürmek gibi dertleriniz olmaz, temel manada android çalışmak için "hiç bir" şekilde pcye ihtiyaç duymaz, müzik atmak vs gibi işler tabii ki kaynak pc ise pc gerektirir ama OTG (on the go) kablosu ile direkt olarak bellekten de müzik vs aktarımı yapabilirsiniz, ayrıca usb-hdmi kablosu ile yanılmıyorsam 1080p çıkış da verebiliyor, 720 de olabilir emin değilim ondan

çok büyük bir handikapı şarj süresi, kankamın günde 3 defa şarj ettiğini bilirim s2 sini, babam da genel de günde 2 kere şarj ediyor onun dışında sıkıntı çıkarmaz, ama dediğim gibi şarj süresi ciddi bir handikap

marka fanatikliği değil, samsung u pek sevmem ama apple'ı hiç sevmem :P iphone bana göre alınacak bir cihaz değil

galaxy s2 için Ice Cream Sandwich (android 4.0) güncellemesi doğrulandı, yakın zamanda çıkacaktır, o zaman çok büyük gelişmeler olacak cihazda, en başta ciddi bir hız artışı ve kaydırma performansında yükseliş gibi, detaylarını araştırabilirsiniz

ben kesinlikle iOs cihazlara bakmazdım, android için de s2 şu an en iyilerden biri, ama LG ve HTC de çok başarılı cihazlar çıkardı, arkadaşların belirttiği gibi, bir de samsung'un sevmediğim bir yanı, menüleri, ikonları vs çok kendilerine göre özelleştiriyorlar, gerçek bir android deneyimi yaşamıyorsunuz aslında, misal benim tabletteki ikonlar vs galaxy tab 10.1'dekinden çok daha şıklar, arayüz çok daha anlaşılır, samsung biraz fazla dolduruyor ortalığı, bir de gereksiz bir ton programla gelir içinde, daha iyilerini markette bulmak mümkün, aynı işi yapan

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
Ynt: Cep Telefonu Satan Bu İşlerle Uğraşan Varmı Arkadaşlar?
« Yanıtla #47 : Şubat 07, 2012, 09:05:49 ÖÖ »
çook samimi söylüyorum s2 aldıktan sonra iphone sadece telefonmuş diyeceksiniz.

Muhsin07

« Yanıtla #48 : Şubat 07, 2012, 08:56:36 ÖS »
tam olarak güncelleştirme değil aslında... çekirdekte farklılıklar olduğundan sistemin çalışma performansı çok farklı oluyor her sürümde... 2.3.3, 2.3.4 gibi isim alıyor orjinal ROM'lar... Vista ile Win7'yi düşün mesela... aynı çekirdek ama performans %40 farklı... dolayısıyla onlara bi tür güncelleştirme diyebilirsin ama Cyanogen epey farklıdır. yüklemek için Odin diye bi program var onunla içine atıyosun, "hata ayıklama modunda" açıyosun, telefon windows kurar gibi sistem kuruyor sonra... bayaa ekrandan linux satırları geçiyor... sonra yeniden açıyorsun ve yeni sistemin hazır oluyor... kurulum yönergelerine bakarsan orda resimli anlatımlar da var... hatta youtube'da videoları bile var... almadan izlemeni tavsiye ederim

:) yok ben kimya mühendisiyim aslında, ama yazılımdan anlarım, vaktiyle bilgisayar firmam vardı... o zamanlardan kalma alışkanlıkla kopamıyorum teknolojiden... sürekli okurum yenisini bulup uygulamaya çalışırım... verdiğim kararlar uzun bi çabanın neticesinde oluşan bi kesinlik arzeder... o yüzden herhangi bir ürünü tavsiye ettiğimde hata olmaz.

Son söz sana... sen gel bi Android telefon al... hangisini alırsan al pişman olmazsın... o özgürlüğün tadına bakan vazgeçemez bi daha... ki sen de kurcalayacak birine benziyosun, o açıdan tam sana göre diyebilirim

tamam kardeşim alıcam sende bu kararımda çok etkilisin haberin olsun çözmediğim yerlerde bana destek olmanı isteyebilirim senden ama baştan söyliyim :)  ben çok kurcalarım her tarafını çözene kadar :D

Muhsin07

« Yanıtla #49 : Şubat 07, 2012, 08:58:34 ÖS »
ben kendim motorola xoom 3g 32gb tablet kullanıyorum android olarak, babamda da galaxy s2 var, galaxy s3 2012 de çıkmayacak onu söyleyeyim, onun yerine tegra 3 işlemcili s2+ modeli çıkıcak, daha güçlü 4 çekirdekli işlemci, daha iyi ekran kartı ve ram (iphone 4 - iphone 4s geyiği, s speed in s' sidir :P)

android e gelecek olursak, kusursuz bir işletim sistemi değil, ama kusurları eğlenceli kılabiliyor, açık kaynak olduğu için programlara para bayılmak, ya da jailbreak le uğraşıp da bütün performansını öldürmek gibi dertleriniz olmaz, temel manada android çalışmak için "hiç bir" şekilde pcye ihtiyaç duymaz, müzik atmak vs gibi işler tabii ki kaynak pc ise pc gerektirir ama OTG (on the go) kablosu ile direkt olarak bellekten de müzik vs aktarımı yapabilirsiniz, ayrıca usb-hdmi kablosu ile yanılmıyorsam 1080p çıkış da verebiliyor, 720 de olabilir emin değilim ondan

çok büyük bir handikapı şarj süresi, kankamın günde 3 defa şarj ettiğini bilirim s2 sini, babam da genel de günde 2 kere şarj ediyor onun dışında sıkıntı çıkarmaz, ama dediğim gibi şarj süresi ciddi bir handikap

marka fanatikliği değil, samsung u pek sevmem ama apple'ı hiç sevmem :P iphone bana göre alınacak bir cihaz değil

galaxy s2 için Ice Cream Sandwich (android 4.0) güncellemesi doğrulandı, yakın zamanda çıkacaktır, o zaman çok büyük gelişmeler olacak cihazda, en başta ciddi bir hız artışı ve kaydırma performansında yükseliş gibi, detaylarını araştırabilirsiniz

ben kesinlikle iOs cihazlara bakmazdım, android için de s2 şu an en iyilerden biri, ama LG ve HTC de çok başarılı cihazlar çıkardı, arkadaşların belirttiği gibi, bir de samsung'un sevmediğim bir yanı, menüleri, ikonları vs çok kendilerine göre özelleştiriyorlar, gerçek bir android deneyimi yaşamıyorsunuz aslında, misal benim tabletteki ikonlar vs galaxy tab 10.1'dekinden çok daha şıklar, arayüz çok daha anlaşılır, samsung biraz fazla dolduruyor ortalığı, bir de gereksiz bir ton programla gelir içinde, daha iyilerini markette bulmak mümkün, aynı işi yapan

haklısın kardeşim sende ama ben daha akıllı telefonu olupta şarjı 2 gün gidiyor diyen birini görmedim malesef henüz şarj konusunda büyük gelişim yok benm iphone vardı günde 3 kere şarj ediyorum internet kullanınca şarj falan dayanmıyor

bide sizin ailede kullanan varmış özellikle ben şurasıdan menun değilim güzel değil dedikleri bi yerleri varmı cihazın :) ?