TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: Muhsin07 - Şubat 06, 2012, 05:42:51 ÖS
-
Arkadaşlar teknoliji meraklısı biri olarak kendime yeni bir akıllı telefon alacağım araştırıyorum uzun süredir.
Kararsızım sitemizde her meslekten her türden arkadaşımız olduğunu bildiğimden bi sormak istedim.:D
aklımda 3 telefon var aslında
1-SAMSUNG I9100 GALAXY S II SERAMIC WHITE AKILLI TELEFON
2-APPLE IPHONE 4S 16 veya 8 GB BLACK AKILLI TELEFON AR-TEK
3-SONY ERICSSON XPERIA ARC S WHITE AKILLI TELEFON
öncelikle daha önce iphone 3s kullandığımı belirtmek istiyorum.
şimdi herkes sen telefondan ne istiyorsun diye soracaktır.Ben herşeyi istiyorum abi ne özelliği varsa kullanırım.:D
fiyat olarak da sınırım yok bu telefonlar için her türlü alırım yani yeterki karar verebileyim
samsung özellik ve hız olarak en öne çıkan işletim sistemi olarakda
iphone kendine has bi telefon kullandım biliyorum ama 4 le 4s arasındaki farklı hala bilmiyorum.
sony Ericcson da bunlara göre daha yavaş ama çok gösterişli
bunlardan herhangi birini kullanan veya fikri olan benimle paylaşırsa çok sevinirim
satış aşamasındada destek bekliyorum şimdiden teşekkürler..... :)
-
apple kullandıktan sonra android de denemek istiyorsan bunu en iyi yapacak olan samsungdur.
(tartışma konusu yaratmak istemediğimi de belirteyim, gereksiz polemiklere girmek isteyen arkadaşlara cevap vermeyeceğim, sadece şahsi tavsiyemdir.)
-
apple kullandıktan sonra android de denemek istiyorsan bunu en iyi yapacak olan samsungdur.
(tartışma konusu yaratmak istemediğimi de belirteyim, gereksiz polemiklere girmek isteyen arkadaşlara cevap vermeyeceğim, sadece şahsi tavsiyemdir.)
yok abi ne polemiği sen değerli görüşlerini paylaşıyorsun markalar bizim değil savunmaya gerek yok fikrimizi söyleyelim yeter.
konuya gelirsek abi herkes samsung un yazdığım cihazının iphone dan iyi olduğunu söylüyor daha önce hiç samsung kullanmadım iphonu herşeyiyle biliyorum ama samsung a güvenmelimiyim android beni iphone kadar tatmin edermi sence ?
-
eriksonu geç apple dan şaşma.
edit:wave 2 kullanıyorum.
-
eriksonu geç apple dan şaşma.
edit:wave 2 kullanıyorum.
???? samsung un dan şikayetlerin nedir hocam mesela neyini beğenmiyorsun ???
-
yoo yoo gayet memnunum telefonumdan ancak ben değilde galaxy s2 kullanan bir yakın bir dostum çok çekti telefondan 3 hafta serviste falan kaldı tel. sorun şuydu karşı tarafa sesi az iletiyordu bir türlü halledemediler problemi neyseki şimdi güncelleme falan yaptılar telefona benzedi.ama apple gerçekten hayal ürünü telefonlar çıkarıyor.işletim sistemi olarak bada dan memnunum telefonum 30 fps hd video çekim yapabiliyor ve oynatabiliyor .750 lira bunlar için hiçbirşey.ancak ben iphone5 beklemekteyim
-
anladım arkadaşın biraz şansızmış sanırım ama sıfır ürün her zaman halledilir can sıksada böyle şeyler apple in hayal ürünü ürünler ürettiğine pek katılamıycam kardeşim tamam çok farklı ve yenilikçi ama artık diğer firmalar yakalıyorlar apple bak ben iPod bile ilk çıktığında gidip almıştım hala kullanıyorum sağlam kullanışlı ama fiyat çok yükseklerde iphone 4s 16 gb 2600 tl özellik olarka baktığında çok daha iyi olan samsung 1700 tl bu aradaki fark sadece marka değerinden kaynaklı buna değmeyeceğini düşünüyorum.
-
kardeşim wave 3 çıkmış s3 çıkmasıda yakındır acaba biraz daha bekleyip s3 alsanmı diyorum :-k
-
:D bende duymuştum evet samsung yeni bi ürün daha çıkarıcak diye bilmiyorum ben sabırsızım her an s2 yi alabilirim. bilgin varmı ne zaman çıkacakmış hem s2 de ucuzlar o zaman ;)
biliyormuydun iPhone nin ekranlarını samsung üretiyor.
-
abi şubat 2012 de barcelona da mobile world congress de tanıtılması bekleniyormuş.haklsın arkadaşımın başına gelen tamamen talihsizlikti.s2 yi sorunsuz olarak kullanan arkadaşlarımda var .abi şunlara bir bak istersen benim bile alasım geldi :D
İşlemci: 1.5 GHz saat hızında Tegra 3 dört çekirdekli işlemci.
RAM: 1.5GB
Hafıza: 32GB
Ekran: 4.65-inç 3D Super Amolet HD plus ekran.
İşletim sistemi: Android 4.
Batarya: 2250 mAh
bu da asıl bomba sanırım :D
(http://b1202.hizliresim.com/u/6/2hbm9.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
Kamera: 12 megapiksel
İletişim birimleri: Wi-Fi, Bluetooth ve NFC desteği bulunacak. Aynı zamanda 4G uyumlu olacak, USB 3.0′ı da bünyesinde barındıracak.
-
evet güzel telefon artık ram rom falan pc yi geçecek cep telefonları buna en az 2200 tl isterler ben sana söyliyim :D
valla bana belli olmaz bakarsın yeter bee derim gider alırım beklemem ruh halime bağlı ama dayanamıyorum artık çıkacaksa çıksın :D :D
-
valla abi iş teknoloji oldumu bende senin kafadanım biraz akar sular duruyor.yani oldumu en iyisi olsun diyorsun.ama iphone 5 beklemekte fayda var diye düşünüyorum http://www.youtube.com/watch?v=w4gZCmyO464
-
bilmiyorum ama benim pek bu videolara inanasım da gelmiyor açıkcası iphonun sadece işletim sistemi farklı samsung dan bu teknolojiyi onlar bilmiyormu ki reklamını yapmıyorlar. Söylemiştim iphone ekranı samsung tan alıyor !!!! zaten sana bişey söyliyim mi bu 4 s 2600 para isteyen apple böyle bi 5 çıkarsa eğer 5000 bin tl ister heralde :D
haziran gibi falan çıkabilir diyorlar ama bilmiyorum ....
-
s2 fena telefon değil zaten bahsettiğimiz telefonların hiçbiri kötü değil (2100 kullandığım dönemleri hatıladım :D) kullandığım hemen hemen tüm ekipmanlarda samsung.benim wave 2 3gs ile karşılaştırılıyor hatta ondan çok daha iyi .ama şöyle bir durumda var
17-) Ve en güzel haberi verelim. iPhone 5′in fiyatı yüksek olmayacak. iPhone 4 ile arasında pek bir fiyat farkı olmayacağını belirtelim.17 tane özelliğinden bahsetmişler 5 in.
-
tam net tarih verebiliyormusun benim söylediğimden başka kardeşim sende araştırıyorsun belli :D
-
S2'den iyi telefon yok şuan piyasada... bataryasından ekranına, yazılımından fiyatına her anlamda daha üstün, ama tiki telefonu olsun diyosan hala iphone'un adı var malum... S2'yi bilen alıyor sadece... onu almam dersen HTC Evo 3D'ye bi bak derim... o da çok keyifli... bilhasssa üç boyutlu foto hadisesi epey eğlence yaratıyor... Sony'e hiç girme bence ekranı çok sönük kalıyor bunların yanında
bu arada 4S'in 4'ten farkı çift çekirdekli işlemci, yeni bi lensli kamera ve yazılımsal olarak iyileştirilmiş batarya kullanımdan ibaret, temelde iphone 4'den çok farklı bişey kullandığın izlenimi vermiyor... hala kullanması zor, hala kendine has kısıtlamaları var. 5'in tanıtım videolarına da aldanmayın... hep aynı şeyi yapıyolar; beklentileri yükseltmek için uçuk teknolojilerden bahsediliyor ama çıkan gene basit bişey oluyor... kaç nesilde ancak bi galaxy S seviyesine geldi iphone... o açıdan eldekine bakıp yorum yapmak daha mantıklı olacaktır
-
tam net tarih verebiliyormusun benim söylediğimden başka kardeşim sende araştırıyorsun belli :D
DigiTimes isimli internet sitesinin haberine göre, Apple 10-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Worldwide Developer’s Konferansı’nda yeni telefonu iPhone 5′i tanıtacak.yabancı kaynaklara göre haziran ile temmuz arası bekleniyor hatta temmuza olur diyorlar zira 4s böyle olmuş.japon fan sitesi macotacaraya göre martta tanıtım ve çıkş
-
S2'den iyi telefon yok şuan piyasada... bataryasından ekranına, yazılımından fiyatına her anlamda daha üstün, ama tiki telefonu olsun diyosan hala iphone'un adı var malum... S2'yi bilen alıyor sadece... onu almam dersen HTC Evo 3D'ye bi bak derim... o da çok keyifli... bilhasssa üç boyutlu foto hadisesi epey eğlence yaratıyor... Sony'e hiç girme bence ekranı çok sönük kalıyor bunların yanında
bu arada 4S'in 4'ten farkı çift çekirdekli işlemci, yeni bi lensli kamera ve yazılımsal olarak iyileştirilmiş batarya kullanımdan ibaret, temelde iphone 4'den çok farklı bişey kullandığın izlenimi vermiyor... hala kullanması zor, hala kendine has kısıtlamaları var. 5'in tanıtım videolarına da aldanmayın... hep aynı şeyi yapıyolar; beklentileri yükseltmek için uçuk teknolojilerden bahsediliyor ama çıkan gene basit bişey oluyor... kaç nesilde ancak bi galaxy S seviyesine geldi iphone... o açıdan eldekine bakıp yorum yapmak daha mantıklı olacaktır
benim için zaten en öne çıkan S2 onu alırım büyük ihtimalle çünkü yeni bi cihaz kullanmak istiyorum artık sadece tek handikapım çevremde kullanan kimse yok ve ben bugüne kadar hiç samsung kullanmadım. yüksek beklenti konusuna aynen katılıyorum zaten yazdım ..
samsung diyorsun yani
-
bende bu markalar hakkında konu açmıştım herkesin marka fanatikliği durumu var sanırım. ben tasarım için alıyor olsaydım 4s çok güzel ama özellikler işletim sistemi ücretsiz android uygulamaları dersen s2. ben s2 diyorum şahsi fikrim
-
bende tam tersi için açtım konuyu marka fanatikliği yapmamak için soruyorum .:)
İphone artık marka fanatikliğine kaymaya başladı.
O yüzden bende adrodid alıcam sanki tasarımı boşver önemlş olan işimizi görmesi :D
-
şu an bu satırları bile RF510 SO3'ten döküyorum :D dolayısıyla evet biraz marka fanatikliğim var samsunga karşı :D ama apple öyle yabana atılacak bir marka değil bence .ancak jobs öldükten sonra güç kaybettiler orası doğru.
-
bende tam tersi için açtım konuyu marka fanatikliği yapmamak için soruyorum .:)
İphone artık marka fanatikliğine kaymaya başladı.
O yüzden bende adrodid alıcam sanki tasarımı boşver önemlş olan işimizi görmesi :D
abi s2 tasarımı 4s ten aşağı kalmaz :D
-
eşimde iphone 4 var. ben lg optimus black aldım. (şimdiye kadarki dünyanın en hafif ve en ince androidi). ikisini karşılaştırdığımda doğrusu ikisininde birbirine üstün yönleri var. amacınıza bağlı. stabil bir telefon alayım diyorsanız fazla kurcalamayayım diyorsanız iphone 4 ten şaşmayın derim. ama benim gibi bilgisayrlara haşır neşirseniz çevrenizde "o telefonun markası ne" diye soranlara "telefonmu. haa evet, telefon etme özelliğide var bu aletin" demenin zevkine varmak isterseniz androidden şaşmayın derim. örnek olarak "bilgisayarınıza windowstan sıkıldım biraz linux atayım yok olmadı ondanda sıkıldım biraz macOS deneyeyim" tarzında bir sistemdir android.kurcala kurcala sonu gelmiyor. androidde lg optimus 3d ile gözlüksüz 3d ekranı ile farklı bir cihaz. samsung'un androidleri biraz daha oturmuş cihazlar. ama ben galaxy s2 yi inceledim.çok güzeldi. ama bana ebat olarak çok büyük geldi. yazın mesela gömlek cebime sığdıramadım.kullanışlılık olarak tercih etmedim.
her halükarda 3 cihazda güzel ama bana birtek sony ericcsson sağuk geliyor.
saygılarla...
-
arkadaşlar bide bu s2 nin pc le ve diğer telefonlarla ilişkisi nasıl şu açıdan soruyorum
mesela iphonlar tamamen pc bağımlısı cihazlar başka bi telefondan yada itunnes olmadan hiç birşey yüklenemiyor s2 de bu durum nasıl.
merak ettiğim birde s2 usb kablosuyla pc ye bağlandığında şarj oluyormu. ???
-
ANDROID MTP failed mesajı alınıyor direk bağlanmaya çalışıldığında.ancakusb hata ayıklama modu kapalı olarak denediğinizde oluyorr.
-
evet. şarj oluyorlar. her bilgisayardan usb bellek olarak tanıtabilirsiniz. diğer bütün telefonlarla bluetooth bağlantısında sıkıntı yaşamazsınız. her türlü dosya alışverişi yapar...
-
bak iphonun en güzel taraflarından biriside her yerde her türlü şarj etme imkanın var nereye bağlasan oluyor :D kullanışlı bişey
tamam o özellik basit ama çok kullanışlı bişey dışardayken çok lazım oluyor
-
bak iphonun en güzel taraflarından biriside her yerde her türlü şarj etme imkanın var nereye bağlasan oluyor :D kullanışlı bişey
tamam o özellik basit ama çok kullanışlı bişey dışardayken çok lazım oluyor
şimdiki her akıllı telefonda bu özellik var arkadaşım. standart bir mini usb kablosu bütün androidleri şarj ediyor diye biliyorum.
-
benim bilgisayarım arkadaşın ıphone 4s tanımak istememişti.o bile anlamış rekabeti :D
-
yalnız bu tür şarja pek bel bağlamayın gene en sağlıklısı prizden :D
-
benim bilgisayarım arkadaşın ıphone 4s tanımak istememişti.o bile anlamış rekabeti :D
zaten itunnes olmadan şarj etmek dışında bi işe yaramaz :D
itunnesi de çözmek adamın ömründen götürüyo be ne uğraşmıştım bişeyler atmak için :)
-
itunnesi de çözmek adamın ömründen götürüyo be ne uğraşmıştım bişeyler atmak için :)
aynen yaa. hanım ara sıra şu müziği benim telefona atıver dediğinde hala saçlarım dik dik olur :)
-
aynen adamı verem ediyor. saatlerce forum sitelerini araştırmıştım diğer telefonlara bağlanmaması tamam ama itunnes çok gereksiz ve karaşık bi program sanırım ben s2 yi alıcam arkadaşlar :)
-
aynen yaa. hanım ara sıra şu müziği benim telefona atıver dediğinde hala saçlarım dik dik olur :)
:D
-
bide şunu sorayım telefonu pek incelemediğim için soruyorum mesela iphone da face bile girdiğinizde sohbet tir video izlemedir falan hepsi gayet başarılı ve basit bi şekilde kullanılabiliyor.
samsung adroid de bu durum nasıl arkadaşlar ??
-
bada da bile iyi olduğuna göre androidde daha iyidir diye düşünüyorum :D
-
bu telefonun hiç kullanan yokmu sitede çok iyi olur bi tane bulsak :D
-
S2'de mtp hatası almazsınız... S'de vardı o giderildi... bilhassa kontratlı alınan operatör ROM'u yüklü modellerde oluyordu o. ek olarak S2 ve ondan sonra çıkacak serilerde Samsung istediğin 3rd party yazılımı atma hakkı tanıyor sana, garanti bozulmuyor... örneğin CyanogenMod gibi firma tarafından direkt destek gören yazılım ekiplerinin ürünleri yada istediğiniz herhangi bir yazılım... özetle bu makineler artık masaüstü pc gibi... istediğiniz yazılımı yükleyebilirsiniz. Android kesinlikle ilerde her aygıtın içinde olacak buna gönülden inanıyorum... ucu bucağı yok, her türlü gelişime açık, arkasında da Google var... tutabilene aşkolsun yani. Usb'den şarj olabiliyor bu telefonların hepsi, o standart bir özellik artık... ek olarak Samsung'lar Kies isimli pc yazılımıyla, yada USB bellek modunda yahut hata ayıklama (yani sisteme müdahale etme yetkisi) modunda bağlanabilir... herhangi bi zımbırtıya ihtiyaç duymaz yani Android'li telefonlar iPhone gibi. web sitelerini açmada da Android'li telefonların çok üstünlüğü var zira açamadıkları platform yok, iPhone'lar hala bazı sitelerde takılıyor, flash mlash soruyor... Android'in yapamadığı yok, üstüne eklemek isteyen de marketten dilediğini yükleyebilir... ücretli yazılımlarını bile ücretsiz temin etmek mümkün üstelik bunu yapmak için jailbreak benzeri bir işleme gerek yok, yazılımlar işletim sisteminden bağımsız zira.
Ek olarak bilinmeyen ama temel teşkil eden konuyu belirtmek isterim: piyasadaki çoğu firmaya lcd, led panel veren firma Samsung'tur... lakin en kaliteli panelleri hep kendine saklar... Sony'de, Apple'da hep bunlardan alır panellerini... mevcut teknolojide "Super Amoled +" dedikleri ekran hem en parlak hem de en az güç tüketen ekrandır... ama asıl önemli özelliği GorillaGlass olmasıdır... yani düşürünce kırılmaz... tek başına seçmek için kafi bir özelliktir zira diğer telefonların hiçbirinde bu durum yoktur.
son olarak marka fanatikliği olmasın, size de inceleme şansı olsun diye... ve bilmeyenler için bir link vereyim... orada tüm telefonları her detayına varıncaya kadar karşılaştırabilirsiniz... güvenilir ve detaylı bir sitedir... ingilizce yalnız tüm yazılar... yine de bakmanızı tavsiye ederim, karşılaştırmalar teknik olduğundan anlayabilirsiniz yine de... bilhassa çıkmak üzere olan telefonları görebilmek açısından önemli bi sitedir
www.gsmarena.com
aşağıdaki linkte de direkt S2 - 4S karşılaştırması var aramak istemeyenler için
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=4212
-
teşekkür ederim çok yararlı bilgiler dostum siteden de baktım zaten google chrome kendisi türkçeye çeviriyor siteyi ben s2 çok yakındım zaten kafama takılanlarıda öğrenince gidip birini alırım artık.
sen baya bilgilisin bu konularda bişey daha sorayım
adroid markette itunnes gibi türkiye üzerinden üye olduğunda uygulama kısıtmalasına gitmişmi ??
ben itunnese eng üzerinden üye olarak çözmüştüm sorunu bilgin varmı bilmiyorum
-
o kısıtlamayı yaratan GSM operatörleri... misalen Turkcell kendi marketini kurmaya kalktığı için senin Android Market'e girmeni engelleyen bir ROM yüklü geliyor telefonda... yani öyle bi Android versiyonu yaratıp yüklüyor adamlar... ama dert değil sen istersen git kontratlı al... Başarı'ya götürüyosun telefonu, buna orjinal romu yükleyin diyorsun... ücretsiz yüklüyorlar... telefonun çat diye giriyor markete... kontratlı almazsan zaten öyle bi dert de yok... konu Türkiye değil yani, GSM operatörlerinin adiliği
-
anladım kardeşim yok ben kontratlı falan almam gider veririm parasını alırım .
çok aydınlatıcı bilgiler verdin teşekkür ederim. sanırım ilk samsung ve android deneyimim olacak :)
bu istediğin yazılımı yükleme konusunda biraz daha aydınlatıcı bilgiler verme şansın varmı bana etkileyici geldi çünkü
-
şöyle ki: muhtelif Android sürümleri var, malum Android bir tür Linux ve dolayısıyla pek çok geliştiricisi var... Google açık kaynak kodlu olarak sürüyor piyasaya. Sen bir süre sonra şu da olsun bu da olsun derken yenisini yüklemek gereği hissediyosun... ki bu güzel bi özellik zira telefonun eskimemiş oluyor, yeni özellikler kazanmış oluyor zira... performansı artıyor vs vs
neyse böyle yazılım üreten ekiplerin en meşhuru Cyanogen'dir... Samsung bu adamlara piyasaya çıkmamış telefonlarını gönderiyor ve para veriyor ki adamlar kendi yazılımlarını üretebilsin... onlar da daha farklı daha eğlenceli vs sistemler oluşturup piyasaya sürüyor... hemen her Android telefon için bir ROM var ellerinde, elindeki telefonu listeden bulup onun için en kararlı sürümü indirip yüklüyorsun... yönergeler de var orda... windows kurmaktan farkı yok. adres şudur:
http://www.cyanogenmod.com/
ek olarak samsungun tüm orjinal ROM'larını şurdan da bulabilirsin... ben falanca sürümü yüklemek istiyorum dersen ordan seçip yükleyebilirsin aynı şekilde... onun adresi de şudur:
http://www.sammobile.com/firmware/?page=-1
-
iphone 4 kullanıyorum bende bu saatten sonrada başka marka olmaz
-
anladım güncelleştirme gibi bunlar sana çok teşekkür ederim.
verdiğin bilgiler sayesinde kararımı verdim.
sanırım meslek olarakda bu işlerle meşgulsün gibi geldi bana :)
-
bide hocam ben şimdi bunu denemek amacıyla kararlı sürümü indirdim bunu telefona yükleme olayı nasıl oluyor kopyala yapıştır şeklindemi ? çözemedim pek
-
tam olarak güncelleştirme değil aslında... çekirdekte farklılıklar olduğundan sistemin çalışma performansı çok farklı oluyor her sürümde... 2.3.3, 2.3.4 gibi isim alıyor orjinal ROM'lar... Vista ile Win7'yi düşün mesela... aynı çekirdek ama performans %40 farklı... dolayısıyla onlara bi tür güncelleştirme diyebilirsin ama Cyanogen epey farklıdır. yüklemek için Odin diye bi program var onunla içine atıyosun, "hata ayıklama modunda" açıyosun, telefon windows kurar gibi sistem kuruyor sonra... bayaa ekrandan linux satırları geçiyor... sonra yeniden açıyorsun ve yeni sistemin hazır oluyor... kurulum yönergelerine bakarsan orda resimli anlatımlar da var... hatta youtube'da videoları bile var... almadan izlemeni tavsiye ederim
:) yok ben kimya mühendisiyim aslında, ama yazılımdan anlarım, vaktiyle bilgisayar firmam vardı... o zamanlardan kalma alışkanlıkla kopamıyorum teknolojiden... sürekli okurum yenisini bulup uygulamaya çalışırım... verdiğim kararlar uzun bi çabanın neticesinde oluşan bi kesinlik arzeder... o yüzden herhangi bir ürünü tavsiye ettiğimde hata olmaz.
Son söz sana... sen gel bi Android telefon al... hangisini alırsan al pişman olmazsın... o özgürlüğün tadına bakan vazgeçemez bi daha... ki sen de kurcalayacak birine benziyosun, o açıdan tam sana göre diyebilirim
-
ben kendim motorola xoom 3g 32gb tablet kullanıyorum android olarak, babamda da galaxy s2 var, galaxy s3 2012 de çıkmayacak onu söyleyeyim, onun yerine tegra 3 işlemcili s2+ modeli çıkıcak, daha güçlü 4 çekirdekli işlemci, daha iyi ekran kartı ve ram (iphone 4 - iphone 4s geyiği, s speed in s' sidir :P)
android e gelecek olursak, kusursuz bir işletim sistemi değil, ama kusurları eğlenceli kılabiliyor, açık kaynak olduğu için programlara para bayılmak, ya da jailbreak le uğraşıp da bütün performansını öldürmek gibi dertleriniz olmaz, temel manada android çalışmak için "hiç bir" şekilde pcye ihtiyaç duymaz, müzik atmak vs gibi işler tabii ki kaynak pc ise pc gerektirir ama OTG (on the go) kablosu ile direkt olarak bellekten de müzik vs aktarımı yapabilirsiniz, ayrıca usb-hdmi kablosu ile yanılmıyorsam 1080p çıkış da verebiliyor, 720 de olabilir emin değilim ondan
çok büyük bir handikapı şarj süresi, kankamın günde 3 defa şarj ettiğini bilirim s2 sini, babam da genel de günde 2 kere şarj ediyor onun dışında sıkıntı çıkarmaz, ama dediğim gibi şarj süresi ciddi bir handikap
marka fanatikliği değil, samsung u pek sevmem ama apple'ı hiç sevmem :P iphone bana göre alınacak bir cihaz değil
galaxy s2 için Ice Cream Sandwich (android 4.0) güncellemesi doğrulandı, yakın zamanda çıkacaktır, o zaman çok büyük gelişmeler olacak cihazda, en başta ciddi bir hız artışı ve kaydırma performansında yükseliş gibi, detaylarını araştırabilirsiniz
ben kesinlikle iOs cihazlara bakmazdım, android için de s2 şu an en iyilerden biri, ama LG ve HTC de çok başarılı cihazlar çıkardı, arkadaşların belirttiği gibi, bir de samsung'un sevmediğim bir yanı, menüleri, ikonları vs çok kendilerine göre özelleştiriyorlar, gerçek bir android deneyimi yaşamıyorsunuz aslında, misal benim tabletteki ikonlar vs galaxy tab 10.1'dekinden çok daha şıklar, arayüz çok daha anlaşılır, samsung biraz fazla dolduruyor ortalığı, bir de gereksiz bir ton programla gelir içinde, daha iyilerini markette bulmak mümkün, aynı işi yapan
-
çook samimi söylüyorum s2 aldıktan sonra iphone sadece telefonmuş diyeceksiniz.
-
tam olarak güncelleştirme değil aslında... çekirdekte farklılıklar olduğundan sistemin çalışma performansı çok farklı oluyor her sürümde... 2.3.3, 2.3.4 gibi isim alıyor orjinal ROM'lar... Vista ile Win7'yi düşün mesela... aynı çekirdek ama performans %40 farklı... dolayısıyla onlara bi tür güncelleştirme diyebilirsin ama Cyanogen epey farklıdır. yüklemek için Odin diye bi program var onunla içine atıyosun, "hata ayıklama modunda" açıyosun, telefon windows kurar gibi sistem kuruyor sonra... bayaa ekrandan linux satırları geçiyor... sonra yeniden açıyorsun ve yeni sistemin hazır oluyor... kurulum yönergelerine bakarsan orda resimli anlatımlar da var... hatta youtube'da videoları bile var... almadan izlemeni tavsiye ederim
:) yok ben kimya mühendisiyim aslında, ama yazılımdan anlarım, vaktiyle bilgisayar firmam vardı... o zamanlardan kalma alışkanlıkla kopamıyorum teknolojiden... sürekli okurum yenisini bulup uygulamaya çalışırım... verdiğim kararlar uzun bi çabanın neticesinde oluşan bi kesinlik arzeder... o yüzden herhangi bir ürünü tavsiye ettiğimde hata olmaz.
Son söz sana... sen gel bi Android telefon al... hangisini alırsan al pişman olmazsın... o özgürlüğün tadına bakan vazgeçemez bi daha... ki sen de kurcalayacak birine benziyosun, o açıdan tam sana göre diyebilirim
tamam kardeşim alıcam sende bu kararımda çok etkilisin haberin olsun çözmediğim yerlerde bana destek olmanı isteyebilirim senden ama baştan söyliyim :) ben çok kurcalarım her tarafını çözene kadar :D
-
ben kendim motorola xoom 3g 32gb tablet kullanıyorum android olarak, babamda da galaxy s2 var, galaxy s3 2012 de çıkmayacak onu söyleyeyim, onun yerine tegra 3 işlemcili s2+ modeli çıkıcak, daha güçlü 4 çekirdekli işlemci, daha iyi ekran kartı ve ram (iphone 4 - iphone 4s geyiği, s speed in s' sidir :P)
android e gelecek olursak, kusursuz bir işletim sistemi değil, ama kusurları eğlenceli kılabiliyor, açık kaynak olduğu için programlara para bayılmak, ya da jailbreak le uğraşıp da bütün performansını öldürmek gibi dertleriniz olmaz, temel manada android çalışmak için "hiç bir" şekilde pcye ihtiyaç duymaz, müzik atmak vs gibi işler tabii ki kaynak pc ise pc gerektirir ama OTG (on the go) kablosu ile direkt olarak bellekten de müzik vs aktarımı yapabilirsiniz, ayrıca usb-hdmi kablosu ile yanılmıyorsam 1080p çıkış da verebiliyor, 720 de olabilir emin değilim ondan
çok büyük bir handikapı şarj süresi, kankamın günde 3 defa şarj ettiğini bilirim s2 sini, babam da genel de günde 2 kere şarj ediyor onun dışında sıkıntı çıkarmaz, ama dediğim gibi şarj süresi ciddi bir handikap
marka fanatikliği değil, samsung u pek sevmem ama apple'ı hiç sevmem :P iphone bana göre alınacak bir cihaz değil
galaxy s2 için Ice Cream Sandwich (android 4.0) güncellemesi doğrulandı, yakın zamanda çıkacaktır, o zaman çok büyük gelişmeler olacak cihazda, en başta ciddi bir hız artışı ve kaydırma performansında yükseliş gibi, detaylarını araştırabilirsiniz
ben kesinlikle iOs cihazlara bakmazdım, android için de s2 şu an en iyilerden biri, ama LG ve HTC de çok başarılı cihazlar çıkardı, arkadaşların belirttiği gibi, bir de samsung'un sevmediğim bir yanı, menüleri, ikonları vs çok kendilerine göre özelleştiriyorlar, gerçek bir android deneyimi yaşamıyorsunuz aslında, misal benim tabletteki ikonlar vs galaxy tab 10.1'dekinden çok daha şıklar, arayüz çok daha anlaşılır, samsung biraz fazla dolduruyor ortalığı, bir de gereksiz bir ton programla gelir içinde, daha iyilerini markette bulmak mümkün, aynı işi yapan
haklısın kardeşim sende ama ben daha akıllı telefonu olupta şarjı 2 gün gidiyor diyen birini görmedim malesef henüz şarj konusunda büyük gelişim yok benm iphone vardı günde 3 kere şarj ediyorum internet kullanınca şarj falan dayanmıyor
bide sizin ailede kullanan varmış özellikle ben şurasıdan menun değilim güzel değil dedikleri bi yerleri varmı cihazın :) ?
-
sözlerinizin çoğuna katılıyorum ama birkaç düzeltme yapmak isterim. şuanda piyasanın en az enerji tüketen ekranı LG nin nova display teknolojili ekranlarıdır. ayrıca bu ekran mevcut ekranlar içindeki en parlak ekrandır. mesela iphone4 ün ekranı 400 nit parlaklığa ulaşırken lg nin kullandığı nova display ekranlar 700 nit parlaklığa ulaşabilmektedir. gorilla glass sadece samsungda olan bir ekran tipi değildir. hele hele düşse bile kırılmaz sözü kesinlikle doğru değildir. bu camın özelliği çizilmeye karşı çok yüksek dirençli olmasıdır. ama düşme esnasında tuz buz olmaktadırlar.. sakın ekranım gorillaglass diye yere atmayı denemeyin :)
saygılarımla....
S2'de mtp hatası almazsınız... S'de vardı o giderildi... bilhassa kontratlı alınan operatör ROM'u yüklü modellerde oluyordu o. ek olarak S2 ve ondan sonra çıkacak serilerde Samsung istediğin 3rd party yazılımı atma hakkı tanıyor sana, garanti bozulmuyor... örneğin CyanogenMod gibi firma tarafından direkt destek gören yazılım ekiplerinin ürünleri yada istediğiniz herhangi bir yazılım... özetle bu makineler artık masaüstü pc gibi... istediğiniz yazılımı yükleyebilirsiniz. Android kesinlikle ilerde her aygıtın içinde olacak buna gönülden inanıyorum... ucu bucağı yok, her türlü gelişime açık, arkasında da Google var... tutabilene aşkolsun yani. Usb'den şarj olabiliyor bu telefonların hepsi, o standart bir özellik artık... ek olarak Samsung'lar Kies isimli pc yazılımıyla, yada USB bellek modunda yahut hata ayıklama (yani sisteme müdahale etme yetkisi) modunda bağlanabilir... herhangi bi zımbırtıya ihtiyaç duymaz yani Android'li telefonlar iPhone gibi. web sitelerini açmada da Android'li telefonların çok üstünlüğü var zira açamadıkları platform yok, iPhone'lar hala bazı sitelerde takılıyor, flash mlash soruyor... Android'in yapamadığı yok, üstüne eklemek isteyen de marketten dilediğini yükleyebilir... ücretli yazılımlarını bile ücretsiz temin etmek mümkün üstelik bunu yapmak için jailbreak benzeri bir işleme gerek yok, yazılımlar işletim sisteminden bağımsız zira.
Ek olarak bilinmeyen ama temel teşkil eden konuyu belirtmek isterim: piyasadaki çoğu firmaya lcd, led panel veren firma Samsung'tur... lakin en kaliteli panelleri hep kendine saklar... Sony'de, Apple'da hep bunlardan alır panellerini... mevcut teknolojide "Super Amoled +" dedikleri ekran hem en parlak hem de en az güç tüketen ekrandır... ama asıl önemli özelliği GorillaGlass olmasıdır... yani düşürünce kırılmaz... tek başına seçmek için kafi bir özelliktir zira diğer telefonların hiçbirinde bu durum yoktur.
son olarak marka fanatikliği olmasın, size de inceleme şansı olsun diye... ve bilmeyenler için bir link vereyim... orada tüm telefonları her detayına varıncaya kadar karşılaştırabilirsiniz... güvenilir ve detaylı bir sitedir... ingilizce yalnız tüm yazılar... yine de bakmanızı tavsiye ederim, karşılaştırmalar teknik olduğundan anlayabilirsiniz yine de... bilhassa çıkmak üzere olan telefonları görebilmek açısından önemli bi sitedir
www.gsmarena.com
aşağıdaki linkte de direkt S2 - 4S karşılaştırması var aramak istemeyenler için
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=4212
-
Aşağıdaki yazı android cihaz incelemesi yapan siteden alıntıdır.
Geçtiğimiz ay Samsung‘un 2011 yılı amiral gemisi Galaxy S II‘nin katili olarak nitelendirilen LG‘nin Optimus LTE adlı yeni Android akıllı telefonu resmiyet kazandı! Cihazın Güney Kore‘de satışa sunulacağı açıklandı, fakat basın duyurusunda 4G LTE iletişim teknolojisine sahip ilk cihazları olan Revolution‘dan bahseden LG’nin Revolution 2 adıyla yeni bir akıllı telefonu Amerika’da Verizon operatörüyle satışa sunması bekleniyor.
Optimus LTE’yi bizler için önemli kılan en önemli özelliği, LG’nin geliştirmiş olduğu 4.5 inçlik True HD IPS 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekranı. True HD IPS panelin Samsung’un Super AMOLED Plus ekranına güç tüketiminde toz yutturarak bir ödül kazandığını biliyoruz. LG’nin ekranı 624mW ve 600 nit parlaklık ile panel pazarının lideri konumunda! Düşük güç tüketimiyle övülen Super AMOLED Plus bile daha düşük parlaklık değerlerine ulaşabilmesine rağmen 1130mW enerji harcıyor..
-
sözlerinizin çoğuna katılıyorum ama birkaç düzeltme yapmak isterim. şuanda piyasanın en az enerji tüketen ekranı LG nin nova display teknolojili ekranlarıdır. ayrıca bu ekran mevcut ekranlar içindeki en parlak ekrandır. mesela iphone4 ün ekranı 400 nit parlaklığa ulaşırken lg nin kullandığı nova display ekranlar 700 nit parlaklığa ulaşabilmektedir. gorilla glass sadece samsungda olan bir ekran tipi değildir. hele hele düşse bile kırılmaz sözü kesinlikle doğru değildir. bu camın özelliği çizilmeye karşı çok yüksek dirençli olmasıdır. ama düşme esnasında tuz buz olmaktadırlar.. sakın ekranım gorillaglass diye yere atmayı denemeyin :)
saygılarımla....
yalnız emsal telefolardan bahsetmiyoruz... sizin bahsettiğiniz panel yeni nesil HD-Full HD ekranlarda kullanılacak olan panel... kullanılacak diyorum dikkat ederseniz... kore dışında henüz satışta yok o telefon, S2 1 seneyi aşkın süredir satışta, haliyle teknoloji farkı olacaktır. O telefonun rakibi Skyrocket HD olabilir belki, onla da mukayese edemem zira ekran bilgileri sadece LG'nin beyanatına dayanıyor, çıkmamış olan iki telefonu o iyi bu kötü diye kıyaslamak manasız olacaktır, ben gözümle görmedim ikisini de, yanlı haberlere de aldanmak istemem, daha az enerji tüketiyor olabilir ama piyasaya çıktıktan sonra yapılacak ölçümler belli eder durumu, o zaman bilahare karar veririz konu hakkında.
bu arada IPS ekranlar belki daha az enerji harcıyor olabilir, bilemiyorum... ama aşağıdaki linkte yanyana bir karşılaştırma var... sanırım parlaklıkları beklendiği kadar çok değil... umarım ikisi de gelir de karşılaştırma şansı buluruz biz de:
http://www.phonearena.com/reviews/LG-Nitro-HD-vs-Samsung-Galaxy-S-II-Skyrocket_id2931
Gorilla Glass da çizilmeye karşı bir önlem değildir, tamamen sağlamlıkla ilgilidir... ben elimdeki telefondan biliyorum defalarca düşürdüm, hatta gece üstümde kalmış yorganla beraber havalara uçurdum gene de bana mısın demedi... buna karşın "çizilmeye dayanıklı" diye satılan iPhone'un bir düşmeyle ekranının un ufak olduğunu gözümle gördüm... aynı şey değil onlar yani... artık kullanılan çoğu ekran çizilmiyor zaten ama kastetiğiniz şey "sertliktir"... benim bahsettiğimse "sağlamlıktır"... ve malzeme bilimi der ki sertlikle sağlamlık ters orantılıdır... bir cismin çizilmemesi için çok sert olması gerekir, ama sertliği arttıkça sağlamlığı azalır, o yüzden elmas hiç çizilmez ama çok kolay kırılır... gibi gibi... çok tekniğine girip kafa ütülemeyeyim ama konuyu merak edenler için Gorilla Glass'ın izahatı ve bir de videosu var aşağıdaki linkte:
http://dijimerkez.blogcu.com/gorilla-glass-nedir/11556740
tamam kardeşim alıcam sende bu kararımda çok etkilisin haberin olsun çözmediğim yerlerde bana destek olmanı isteyebilirim senden ama baştan söyliyim :) ben çok kurcalarım her tarafını çözene kadar :D
:) tabiki, sen seçimini yap yeter... ne alırsan al ben yardımcı olurum merak etme
-
lg lerde optimus serisinin tamamında gorilla camlı nova display kullanılmakta dostum. zira benimde kullandığım lg optimus blacktede bu ekran var. yani nova teknolojisi yaklaşık 1 yıldır raflarda. ışık ölçümü ise tamamen tarafsız birimlerce yapılan ölçümlerden alınan reel değerlerdir.ki yukarıda bahsettiğimiz yakında çıkacak olan lg nin o modeli nova displayin dahada geliştirilmişi olacak.. gorilla glass olayına gelince ben gorilla normal camdır demedim. elbette şimdiye kadar kullanılan en sağlam camdır. ama ortalıkta kesinlikle kırılmaz (metal alaşımlı cam) gibi söylentiler dolaşıyor. bu tip ekrana sahip telefon sahiplerinin buna inanıp telefonlarını çok rahat kullandıklarını ne yaparlarsa yapsınlar kırılmayacağını düşünüyorlarki; ben bu yanılgıyı düzeltmek için yazdım. internette gorilla glass camlı telefonların camlarının kırılabildiği ile ilgilide onlarca video var. ayrıca teknik servislerde ekranı kırık yüzlerce telefon (sahipleri parasını ödeyebilirse) değişim için bekliyor. eşimin iphone 4 ünü yaklaşık 1 metreden mermere düşürdük. bişi olmadı. ama doğubanktaki iphone servisi olan arkadaşıma anlattığımda (ki ben nekadar sağlam olduğunu söylemek için anlatmıştım) "Allah korumuş hocam dedi. zor kırılır ama burada okadar çok camı kırık iphone varki görseniz okadar rahat kılıfsız korumasız kullanmazsınız" dedikten sonra tedbir amaçlı yumuşak kılıf almaya karar verdik.
siz siz olun tedbiri elden bırakmayın. zira ekran değişimleri 400 tl gibi oluyor :(
-
görüşlerinizi okudum arkadaşlar LG bence telefon konusunda henüz kendisini çok kanıtlamış bi firma değil o yüzden tercih sebebim olmaz
cam konusundada neticede bu telefonlar sadece ekrandan ibaretler düşürürsen mutlaka kırılacaktır.
ama birisi darbeye daha az dayanır diğeri daha fazla olay budur en güzeli koruma kılıfı ile kullanmak bence ;)
-
samsung galaxy s2 ve i phone 4s karşılaştırmasının sonucu kesinlikle 4S dir aksini idda edene her türlü açıklamasını yaparım
-
:) ettik zaten... varsa fikrin söyle sen de
-
http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw izleyin derim gorilla glass var gorilla glass var, sırf cam değil kasanın camı ne kadar koruduğu da bir mesele nihayetinde :)
şekli çok ergonomik değil, menüler biraz karışık ama düzenlenebiliyor, pilden zaten bahsettim, daha program kapanma gibi hatalar verdiğini görmedim, cihaz da sanırım hiç kilitlenmedi (benim tablette hem force close hem de kilitlenme sık sık başıma geliyor :P)
şimdi blackberry mi kaldı diyeceksiniz ama ben 9800 kullanıyorum, s2 yi elime alınca oyuncak gibi geliyor, hem tasarım olarak, hem menüleri vs, bb deki o oturaklılık ya da entegrasyon androidde henüz oturmamış (google hizmetleri hariç)
misal vermek gerekirse, facebookta gerçekleşen bir olayı, "blackberry facebook app" facebook hesabımda yüklü olmadan almam bb ile 5 saniye android ile 15 dakika sürüyor, ama push notificator (blackbbery facebook app) yüklüyse bb 1 saniye android 3-5 saniye içinde tepki veriyor, mail işi biraz sıkıntılı androidde ama varmış sanırım güzel programlar (kendinden push mail desteklemiyor, enterprise desteği var ama şirket mailleri için, ihtiyacım olmadığı için incelemedim hiç, değişik romlar mevcut rootlarım derseniz, bence zaten açık kaynak olduğu için çooooook önemli bir iş değil, overclock işlerine falan girmeyecekseniz (ki telefon fazlasıyla hızlı, şimdiki teknoloji için en azından)
bir de android 4.0 güncellemesi çıkınca gerçekten eğlenceli şeyler gelecek
-
ha bu arada tabletiniz varsa düşürmeyin derim :D telefonlar biraz dayanıyor da
http://www.youtube.com/watch?v=zW_swJiebIA&feature=relmfu
-
en iyisi düşürmemek :D
-
samsung galaxy s2 ve i phone 4s karşılaştırmasının sonucu kesinlikle 4S dir aksini idda edene her türlü açıklamasını yaparım
evet dostum biz daha iyi olduğunu iddaa ettik sende biran önce görüşünü paylaş zira pazartesi telefonu almaya gidiyorum :D
-
Satışını yapıyorum ve tek kelime S2 al kullan kafan rahat ıphone da o kadar para verme. %100 memnun kalacaksın S2 süper bir cihaz. 1500 TL on numara da fiyat.
-
Satışını yapıyorum ve tek kelime S2 al kullan kafan rahat ıphone da o kadar para verme. %100 memnun kalacaksın S2 süper bir cihaz. 1500 TL on numara da fiyat.
ben alıcam dostum kredi kartıyla taksitle sen satıyorsan senden alalım ;)
-
telpa garantilimi ?
-
Direkt distribütör garantili bizde grey ürün olmaz olamaz :) %0
-
Kendim iphone 4 kullanıcısıyım abimde 4 s var dış görünüş ve sürüm olarak aynılar işlemci ve kamera farkı mevcut memnunum ama senin beklentilerini ne derece karşılar bilemem.İnternetin 7/24 açıksa sürekli sörf yapıyosan her akşam şarj etmek zorundasın ( ışıklar falan kısık oldugu halde ) Ayrıca bi sıkıntısı daha var apple ın onaylamadıgı hiç birşeyi indiremiyosun bunu kendin biliyosundur. Her siteye giremiyosun ama bunun için Browse2go kullanıyorum oda 4 x 4 lük degil ama işimi görüyo karar senin şimdiden iyi günlerde kullan.
-
saol ersin kardeşim biliyorum iphone daha önce 3s kullandım aslında iphonun bizi cezbedenn tarafı çok basit ve iş gören bi işletim sistemi olması ios özellik olarak incelediğinde bir çok telefon iphone den daha iyi ve ucuz ama herkes iphone deyince bi durup düşünüyor havalıda bi cihaz neticede ama ben farklı bi ürün deniyeceğim sanırım :)
-
saol ersin kardeşim biliyorum iphone daha önce 3s kullandım aslında iphonun bizi cezbedenn tarafı çok basit ve iş gören bi işletim sistemi olması ios özellik olarak incelediğinde bir çok telefon iphone den daha iyi ve ucuz ama herkes iphone deyince bi durup düşünüyor havalıda bi cihaz neticede ama ben farklı bi ürün deniyeceğim sanırım :)
Hayırlısı olsun kardeşim
-
ses 4s
açilis hizi s2 ve tarayici hizi
browser veri bulma 4s
kamera 4s hem hizli hem kaliteli s2 sari gösteriyo çekim hizi çok yavas
ekran kesinlikle 4s zoom ve renk kalitesi
bowser test
313 4s puanlama
273 s2 puanlama
ayrıca android symantecin açıklamasına göre 13 oyunda zarralı yazılımı bulmuş olup googleye bildirmiştir.fakat geç kalan google sayesinde 1 ile 5 milyon arası kullanıcının bundan etkilendiği söyleniyor...ram düşük olabilir i phone tam anlamıyla bir VTEC tabiri caiz ise :)
şunuda unutmadan belirtiyim pil ömrü de tartışmasız 4s bide klası var tabi i phone :)kbakmayın net sıkıntılarım yüzünde geç yazdım....şuda dip notum s2 kesinlikle kötü bir makina değil oda çok başarılı
-
google a zararlı yazılım bildirmesi >> kullanıcı yararı yok google otursun kendi yapsın işini :)
Açılış hızı >> telefonu günde kac sefer aç kapa yapıyorsunuz?
kamera >>> S2 kamerası kesinlikle kötü bir kamera değil asla.
Sistem olarak S2 uygulama ve sistem olarak oldukça zengin Örnek : kullanan 2 kişi hergün karşılıklıyız hala hergün yeni birşey buluyorlar. Iphone kullanan da var aynı katta benimle onlar sadece alo diyor :) canlı örnek :)
Iphone S2 arasındaki fiyat farkı : 2200 - 1600 = 600 TL
Bu tutarın karşılığı nedir?
Sadece marka ıphone olacak ki diğer marka SAMSUNG ( Genpanın nokia yı bırakıp geçiş yaptığı marka )
Elle tutulur bu tutara değecek başka bir özellik yok ki IPHONE kesinlikle bencil sadece ıphone larla iletişim kurabiliriz :)
@fastest40 yanlış anlama kasıtlı değil yazını okudum ve yorum yaptım kişisel algılama sakın kardeşim :)
-
Samsung Galaxy S2, iPhone 4s’e göre avantaj ve dezavantajları:
Samsung, iPhone kapalı kasa kullanmamış. Demek istediğim eğer pil ömrünü bitirirse değişmesi veya yenisi gerekirse hem garantiye yollayıp değerini düşürmez, hemde daha yüksek mAH batarya tercih edip kullanım süresini yükseltmiş olursunuz.
Android v2.3.3 ( Gingerbread ) kullanımının yanında Java ve Flash desteği.
İnternet bağlantı hızı 21 Mbps ve sayfaların akıcılığı neredeyse çok uzun tek parmak hareketi ile tarayıcı HTML 5 hızlı bir akış ve performans gösteriyor. iPhone daha ise sayfaların akış hızı tek parmakla hepsini değil belli bir kısmı akıyor ki buda kötü ayrıca bağlantı hızı 14,4 Mbps.
Hafıza kartı ile hafıza arttırılabiliyor. Ayrıca MicroUSB ve USB on the board™ destekli gelen cihazımızda ise USB portları ve ayrıca Flash Bellek kullanabilir, içindeki dosyaları görebilirsiniz. Müzik resim yada videolara bakabilirsiniz. Bunu maalesef ki iPhone 4s ve önceki modellerde söz konusu değildir.
FM Radyo ve Bluetooth™ 3.0 içinde yine ayrıca kullanım dosya aktarma veya kullanım bakımından yine bir kademe SGS II bir adım daha önde.
Yazılım geliştirme iPhone 4Sve önceki modeller için sadece İntel™ ve Mac OS bilgisayarlarda yazılımı ve diğer program üretilirken bu yönden SGS II ise diğer platformlar içerinde ve her bilgisayar üzerinde program ve yazılı üretilebilir olması.
1 GB Ram ram bulunması gayet iyi olmuş. Şahsen işlemci yükünü azaltıp performans ve oyun tutkunlarına harika bir güzellik sunulmuştur. iPhone ise 512 MB tutmuş ve kullanılan oyunlar için en fazla 30 MB Ram kullanma hakkı vererek yaratıcılıkları düşürmüştür. SGS II ise; en fazla 768 MB ram kullanmasına izin vermiş ve oyun tutkunları için yaratıcı ve güzel projelere dikkat çekmek ve kullanmak için kullanıcıların isteklerine doğru yönelmiştir.
Ekran yapısına bakacak olursak gayet mükemmel bir ekranı olduğunu söyleyebilirim. Super Amoled Plus ekranda Gorilla Glass cam ekranı kullanmaması ve bununla birlikte gelen kılcal çizilmeler dikkatimi çekmiş bulundu. Super Amoled teknolojisi pixelleri ekstra aydınlatan bir teknoloji buda gene Samsung’un geliştirdiği ve bizzat kullandığı bir teknoloji. Kendi üreimi olan Mali 400 GPU ile birlikte milimetre kareye düşen pixel sayısı 116 olarak tutulmuş. 400×800 çözünürlükte kullanılan ekran gayet şık fakat yetersiz kaldığını söylemek zorundayım. Bu ekranda HD film ve video izlemek güzel fakat sıkışık olmayan pixeller bana göre yeterli olmadığından dolayı ve geniş ekranı yüzünden istedğim kalitede olmadığını söyleyebilirim.Şayet iPhone 4S pixel sayısını 137 yaparak gayet şık ve güzel ekran kullandı ve Samsung’a yakın bir değerde ekran yapmayı başardı.
Isınma ve pil sorununa gelirsek eğer bu konuda vasatı aşamamış denilebilir. iPhone bunu çoktan aşarak minimum ısınma ve kullanım kazandığı söylemek isterim.
Yaptığım bir test daha varki beni çok şaşırttı. Yükselik, basınç ve kırılma testlerinde Samsung plastik bir kasa tasarımına sahip olmasına rağmen iPhone gibi kırılma göstermemiş ve CPU zarar görmemiştir.
Samsung 1.2 Ghz işlemci performanı ve ağ erişim kolaylığı belli bir ülkelerde kullanılırken iPhone 4s ise bunu aşmış olacak ki her ülkede kullanımı ve ağ alıcısı var. Hemen hemen benzer yapıda işlemciler olmasına karşın A5 işlemci 800 Mhz kullanmış. ARM Cortex A9 1.2 Ghz kullanan Samsung yine kendi üretimini yapmış ve güzel bir ilke imza atarak 400 Mhz işlemci hızı ile mükemmel ötesinde kullanım kolaylığı sağlamıştır.
Kamera gerçekten iyi fakat 4S bunu gerçekten mükemmel bir şekilde aşmış olacakki SGS II bunun neredeyse 10 kat daha kötüsü diyebilirim. Fabrika çıkışları ve ayarlında kullandığım zaman 4S mükemmel bir şekilde çekim yapıyor. Bunu size ispatlamak kolay olur çünkü kullanacaksanız hızlı bir nesneyi çekerken, hareketli çekerken ve de boyutlarına bakarsanız, SGS II 1 dk. süre için hafızada yer tutan 147 MB fakat iPhone 4S’te ise 167 MB oluyor ki buda daha iyi ve net çekim yapabildiğini söyler.
Ön panelde bulunan 3 tane farklı şekilde butanlar var. iPhone 4S’in kasasında ise sadece bir tane menüye dönüş olduğunu yine belirtelim.
Birlikte gelen Kies Air ve Hubs sayılarının artırılması ve çoğaltılması bir hayli güzel ve mükemmel kılmış telefonu. Özellikle bu konuda gazete, haber veya kitap severlerin veya müzik dinleyicilerinin bu konuda tatmin olacaklarına eminim.
Ekolayzer ve 5.1 Channel desteği olan bir telefonda kullanılan mono hoparlörde ses sistemi oldukça tatmin edici ve bir o kadarda şaşırtıcı. Şayet müzik dinleycisi olan biri olarak müzik dinleyenlerin bundan büyük keyfil alacaklarına eminim.
TV ve Mobil TV oynatması göstermesi bir hayli güzel.
SGS II 4.3 inç ekran kullanırken 4S 3.5 inç yapmış buda film ve görüntüler için küçük olmuş.
iPhone 4S, Samsung Galaxy S2′ye göre avantaj ve dezavantajları:
iOS 5 kullanılmış ki, hem kullanım kolaylığı hemde uygulama mağazasının fazla olmasıyla birlikte gelen Siri ve iCloud oldukça iyi hatta ve hatta iCloud neredeyse Bluetooth™ görevini üstelenecek düzeyde diyebilirim.
Yine aynı şekilde SGS II gibi çift kanallı işlemci kullanması gayet iyi olmuş.
Bluetooth™ olmaması sanırım hem iOS açığının olmaması hemde virüsten korunmak için böyle bir yola gitmesi kullancıları hayal kırıklığına uğrattı. Bu yolla SGS II hem o anki video veya görüntüyü paylaşacak şekilde olması hemde paylaşımlar konusunda daha iyi.
Face Time ile görüntülü konuşma iyi hale gelmiş olacakki o kadar netki mükemmel birşey. SGS II ise 2 MP ön kamerası ile net görüntü oluyor fakat Face Time kadar iyi değil.
Ağırlık ve kullanım kolaylığından yakınan biri olarak iPhone 4S ince olmasına karşın SGS II kadar iyi bulmadım. Ağırlaşmış diyebilir iPhone için.
Kamerası 1080@30 fps ile SGS II ile aynı oranda fakat daha üstün kamerası.
-
Samsung yanlış hatırlamıyorsam 16+8 ile 24 GB olabiliyor.
reklamlarında gördüğünüz o arka kapak kıvırması kesinlikle birebir oluyor :) tam U şekli alıyor elastik şahsiyet :)
-
iPhone 4S, Samsung Galaxy S2 ikiside çok güzel cihazlar ama özelliklerini kullanabilene bunlardan birini alıp sıradan telefonmuş gibi kullanacaksan hiç alma :)
ikisi arasında gözlemlediğim bariz farklar var
iphone 4s alıdığın vakit cebinde şarj cihazı ile gezmek zorundasın bir gün anca dayanıyor çünkü
Bataryası bittiği zzaman kasayı senin açma yetkin bulunmuyor ama bataryası bittiğinide hiç duymadım
SGS2 4s ten 6 ay kadar önce çıktı ama aynı özelliklere sahip fiyat olarakta arada bariz fark var...
Kamera bakımından Samsung çok geri kalmış böyle bir telefon yapıpta bunun kamerasına flaşh koymamak tam anlamıyla saçmalık...
SGS2 de 1gb ram bulunurken iphone4s te 512 mb bulunuyor..
en son olarakta hackerlar ıphone kullanıcılarının ıtunes hesaplarına girip kart bilgilerini ele geçirmişler
Saygılarımla.
-
Dostum yanlisin var,sarj konusunda 4s daha iyi gs2 den ve gs2 de flash nasi olmaz ? :) gayette var yani
ayrica samsug 1080p yani full hd kayit yapiyor foto video cok basarili,bu bilgilere nerden ulastin bilmiyorum ama hepsi yanlis :D
-
:) konu şaştı zaten... yorum yapmaya gerek yok bu saatten sonra. bi tarafta bilen telefonu bi tarafta tiki telefonu var işte... hangisi olmak istediğinize kendiniz karar verin... herkesin kendi seçimi ne de olsa
-
2004 model i pod shuffle var pilsiz ve ve full şarjla 3 gün gidiyo 8 seene evvelin teknolojisinde bunu yapan apple kimse inklar edemez.ayrıca i phone meredesse samsung wv dir :) browser veri bulmaya da bir bakın
4s 87000
s246000 buda demekki aradınız birşeyi 4s 41000 gibi farklı verilerle bulabilme kabiliyetine sahip :)
kamera bariz fark ortada isteyen yan yana çeksin :) piln ömrü deneyin görün s2 kötü değil ama i phone la başa çıkmaz youtubede videolarda var bizzat kanıtı açın bakın 4s in uluslarası garntisi olup ömür boyu garantiside mevcut
-
vti kullananan puglar çıkmıştı hatırlarsanız para farkı var bu tuttarın karşılığı nedir dermiyiz honda deriz demi :) yada renonun bmwnun vansounu kullandığı arçları var bmw diyoruz demi burdada aynı şey sistemler aynı olabilir ama markada kendini belli eder :)
-
dostlarım çok değerli yorumlarınızın hepsini okudum fakat görüyorum ki birçok yanlış bilgi var
1. s2 flash tabiki var
2. s2 görüntülü konuşma için ön camera 2 megapiksel 4s te hala vga !!!
3.hep söylüyorum araştırın iphone ekranını samsung üretiyor. (samsung tv pc dahil ekran teknolojisi konusunda dünyada 1 numara araştırın ) ;)
3.s2 bütün karşılaştırmalarda iphone dan önce fakat arada şuanda 1000 tl fark var 4s 16 gb ile
4.Samsung ilk defa telefonda üretmiyor bunuda belirtmek istiyorum :D
5.Şarj konusunda hiçbi akıllı telefon birbirine üstün değil emin olun hepsi en fazla 1 gün
6.Ben bir apple hayranıyım bütün ürünleri elimde mevcut ipod u ipad i hepsi dahil iphone çok uzun süre kullandım harika bi cihazdı neden çünkü diğer firmalar onları yakalayamıyordu.Ama artık o seviyeye geldiler htc,samsung bunlar apple yakaladılar. Ben tercihimi s2 den yana kullanıyorum ve pazartesi günüde alıyorum :)
ilk samsung deneyimim olacak sizlerle yorumlarımı mutlaka paylaşırım teşekkürler :)
-
tabi herkezin ihtiyacına göre ve tarzına göre seçim yapacağı hususlar var hayırlı olsun güle güle kullanın :)androidde baya gelişiyo kullanın bizde yorumlarınızı alalım :)
-
benim ki tamamen teknoloji çılgınlığı kardeşim :D :D
-
bende aynen ama ben 4s ciyim :) zamanın n900 cülerindenim
-
S2 ;)
-
Dostum yanlisin var,sarj konusunda 4s daha iyi gs2 den ve gs2 de flash nasi olmaz ? :) gayette var yani
ayrica samsug 1080p yani full hd kayit yapiyor foto video cok basarili,bu bilgilere nerden ulastin bilmiyorum ama hepsi yanlis :D
doğru haklısın flsh var sg2 de yanlış yazmışım kusura bakmayın
beni hayal kırıklığına uğratan konu şu aslında
Samsung çok güzel bir telefon çıkardı SG2 diye bunun üstüne Iphone den daha farklı ve özellikli bir cihaz bekliyorduk ama onun 6 ay sonra çıkardığı 4s oldu SG2 ile özellik bakımından aynı sayabileceğim hem 6 ay sonra aynı özelliklerlerde telefon çıkararak samsung dan geride kaldı hemde fiyat bakımından arada bariz bir fark koyarak geride kaldı gözümde..
yani aradaki 600 liralık fark tamamen marka farkı olarak algılıyorum..
Alacaksan SG2 al derim dostum Iphone kadar havan olmasada 600 liran cebinde kalır :)
-
iphone ne havası var dostum lütfen ya :) artık minibüsçüde taksicide bile iphone var :D
-
iphone ne havası var dostum lütfen ya :) artık minibüsçüde taksicide bile iphone var :D
>=ok
-
Apple ve diğerleri olmak üzere piyasa ikiye ayrılıyor ;)
Wv ceo'su bile geçen gün ne dedi;otomotiv dünyasının apple'ı olacağız dedi :D
-
Apple ve diğerleri olmak üzere piyasa ikiye ayrılıyor ;)
Wv ceo'su bile geçen gün ne dedi;otomotiv dünyasının apple'ı olacağız dedi :D
+++++++
Iphone havası bitse dahi apple nki bitmez :):)
-
Havaya 600 TL ödenmez :) heleki beyaz rengi bile daha pahalı olan bir telefona asla :)
Pencereden cıkarın kafayı çekin icinize O2 en temiz havanız olsun :)
S2 :)
-
yorumları okumadan yorum yapmam aslında ama bu konuda tek ve net kararım HTC dir..kullanan varmı bilmiyorum ama ne iphone gelir yanına nede başka birşey..tavsiyem HTC incelemen yönünde olur
-
arkadaşlar gereksiz işlemler yapan bankalar yüzünden hala telefonumu alamadım yarın alıcam inş kredi kartımı bi şubeden alabilirsem :D
-
inş inş :)
-
sizde son fiyat ne dostum :D
-
SLM KARDES
-
SLM KARDES
selam ???
-
:) S2 alma selam al diyor yani
-
heralde :D zaten nazar değdi hocam ya bi kart ayın 3. de çıkıp ta ayın 15 ine kadar eline gelmez mi adamın delirttiler beni :D
-
sizde son fiyat ne dostum :D
Bizim son veya ilk fiyatımız yok muhsincim sattığımız ürün belli garantisi belli firma belli :)
İstiosan 1400 e de bulursun aldıktansonrabizisakınarama.com da :)
-
evet telefonumu bugün itibari ile almış bulunuyorum arkadaşlar hala kurcalıyorum bakalım :D :D
-
evet telefonumu bugün itibari ile almış bulunuyorum arkadaşlar hala kurcalıyorum bakalım :D :D
Ne aldınız?
-
Samsung Galaxy 9100 S2 aldım siyah fiyat 1600 tl 12 taksit bunun içinde koruma kılıfı telefonu içine yerleştirmeli olan birde çizilmelere karşı ekran filmi dahil :D
vatana millete hayırlı olsun :D
-
Samsung Galaxy 9100 S2 aldım siyah fiyat 1600 tl 12 taksit bunun içinde koruma kılıfı telefonu içine yerleştirmeli olan birde çizilmelere karşı ekran filmi dahil :D
hayırlı olsun kardeşim :D benim wave 2 den iyi cihaz :D
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın,yanlız arkadaş 3 ay önce filan Darty'den 1350'ye almıştı :saskin
Yine de almışsınız tadını çıkarın :)
-
1600 liraya iPad ve laptop alınıyor, bir telefona 1600 lira vermek bana çok ilginç geldi. :D
-
bu telefon zaten kullanmasını bilirsen
cep bilgisayarı, laptop, cep telefonu , video camera niyetine kullanabilirsin ;)
-
teşekkürler kardeşim daha iyisi senin olur inş :D
-
samsung galaxy bencede hoş bir cihaz özellikle ekranı.
-
samsung galaxy bencede hoþ bir cihaz özellikle ekraný.
galaxy kullaniyorummm super tavsiye ederim netten arastirin fazlasi var eksigi yok
-
teşekkürler kardeşim daha iyisi senin olur inş :D
eyv kardeşim..
-
ya muhsin gel biz seni biran önce evlendirelim :D
evlenince bunlar insana gereksiz geliyor
-
Baskan evlendir sen talip buldun da ben yok mu dedim sana diye sorarlar ama sana :D
-
hayırlı olsun usta :)
-
hayýrlý olsun usta :)
saol guzel kardesim
-
Arkadaslar S2 olan varsa bizim siteyi oyle bi aciyor ki benm evdeki pcden hizli bi deneyin
İnternet hizi harika telefonun :))
-
arkadaşlar telefonun herşeyi tamam da pc bağlantısı konusunda sıkıntı yaşıyorum bunun içinden bi cd falan çıkmadı nasıl bağlanacka pc ye itunnes e falan benzer bi programı yokmu ???
-
arkadaşlar telefonun herşeyi tamam da pc bağlantısı konusunda sıkıntı yaşıyorum bunun içinden bi cd falan çıkmadı nasıl bağlanacka pc ye itunnes e falan benzer bi programı yokmu ???
pc ye Samsung Kies yüklerseniz sorununuz düzelecektir,
birde cihazın kendi içinde bulunan Kies Air var,onuda çalıştırdığınız zaman size bir ip no ve port no verecektir,
örnk: 192.168.21.22:8080 gibi
bunu explorer çubuğuna yazıp enter larsanız,telefonunuza bir onay uyarısı gelecektir,sizin onayınızdan sonra direk wifi bağlantısı ile cihaz içine erişim sağlayabilirsiniz.
-
tam bende buldum arkadaşlar diyecektim ki sen yazmışsın dostum teşekkür ederim telden kies air i kullanıyorum :D
-
ama sana şunu sorabilirim cihaz güncelleştirmelerini ben burda göremiyorum nerdedir acaba ??
-
ipone 3gs 15 gunluk 920 tl satilanlar bolumunde konu var
-
iyi satışlar dostum satınca s2 al sana tavsiyem :D
-
ama sana şunu sorabilirim cihaz güncelleştirmelerini ben burda göremiyorum nerdedir acaba ??
ayarlar - telefon hakkında - cihaz güncelleştirmeleri, samsung üyeliği isteyecektir sizden, üye olun, güncelleme olunca otomatik uyarır
ayrıca android, apple cihazların aksine pc bağımsız çalışmak üzere tasarlanmıştır, yani herhangi bir android cihazın bir pc programına ihtiyacı yoktur, kendini bilgisayara external disk olarak tanıtır, bütün işleri oradan halledersiniz, pc yi telefon üzerinden nete bağlamak için de tethering (ya da mobile hot spot, samsung da hangisini olduğunu bilmiyorum) sayesinde telefonun wifi'ı ile pc nizi wireless bir şekilde nete bağlarsınız, rehber yedekleme işi de google hesabınıza yapılır, yani teknik olarak pc bağlantısı gerektiren bir durum yok
kies de kablosuz dosya transferi sağlar ama bana çok hantal geldi, ben tabletimde wifi file transfer diye başka bir program kullanıyorum, ara yüzü çok daha hızlı, markette bulabilirsiniz :)
-
dostum odin programı ile bilgin varmı anlattıklarını biliyorum
:)
-
Mantıklı seçim