Gönderen Konu: Çakma Xenon Farlar Trafiğe Çıkamayacak!  (Okunma sayısı 2367 defa)

paradigma

Çakma Xenon Farlar Trafiğe Çıkamayacak!
« : Şubat 16, 2012, 04:03:59 ÖS »
"Otomatik ayar sistemi olmadığı için diğer sürücülerin görüşünü tehlikeye atan sözde sistemler, denetimden geçemediği için trafiğe çıkamayacak.

Daha iyi aydınlatma sağlayan xenon far sistemleri, lüks otomobillerde dahi, 3 bin Euro ekstra ödemeyle satın alınabildiği için kısa sürede taklitleri çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre, çoğunluğu sadece renk olarak orijinallerine benzeyen, Uzak Doğu üretimi sistemler, set olarak 300 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Orijinal sistemdeki gibi, karşıdan gelen sürücülere rahatsızlık vermemesi için otomatik ayarlama düzeneği bulunmayan 'çakma' sistemler, trafikte de sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor.

TÜVTURK yetkilisi Koray Özcan 'Bu tip araçlar ağır kusurlu kabul edilip muayeneden geçemeyecek, trafiğe de çıkamayacak' dedi"

Kaynak: www.gazetevatan.com

teachers71

Ynt: Çakma Xenon Farlar Trafiğe Çıkamayacak!
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 05:31:43 ÖS »
doğru karar..

carousal

« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 05:32:34 ÖS »
yerinde bir karar. Çin malı çakma xenon'lar ile ortalıkta dolaşan bir yığın araç var.

tttolga

« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2012, 05:48:10 ÖS »
tüvtürk yetkilisi ne güzel konuşmuş öyle adam gidip takipçiye 20-30 her neyse veriyor araba girdiği gibi çıkıyor muayeneden kimi kandırıyolar sırf laf...

mali

« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2012, 08:16:45 ÖS »
bencede çok yerinde bir karar
adamlar hem xenon takıyor hemde far ayarı o kadar bozukki direk karşıdakinin gözüne bakıyor..

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2012, 04:30:12 ÖS »
sırf bu yüzdün akşam dikiz aynası kullanımında çok zorlanıyorum malesef.... :( :(

piscocuk

« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2012, 04:35:46 ÖS »
bu çözüm değilki..adam girerken orj far ampullerini takar geçince xenonları bağlar devam..bence polisin ciddi ceza kesmesi gerek bu durumlarda..

06FAT68

« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2012, 12:31:39 ÖS »
piscocuk a katılıyorum aynen öyle adam söker sonra geri takar ama aracını 1 ay men etseler trafikten bakalım ondan sonra kim takar cezada yazılmasın 1 ay men edilsin düzköy akçaabat (trabzon yolunda) o kadar çok varki aklım almıyor hele hele servis minibüsleri var bunlara nasıl çocuk bırakılyor anlamıyorum

bozkan38

« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2012, 02:10:18 ÖS »
piscocuk a katılıyorum aynen öyle adam söker sonra geri takar ama aracını 1 ay men etseler trafikten bakalım ondan sonra kim takar cezada yazılmasın 1 ay men edilsin düzköy akçaabat (trabzon yolunda) o kadar çok varki aklım almıyor hele hele servis minibüsleri var bunlara nasıl çocuk bırakılyor anlamıyorum
Hele o minibüsçüler yokmu resmen deli oluyorum. Hiçbir kuralları yok adamların ama denetleyende yok ceza kesende. Resmen mafya olmuş adamlar yazıklar olsun. zenon en hafifi kalıyor adamların yaptıkları yanında.

gecetilkisi

« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2012, 02:37:34 ÖS »
yerinde karar

astra_21

« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2012, 06:16:03 ÖS »
xenon demiyelim onlara kimisi beyaz ampül takıyo rahatsız edici cidden gözünü ağrıtıyor insanın...

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2012, 08:06:42 ÖS »
Ya rahatsız edıcı olmazmı. bence kazalara sebep oluyo.