Gönderen Konu: Bu araçlar toplatılmalı,  (Okunma sayısı 2846 defa)

münzevi

• Co-Admin
Bu araçlar toplatılmalı,
« : Haziran 16, 2014, 11:31:20 ÖÖ »
         S.a. arkadaşlar,

Önce haber linkini vereyim.

http://www.haber7.com/trafik-kazalari/haber/1169476-burdurda-feci-kaza-5-kisi-yasamini-yitirdi

Araba şirketleri en ufak bir sorunda binlerce, onbinlerce aracını geri çağırırken, bizde her sene yüzlerce kazada yüzlerce cana mal olan bu tenekeler hakkında hiçbir işlem yapılmıyor. Böyle bir rezillik olabiir mi! Araçta şase namına kullanılan malzeme bu kadar çürük olabilir mi? İnsan hayatı bu kadar mı ucuz, bu kadar mı değersiz!

faw13

Ynt: Bu araçlar toplatılmalı,
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2014, 12:04:19 ÖS »
toplatmak yerine yepyeni gıcır gıcır arabalardan dünyanın MTV'sini alırken bunlara vergi sıfırlamak yerine, yeni araç alımını teşvik etmek için düşük bir vergiden başlayıp araç yaşlandıkça vergisi artsa zaten o araçlar 5 sene içinde piyasadan kaybolurlar, yani 15-20 yaşında araca vergi ödenmiyor insanlar da tercih ediyorlar, ama tam tersine, doğaya, insan sağlığına vs verdiği zararlardan atıyorum yıllık vergisi 2000 TL olsa kim alır ki?

fotoaktuel

« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2014, 12:13:46 ÖS »
her zaman söylüyorum şahin ve doğanlar trafikten kalkmalı. dün trafik tıkanmıştı. yarım saatte yol aldık. birde baktımki şahin den duman çıkıyor. yolu tıkamış. Türkiye de en çok itilen araç yaz kış farketmez şahin dir. kullanıcı kesiminde bir sorun var heralde . sözüm herkese değil tabiki. bizim burada akşam olup hava kararınca hepsi yollara çıkıyor. malum hiçbirinin muayenesi sigortası yok. ama modifiyeleri var.

humerus006

• Uğur YILDIZ
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2014, 12:23:14 ÖÖ »
Bir ülkede her aile ortalama olarak bir Astra Classic alacak gelire sahip olmalıdır. Yıllarca ülkemizi bu gibi araçlara mahkûm edip kendileri lüks almanlardan altına binemeyenler utansın.  >%Sakin Kendi adıma konuşmam gerekirse eğer benim 1 kuruşumu yiyorlarsa hakkım haram zıkkım olsun hepsine.

humerus006

• Uğur YILDIZ
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2014, 12:23:52 ÖÖ »
toplatmak yerine yepyeni gıcır gıcır arabalardan dünyanın MTV'sini alırken bunlara vergi sıfırlamak yerine, yeni araç alımını teşvik etmek için düşük bir vergiden başlayıp araç yaşlandıkça vergisi artsa zaten o araçlar 5 sene içinde piyasadan kaybolurlar, yani 15-20 yaşında araca vergi ödenmiyor insanlar da tercih ediyorlar, ama tam tersine, doğaya, insan sağlığına vs verdiği zararlardan atıyorum yıllık vergisi 2000 TL olsa kim alır ki?
Hocam yanılmıyorsam Avrupa'da sistem bu şekilde işliyor

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2014, 09:06:06 ÖÖ »
bende 85 serçe vardır 8 - 9 ay bindim sıkıntısız bi kere yolda kalmadım kullanıcı önemli o araçlarda
çünkü ben hiç itmedim :)

alperd

• alperd
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2014, 09:24:46 ÖÖ »
Ben de benzer haberde yine Kuş Serisi araç için sizinle aynı yorumu yapmıştım Aklın Yolu Birmiş.

Bu araçlara hem hurda indirimi verilmeli hem de sahipleri uygun kredilerle yeni araç alımına yönlendirilmeli.

Resimden anladığım kadarı ile çarptığı araç "Yeni Astra" içinde sadece bir kişi ölmüş o da 92 yaşındaymış arka koltukta oturduğunu ve Kemer takmadığını tahmin ediyorum yoksa o da diğerleri gibi yaralı kurtulurdu.

Cinayet bunlar kaza değil...

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2014, 09:25:26 ÖS »
takip

Selcuk-006

« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2014, 10:07:17 ÖS »
Öncelikle ölenlere Allah rahmet eylesin Rabbim geride kalanlara sabır versin. 

Hepimiz birkere kuş serisi araç kullanmışızdır veya binmişizdir.  Diğer araçların karıştığı trafik kazalarında hiç kimse ölmüyormuş veya kazaya karışmıyormuş gibi çok acımasızca yorumlar yapılmış. Problemin temel kaynağı bilinçli sürücü. Arabasını tanıyan huyunu suyunu bilen bakımını aksatmadan yapan bilinçli sürücü.  Yoksa herkes son model araca binmek ister ama maddi imkanların elverdiği kadarıyla❗️

Bana göre yeni kasanın durumunu bilmiyorum ama eski kasa Hyundai'nin kaportası kadar zayıf başka bi araç daha görmedim ağaçtan yaprak düşse kaporta eziliyor. Önden vurdunmu motor kucağına kadar geliyor Vs.

Benim şahsi fikrim budur

cagatay54

« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2014, 07:50:56 ÖÖ »
bence de tofaşların artık yavaş yavaş kalkması gerekiyor.bunları alanlar ya gençler ya hastaları.aracınızı ittirmeyle alakası yok bu işin.bir araç bir kazada bu hale gelmez.bakımlarını yaptırmanız güvenliğinizin korunduğu anlamına gelmez.şahinin tampon 50 lira farlar 30 lira olursa millet biniyor işte.güvenlik işi çok arkalarda kalıyor.bence de artık yavaş yavaş kalkmalı.adam 11-12 bin liraya doğan alıyor.buna ben çok şahit oldum.o paralarla peşinat ile iyi avrupa bir  araç çok rahat alınabilir.bu bence sorun değil.sonra haberde de göründüğü gibi oluyor.Allaha emant yaşıyoruz