Alıntı yapılan: ersinguzen - Ocak 06, 2012, 10:17:47 ÖÖAlıntı yapılan: poseidon999 - Ocak 06, 2012, 09:23:48 ÖÖBen çanakkale 116 da yapmıştım. 15 gün Sonra Edirne'den yoğun talep geldi. Edirneye transfer oldum. şaka bir yana meslek seçimiyle Edirneye gittim. İyiki de gitmişim.İpsala da jandarma bl.komutanının peşinde gezdik 17,5 ay.ama büyük konuşmuyorum aynı kadro aynı yerde gidip 3 ay daha askerlik yaparım.Şehir meydanında 2 katlı küçücük bir karakol. Rutbeliler bizim kafadandı.Hatta pazar güneleri bir ast subayımızın evine kahvaltıya gidiyorduk nevaleyi alıp.Haftanın 3 günü kaymakam, belediye başkanı bizim bölük komutanı ve ben ve birkaç anlayan askervoleybol, basketbol maçları yapılır falan filan...Tabi askerlik yapanların hikayesi boldur.Öteki taraftan doğuda yapan hatta çatışmaya giren silah arkadaşlarım yanlış anlamasın.Bizim seçim hakkımız yoktu. Acemilikte kendimizi güneydoğu olarak hazırlamıştık.Bende burdan gittim kayseri dag komandoya dövmeden refüze oldum oradan erzincan'a oradan elazıg van en son hakkari 3 ay çukurca merkezde asayiş tepe karakolunda durdum baskın yedik daha sonra tam sınır olan çığlı köyüne gittim 6 ay orada durdum 2 tane canlı terörist yakaladık sonra 3 ay şemdinlide ergül tepeye operasyona cıktık.Oradada teskereyi aldım geldim sagsalim Allah şu an senin gibi yapanlara kolaylık versin.Kolay değil namlu ucunda yaşamak.Bu ülkede bugüne kadar askerlik yapanların % 70'i rutbelilere hizmet etmek için askere gitti.Maalsef biz de onlardandık. Yanlış anlamayın batıda askerlik yapanların neredeyse hepsi bu kategoride.Umarım bundan sonra bu mantık değişir.
Alıntı yapılan: poseidon999 - Ocak 06, 2012, 09:23:48 ÖÖBen çanakkale 116 da yapmıştım. 15 gün Sonra Edirne'den yoğun talep geldi. Edirneye transfer oldum. şaka bir yana meslek seçimiyle Edirneye gittim. İyiki de gitmişim.İpsala da jandarma bl.komutanının peşinde gezdik 17,5 ay.ama büyük konuşmuyorum aynı kadro aynı yerde gidip 3 ay daha askerlik yaparım.Şehir meydanında 2 katlı küçücük bir karakol. Rutbeliler bizim kafadandı.Hatta pazar güneleri bir ast subayımızın evine kahvaltıya gidiyorduk nevaleyi alıp.Haftanın 3 günü kaymakam, belediye başkanı bizim bölük komutanı ve ben ve birkaç anlayan askervoleybol, basketbol maçları yapılır falan filan...Tabi askerlik yapanların hikayesi boldur.Öteki taraftan doğuda yapan hatta çatışmaya giren silah arkadaşlarım yanlış anlamasın.Bizim seçim hakkımız yoktu. Acemilikte kendimizi güneydoğu olarak hazırlamıştık.Bende burdan gittim kayseri dag komandoya dövmeden refüze oldum oradan erzincan'a oradan elazıg van en son hakkari 3 ay çukurca merkezde asayiş tepe karakolunda durdum baskın yedik daha sonra tam sınır olan çığlı köyüne gittim 6 ay orada durdum 2 tane canlı terörist yakaladık sonra 3 ay şemdinlide ergül tepeye operasyona cıktık.Oradada teskereyi aldım geldim sagsalim
Ben çanakkale 116 da yapmıştım. 15 gün Sonra Edirne'den yoğun talep geldi. Edirneye transfer oldum. şaka bir yana meslek seçimiyle Edirneye gittim. İyiki de gitmişim.İpsala da jandarma bl.komutanının peşinde gezdik 17,5 ay.ama büyük konuşmuyorum aynı kadro aynı yerde gidip 3 ay daha askerlik yaparım.Şehir meydanında 2 katlı küçücük bir karakol. Rutbeliler bizim kafadandı.Hatta pazar güneleri bir ast subayımızın evine kahvaltıya gidiyorduk nevaleyi alıp.Haftanın 3 günü kaymakam, belediye başkanı bizim bölük komutanı ve ben ve birkaç anlayan askervoleybol, basketbol maçları yapılır falan filan...Tabi askerlik yapanların hikayesi boldur.Öteki taraftan doğuda yapan hatta çatışmaya giren silah arkadaşlarım yanlış anlamasın.Bizim seçim hakkımız yoktu. Acemilikte kendimizi güneydoğu olarak hazırlamıştık.