Gönderen Konu: ALSAMMI BU ARACI NE DERSİNİZ BİLGİSİ OLANLAR  (Okunma sayısı 11335 defa)

can98

Ynt: ALSAMMI BU ARACI NE DERSİNİZ BİLGİSİ OLANLAR
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2012, 12:56:35 ÖS »
O şanzımanla 1.4 is ler bile 90 hp ile yokuşlarda bayılırken
83 hp lik city ile yokuşları düşünmek bile istemiyorum.
Ben 83 hplik city ile yokuşları hiç zorlanmadan çıkıyorum zaten benim oturduğum yerde düzlük az var hep yokuş aşağı yokuş yukarı

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #26 : Ocak 24, 2012, 01:23:55 ÖS »
teşekkürler arkadaşlar bilgiler için benide biraz 1,4 olması düşündürüyo yürümez o araba.
siz arabayla ne kadar hız yapacaksınız ki otobanda hız sınırı 120 ve artık yeni sistem yaptılar eskiden radarı görür görmez yavaşlıyorduk şimdi radarlar ortalama hıza göre ceza vercek zaten bu arabada 120yi anında yapıyor

Tüm dünyada maximum hız 120 (özel otobanlar hariç) ama 200 km den aşağı
üretilen araba yok.
Bu mantıkla araçların da 120 km limitle üretilmesi lazım.

Bizim performanstan beklentimiz.
Yokuşlarda araba doluyken bayılmasın,
vites düşürmek zorunda kalmayalım,
sollamaya çıkıp vitesi düşürünce veya gazı kökleyince koltuğa yapıştırsın
ve motor bağıra bağıra araba sollamayalım.
Konfor ve donanım muadillerine göre iyi ama motorunun
yetersiz olduğunun kabullenilmesi lazım.

O şanzımanla 1.4 is ler bile 90 hp ile yokuşlarda bayılırken
83 hp lik city ile yokuşları düşünmek bile istemiyorum.

aynen arkadaşım doğru söylüyosun birse ufak motorlu araçın yakıtını düşünmek lazım

poseidon999

« Yanıtla #27 : Ocak 24, 2012, 01:31:19 ÖS »
Ufak motorlu araçların yakıtını iki şekilde düşün.
Birincisi şehir içi dur kalk kullanıcıları için.
Bu tip kullanıcılar için küçük motor uygundur çünkü
aracı hareket ettirmek için daha küçük cc ye yakıt enjekte edilir ve daha az yakar

ama uzun yolda ve çoğunlukta rampalarda motor ufak olduğu için vites düşürmek zorunda kalacaksın ve bu da aşırı yakıt artışına sebep olur.

Bknz 1,6 ies 200 cc fazla olmasına rağmen
çok zaman 1,4 is ten daha az veya aynı benzin yakar.
uzun süre 1,4 is kullandım. Uzun yol eziyet oluyordu.

« Son Düzenleme: Ocak 24, 2012, 01:32:17 ÖS Gönderen: poseidon999 »

Grafink

« Yanıtla #28 : Ocak 24, 2012, 02:04:45 ÖS »
Şimdi benim aracım otomatik, 1.8 HB FK2. yotube da 230-240 gibi son sürat videoları mevcut, velhasıl benim aracımı denemeler dışında, bu güne kadar kullandığım en yüksek hız, rutin şehirler arası yolculuklarda 127-140 arası. Velhasıl Poseidon'un da söylediği gibi, Aracımızla sürekli 220 gitmesekte, olası bir gereklilikte aracın bir anda gazı alması ve çok kısa sürelerde hızını %50 den fazla arttırabilmesinde. Mesela 5 kişi, çeşme otobanında en küçük bir bayılma hissetmeden defalarca gidip geldiğim aracım ortalamada 5.8 yakıt tüketiyor. Hızım rampa çıkarken bile, 120'nin altına düşmüyor... gazı çok hafif arttırmam aracın rampada, hız kaybetmemesini sağlıyor... Ya da sollamaya çıkacaksam, yarım pedal gaz verdiğimde, koltuğa yapışıyoruz, ve araç saniyeler içinde hızını 140'ın üzerine çıkarıyor... Performans dediğimiz böyle birşey...  City. adı üzerinde şehirli bir araç. Kendi sınıfının da tartışmasız lideri. Hem türkiye'de hem de avrupada... Ancak performanslı bir araç değil. Yani aracın kaçması 110 la giderken birden 170'e çıkabilmesidir. 60 la giderken 90'a çıkması değil. Bu açılardan özellikle Civic kullanmaya alışmış sürücüleri tatmin etmeyecektir.  Söylemek istediğim o.

16ec813

« Yanıtla #29 : Ocak 24, 2012, 02:55:25 ÖS »
teşekkürler arkadaşlar bilgiler için benide biraz 1,4 olması düşündürüyo yürümez o araba.
siz arabayla ne kadar hız yapacaksınız ki otobanda hız sınırı 120 ve artık yeni sistem yaptılar eskiden radarı görür görmez yavaşlıyorduk şimdi radarlar ortalama hıza göre ceza vercek zaten bu arabada 120yi anında yapıyor bu araba 180-190'na kadar çıkıyor ve yürümez o araba demişsiniz siz hiç citye bindinizmi ???

sen hiç city den başka bi hondaya bindin mi ;D

can98

« Yanıtla #30 : Ocak 24, 2012, 03:45:55 ÖS »
siz arabayla ne kadar hız yapacaksınız ki otobanda hız sınırı 120 ve artık yeni sistem yaptılar eskiden radarı görür görmez yavaşlıyorduk şimdi radarlar ortalama hıza göre ceza vercek zaten bu arabada 120yi anında yapıyor bu araba 180-190'na kadar çıkıyor ve yürümez o araba demişsiniz siz hiç citye bindinizmi ???

Doğruyu söyleyim binmedim  :roll:

16ec813

« Yanıtla #31 : Ocak 24, 2012, 04:14:42 ÖS »

Doğruyu söyleyim binmedim  :roll:

iyi o zaman binme zaten ;D

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #32 : Ocak 24, 2012, 04:20:38 ÖS »
arkadaşlar bütcemide düşünerek sanırım beni bi 1,6 ies paklar arayışlara başladım ama bendeki araçı sattıktan sonra veya takasa falan bulsam ies 3 5 bakmadan vericem

16ec813

« Yanıtla #33 : Ocak 24, 2012, 04:22:00 ÖS »
arkadaşlar bütcemide düşünerek sanırım beni bi 1,6 ies paklar arayışlara başladım ama bendeki araçı sattıktan sonra veya takasa falan bulsam ies 3 5 bakmadan vericem

ies  alamassın  temiz bi vti bak kardeş ;D

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #34 : Ocak 24, 2012, 04:23:50 ÖS »
şimdi arkadaşlar diyoda 1,4 araçta gidiyo ben bundan önce 98 mod vti ve 04 mod vtec 2 kullandım ve şuanki pug ta 1,4 o yüzden beni doyurmuyo hiç hele hondanın verdiği güvenin %1 bile yok  

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #35 : Ocak 24, 2012, 04:25:58 ÖS »

ies  alamassın  temiz bi vti bak kardeş ;D

ahhh bi benzin ucuz olsa kardeşş:)

Grafink

« Yanıtla #36 : Ocak 24, 2012, 04:34:08 ÖS »
ha Si ha ies... Temizini bulmak mucize :D

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #37 : Ocak 25, 2012, 02:21:15 ÖS »
evt öyle ama benim için motor onemli motor iyi olsun kaportada yapılan işlemlerin pekte önemi yok aslında

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #38 : Şubat 20, 2012, 09:37:51 ÖÖ »
arkadaşlar fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum sağlam bi honda bulana kadar arayışa devam..bununla takasa giricem anlaşma aşamasındayız ama nasip

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-modifiye-araclar-otomobil-is-buyutmek-icin-bebek-gidiyor-72250225/detay/

AL-BAYRAK

« Yanıtla #39 : Şubat 20, 2012, 09:40:50 ÖÖ »
fiyatı çok değil mi hocammm

cagrock

« Yanıtla #40 : Şubat 20, 2012, 10:07:42 ÖÖ »
bencede fıyatı cok kardesım guvenlık paketlı mı degılmı o bıle bellı degıl bu fıyatlara daha temız bı ies alınabılır

piscocuk

« Yanıtla #41 : Şubat 20, 2012, 10:24:45 ÖÖ »
arkadaşlar fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum sağlam bi honda bulana kadar arayışa devam..bununla takasa giricem anlaşma aşamasındayız ama nasip

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-modifiye-araclar-otomobil-is-buyutmek-icin-bebek-gidiyor-72250225/detay/

bukadar paraya gerek yok..ben ikitane buldum :) birini sen al birini ben...fiyalarıda çok güzel ;)

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #42 : Şubat 20, 2012, 10:29:35 ÖÖ »
evet yazılan fiyat yüksek ama 17.000tl tl ye kadar düştü fiyatı ama benim pek niyetim yok araç güvenlik paketli değil:(

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #43 : Şubat 20, 2012, 10:30:43 ÖÖ »

bukadar paraya gerek yok..ben ikitane buldum :) birini sen al birini ben...fiyalarıda çok güzel ;)

emre buldukların takasa girermi benim araçla (pug 207) takasa gelirse hemen değiştirelim

cagrock

« Yanıtla #44 : Şubat 20, 2012, 10:34:56 ÖÖ »
evet yazılan fiyat yüksek ama 17.000tl tl ye kadar düştü fiyatı ama benim pek niyetim yok araç güvenlik paketli değil:(
genede ıcıme sınmedı yunus ya kendım alacakmıs gıbı baktım sevmedım stock alsan bundan daha hos durur apacı gıbı olmus azıcık bıde arabayı satanların yanda resımlerı cıkınca soguyorum nedense  :)

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #45 : Şubat 20, 2012, 10:38:51 ÖÖ »
dün gidip baktım araca sahibi iyi bir arkadaş ama araça bakmamış hiç  gördüğüm en pis ve bakımsız honda soğudum  + araç güvenlik paketli değil!!! bende benim araçımın üstüne fazla para isredim kabul ederse ben adam ederim onu diye düşünüyorum ama daha bişi yokk

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #46 : Şubat 20, 2012, 10:40:08 ÖÖ »

buda takas ve satmaya çalıştığım benim araç arkadaşlar...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hatasiz-boyasiz-bedava-68060524/detay/

cagrock

« Yanıtla #47 : Şubat 20, 2012, 10:44:43 ÖÖ »

buda takas ve satmaya çalıştığım benim araç arkadaşlar...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hatasiz-boyasiz-bedava-68060524/detay/
temızmıs ah bıde tek kapı olmasaymıs 1 ay once bız sattık bal kopugu tavan harıc boyalı 2007 1.4 benzınlı 21e gıttı :) 4 kapı

piscocuk

« Yanıtla #48 : Şubat 20, 2012, 12:40:42 ÖS »

emre buldukların takasa girermi benim araçla (pug 207) takasa gelirse hemen değiştirelim

yok ya biri ihtiyaçtan evlendiği için satıyormuş..diğeride çok tok satıcı burnundan kıl aldırtmıyor..birde takas teklif edince adamın bitarafları kalkıyor malının değeri iki kat artıyor aradaki fiyat 1000 tl ise adam 3000 falan istiyor..takas için teklif götüren 1-0 mağlup başlıyor açıkcası

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #49 : Şubat 20, 2012, 03:18:39 ÖS »

yok ya biri ihtiyaçtan evlendiği için satıyormuş..diğeride çok tok satıcı burnundan kıl aldırtmıyor..birde takas teklif edince adamın bitarafları kalkıyor malının değeri iki kat artıyor aradaki fiyat 1000 tl ise adam 3000 falan istiyor..takas için teklif götüren 1-0 mağlup başlıyor açıkcası

aynen ben satarsam ararım seni gider bakarız hayırlısı ya bizim malımızında bi kısmeti verdır biyerde illaki:)