Gönderen Konu: 2013 Yeni Honda Civic Makyajlanacak Mı? İşte cevabı!  (Okunma sayısı 7480 defa)

alem adam

2013 Yeni Honda Civic Makyajlanacak Mı? İşte cevabı!
« : Ekim 10, 2013, 03:45:10 ÖS »
Yaklaşık 1 hafta önce 2013 model yeni bir civic aldım.
Aldıktan sonra tabi etrafta dolanmaya başlayan, makyajlı kasa 2014 yılında çıkacak söylentileri içimi yedi.
Honda Türkiye'den bu konuda görüş talep ettim.
Biraz evvel telefonla arayıp, bilgi verdiler.

2014 yılında yeni kasanın makyajlı haliyle satılacağını söylediler. Kasa 5 yılda bir değişiyor fakat makyajlanacak, yıl içinde, kesin zamanı belli değil dediler.

Sevineyim mi, üzüleyim mi bilemedim.
Neticede aracımız yeni ama alır almaz, kasa değişikliğine nasıl bir tepki vermeliyim?
Kendi içimde?
Açıkcası bilemedim.
Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

kacaman

Ynt: 2013 Yeni Honda Civic Makyajlanacak Mı? İşte cevabı!
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2013, 03:47:14 ÖS »
hayırlısı olsun

faw13

« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2013, 04:40:28 ÖS »
hocam yani eninde sonunuda yenilenecek, 5-6 yıl üretilen bir aracın 2.5 un yılında makyaja girmesi de normal bir durum, bunun için Honda TR'den onay almaya bile gerek yok 2012 de satışına başladılar, 2014 içinde bir vakit makyajlanması zaten gerekir

av.ak

• av.ak
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2013, 04:46:18 ÖS »
aracınıza binin. bır sonrakı kasa degısımınde aracınızı degıstırırsınız. uyguna aldıysanız kaybınız olmaz

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2013, 06:09:15 ÖS »
iyi bir makyaj gerek fb7 lere

bbhnda

« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2013, 07:42:16 ÖS »
valla hayırlı olsun da ben olsam bozulurdum biraz . gerçi benim arabada ankarada satılan son beyaz fd6 biliyodum fb kasanın çıkacağınıda makyaja 1.6 dizel koyarlarsA daha üzülebilirsiniz de takaslarsınız.

BHAAL

« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2013, 08:59:56 ÖS »
öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

forumda defalarca belirttik inanan inanmayan oldu hatta fabrikasında çalışıyorum yok öyle bişey diyen bile çıktı ama bu kasa daha çıktığı ilk 4 ayda makyaj kararı verildi, sınıfında nispeten basit kaldı, daha gösterişli bir hale bürünmeli demişti ceo. o yüzden araç almadan önce forumları haberleri takip etmeniz yararınıza olurdu, ama madem aldınız, tadını çıkarın derim. zira hondalar kolay eskimez, kaldı ki bu bi makyaj operasyonu, belki bir iki aparat değişir en fazla, ama aynı araba olacak nihayetinde. o yüzden siz bu aracı eskitin yeni kasa gelince onu alırsınız. dert etmeyin çok bir kaybınız olmaz.

bu arada dizeli gelmeyecek daha berkay, onu sonraki kasaya saklıyorlar, sordum ben de, bayiler bekliyor, talep var diyor ama hondanın hantallığı malum, daha kafalarında oturtamamışlar belli ki.

av.ak

• av.ak
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2013, 09:06:19 ÖS »
dızel sedana sıgmıyor dıyorlar. aracın komple baştan tasarlanması lazım dıyorlar.
ayrıca dızelı gelse bıle otomatıgını yıne bır sure beleyebılırız. cunku dızele tam otomatık sanzuman yaramıyor. honda az yakma ıddıasındaydı tam otomatık yakıt tuketımını fena arttırır. yurt dısında cıft kavramalı sanzuman calısması vardı ne oldu bılmıyorum ama dızel gelırse onunla bırlıkte gelır dıye dusunuyorum. yanı 2016gıbı...

bbhnda

« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2013, 09:26:20 ÖS »

forumda defalarca belirttik inanan inanmayan oldu hatta fabrikasında çalışıyorum yok öyle bişey diyen bile çıktı ama bu kasa daha çıktığı ilk 4 ayda makyaj kararı verildi, sınıfında nispeten basit kaldı, daha gösterişli bir hale bürünmeli demişti ceo. o yüzden araç almadan önce forumları haberleri takip etmeniz yararınıza olurdu, ama madem aldınız, tadını çıkarın derim. zira hondalar kolay eskimez, kaldı ki bu bi makyaj operasyonu, belki bir iki aparat değişir en fazla, ama aynı araba olacak nihayetinde. o yüzden siz bu aracı eskitin yeni kasa gelince onu alırsınız. dert etmeyin çok bir kaybınız olmaz.

bu arada dizeli gelmeyecek daha berkay, onu sonraki kasaya saklıyorlar, sordum ben de, bayiler bekliyor, talep var diyor ama hondanın hantallığı malum, daha kafalarında oturtamamışlar belli ki.

anladım abi zaten aracım daha yeni kaldıki bunun komple yeni kasası gelse bile dizeli sığdıramıyoruz ne demek yaw :D bana trajıkomik geldi özrü kabahatinden büyük.

BHAAL

« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2013, 10:11:50 ÖS »
:) hikaye onlar, kasa değiştirirsin az biraz kaldırırsın kaputu içine magirus motoru da koyarsın nolucak ya

bbhnda

« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2013, 10:23:50 ÖS »
:) hikaye onlar, kasa değiştirirsin az biraz kaldırırsın kaputu içine magirus motoru da koyarsın nolucak ya

vala aslında çok aman aman arabayada bindiğimiz yok bi şirket arabasıda ayarlasak şu 1.6 156 hp c kasalara ne diyorsun tecrübe ettinmi nasıl huyu suyu arabanın ?

xlx99

• Tolga B.
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2013, 11:09:12 ÖS »
2014 deniyor ama basi mi ortasi mi belli mi? diyecegim, fb7 nisan 2012 civari ciktiysa, makyajin da 2014  un ortasi olmasi gerekmez mi?

zaten beklenen biseydi bu? ne olursa olsun honda turkiye icin genel gidisi bozmadi yeni kasa ciktiktan 2-2'5 yil civari makyajliyi cikardi. 5. ya da 6. yilda da kasa degisir. onemli olan sizin begenmeniz.

hem kimbilir, buralarda olursak belki 2017 yilindan sonra "fb7 en efsane kasa olacak" muhabbetine dalariz.... kim bilir :-) :-) :-)

BHAAL

« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2013, 11:32:25 ÖS »
bu sene bitmeden gelir hocam, 2014 model diyebilmen için yılbaşından önce çıkmış olmalı. zaten 1 sene öne alınmıştı, 3. değil 2. senesinde makyajlnacaktı ki bazı ülkelerde makyajlı satılıyor halihazırda. konu gebzenin adaptasyonundan ibaret.

vala aslında çok aman aman arabayada bindiğimiz yok bi şirket arabasıda ayarlasak şu 1.6 156 hp c kasalara ne diyorsun tecrübe ettinmi nasıl huyu suyu arabanın ?

valla teoride civicten epey iyi yürüyor onlar, ama enteresandır ümitköy incek arası o hayvan rampada ben geçtim o aracı, nasıl oldu anlamadım, adam yol verdiği aracın civic olduğunu görünce asıldı gaza tam yanındayken ama benim devir 4500dü uzadım onun arabaysa vites attı ve geride kaldı. sanırım şanzımanı motorla uyumsuz biraz. zaten psa motoru, öyle olması beklenir belki de. sürmedim ama hiç üstümden atlayanını da görmedim. benim de çok merak ettiğim bi araba, testlerden takip ettim epey, söylenen 9 sn de 100'e çıktığı ve 8 küsürün altında yakmadığı. tabi aynı motorun 208'i uçurduğunu düşünürsek sanırım aradaki tonaj farkı durumu kötü yönde etkiliyor.

av.ak

• av.ak
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2013, 11:40:23 ÖS »
2011 de makyajlandı c serisi. alınacaksa o alınır cunku oncekıler 5ileri kötü bir sanzumanı var. bızım cıvıclerle aynı yakıyor yakıtta

alem adam

« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2013, 08:15:19 ÖÖ »

Aynı şeyi söylediler sizinle. Belki bir iki farı falan değişir, kasa aynı kasa kalacak, çok az bir farklılık olacak dediler.
Ne zaman olacağı belli değil, 2014 yılı olacağı kesin. Ben sadece aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim çünkü araştırdığım kadarıyla forumlarda bu konuda çok farklı görüşler dolaşıyor.
Ben zaten aracı satmak, yada değerlendirmek amacıyla almadım, bu benim ilk sıfır aracım.
Allah kısmet ederse de, en kötü 10 sene binerim. Zaten her halükarda bu kasa değişecek, elimdeki araç eskiyecek ama neticede şu an mutluyum. Ne bileyim aldığım için midir bilmiyorum ama gerçekten şu an yeni kasa eski kasadan daha hoş görünüyor gözüme, araca baktığımda kendimi mutlu hissediyorum.
Zaten önemli olan da bu değil mi?

BHAAL

« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2013, 02:31:27 ÖS »
hiç düşünmeyin,araçtan mutluysanız sorun yok, biniciye uygun araçtır civic. zaten 10 senden fazla binersiniz iyi bakarsanız.

bbhnda

« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2013, 04:57:08 ÖS »
bu sene bitmeden gelir hocam, 2014 model diyebilmen için yılbaşından önce çıkmış olmalı. zaten 1 sene öne alınmıştı, 3. değil 2. senesinde makyajlnacaktı ki bazı ülkelerde makyajlı satılıyor halihazırda. konu gebzenin adaptasyonundan ibaret.

valla teoride civicten epey iyi yürüyor onlar, ama enteresandır ümitköy incek arası o hayvan rampada ben geçtim o aracı, nasıl oldu anlamadım, adam yol verdiği aracın civic olduğunu görünce asıldı gaza tam yanındayken ama benim devir 4500dü uzadım onun arabaysa vites attı ve geride kaldı. sanırım şanzımanı motorla uyumsuz biraz. zaten psa motoru, öyle olması beklenir belki de. sürmedim ama hiç üstümden atlayanını da görmedim. benim de çok merak ettiğim bi araba, testlerden takip ettim epey, söylenen 9 sn de 100'e çıktığı ve 8 küsürün altında yakmadığı. tabi aynı motorun 208'i uçurduğunu düşünürsek sanırım aradaki tonaj farkı durumu kötü yönde etkiliyor.

doğru ya sen söyleyince hatırladım 100 küsür lira verip pejo motoru alacam pehhh 3.20i 170 hp diyorum

BHAAL

« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2013, 07:40:28 ÖS »
bmw de psa motoru kullanıyor ki, ufak motorlar ya renault dan ya psa dan malesef, dizel benzinli farketmiyor :) 3 kasanın içi de çok boş, o parayı vermek manasız geliyo bana o yüzden. eskisi gibi şekli de kalmadı, her yer 3 kasa doldu diye şimdi 4 kasa çıkardılar.

civic_dream

« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2013, 08:00:55 ÖS »
aslında bence bu benzinli motorlara bir düzenleme gelebilirdi turbolu motorlar filan makyajlı kasa ile gelebilirdi.

bbhnda

« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2013, 08:25:00 ÖS »
bmw de psa motoru kullanıyor ki, ufak motorlar ya renault dan ya psa dan malesef, dizel benzinli farketmiyor :) 3 kasanın içi de çok boş, o parayı vermek manasız geliyo bana o yüzden. eskisi gibi şekli de kalmadı, her yer 3 kasa doldu diye şimdi 4 kasa çıkardılar.

evet vala piyasada şuan benim isteklerimi %100 karşılayan bir araç yok maalesef. hem az yakacak hem çok kaçacak donanımı dolu ucuz bir sıfır yok. ikinci ele güvenmiyorum. bizim fd6 lar çok yakıyor çok kaçıyor :D

bbhnda

« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2013, 08:27:40 ÖS »
türkiyede de benzinli arabaya binilmez bunu gün gün görüyor insan artık bugün sabah 3 diş  benzin kalmış okula gittim dönerken araba bile acımış 4 kutu olmuştu benzin :D

bhonda

« Yanıtla #21 : Ekim 19, 2013, 03:57:29 ÖS »
2013 civic. haziranda aldım bende. kasa benim hoşuma gidiyor. bence efsane olacak 2020 lerde

civic_dream

« Yanıtla #22 : Ekim 20, 2013, 08:21:47 ÖS »
honda boradan mesaj geldi 1.6 crv dizel hakkında. gidip deneyen var mı fiyat alan filan var mı ?