Arkadaşlar geçen gün mazda 3 test ettim. Her an alabilirim

Size görüşlerimi aktrayım, belki faydamız olur.
Showrooma girer girmez sportif yapıyısıyla hemen dikkati üzerine çekiyor. Ön yapısı çok geniş bir görünüme sahip. İçine oturduğunuzda tamamen spor bir otomobil olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Teyp ve klima düğmeleri, ön konsol tasarımı, el freni-vites ikilisi, kol dayama, direksiyon tasarımı ve yol bilgisayarının yerleşimiyle kendinizi katılıma hazır hissedebilirsiniz. Arka kısmı biraz küçük gibi. Diz mesafesi kısa görünsede koltuğun ölçüleri geniş olduğu için sıkışıklık söz konusu olmuyor (boyum 1.71)
Triptronic olan Mazda 3 1.6 105 Hp 145 Nm torka sahip. 1200 kg ye ağırlığa sahip olması insanı önce düşündürüyor. Bu motor bu arabayı kaldırmaz diye iç geçirip kontağı çeviriyorsunuz. Rölantide içeriye ses almıyor. Titreşim sıfır. El frenini indirip gazı köklediğimde önceden bolca kullanma şansımın olduğu 3.5 motor 300M aklıma geldi. "Oha 2.0 motor mu bu ya?" sorusuyla tam gaza devam ederken önüme gelen virajda satıcı ESP yi test edebileceğimi hatırlattı. Bir hışımla girdiğim virajdan çizgisini kaybetmeden rahatlıkla çıktı Mazda 3. "Vaayy demek öyle" deyip dişlerimi sıktım ve gaza asıldım. Nefessiz hızlanan ve kağıt üzerindeki değerlerle pek alakası olmadan yaptığı 140 km süratle delice girdiğim virajda ESP görevini ibretlik bir şekilde yaptı. Ben aracı yoldan çıkarmayı beceremedim o kadar uğraşsamda. Çizgiden çıkarabilmek için 160 km üzerinde olmak gerekiyor heralde. Fren dozlaması mükemmel. Zigzag yaparak köklediğim frende araç yine çizgisini şaşırmadan mükemmel bir şekilde durdu. Sakin kullanımda yol bilgisayarı 5-6 litrelerde dolaşıyor.
Karar verdimki kesinlikle alabileceğim araçlar listesinde mazda 3 te olmalı. Corolladan daha keyifli bir sürüş izlenimi bıraktı üzerimde. Herkese tavsiye ederim. Araç almadan önce mutlaka bir göz atın.