Gönderen Konu: yolda kaldım yardım otomatik civic  (Okunma sayısı 2296 defa)

ugurcvc

yolda kaldım yardım otomatik civic
« : Ağustos 14, 2016, 12:48:46 ÖS »
merhabalar civic 2007 elegance model arabam dün gece Mugla-Denizli  arasında  rampa çıkarken gaza yüklenmemle arabanın yığılması yani kendini kasması bir oldu.ve arıza motor arıza lambası yanıp sönmeye başladı.30 kmh düştü ve gaza basmama rağmen araba gitmedi ve vitesi S konumuna aldım f1 de 2 vitesle gitmeye ama yinede gitmiyordu  ve müsait biryerde durdum.arabayı P konumuna aldım ve gaza bastığımda kesiklik yaptığı ve rolantinin sürekli oynadığını fark ettim sonrası malum çekici filan geldi ve pazartesi servis bakacak.bu arızayı yaşayan varmı ve nedir problem.

vtec08

Ynt: yolda kaldım yardım otomatik civic
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2016, 04:40:14 ÖS »
Aracınız lpg ise lpg yi kapatıp benzinde bi deneseydiniz.Muhtemelen yakıt ateşleme ile ilgili sıkıntı olmoştur.En azından akü kutup başını söküp bi resetleme yapıp deneseydiniz.

ugurcvc

« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2016, 10:57:25 ÖS »
lpg li ama benzindede denedim aynı sorun

vtec08

« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2016, 06:09:40 ÖS »
Sorun cozuldumu sıkıntı neymis ?

IGDIR

« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2016, 09:58:06 ÖÖ »
Aynı sorun yıllar önce benim crx te olmuştu araç yığılıp kalmıştı çalışıyor ama gitmiyordu servis geldi beyin dedi beyin değişti düzeldi

ugurcvc

« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2016, 10:01:40 ÖS »
servise gittim ama arıza lambası sönmüştü araba normale dönmüş vaziyetteydi,servisteki arkadaşla test sürüşüne çıktık araba canavar gibi hiç birşey yok.tahminen dedi şanzuman selenoid valfi olabilir ama birdaha yapınca arıza lambası sönmeden bakmamız lazım yoksa bulamayız dediler.yaptığı zaman arabayı stop etmemek lazım yoksa arıza lambası sönüyor sanırım oda cok zor..

vtec08

« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2016, 09:33:36 ÖÖ »
Yazık servise diyeyim yani.arıza yapmış arıza ışığı yanmış daha sonra sönmüş ise ecu yani beyin bu arızayı arada sırada olan olmuş yada olabilen diyerek fasılalı arıza olarak kaydeder ve siz arıza tespit cihazına aracı bağladığınızda bunu görürsünüz ona göre müdahele edersiniz.Servis direk sallamış kafadan selenoıd valfi diye,oysa cihaza bağlansa direk zaten göreceklerdi.Daha önce de yazdığım gibi direk çekici çağırmadan kutup başını söküp resetleme yapsaydınızda sorun düzelirdi,boş yere çekiciydi servisti uğraştınız .neyse geçmiş olsun kazasız belasız.

UK61

« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2016, 10:42:18 ÖÖ »
Sanayide dandik bir yerde bile cihaz bulunuyor adam takıp hatayı kodunu görebiliyor o servis takmadan bakmadan sallamış biraz ama bakım olsa para listesini çok güzel yazarlar.

vtec08

« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2016, 10:43:46 ÖÖ »
AYNEN...

ugurcvc

« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2016, 10:35:40 ÖS »
DEDİKLERİNİZ DOĞRU ARACI YENİ ALDIM O YUZDEN NE YAPACAGIMI BİLEMEDİM CEKİCİYİ BOSUNA CAGIRMISIM.STOP EDİP CALISTIRSAM DUZELIRDI AMA ACEMILIK.ARIZANIN TEKRAR YAPMASINI BEKLEMEYE GEREK YOK DEDIKLERINIZE BAKILIRSA YARIN BASKA BİR SERVISE GIDIP DURUMU ANLATACAGIM.TESEKKURLER.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2016, 03:16:07 ÖS »
geçmiş olsun,geriye dönük arıza kodları görülebilir.