Gönderen Konu: Yolcu hava yastığı şişirme mekanizması hk.  (Okunma sayısı 4076 defa)

Karasahin

Yolcu hava yastığı şişirme mekanizması hk.
« : Şubat 09, 2016, 08:29:00 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,

Geçen internette tesadüfen gezinirken honda.com.tr' da "arac güncelleme sorgulama" gibi bir link gördüm ve tıkladım.
Arabanın şasi numarası ve diğer bilgileri giriyorsunuz.
Sonuç olarak, sorgulama sonrasında aracımla ilgili yolcu hava yastığı şişirme mekanizmasının yenilenmesi gerektiği yazıyordu.
Online randevu kısmına yönlendirdi site beni. Bende Honda Efe' yi aradım.
Telefondaki kız ücretsiz olarak mekanizmanın değiştirileceğini, iki-üç saat süren bi işlem olduğunu, bu kapsamda çok yoğun olduklarını ve en erken nisan sonuna randevu verebileceğini söyledi. bende kabul ettim.
Şimdi aklıma takılıp sizden yardım isteyeceğim konular;
1- Araştırdığım kadarıyla Takata marka hava yastığı kullanan Honda, Amerika ve Avrupa' da sürücü hava yastığını da bu kapsama alıyor. Bizde neden durum farklı?
2- Bu değişim işleminde sadece şişirme mekanizması mı yenileniyor? Airbagler yenilenmiyor mu?
3- Bu şişirme mekanizması tahminimce mantıken airbaglerin altındadır. İşçilik noktasında göğüsteki airbagi söktüklerinde orjinali gibi takabilirler mi?(Vw lerde bilirsiniz yolcu airbaginin kenarları hep atma yapar, çıkıntı oluşur ve çok çirkin bi görüntü çıkar ortaya)
4- Bildiğim kadarıyla airbag lerin ömrü genel olarak on yıl. Sağlıklı bi kullanım adına. On yaşını geçmiş bi arabada bu işlemin gereği var mı?
5- Aracım hatasız, boyasız, işlem görmemiş orjinal bi araç. Satarken bu konu alıcı da soru işareti oluşturur mu sizce? (Malum, halkımız araba alırken çok titiz ve çok anlayışsız davranıyor)

Cevablarınız için şimdiden,
Teşekkürler...

Karasahin

Ynt: Yolcu hava yastığı şişirme mekanizması hk.
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2016, 02:52:09 ÖS »
Geçen cumartesi bu mekanizmanın değişimi için servisteydim. Yaklaşık 1 saat içinde değiştirdiler. Torpido kapağını sökerek oradan değişimi sağlıyorlar. Araçla ilgili hiçbir anlamda geri aldığımda bi anormallik görmedim. İşlem sonunda servis yetkilisi değişen parçanın fotograflarını gösterdi ve servis formunu bana takdim etti.

Kısacası korkulacak, tereddüt edilecek bi durum yok. İlanen duyurulur.

hll19

« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2016, 04:56:55 ÖS »
Geçen cumartesi bu mekanizmanın değişimi için servisteydim. Yaklaşık 1 saat içinde değiştirdiler. Torpido kapağını sökerek oradan değişimi sağlıyorlar. Araçla ilgili hiçbir anlamda geri aldığımda bi anormallik görmedim. İşlem sonunda servis yetkilisi değişen parçanın fotograflarını gösterdi ve servis formunu bana takdim etti.

Kısacası korkulacak, tereddüt edilecek bi durum yok. İlanen duyurulur.

bilgi için teşekkürler hocam

988_honda

« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2016, 10:07:59 ÖÖ »
Geçen cumartesi buji değişimi için servise gittim.aracımla ilgili geri çağırma olduğunu yolcu hava yastığı şişirme mekanızmasının değişeceğini söylediler.ücretsiz bir değişim işlemiymiş.yarım saat içinde hallettiler.çok basit bir işlem torpidonun altında mekanızmayı söktü usta yerine yenisini taktı. inş. bir sıkıntı olmaz.

psk.selman

« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2016, 02:25:20 ÖS »
Aynı işlemi bende forumlar aracılığıyla duydum servise gittim evet sizin araçtada güncelleme var dediler. Ancak Oltuda olduğum için müsait bir zaman bulup gidemiyorum.

haritator

« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2017, 03:02:28 ÖS »
2011 sürücü hava yastığı şişirici değişimi mesajı aşağıdaki gibidir.

Değerli 2011 model HONDA CIVIC Otomobil Kullanıcımız, HONDA'nın sürekli kalite izleme faaliyetlerinin bir sonucu olarak, aracınızın SÜRÜCÜ  hava yastığı şişiricilerinin yenisiyle değişmesi gerektiği saptanmıştır. Aracınızda TAMAMEN ÜCRETSİZ olarak uygulanacak olan bu ÖNEMLİ ürün güncellemesi için en kısa sürede Honda yetkili servisinizle irtibata geçerek RANDEVU ALMANIZI rica ederiz. Honda aracınızı, sürekli olarak emniyetli bir şekilde kullanmanız için yapılan bu uygulamaya gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. SMS almak istemiyorsanız HONDA IPTAL yazıp 4946'ya gönderiniz Mersis No:0068006505800019 B016