Gönderen Konu: Yağmur damlaları  (Okunma sayısı 5309 defa)

OZAlper

Yağmur damlaları
« : Ocak 27, 2011, 10:03:35 ÖÖ »
Arkadaşlar yağmurdan sonra benim aracın üzerinde damlalar uzun süre duruyor başka araçlara bakıyorum kuru benimkinin üzerinde damlalar duruyor, pasta cila mı istiyor acaba sebep ne olabilir?

NusretA

Ynt: Yağmur damlaları
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2011, 10:05:02 ÖÖ »
yavaş gidiyorsun ustaa :) biraz hız yaparsan 2 dk içinde birşey kalmaz :=)

celal3

« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2011, 10:33:20 ÖÖ »
arabayı cilali şampuan ile yıkatıosan ondan olbılır

basaro

« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2011, 10:41:00 ÖÖ »
evet celal3 kardeşimin dediği gibi cilalı şampuanla yıkamak veya boya koruma yaptırmak ve cila işlemlerinden sonra aracın üzerinde su damla halinde kalıyor. abimin aracı 6 ayda bir düzenli olarak ziebart a giriyor ve yaz kış üzerine su geldiğinde damla halinde kalıyor üstelik hareket edince rüzgarda akıyor ve gidiyor. bunlardan herhangi biri aracında yapılmışsa aracının üstünde damlacık görmen olası bir durum haline gelebilir kardeşim. iyi forumlar...

BuCaLI

« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2011, 11:19:38 ÖÖ »
sadece yağmur damlaları değil fazla tozlu ortamda durunca tozuda diğer arabalardan fazla üzerine çekmiş gibi görünüyor yapışıp kalıyor sanki bütün toz arabaya :)

ovunisin

« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2011, 04:12:49 ÖS »
Dostum yağmurun damlalar şeklinde aracın üzerinde toplanması aracın cilasında bir sorun olmadığının göstergesidir. Eğer su damlalar şeklinde toplanmayıp kaportanın tamamına yayılıyorsa o zaman cila gerekir.

trancebabe

« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2011, 04:17:56 ÖS »
Aynı dert bende de war gıcık oluyorum.tüm araclar kuru benim arac damalı gibi

dadasonur

« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2011, 05:07:15 ÖS »
kötü tarafıda o sudan nasiplenmek isteyen kuşların su içmek için arabanın üstüne konması ve pislemesi, bendede aynı sorun var 2 hafta önce 400 liraya ziebart yaptırdık ve sabah saatlerinde özellikle damla damla oluyo ve ayrıca kuş pisliği :) ben pek takmıyorum demek ki o suyun nasibide kusların .

serkan ss

« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2011, 05:39:02 ÖS »
Arkadaşlar yağmurdan sonra benim aracın üzerinde damlalar uzun süre duruyor başka araçlara bakıyorum kuru benimkinin üzerinde damlalar duruyor, pasta cila mı istiyor acaba sebep ne olabilir?
aynı şey bende de var birde araçlarımız aynı kasa yağmurlu havalarda malum camlarda da su birikintisi olur camı açıp kapayınca sıyırıcı fitil camdaki su birikintilerini temizlemesi lazım ki nerde cam ile fitil arasına parmağım giriyor arka camlarda dahil sizin araçta böylemi. oradan rüzgar sesi de alır.

Erdur

« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2011, 12:36:04 ÖS »
Esas sorun kalan yağmur damlalarına toz yapışıyor damlalar kuruyunca oradaki tozlar yapışmış olarak kalıyor.