Merhaba arkadaşlar 2006 vtec2 LS var lpgli. sorunum şu. öncelikle aracım hararet yapmıştı. radyatörü delik denilerek sorunlar başladı. yeni radyatör takıldı antifiriz koymayın diye söylememe rağmen antifiriz konuldu. neyse daha sonra aracım ara ara hararet yaptı. havası alınmamıştır diye sürekli su eklenerek havası alındı deyip sanayiden gönderiliyordum. 1 ay sıkıntı yoktu ama lpg ye çok geç geçiyordu. BRC servisi aracımda sıcak su deviri ve geçişleri konusunda sıkıntı olduğunu söyledi. gerçektende borular soğuktu, tüp başı soğuktu lakin hararet göstergesi tavan idi. ve gaza geçmiyordu. bazen düzeliyor bir kaç gün hararet yapmıyor. gaza çabuk geçiyordu. bugün 5 km lik yolda hararet tavan yaptı. sanayiye götürdüm. radyatörü kapağını açtı su ekledi ve çalıştırmamı söyledi. su ekledikçe radyatör suyu dışarıya fışkırtıyordu. ekleme yapmasa bile kaynıyor ve fokurduyordu. usta contasının yanık olduğunu söyledi. motor ömrünü tamamlamış dedi. şoke oldu. halbuki motorun sesi, yağı falan sıkıntı yok demişlerdi. usta bunun uzun süreli hararetli kullanmaktan contanın yanmış olduğunu söyledi. birde yanında blok kapağı çatlağıda olmuş olabilir dedi. arabayı hiç kullanmamam gerektiğini söyledi. iyice canım sıkıldı. şimdi şunu sormak istiyorum. antifiriz kullanmaya başlayınca , kireçler çözülüp motora su kaçırmış olabilir mi? sıcak geçişi olmuyordu. devir daim olmuyordu. yada devir daim çalışıyor olupta sıcak su blok çatlağından motora mı kaçıyor. hiç birşey anlamadım. bana bu konuda yardımcı olursanız çok makbüle geçer. vtec2 nin tadını çıkaramadan bu hallere düştük:( aydın - nazilli ilçesindeyim buralarda çok iyi usta yok diyorlar honda için. servis denizlide. oraya kadar aracı götürmek zor. ve servis sorun tespit yerine direk değiştirmekten bahsediyor. ne önerirsiniz bana?