Gönderen Konu: Vtec 2 aracım Conta mı yaktı?  (Okunma sayısı 10500 defa)

cagano

Vtec 2 aracım Conta mı yaktı?
« : Aralık 26, 2014, 11:04:21 ÖS »
Merhaba arkadaşlar 2006 vtec2 LS var lpgli. sorunum şu. öncelikle aracım hararet yapmıştı.  radyatörü delik denilerek sorunlar başladı. yeni radyatör takıldı antifiriz koymayın diye söylememe rağmen antifiriz konuldu. neyse daha sonra aracım ara ara hararet yaptı. havası alınmamıştır diye sürekli su eklenerek havası alındı deyip sanayiden gönderiliyordum. 1 ay sıkıntı yoktu ama lpg ye çok geç geçiyordu. BRC servisi aracımda sıcak su deviri ve geçişleri konusunda sıkıntı olduğunu söyledi. gerçektende borular soğuktu, tüp başı soğuktu lakin hararet göstergesi tavan idi. ve gaza geçmiyordu. bazen düzeliyor bir kaç gün hararet yapmıyor. gaza çabuk geçiyordu. bugün 5 km lik yolda hararet tavan yaptı. sanayiye götürdüm. radyatörü kapağını açtı su ekledi ve çalıştırmamı söyledi. su ekledikçe radyatör suyu dışarıya fışkırtıyordu. ekleme yapmasa bile kaynıyor ve fokurduyordu. usta contasının yanık olduğunu söyledi. motor ömrünü tamamlamış dedi. şoke oldu. halbuki motorun sesi, yağı falan sıkıntı yok demişlerdi. usta bunun uzun süreli hararetli kullanmaktan contanın yanmış olduğunu söyledi. birde yanında blok kapağı çatlağıda olmuş olabilir dedi. arabayı hiç kullanmamam gerektiğini söyledi. iyice canım sıkıldı. şimdi şunu sormak istiyorum. antifiriz kullanmaya başlayınca , kireçler çözülüp motora su kaçırmış olabilir mi? sıcak geçişi olmuyordu. devir daim olmuyordu. yada devir daim çalışıyor olupta sıcak su blok çatlağından motora mı kaçıyor. hiç birşey anlamadım. bana bu konuda yardımcı olursanız çok makbüle geçer. vtec2 nin tadını çıkaramadan bu hallere düştük:( aydın - nazilli ilçesindeyim buralarda çok iyi usta yok diyorlar honda için. servis denizlide. oraya kadar aracı götürmek zor. ve servis sorun tespit yerine direk değiştirmekten bahsediyor. ne önerirsiniz bana?
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2014, 11:06:30 ÖS Gönderen: cagano »

EmirN

Ynt: Vtec 2 aracım Conta mı yaktı?
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2014, 11:39:40 ÖS »
Evet aracınızı yerinden haraket ettirmeyin. Antifiriz çözme özelliği vardır şöyle ki araç uzun süre antifiriz konulmadan kullanılırsa su pas ve tortu yapar. Oluşan bu pas ve tortular eğer delik varsa onlarıda tıkar. Şimdi antifiriz konulunca muhtemelen tüm pas ve kireç çözülmüştür. Conta yanık ise yağa su karıştırır ve normalden fazla beyaz duman atar egzozdan sürekli su damlama gibi sorunlar açığa çıkar ve tabiki yüksek hararet. Kesinlikle tek bir ustaya güvenmeyin. Örneğin motor uzerinde su tahliye tapaları vardır bu tapalar da çürüdükten sonra su eksiltir. Su damladığını göremezsiniz çünkü çıkan su motor ısısından dolayı direk buharlaşır mesela. Sorununuz bir su kaçağı gibi geldi bana. Conta da yanmış olabilir geçmiş olsun :( İzmir de 2. sanayide çok iyi honda ustaları var size yakın.

cagano

« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2014, 11:47:46 ÖS »
emir bey tşkederim. sanırım contam gerçekten yanık egsozda su damlacıkları gördüm. birde radyatördeki suyun köpürmesinden ve köpüren antiriz üzerindeki hafif yağ tabakalarınıda gördüm. yağa su karıştığı bariz ortada. galiba gerçekten contayı yakmışız. izmire aracı bu halde götürmek imkansız gibi. yetkili servisler aracılığı ile aracı çekici ile götürsek çok mu pahalıya patlar.

EmirN

« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2014, 11:57:55 ÖS »
Yağ çubuğunu çekin yağ renk değiştirdiyse çubukda yağ köpüğü varsa evet conta yanmıştır. Su üstündeki yağ sizi yanıltır su konulan tas hafif yağlıdır mesela :D Hava soğuk biraz benim araç da ilk çalıştırmada su buharı veriyor :D eğer sürekli varsa problem vardır. Bir sorun olduğu ortada lpg ile yaşadığınız problem de ciddi. Ben olsam ne yapardım sorusunu kendime sordum ve şuna karar verdim. Bi çekici bulup bi tanıdık olursa çok iyi olur sıkı bir pazarlıktan sonra aracı izmire gönderirdim. Eğer aydında çaresiz kalırsanız izmire gönderin derim kartı olan bi usta var ben aracımı ona götürüyorum.Dilerseniz numarasını veririm

By_emre

« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2014, 12:08:48 ÖÖ »
vtec 2'lerde conta konusunda sıkıntı yaşayan çok gerçekten. blok'da birşey yoktur hararet nedeniyle conta zarar görmüştür conta değişmesi lazım

cagano

« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2014, 12:48:31 ÖÖ »
emir bey iyi olur. iyi bir ustaysa konuşurum tabiki. yarın ilk işim bir çekici bulup pazarlık yapmak olucak.

emre bey evet vtec2ler de conta sıkıntısı çok var. birde devir daim sıkıntısının çok olduğunu buradaki ustalar söyledi. bence en büyük kronik sıkıntısı. motorunun diğer araçlara göre yüksek ısıda olması ve beraberinde getirdiği hararete bağlı tüm problemler: (

cobra34

« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2014, 07:15:40 ÖÖ »
Silindir kapağı açılmadan kimse yorum yapamaz.kapak açılır silindir kapağı kesin silinir.Blok yüzeyi rektefeci tarafından ölçülür yüzde 8-10 gibi değerden fazla ise blok silinir.Ayrıca kompredor ile silindir içi ovallikleri ölçülür buda yine yüzde 8 10 gibi değeri geçerse komple rektefe olur.Aydında kuzenim var kayseriye gelemediği zaman orda bi özel servis varmş honda gürsel die ona gidio bi netten araştır istrsen
Kafana takılan bi sorun olursa haber verebilirsin.contası yanık honda ortalama gunde 1 tane gelir bizim servise

cagano

« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2014, 04:06:46 ÖS »
Hocam kuzenine sorarmısın honda gürsel den memnun mu? Ona göre bi uğrayayım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cobra34

« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2014, 04:21:14 ÖS »
0543 976 30 95 bu kuzenim ismi alparslan arayıp sorun bi.kendisi öğretmen kuşadasında.

cagano

« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2014, 03:22:02 ÖÖ »
tşkler hocam msj yeni gördüm bir konuşayım kendisiyle.

chn_07

« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2014, 11:19:40 ÖÖ »
arkadaşlar araçlarda soğutma sistemi sıkıntısı yok aslında, sorun şu bir çok arakadaş antifriz siz kullanıyor araçlarını , antifrizin sadece soğuk havalara karşı alınan bir önlem olduğunu düşünüyorlar halbuki antifriz sadece donmada değil motor bloklarının içerinde çamur kireç tortu vb şeylerin oluşmasını engelliyor. şimdi siz antifirizsiz araç kullandığınızda motor blokları tortu ve kireç çamur bağladığı için su kanallarından geçen su bloğa hiç değmiyor hararet müşürünüz suyun sıcaklığını ölçtüğü için bakıyorsunuz hararet normal halbuki blok daha sıcaktır. bu tortu ve kreç zamanla termostatınızı da bozarak açılmasını önlüyor ve hararet yapıyor araçlar siz siz olun antifriz siz araca binmeyin hatta 2. elde alcağınız araçların önce soğutma sıvısını kontrol edin antifriz konulmamışsa uzak durun o araçtan. zamanla buna benzer hararet sorunları baş gösterecektir emin olun.
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2014, 11:20:56 ÖÖ Gönderen: chn_07 »

cagano

« Yanıtla #11 : Aralık 29, 2014, 11:39:18 ÖÖ »
Tşkederim hocam.

conkim

• conkim
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2014, 05:50:01 ÖS »
chn_7 arkadaşıma katılıyorum motorunda sorun olmayan arabada mutlaka antifriz olur hiç kimse kışın koyduğu antifrizi yaz geldi diye boşaltmaz.
Üç senedir aynı araca biniyorum ilk aldığım kış sadece suyun dayanma derecesini ölçtürdüm -40 çıktı daha da dokunmadım yaz kış biniyorum.

cagano

« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2014, 07:26:21 ÖS »
Sorunu hallettim. Ayrıntıyı daha sonra yazacağım. Şuan müsaiit değilim.

cagano

« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2014, 11:10:33 ÖS »
Arkadaşlar sorunu hallettim. Aracımın havası alınmamış. Radyatör değiştirmiştim 2 ay önce. Takan usta antifrizi koymuş çalıştırmış havasını almamış hiç. O yüzden 2 ay bu şekilde kullanmışız. Hava alma olayını meğersem herkes yanlış yapıyormuş. Tek bildikleri radyatör kapağı açıp su eklemek kaloriferi açmak. Bu şekilde hava alınır mı yahu? Oysa bugün usta motorda küçük bir hortum var çıkardı ve açık radyatörden su ekleyip ağzı ile üfledi. Motordaki su gelen yerden hiç su gelmedi meğer hem tıkanmış hemde hava yapmış. Bi güzel açtı orayı sivri bişeyle. Sonra yine üfledi toz çıktı ve daha sonra su gelmeye başladı. Marşa bastık rolantide iyice su geldiğini görüp emin olduk. Sonra minik hortumu taktı radyatör kapağını kapadı. Araç şimdi canavar gibi:)

chn_07

« Yanıtla #15 : Aralık 30, 2014, 08:53:38 ÖÖ »
hocam şimdi sen o antifrizle bir kaç bin km bin sonra tekrar git o antifrizi komple boşalt tortu mortu kalmasın yeniden antifriz eklet sonra mis gibi bin sana tavsiyem. bundan sonrada yaz kış antifrizini eksik etme :)

cagano

« Yanıtla #16 : Aralık 30, 2014, 09:35:21 ÖÖ »
Hava alımı yapılırken tekrar değiştirildi antifiriz. Bin km sonra yine değiştiricem antifirizi.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #17 : Aralık 30, 2014, 12:02:25 ÖS »
geçmiş olsun.

988_honda

« Yanıtla #18 : Aralık 30, 2014, 12:51:57 ÖS »
AYDIN DA HANGİ USTA YAPTI BU İŞLEMİ?

serkanhaymana

« Yanıtla #19 : Aralık 30, 2014, 01:42:07 ÖS »
Arkadaslar mrb aracım 2003 civic vtec Sedan konu benimde yaşadığım bi problem olduğu için burdan yazıyorum aracımi bir akrabama vermiştim babamın radyatör yanındaki şu kabini ağzına kadar doldurduğunu bu sebeple suyu dolasturamadigindan tahliyeden atmış ve hararet yapmış servise gitti fan müşürü ve termostat müşürü degismis contanin yanmadigini söyleyerek aracı teslim etmişler olay kocaelide oldu ama izmirde oturuyorum aracı aldım 3 ay önce 2500 km yol yaptım aracın yedek kabinda şu minimum ile maksimum çizgisinin tam ortasında yarım litre su ekledim çok bile geldi çizgiyi geçti bu durum aklımı karıştırdı Terakki ye götürdüm aracın radyatör kapağını açtılar 10 15 dak kadar kapak açık rolantide çalıştırDilar baloncukları gördüm ama yağ eksiltmesi yok hararet yok egzozdan da su gelmiyor anca sabahları usta conta değişecek dedi ama 2500 km yol yaptım sizce conta yanikmi

serkanhaymana

« Yanıtla #20 : Aralık 30, 2014, 01:44:18 ÖS »
Servis orjinal servisi değil özel bi servis kocaeli derince camlitepede

cagano

« Yanıtla #21 : Aralık 30, 2014, 03:13:26 ÖS »
Serkan geçmiş olsun havasının alındığındığından emin olun.

cagano

« Yanıtla #22 : Aralık 30, 2014, 03:15:22 ÖS »
Havasını anlattığın şekilde mi aldılar?

serkanhaymana

« Yanıtla #23 : Aralık 30, 2014, 06:21:14 ÖS »
Havasını nasıl aldılar hiç bilmiyorum ben izmir deyken olan olMuş gittiğimde elime bi fan müşürü bide termostat müşürü verdiler aldım arabayi geldim izmire eylülden bu yana biniyorum takii 2 gün öncesine kadar şimdi evin önünde yatiyo binmiyorum ama yarın ciglide yakın bi dostum olan ustayada baktiracagim cihaza bağlayacak o zaman kesin bellibaşlı diyo birde arabada herhangi bi guc kaybıda yok

serkanhaymana

« Yanıtla #24 : Aralık 30, 2014, 06:22:37 ÖS »
Teşekkür ederim  bunun havasi nasıl alınıyor peki