haklılık payınız çok yüksek arkadaşlar... her biriniz hakketen çok mantıklı görüşler sunmuşsunuz... ve uygulamalarınızı anlatmışsınız....
Bana soracak olursanız.... kule gergisi sert viraj dönmeyi seven ve keskin sollamalara çıkan ya da sert makas alan her sürücünün aracında olması gereken bir EK ' tir. . .
Araca herhangi bir zarar vereceğini düşünmüyorum.... hatta arkada da olması gerek zira... 17 jant kullanan HANGİ VTEC II SÜRÜCÜSÜ KAMBERİ DENK TUTABİLİYOR ? cevap basit sadece önde ve arkada kule gergisi kullananlar....
özellikle bakarım 4*100 ies yada vtecII de 17 jant varsa lastik aşınma şekli içten ya da dıştan maalesef yatık.... dolayısı ile hiç bir akıl kuramı o aracın yere adam gibi düz bastığını bana anlatamaz... Lastik yere düz bassa zaten düzgün aşınacak... yere adam gibi basmayan lastik her şeyden önce fren emniyetini yarının altına indirdiği gibi, savrulma emniyetini de yok denecek kadar azaltabilir...
70 yanak lastik oalyına gelince bir dostumuz çok güzel söylemiş.... kartal da - vtec ls de var bu AYIP . . .
İşin bencesi 195/60/15 jant lastik kambinasyonunu orjinal yaylarla sürmeyi bileceksin.... ama sert kullanıcı isen öne ve arkaya kule gergisini takacaksın keyfine bakacaksın....
çünkü honda zaten sert, ince yanak lastikle iyice sertleşecek.... ama tabii ki tercih meselesi... illede 40 - 45 yanak lastik kullanacam diyorsanız da abuk markaları geçin, nokian, goodyear, vb ürettiği malın arkasında sapasağlam duran firmaların mallarını tercih edin.... Allah korusun daha dün, lastik yarılmasından dolayı bir aile dağıldı...