Öncelikle selamün aleyküm. Aşşağıda bildirmiş olduğum konu biraz karışık ve tecrübesi olan abilerimden, arkadaşlarımdan fikirlerini bekliyorum.
Arkadaşlar arabamda bir hararet problemi var. Şöyle ki trafikte kalınca hararet ibresi yukarı doğru çıkmaya başlıyordu ve emniyet şeridine çekip kaloriferi açmak sureti ile harareti normal seviyeye düşürerek yoluma devam ediyordum ancak herhangi bir su eksiltmesi yapmıyordu. Yedek depo veya radyatöre 200ml su bile almıyordu su zaten full ve sadece su içeride kaynama yapıyordu. Neyse 1 yaptı 2 yaptı sonra yapmayı kesti 150 200 km yol yaptım hiç yükselmedi, en son dün akşam yoldayken hararet göstergesi yine çıkmaya başladı. Çektik sağa ve bekledik ancak kaloriferden sıcak hava üflemedi hiç bir şekilde ve gazı kökleyince sıcak hava verip gazı bıraktıktan 15 20 saniye sonra tekrardan içeri verilen hava soğuyordu. Hararet göstergesi normale döndükten sonra su eklemesi yaptık ancak radyatör kapağını açarken dışarı attığı hava ile birlikte biraz fışkırttığı suyun eksiğini ekledik yine de çok su eksilttiği söylenemez. Sonra yolumuza devam ederken 1 km bile gitmeden tekrar hararet göstergesi çıktı ve yine aynı işlemi yapıp yolumuza devam ettik ancak daha 1 km bile gitmeden tekrardan aynı sorun başgösterdi. Fark ettik ki fan devreye girmiyor ve kalorifer hiçbir şekilde sıcak üflemiyor. Gaza sonuna kadar basınca sıcak üflemeye balıyor ve hararet göstergesi düşmeye başlıyor. Eve kendimizi zor attık ve şuanda araba yatıyor henüz bir işlem yaptırmadım.
Şimdi sorum şu su eksiltmeden su kaynatması neden oluşur. Nelere dikkat edilmesi gerekir ve sorunu nerede aramamız gerekir.
Kalorifer hiçbir şekilde sıcak üflemiyor ve gaza bastıkça içeriye sıcak hava üflüyor. Gazı bıraktıktan 15 20 saniye sonra tekrardan içeri verilen hava soğuyor. Bu sorun neden kaynaklarnır ve sorunu nerede aramamız gerekir. Ayrıca llima açınca fan devreye giriyor ancak yine oradan da sıcak üflemiyor.
Motoru soğutup hararet göstergesi normal seviyeye ulaştıktan sonra yola çıkıyoruz ve 1 km bile gitmeden hemen hararet göstergesi neredeyse en son seviyeye gelecek şekilde yükseliyor. Biraz bakarken motorunda terleme yapmış olduğunu gördüm ancak bir yağ atma veya yağ eksiltme gibi bir şey yok. Bu sorunlar neden kaynaklanır ve nasıl bir yol izlemem gerekir.
Şimdiden teşekkürler hepinize.