Gönderen Konu: Vtec2 Devir Düşmesi  (Okunma sayısı 6595 defa)

eren159357

Vtec2 Devir Düşmesi
« : Eylül 21, 2015, 08:17:52 ÖÖ »
Selamlar arkadaslar. 2002 vtec es aracimda cozulemeyen bir sorunum var. Arac sicak havada ve motor sicakken dur kalklarda devir dusuyor. Bir titreme ve sonrasinda normal devrine geliyor. Aracta zavoli lpg mevcut. Bakimlari tam. Bogaz kelebegi temizlendi devam ediyor. Su videodaki mevzu. Yardimci olursaniz sevinirim  <783^2

https://youtu.be/LZWUnlJvwmI

miroglu72

• Sezgin
Ynt: Vtec2 Devir Düşmesi
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2015, 02:09:44 ÖS »
Aynı sorun benzin de de var mı? Bujilere, tüp ayarına istersen bir baktır.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2015, 02:30:25 ÖS »
ilave olarak subap ayarı yapıldı mı?

eren159357

« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2015, 03:35:13 ÖS »
Aynı sorun benzin de de var mı? Bujilere, tüp ayarına istersen bir baktır.

Tupcuye gittim. Adam dedi bunun hic bir sorunu yok. Egzoza falan elini soktu bakti dinledi. Subap ayari bozuk diye ekledi. Neyse gittim subap ayarina baktirmaya. Adam soktu kapagi bakti fabrikadan ciktigi gibi duruyor dedi. Dedigim gibi bakimlari tam. Nette baktim kimi civiclerde bu ve benzer sorunlar varmis. Ama cozenini gormedim maalesef.

eren159357

« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2015, 03:37:32 ÖS »
ilave olarak subap ayarı yapıldı mı?

Subap ayarinda sorun yok ustam. Sadece sicak havada ve dur kalk trafiginde oluyor enteresan bir sekilde. Benzinde hafif oluyor. Tupte daha belirgin. Westinghouse ile alakali olabilir mi acaba?

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2015, 05:17:30 ÖS »
araç kaç binde,subap ayarlarının fabrakadan çıktığı gibi durması nasıl oluyormuş.2002 model üstelik.Lpg li araçlarda her 20bin km.de subap ayarı yapılması gerekmekte,kullanıca bağlı olarak 30 binde olabilir.
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2015, 05:19:25 ÖS Gönderen: oktayoo »

eren159357

« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2015, 06:21:30 ÖS »
araç kaç binde,subap ayarlarının fabrakadan çıktığı gibi durması nasıl oluyormuş.2002 model üstelik.Lpg li araçlarda her 20bin km.de subap ayarı yapılması gerekmekte,kullanıca bağlı olarak 30 binde olabilir.

112binde arac. Lpgyi ben taktirdim 94bindeydi hatirladigim kadariyla. Ust kapagi soktu. Soguduktan sonra anahtarla olctu. Sorun yok dedi. Artik ne bileyim. Mesela su an soguklar basladi oyle bir sorun yok.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2015, 07:25:27 ÖS »
sentille ölçüp baktıysa doğrudur,o zaman başka bir sıkıntı var.

eren159357

« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2015, 07:36:55 ÖS »
sentille ölçüp baktıysa doğrudur,o zaman başka bir sıkıntı var.

Olctu. Bu iyi diyerek topladi. Bogaz kelebegini temizledi. Bi sorun goremiyorum deyip yolladi. Bir zaman sonra gittim olmadi diye. Adam benden bu kadar deyip bakmadi. :)

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2015, 08:45:47 ÖS »
Bu sorunu büyük ihtimalle benzinde yapmıyordur,lpg kaynaklı bir problem bulunması zor olacak fakat basit bir şeyden çıkacak gibi geliyor bana.

eren159357

« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2015, 10:13:25 ÖS »
Bu sorunu büyük ihtimalle benzinde yapmıyordur,lpg kaynaklı bir problem bulunması zor olacak fakat basit bir şeyden çıkacak gibi geliyor bana.

Bir kac yere ugradim. Kimsenin bir fikri yok. Farkli bir gazciya gitmem gerekecek sanirim. Gaz iyi guzel. Ancak illa ki bir sorun cikartiyor iste. En temizi 1.6hdi sanirim :D

_Ahmet_civic

« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2015, 04:46:13 ÖS »
https://youtu.be/HPvd1_C_Qrk

2011 1.6 honda civic imde de bu sorun yeni yeni çıktı. Araştırmadığım forum sitesi cartı curtu kalmadı. Herkes başka bişey diyor. Gaz kelebeği, oksijen sensörü, emme manifoltundan hava girmesi vs vs sebep herşey olabilir. Ben lpg ayarını yaptırdıktan sonra oldu. İlk başta benzinde hiç yapmıyordu ama şimdi benzinde
benzinde oluyor. Ustam benzinde kullanınca düzeleceği görüşünde. Ben de daha bugün gaz kelebeğini temizlettim. Kalibrasyon için pazartesiyi bekliyorum. Sen gaz kelebeklerini temizlettikten sonra kalibrasyon yaptırdın mı? Yaptırmadıysan önce onu bi yaptır bence. Ondan sonra yeniden lpg ayarı yaptırman gerekiyor. Konunun takibindeyim.

eren159357

« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2015, 10:37:42 ÖÖ »
https://youtu.be/HPvd1_C_Qrk

2011 1.6 honda civic imde de bu sorun yeni yeni çıktı. Araştırmadığım forum sitesi cartı curtu kalmadı. Herkes başka bişey diyor. Gaz kelebeği, oksijen sensörü, emme manifoltundan hava girmesi vs vs sebep herşey olabilir. Ben lpg ayarını yaptırdıktan sonra oldu. İlk başta benzinde hiç yapmıyordu ama şimdi benzinde
benzinde oluyor. Ustam benzinde kullanınca düzeleceği görüşünde. Ben de daha bugün gaz kelebeğini temizlettim. Kalibrasyon için pazartesiyi bekliyorum. Sen gaz kelebeklerini temizlettikten sonra kalibrasyon yaptırdın mı? Yaptırmadıysan önce onu bi yaptır bence. Ondan sonra yeniden lpg ayarı yaptırman gerekiyor. Konunun takibindeyim.

Kalibrasyon yaptirmadim. Bir yerde arkadas tavsiye etti kalibrasyonu. Kontagi ac kapa. Bu 10 saniye kesiciye falan gir. Gibi seyler soylemisti. Bir yere not almistim. Bulursam soylerim usta. Ise yaradigini soylemisti arkadas.

_Ahmet_civic

« Yanıtla #13 : Ekim 07, 2015, 02:17:55 ÖS »
Ben yetkili serviste kalibrasyonu yaptırdım ancak sorun devam ediyor. Hiç bir değişiklik olmadı. Adana tekbaş hondaya götürecem, sorunu orası da çözemezse yapacak birşey yok bu şekilde kullanmaya devam  <783^2
Bakalım 4 gündür benzinde kullanıyorum hiç LPG ye geçmedim. Şuan bazen yapıyor bazen yapmıyor, kafasına göre

_Ahmet_civic

« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2015, 02:24:29 ÖS »
Ayrıca servisteki ustaya kalibrasyon yapıldıktan sonra sorunun devam ettiğini söyledim. Gaz kelebeği ölmüş
dedi. Gaz kelebeğinin değişmesi gerekse bu sorun rolantide de olur ne bileyim arada yapmaz da sürekli yapar. Bu yüzden biraz saçma geliyor.

eren159357

« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2015, 07:45:32 ÖS »
Ayrıca servisteki ustaya kalibrasyon yapıldıktan sonra sorunun devam ettiğini söyledim. Gaz kelebeği ölmüş
dedi. Gaz kelebeğinin değişmesi gerekse bu sorun rolantide de olur ne bileyim arada yapmaz da sürekli yapar. Bu yüzden biraz saçma geliyor.

Internette arastirdim. Bir kac civic sahibinde ayni sorun varmis. Ama cozeni gormedim. Artik yapacak bir şey yok ne bileyim. En son o dedigim kalibrasyon seklini deneyecegim bakalim ne olur.

eren159357

« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2016, 04:50:36 ÖS »
Arkadaşlar tekrar selamlar. Antalyadan bir usta ile gorustum. Vtec valfi kirlidir. Temizle duzelir dedi. Vtec valfi dediği egr valfi mi acaba? Sizin gorusunuz nedir?

By_emre

« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2016, 12:31:13 ÖÖ »
Bu bir sorun değil değerli dostum :)

Lpg'li civiclerde olan rolanti düşüp,toparlama olayı. Benzinde %2 iken Lpg'de %5 olarak hissediyoruz. Bu rolantinin düşüp kalkması sırasında araç'da bir titreme yoksa sıkıntı yok. Eğer titreme yapıyorsa sizi rahatsız ediyorsa motor kulaklarına bir baktırın çünkü kulakda sıkıntı olduğu vakit bu tip ufak defek rolanti oynamalarını direk aracı titretiyor.
Sıfır motor yaptırdığımız 1.6 ies'e lpg taktık ve direk bu problem oldu. Rolanti hafif düşüp hemen kendini toparlıyor.
Benim 4 vtec 2'im oldu hepsindede vardı.

Ben lpg nipellerini , manifoldu söküp subapların üstüne gelicek şekilde ayarlattım %0 hata ile lpg karışım ayarı yaptım yinede bu rolanti problemi mevcut yani rahatsız etmiyor dikkatimide çekmiyor kısacası problem olarak görmüyorum :)

Çok önceden yine bu site aracılığı ile okumuştum, Aracı boşa vs attığımızda araç stop etmeye giderken araç beyninin rolantiye müdahale etmesinden ötürü bu dalgalanma yaşandığını duymuştum.
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2016, 12:34:47 ÖÖ Gönderen: By_emre »