Evet, arkadaşlar yine aynı konuda yardım talebinde bulunmak durumundayım. Arabamı alalı 9 ay kadar oldu ve artık Çim-art, Trabzon sanayisi, Rize sanayisi ve hatta Çayeli sanayi bile az çok bilgi sahibi olduğum mekanlar haline geldi, ama malesef hala daha işinin ehli diyebileceğim (her açıdan) bir usta ile karşılaşabilmiş değilim. Tamam Çim-art gittiklerim arasında en iyisi denilebilir, ama malesef çok aşırı ve genellikle gereksiz parça değişimi yapıyorlar, zaten bilen bilir (ben de yeni öğrendim:)) yetkili servis parça tamiri nedir bilmez, azıcık aşınmışsa değiştirme yoluna gider. Ehh, bizim de paramız olsa 94 model arabaya binmeyiz değil mi:)
Hele son bir haftadır bir avans ayarı için başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Geçen yağ değişiminde bujiler de değiştikten sonra yakıtta biraz artış olmuştu, bunu söylediğim bir usta avans ayarını düşürmüştü. Araba bilhassa düşük devirlerde ve rolantide titreme yaptığı için avansı biraz yükseltmek için sanayiye gittiğimde ilk ustamız avans ayarını öyle bir artırmış ki motor yerinde duramıyordu.

Ertesi gün aynı yere düzelttirmek için gittiğimde başka bir usta bu sefer rolantiyi düşürelim dedi, ama rolanti diye jikle ayarını yükseltti.

Neyse oraya da tövbe edip yine sorup soruşturarak referansla Çayeli sanayisine gittim. En azından jikle nedir bilen bir ustaydı ama bilmem inanır mısınız kick down nedir bilmeyen adamlardı. Hatta deneme sürüşünde sürekli kick down ile kullandıkları için araba 6000 binde vites atıyor şanzıman çok kötü diyebildiler. Güler misin ağlar mısın:)
Uzun lafın kısası hala daha Trabzon-Rize civarında 94 civic sedan el ot. aracımı gönül rahatlığı ile emanet edebilecek bir usta arayışındayım. Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderimi?