Gönderen Konu: Trabzon-Rize Honda ustası?  (Okunma sayısı 9157 defa)

münzevi

• Co-Admin
Trabzon-Rize Honda ustası?
« : Ocak 10, 2012, 09:04:24 ÖÖ »
    S.a arkadaşlar,

Daha önce de konu açıp sorduğum problemim (arka yaylar) için yaptığım girişimde Rize'de işten hiç anlamadığından kesinlikle emin olduğum bir usta! tarafından amortisörlerin içleri açılıp plastik takoz (başka bir ismi de olabilir) yerleştirildi, ama işlemi yaparken yanlarında bulunduğumdan bu işlemi kesinlikle bir şey yapmış olmak için yaptıklarını anladım. Zaten sonrasında problemimde hiçbir düzelme olmaması da bu durumu teyit etti.

Neyse mevzu yediğimiz kazıklar değil.:) Adamlar bir de ön aks başlarını değiştirdiler ama ön düzenin de içine ettiler, artık tanıdığım kişilerin bu iyi ustadır referansıyla gitmek yerine en azından honda markasında isim yapmış bir ustaya gideyim diyorum. Ha bu arada tabii amortisörmüş, aksmış falan ince işler değil denilebilir ama yine de herhalde aracı tanıyan bir adamın bu alanlarda yapacağı iş de daha sağlam olur.

Uzun lafın kısası Trazon veya Rize sanayilerinde güvenle gidebileceğimiz bir honda ustası aramaktayım. Bu arada Trabzon Çim-Art yetkili servisi hakkında tecrübeleri olanlar da işçilik-fiyat-hizmet kalitesi gibi konularda bilgi verirlerse sevinirim. Aracım 94 civic el ot.

kadirkucuk

Ynt: Trabzon-Rize Honda ustası?
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2012, 05:34:04 ÖS »
Kardeşim iyi günler. Ben aracımın lpg montajını, navigasyon montajını body kit montajını ve periyodik bakımların hepsini trabzon çim art'da yaptırdım ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım(bir yıldır). Fiyat konusunda da ellerinden geldiği kadar yardımcı oldular. Özellikle servis müdürü Mehmet bey size aracınız konusunda sonuna kadar yardımcı olacaktır bundan şüpheniz olmasın.

trttek

« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2012, 08:00:55 ÖS »
Hep çimart da aracımın bakımını yaptırıyorum. Bu zamana kadar problemlerimi hep çözdüler Kadir kardeşin dediği gibi fiyatlar konusunda yardımcı oluyorlar ve yapılan her işin 1 yıl garantisi var bu yeter.

barbit

« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2012, 07:52:48 ÖÖ »
cim-art ve ustası mustafa usta tek geçerim.fiyatta bi miktar pazarlık oluyo ama servis fiyatları malum.ben giresundan ağır bakımlara mutlaka oraya giderim.

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2012, 09:14:06 ÖÖ »
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Görünen o ki Çim-art'tan şikayetçi olan yok, aksine hayli memnuniyet söz konusu. Doğrusu yetkili serviste fiyatta pazarlık yapılacağını hiç düşünmemiştim, bu iyi oldu.:)

İyi bir alternatife sahip olmak adına yetkili servis dışında bu civarda honda markasında uzmanlaşmış özel servis veya usta bilenler de bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2012, 09:02:41 ÖÖ »
Trabzon büyük sanayide bir özel honda servisi varmış, yanlış hatırlamıyorsam Hüseyin usta olacaktı. İyi-kötü referans verebilecek bir forum sakini bulunur mu acaba?

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2012, 10:30:36 ÖÖ »
     Evet, arkadaşlar yine aynı konuda yardım talebinde bulunmak durumundayım. Arabamı alalı 9 ay kadar oldu ve artık Çim-art, Trabzon sanayisi, Rize sanayisi ve hatta Çayeli sanayi bile az çok bilgi sahibi olduğum mekanlar haline geldi, ama malesef hala daha işinin ehli diyebileceğim (her açıdan) bir usta ile karşılaşabilmiş değilim. Tamam Çim-art gittiklerim arasında en iyisi denilebilir, ama malesef çok aşırı ve genellikle gereksiz parça değişimi yapıyorlar, zaten bilen bilir (ben de yeni öğrendim:)) yetkili servis parça tamiri nedir bilmez, azıcık aşınmışsa değiştirme yoluna gider. Ehh, bizim de paramız olsa 94 model arabaya binmeyiz değil mi:)

Hele son bir haftadır bir avans ayarı için başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Geçen yağ değişiminde bujiler de değiştikten sonra yakıtta biraz artış olmuştu, bunu söylediğim bir usta avans ayarını düşürmüştü. Araba bilhassa düşük devirlerde ve rolantide titreme yaptığı için avansı biraz yükseltmek için sanayiye gittiğimde ilk ustamız avans ayarını öyle bir artırmış ki motor yerinde duramıyordu.:) Ertesi gün aynı yere düzelttirmek için gittiğimde başka bir usta bu sefer rolantiyi düşürelim dedi, ama rolanti diye jikle ayarını yükseltti.:) Neyse oraya da tövbe edip yine sorup soruşturarak referansla Çayeli sanayisine gittim. En azından jikle nedir bilen bir ustaydı ama bilmem inanır mısınız kick down nedir bilmeyen adamlardı. Hatta deneme sürüşünde sürekli kick down ile kullandıkları için araba 6000 binde vites atıyor şanzıman çok kötü diyebildiler. Güler misin ağlar mısın:)

Uzun lafın kısası hala daha Trabzon-Rize civarında 94 civic sedan el ot. aracımı gönül rahatlığı ile emanet edebilecek bir usta arayışındayım. Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderimi?:)
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2012, 10:31:21 ÖÖ Gönderen: münzevi »

06FAT68

« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2012, 11:56:20 ÖS »
trabzonda alp yada alper var S2000 ciler ustalık işim olmadı ama hep modlu araçşlarla uğraşıyorlar ama ustalıklarını bilmem işim düşmedi
çim art mustafa usta ve volkan usta çok iyilerdir tüm servis  başlı başına iyidir.
değişim konusunda sana bırakıyorlar tamir edilcek olursada ediyorlar bana dışarda 1500tl dedikleri direksiyon pompası arızalı denilen parçayı servis tamir ederk çözdü herzaman servis pahalıdır zihniyetini çıkarın kafanızdan.hesap çıkartırsınız işinize gelmezse yaptırmazsınız ama ekspertiz ücreti var baştan sorununuzu anlatırsınız işlem başlamadan ufak bi fiyat çıkarttırısınız ona göre yol izlersiniz 

quasi522

« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2012, 12:28:30 ÖÖ »
Trabzon Çim-art'dan bende çok memnunum. Müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar. Çoğu zaman yan sanayide aldığım işçilik fiyatına işlerimi halledebiliyorum, hem de garantili. Aracım 2001 model olmasına rağmen sanayide kaputu hiç açtırmadım. Gidin durumu anlatın, pazarlığınızı yapın, aklınıza yatarsa yaptırırsınız... >=ok

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2012, 11:18:50 ÖÖ »
    Arkadaşlar yukarıda da dediğim gibi Çim-art'a 3-4 sefer gidip işlem yaptırdım ve maalesef artık iyi niyetlerine olan inancım sıfırlandı. Ben de işçilik noktasında iyi olduklarını biliyorum ama yine dediğim gibi aşırı ve gereksiz parça değişimi yapıyorlar ve bu konuda artık hiç şüphem yok.

Bu yüzden honda'dan ve otomatik şanzımandan anlayan bir usta arıyorum.

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2012, 01:25:29 ÖS »
Trabzon sanayisi bilhassa oldukça büyük bir sanayi, illa ki bir honda ustası olmalı. Sabrın sonu selamet inş.:)