Gönderen Konu: Titreyen fren pedalı  (Okunma sayısı 4453 defa)

arkyph

Titreyen fren pedalı
« : Mayıs 10, 2012, 08:40:15 ÖÖ »
Herkese selamlar,

Honda Civic 5D 1.8 motor 35 000 km'de 2008 model aracım var. Rusya'da ikamet ediyorum ve buradaki servislere güvenemediğim için sizlere danışmak istedim. Bundan yaklaşık 5 ay önce ön balatalarımı tamamen eridiği için resmi serviste değiştirdiler. Değişiklik sonrası frene bastığımda bazen fren pedalı titremeye başladı. Direksiyonda herhangi bir titreme yok. Bu durum beni pek rahatsız etmediği için servise tekrar gitmedim. Geçen hafta başka bir resmi servise götürdüm, ön balata ve disklerin değişmesi gerektiğini ve titremenin disklerin kötü durumda olmasından kaynaklandığını söylediler. Yeni diskler ve balataları taktılar ve oradaki yetkili ilk 50 km'de frene yavaşça basmamı yoksa aynı sıkıntının tekrarlayabileceğini söyledi. Frene çok yavaş basmama rağmen titreme hala var. Araç hızlı giderken titreme seri oluyor, yavaş giderken çok yavaş titriyor. İşin garip tarafı ise bazen titrememesi. Sıkıntı arka disklerde mi acaba yoksa balatalarda mıdır yoksa başka sıkıntı var mıdır diye çevremdekilere soruyorum ama çok farklı cevaplar geliyor. Burada servis işçilik fiyatları çok yüksek, ve zaten çözüm de bulamama ihtimalleri var. Konu ile ilgili fikri olan birisi sıkıntının ne olabileceği ile ilgili fikir verebilirse çok sevinirim.

06FAT68

Ynt: Titreyen fren pedalı
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2012, 09:17:32 ÖÖ »
fren harici titreme varsa alt düzen ve lastik jant balans ayarından yapabilir ve diskler sıcakken soğuk suya falan girdiyseniz eğer yamulma yapmış olabilir ancak ilk balata değiştirdiğinizde disklerdeki olağan gelişen çabaklar ve dalgalanmaları düzeltmek için disklerin tornada düzeltilip pürüzsüzleştirilmesi lazımdı. şimdi alt düzen ve lastik balans ayarlarında sıkıntınız yok ise ilk önce ben olsam disklerin tornadan geçirilmesini isterdim servise sonuçta serviste takılan bir parça ve garantiden bu işi yapmaları lazım diye düşünüyorum dışarda yaptırsan trde en fazla 100tl alırlar ona göre ordaki fiyatı düşünün

ozN

« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2012, 06:05:07 ÖS »
diskler eğrilmiştir bitik balata ie sürdüysen aşınmıstır bi torna attır düzelir

CAGLAR28

« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2012, 06:39:56 ÖS »
fd6 lardaki kronik sorun.stoptech marka disk ve balata çözümü

kolok

« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2012, 07:41:41 ÖS »
disk ve fren balatası bendede oldu diskleri tornalattım düzelmişti merettt..

CAGLAR28

« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2012, 08:31:38 ÖS »
disk ve fren balatası bendede oldu diskleri tornalattım düzelmişti merettt..
aracınıız kaç model acaba _?

kolok

« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2012, 09:13:51 ÖS »
çağlar28 bana sorduysan eğer benim aracım 2000 1.6 İES syglr..

CAGLAR28

« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2012, 10:30:13 ÖS »
sağolun hocam.bizim fd6 lara 17 sayfalık konu da vardı ama steptech ten başka çözüm var mı diye bakıyorum ilerde yine aynı olmayacak çıkmayacak şekil.

punishment

« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2012, 10:46:00 ÖS »
benim araçta da vardı tornalattım düzeldiiiiii imkan varsa tornaya sokun diskleri

salazar

« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2012, 11:45:44 ÖS »
%99 ön teker disklerinin bozulmasından kaynaklanıyor.ön diskleri ellerinle kontrol et yatay sekilde tırtırlar var ise tornalattır sorunun düzelecek..