Gönderen Konu: Tavan lambası  (Okunma sayısı 8310 defa)

bymurat___61

Tavan lambası
« : Ocak 30, 2011, 06:40:56 ÖS »
2000 civic ies sahbiyim arkadaşlar tavan lambası normalde kapılar kapalı iken tuşlan manuel olarak yanması lazım değil mi? Söktüm tavan lambasını 2 uç var
Biri (-) Şase Öteki ise Kapılardan gelen (+) tetikleme durum bu şekilde
Ama normalde tavan lambalarında 3 kablo olması gerekmez mi 1. si (+) kapılardan gelen tetik 2. Kapılar kapalı iken manuel olarak açmak için bi canlı (+) uç 3. ise (-) Şase
       Biraz uzun yazdım ama inşallah anlatabilmişimdir kapı kapalı iken tavan lambasını açıp kapamak istiyorum yoksa böle bi özellik yok mu?

PearL GreY MoNsteR

Ynt: Tavan lambası
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2011, 07:13:27 ÖS »
anLadım hocam .
siz açtıqınızda 2 kablo vardı biri (-) uç diqeride kapıLardan gelen tetik ucu diqeri nerde diyorsunuz.
Bunu EK kasaLarın kitapçıqında eLektrik tesisatı şemaları olması lazım biraz araştırmak lazım forumu kurcalarsanız paylaşımlar v3ardı heralde.

bymurat___61

« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2011, 07:16:25 ÖS »
Aynen dediğin gibi arkadaşım hala çözmüş değilim kapılar kapalı iken ellen yakabiliyoruz de mi?

Daha önce kullanmadığım için bilmiyom

PearL GreY MoNsteR

« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2011, 07:20:51 ÖS »
Aynen dediğin gibi arkadaşım hala çözmüş değilim kapılar kapalı iken ellen yakabiliyoruz de mi?

Daha önce kullanmadığım için bilmiyom

tabi hocam öylede yanıyor.
siz bi arama bölümünden EK kasa kitapçı diye arama yapın bi inceleyin derim.

batın41

« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2011, 07:23:09 ÖS »
http://www.mediafire.com/?49ytmjjljtu buradan indirin ve elekrik sistem şemaları mevcut ordan inceleyebilirisiniz.

bymurat___61

« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2011, 07:28:34 ÖS »
teşekkürler

kingpeace

« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2011, 07:37:53 ÖS »
arkadaşlar araçlarda - olarak şase kullanılır
hani o lambayı sökerken bi vidayı açıyoruz ya işte orası şasedir iyi bakarsan o vida deliğinin içerde - uca kadar uzaman bi metal olduunu görürsün ;)

bymurat___61

« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2011, 07:43:34 ÖS »
O kadar bilgim var anladım nedemek istediğini de peki o 2 kabloya direk ampulu bağlayınca yanıyo .  Dikkatimi çekti o vidanın şase olduğu . Tamam diyelim o - şase peki o iki kablonunda  + + olması gerekmezmi peki bu durumda o iki kablo arasında niye gerilim var.

bymurat___61

« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2011, 07:44:35 ÖS »
Yoksa bu araçlarda tavan lambası ellen yanmıyormu. Sadece kapı açılıonca mı? yanıyo ? Bi rica etsem

kingpeace

« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2011, 07:51:02 ÖS »
kapı swicine bass bide öle dene

bymurat___61

« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2011, 07:52:57 ÖS »
Tamam yardımların için yarın deneyevcem kafamda az bişiler oluştu.

Ama normalde yanıyo demi Kapılar kapalı iken on durumunda ? demi

demiray

« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2011, 06:24:38 ÖÖ »
arkadaşım  tavan lambasının  yanında açma kapama bide kapı siviçlerinden çalıçmasını sağlayan  düğme olması gerekiyor eg kasalarda öyle ek kasa olarak bilemiyorum sen üymeyi araştır var ise  yakabilirsin 3 kabloyu boşuna arama

Jumper

« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2011, 12:53:00 ÖS »
baştan şöyle kısaca özetlim

şimdi tavan lambasında temel olarak üç giriş vardır bunlardan 2 si şaşe (-), 1 i (+)

+ kablo akü ve sigortadan sonra doğrudan lambanın bir ucuna gelir,

kapılardan gelen (-) kablo anahtarın bir ucuna

ve tavan sacına bağlı vidadan gelen (-) ise anahtarın diğer ucuna gelir,

anahtarın yönlendirme yapan ortak ucu ise lambanın boştaki ucuna bağlıdır,

böylece anahtarı kapıdan gelen şaşe ucuna alırsan kapılar açılınca, tavan vidasından gelen şaşe ucuna alırsan doğrudan yanmaya başlar 

wordsman

« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2011, 01:18:50 ÖS »
Benimde merak ettiğim, bizim araçların iç aydınlatması zayıf (96-01 modeller içinsöylüyorum) bunu daha iyi duruma getirmek için ne yapabiliriz? Örneğin dikiz aynasının oraya orjinal bir tavan lambası koyabilir miyiz?

23korg23

« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2011, 08:05:59 ÖS »
Benimde merak ettiğim, bizim araçların iç aydınlatması zayıf (96-01 modeller içinsöylüyorum) bunu daha iyi duruma getirmek için ne yapabiliriz? Örneğin dikiz aynasının oraya orjinal bir tavan lambası koyabilir miyiz?

arkadasın konusu çözülmüş sanırım o nedenle bununla ilgili bişey söylemek istemitorum.. dikiz aynasının oraya daha önce biyerde gördüm meganların aydınlatmasını yapmışlardı çok orjinal duruyordu.. bende orta lambanın orjinalliğini bozmadan kücük bir parca pertinaks üzerine 24 adet sıcak beyaz renginde mantar led döşedim ışık oldukça iyi oldu ne az ne çok tavsiye ederim renk olarakta gün ışığı gibi olduğu için sırıtmıyor

Jumper

« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2011, 10:06:42 ÖS »

evet o benim eserimdi :D

megan 2 nin tavan lambasını taktım ayrıca buna ve ortadakinede ebay dan aldığım smd ledleri kullandm gereğinde evden daha aydınlık olduğunu söyleyebilirim tabi beyaz ışıkta çok güzel duruyor

ilanım yayında değil eğer görebilirsen resimler fikir verebilir

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-buna-bakmadan-ek-alma-sadece-ocaga-kadar-37659147/detay