Gönderen Konu: tahrik mili toz körükleri  (Okunma sayısı 21915 defa)

serkanto

tahrik mili toz körükleri
« : Temmuz 24, 2011, 10:53:48 ÖS »
Merhaba.
99 model 1.6 motor euro civic bir araç satın aldım. Aracın önceki muayenesinde (Tahrik mil(leri): toz körükleri patlak) şeklinde bir hafif kusur tespit edilmiş. Bu önemli bir sorun mudur? Ya da ileride sorun teşkil eder mi? Çözümü maliyetli midir? Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

tarantino

• Co-Admin
Ynt: tahrik mili toz körükleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2011, 09:53:31 ÖÖ »
toz körükleri araç içinde önemli bir yer kaplar akslarda ve direksiyon kolların da toz körükleri vardır
ayrıca bu toz körükleri sadece milleri tozdan değil sudan da korur içinde ki yağın dışarı akmamasına yardımcı olur

ersindurum

« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2011, 12:22:06 ÖS »
önlemi almazsan masrafın çok olur bende kısa zamanda önlem al yoksa fazla para harcarsın

basaro

« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2011, 02:03:49 ÖS »
dostum o körükler sağlıklı olmazsa (patlamış yırtılmış yada yerinden oynamış ise) direksiyon milinin içine su toz vb. şeyleri alırsın. bundan sonra aracının direksiyonu sertleşir hatta su alıp paslanmaya kadar gider iş. en kısa zamanda yenisiyle değişimlerini yaptır. zaten çok pahalı bişey değil. iyi forumlar...

serkanto

« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2011, 05:09:43 ÖS »
Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için arkadaşlar. Aldığım kişi de hiç bahsetmemişti öyle bir sorundan maalesef. En kısa zamanda bir ustaya götüreceğim aracı. 

UyduOto

« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2011, 06:02:31 ÖS »
aks korukleri ve direksiyon koruklerini  15-20 TL  civarinda temin edebilirsiniz. yani fazla bi maliyeti yok. ama yaptirmaz iseniz daha pahaliya patlayabilir. biran once degistirmenizi tavsiye ederim.

serkanto

« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2011, 06:17:29 ÖS »
Birkaç günlüğüne Ankaraya geldim. Burada bir özel servise gösterdim aracı. Körüklerde bir sorun olmadığını ancak sağ ve sol üst rotillerin değişmesi gerektiğini söylediler. İşçilikle birlikte 200tl ye mal oldu. Onun dışında amortisörler patlak çıktı ve ön disklerde incelme olduğunu bir süre daha idare edeceğini ama değiştirmemde yarar olduğunu söylediler. O işlerle de İstanbula dönünce ilgileneceğim artık.
« Son Düzenleme: Temmuz 28, 2011, 06:18:19 ÖS Gönderen: serkanto »

UyduOto

« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2011, 03:10:26 ÖS »
200 TL ust rotillerin degistirilmesi icin pahali bir fiyat. keske parcayi kendiniz alip iscilik icin pazarlik yapsaydiniz.  amortisor fiyatlari kyb marka 180 TL / adet   civarinda.

serkanto

« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2011, 05:38:56 ÖS »
200 TL ust rotillerin degistirilmesi icin pahali bir fiyat. keske parcayi kendiniz alip iscilik icin pazarlik yapsaydiniz.  amortisor fiyatlari kyb marka 180 TL / adet   civarinda.

Evet servis fiyatı olduğu için biraz pahalıya geldi. 120 tl parça 80 tl işçilik aldılar. Parçanın daha ucuzunun da olduğunu ama takılanın orjinal olduğunu söylediler. Diğer parçaları kendim alıp iyi bir ustaya taktırmayı düşünüyorum. İnternetten 110 tl tane fiyatlı MONROE marka amortisör buldum. Bunu tavsiye eder misiniz?
https://www.yedekparcabizde.com/HONDA-EURO-CIVIC-ON-AMORTISOR-SAG-1996-2000,PR-5368.html

serkanto

« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2011, 05:50:19 ÖS »
Başka bir sitede 95 liraya buldum. Kimi sitelerde ise 200 liraya kadar çıkıyor. Bu kadar fiyat farkını anlayamadım açıkcası.

http://www.otomobilyedekparcalari.com/HONDA-EURO-CIVIC-AMORTISOR-SOL-ON-13-15-16-19912001-ARASI-MODEL-ICIN-YEDEK-PARCA-FIYATLARI,PR-3503.html

serkanto

« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2011, 02:44:23 ÖÖ »
Forumda link vermek yasak değil heralde değil mi? Doğru mu yaptım bilemedim.

UyduOto

« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2011, 12:59:04 ÖS »
monroe de iyi bi amortisor markasidir. avrupa araclarda kullanilir genel olarak.  japonlarda  kyb yada tokico orjinal montaj urunudur.
fiyat farki amortisorun cesidine gore degisebilir. mesela arka amortisorlerde  catalli veya burclu  amortisor cikiyor. ikisi arasinda fiyat farki var.