Gönderen Konu: stop etme sorunu  (Okunma sayısı 2543 defa)

askayurek

stop etme sorunu
« : Kasım 01, 2016, 10:50:37 ÖÖ »
arkadaşlar 2 aydır aracımda stop etme sorunu var.bir süre kullanmadığımda bir gün gibi mesela aracımı çalıştırdığımda sorun yok ,benzinden gaza geçerken titreme oluyor ,arada bir de stop ediyor araç.nadiren yapıyor bunu hep değil.fikri olan varmı? subab ayarını 10 bin km önce yaptırmıştım.?aracı uzun süre kullanmadıgımda yapıyor mesela 1 gun, ve klıma acık oldugunda falan çalışınsa yapıyor.ustaya sordum lpg ayarı dedi.ayarları yaptırmıstım.subap ayarından bahsettım yenı yapıldı onunla alakası yok dedi. her zaman olmadıgı ıcın de net ustaya gosteremıyorum

NBoyraz

Ynt:
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2016, 11:58:52 ÖÖ »
Ayni sorun bende de var..burada su soruyu sormak istiyorum. Ilk calismada benzinden LPG ye gecis, aracin motor suyu sicaklik gostergesindeki yukselmeye mi bagli. Mesela 3 centik 5 centik.. Aracim bazen 5 centikte geciyoz gaza bazen 1centik bile degil ken motor isinmadan bile.. Bu gecislerde bazen tekleme oluyor bezende sorunsuz gecis...Bunun sebebi nedir sizce.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

askayurek

Ynt: stop etme sorunu
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2016, 10:48:45 ÖÖ »
bilgim yok :)motor ısınınca geçiyor diyor ustalar.geçen sinir etti benzinle gittim.soruna çözüm ne acaba?

hll19

« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2016, 10:10:17 ÖS »
Ayni sorun bende de var..burada su soruyu sormak istiyorum. Ilk calismada benzinden LPG ye gecis, aracin motor suyu sicaklik gostergesindeki yukselmeye mi bagli. Mesela 3 centik 5 centik.. Aracim bazen 5 centikte geciyoz gaza bazen 1centik bile degil ken motor isinmadan bile.. Bu gecislerde bazen tekleme oluyor bezende sorunsuz gecis...Bunun sebebi nedir sizce.

usta onu lpg bilgisayara bağlayıp bir ayarlama ile yapıyorlar çentik hesabı değilde saniye ve motor sıcaklık derecesi örneğin min 10sn(motor sıcakken) yada motor sıcaklığı 20 dereceye gelince. bu yüzden kışın soğuk havalarda aracın gaza geçmesi uzun sürebilir.

bu söylediğim şey ayarlanabilen birşey bir lpg ustası halleder 5 dk da.

mgokhan

« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2016, 11:00:10 ÖS »
Bendede yeni kasa 2009 otomatik vites honda city  var. Aracin motor soguk isigi sonmeden geri veya ileri vitese taktigimda arac stop ediyor bilgisi olan varmi bunla ilgili

mgokhan

« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2016, 11:03:06 ÖS »
2009 honda cityin 2 inci silindir atesleme bobini araza veriyor ayrica arac otomatik vites olmasina ragmen stop ediyor bununla ilgili bilgisi olan varmi

NBoyraz

Ynt: Ynt: stop etme sorunu
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2016, 07:28:49 ÖÖ »
arkadaşlar 2 aydır aracımda stop etme sorunu var.bir süre kullanmadığımda bir gün gibi mesela aracımı çalıştırdığımda sorun yok ,benzinden gaza geçerken titreme oluyor ,arada bir de stop ediyor araç.nadiren yapıyor bunu hep değil.fikri olan varmı? subab ayarını 10 bin km önce yaptırmıştım.?aracı uzun süre kullanmadıgımda yapıyor mesela 1 gun, ve klıma acık oldugunda falan çalışınsa yapıyor.ustaya sordum lpg ayarı dedi.ayarları yaptırmıstım.subap ayarından bahsettım yenı yapıldı onunla alakası yok dedi. her zaman olmadıgı ıcın de net ustaya gosteremıyorum
Kardeşim yorumada yazdigim gibi ayni sikinti ile karsilastim. Gazin MAPsensoru degisince sorun ortadan kalkti..

ultrakif

« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2016, 12:38:57 ÖS »
aracın motor suyu lpg regülatöründen geçer ve burada gaz sıcaklığı artırılır, regülatör de veya map sensöründe sorun olması bu titremeye istop etmeye sebep olur