Gönderen Konu: rölanti sorunu  (Okunma sayısı 2901 defa)

0mer

rölanti sorunu
« : Aralık 19, 2011, 11:59:00 ÖS »
aracımı kullanırken hızım 20-30 km dönüşe girdiğimde yavaşlıyorum yaklasık 10 km düşüyo debriyaja bastıgımda aracım stop ediyor
bazı zamanlarda da duruken park ederken stop ediyor aracımı hergün kullanırım 30 km civarı hergün olmasada 2-3 günde bi oluyor sizce ne yapmam gerekiyor

kamuranozcan

• Mustafa Kamuran Özcan
Ynt: rölanti sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2011, 09:27:42 ÖÖ »
bende 2008 civic dream var daha 22000 kmde yeni aldım. Aracım benzili iken bir kaç kez yapmıştı arabanın acemisiyim diye dikkate almamıştım. tüp  taktırdım bu seferde tüpten diye düşünüyordum ama tüp bittiğinde benzinde kullanınca yine yaptı. Galiba bir sorun var. 20000 bakımına daha yeni soktum sorunu söylediğimde benzinden değil tüptendir  dediler ve biraz daha kullanmamı istediler sonra subap ayarı yaparız dediler ve beni gönderdiler.(samsun honda çim-art servisi) aynı sorun kısmen bendede var ışıklara yaklaştığımda vites 2 den 1 düşerken rolanti birden düşüyor ve bazen stop ediyor. Sabah çalıştırdığımda bu sorun yok sadece ışıklar için durmaya kalktığımda vites küçültmek için debreyaja basarken bu soru oluyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.Sinoptayım adam gibi ustada yok ne yapacağız bakalım.

0mer

« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2011, 11:35:48 ÖÖ »
kardeş ben biraz netten araştırdım bu sorun daha cok renolarda meydana gelio sanırım çünkü her yerde karşıma reno cıktı
boğaz kelebeği ,gaz ayarı ,avans ayarı,hava filtresi,buji bujikabloları yada en sonda birinin başına gelmiş manifolt contası değiştirmiş
ama yüksek ihtimal boğaz kelebeği temizlenince çözülüyomuş
ben ucuzdan pahalaıya dğru gideceğim zaten cok sık olmadığı içinde çok kafaya takmıyorum

onurbas1907

« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2011, 03:17:30 ÖS »
ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENİM ARACIMDADA VARDI 2004 CIVIC VTEC ES OT. ARKADAŞIMIN TAVSİYESİYLE SİBOB AYARI YAPTIRDIM HİÇ BİR ŞEY KALMADI DENEMENİZDE YARAR VAR .ARACINIZ LPG Lİ İSE 30000-40000 KM BİR AYAR OLMASI GEREKİYORMUŞ

kamuranozcan

• Mustafa Kamuran Özcan
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2012, 10:13:30 ÖS »
sorun kelebek boğazından çıktı. temizlettik stop etme sorunu düzeldi bu seferde yüksek devirde çalışıyor. Servisine götürüp başlangıç proğramı attıracağım

0mer

« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2012, 01:41:43 ÖS »
benimde sorunum çözüldü arkadaş problem boğaz kelebeğindenmiş kurum bağlamış resmen eleman gözümün önünde tinerle çok güzel temizledi sorun kalmadı maşallah :)