Gönderen Konu: radyatör suyuna yağ karışıyor  (Okunma sayısı 10161 defa)

redfox

• redfox
radyatör suyuna yağ karışıyor
« : Aralık 07, 2013, 11:18:42 ÖS »
S.a arkadaşlar 1.6 ies aracım su eksiltiyor suya yağ karışıyor egsozdan su atıyor sabah çalıştırdığım zaman iki üç saniye boyunca tekliyor ve stop ediyor sanırım üst kapak contası yanmış forumda araştırdıklarıma göre daha önce bir arkadasımında basına aynı sey gelmiş fakat onda yağa da su karıştırıyormuş ve ayrıyetten silindirinde çatlakta varmış ben yağını yeni değiştirmiştim yağa baktım normal gözüküyor contadan mı yoksa başka bir arızasımı var aynı arızayla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar herkeze.

vtec2261

Ynt: radyatör suyuna yağ karışıyor
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2013, 03:07:53 ÖÖ »
kardeşim aracı hiç çalıştırma . arıza daha çok büyüyecek  .tamın ettiğin gibi sadece conta yakması olmayabılır . Benim başıma geldı . üzerine yürüdüm motor indirdi araç .. bir an önce git baktır. bu karışması demek motordakı yagın görevını yapmaması demek .

cagatay54

« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2013, 08:25:03 ÖÖ »
yağ suya karışıyosa su da yağa karışır egsozdan su değil duman atması gerekir.egsozdan su atması sakıncalı bir durum değildir bazı ustalar egsozdan su atan araç sağlıklıdır der.yağda herhangi bir sıkıntı su filan yoksa zaten o conta yanığı değildir.radyatördeki suyun eksik olduğunu görüyosan yağa da su karışmış olması lazım ki su yağa daha çabuk karışır dediğim gibi hararet 5 dakikada çok yükselir sona dyanır egsozdan yoğun duman atması gerekir.sizin su eksiltmesi başka kaynklı.lpg bağlantılarından kaçırıyor olabilir devirdaimden olabilir hortumadn radyatör deliktir ondan olabilir.su ile alakalı bütün parçalardan olabilir ama benim tahminim contadan değil.

ZaZu

« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2013, 09:33:02 ÖÖ »
aracı kuru bir zemine çek bi kaç saat bekle su akan yer var o noktadan bağlantıları kontrol et bence..

Bana kalırsa da contadan değil.

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2013, 10:26:20 ÖÖ »
üst kapak contan darbe almış zamanında,bu şekilde kullanman bu havalarda motoruna çokta büyük zarar vermez contası yanık olduğunu bilmeyen o kadar araç kullanıcısı varki 3-4 ay conta yanık gezenler bile var,müsait bir zamanında conta  setini değiştirmen gerekiyor..

breko52

• Salih TEMEL
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2013, 10:49:12 ÖÖ »
kardeş geçmiş olsun öncelikle yazın komşumuzun megane aracında suya yağ karışıyordu  bu nedenle yoğun olan su çabucak hararet yaptırıyordu.
motor bloğunda çatlak çıktı üst kapak conta değişmişti önceden problem gitmemişti
çatlağı tamir ettiler  samsunda yapıldı araç yolda kalmıştı.
kolay gelsin.

cagatay54

« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2013, 11:04:04 ÖÖ »
yağla su karıştığı zaman ne gibi şeylerle belli oluyor söyler misiniz conta diyosunuz?bilmediğimiz bişeyler varsa öğrenmek için soruyorum...

kadkar

« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2013, 11:29:17 ÖÖ »
yağla su karıştığı zaman ne gibi şeylerle belli oluyor söyler misiniz conta diyosunuz?bilmediğimiz bişeyler varsa öğrenmek için soruyorum...

en onemlısı radyatoru bosaltırken veya yedek hazneden bellı olur.. (yag ıle suyun karıstıgı gorulur)
arac sureklı yag eksıltır azar azar.. sıkıstırmaya baglı olarak aracı cok sıkıstırdıgınızda 100-150 kmde yagın 100-150 km oncekı sevıyesınden bıraz asada oldugu gorulur..( sıkıstırıldıgında İESlerın yag yaktıgı soylenır.. ne kadar dogru bılmem ancak bir ES7 de ne terleme ne yag atma eksıltme olmaz.. )
 arkadasın arabasında conta sorunu var..  ve yag ıle su karıstıran araba ciddi problem demektir..

aracı calıstırın aracın yag kapagını cıkartın ve elınızı hafıfçe koyun. eger elınızı ceker gıbı olursa motor saglıklıdır. ancak yag atıyor veya ufluyor ıse motorda sıkıntı vardır.

hondalarda hararet yapıldıgında pıston veya kollarına bloga bsey olmuyor kolay kolay..

gördügüm bildiğim ve izlenimlerim sahip oldugum hondalara gore bu sekılde.. herkesın arabası aynı temızlıkte ve titizlikte olmadıgından araclar arasında fark ıllakı olacaktır.

konu ile ilgili olarak bir arkadasın dedıgı gıbı hemen tamırcıye gıdılse ıyı olur.

redfox

• redfox
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2013, 11:56:04 ÖÖ »
arkadaslar ilginiz için teşekkürler aracı alalı 2 ay filan oldu bendeyken kesinlikle hararet yapmadı şimdiye kadar halada oyle bi sorun yok tabi benden önceki sahibini bilemem ama bu sıkıntıları aracı aldıktan sonra farkettim daha öncede bir konu açmıştım aracımın performansı aşırı derecede düşük yaklasık 1500 lira masraf ettim fakat bu sorunu yine bulamadılar 4 tane usta dolaştım aracımı bulunduğum yerde yaptırmakta istemiyorum açıkçası güvenmiyorum benimde aklıma gelen en son conta oldu ve belirtilerini araştırdım doğru geldi çünkü bakılmayan birtek orası kalmıstı sanırım ama tekrar söylüyorum kesinlikle hararet yapmadı araç ama fan normalden daha sık calısıyo gibi

seckins33

« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2013, 02:31:55 ÖS »
S.a arkadaşlar 1.6 ies aracım su eksiltiyor suya yağ karışıyor egsozdan su atıyor sabah çalıştırdığım zaman iki üç saniye boyunca tekliyor ve stop ediyor sanırım üst kapak contası yanmış forumda araştırdıklarıma göre daha önce bir arkadasımında basına aynı sey gelmiş fakat onda yağa da su karıştırıyormuş ve ayrıyetten silindirinde çatlakta varmış ben yağını yeni değiştirmiştim yağa baktım normal gözüküyor contadan mı yoksa başka bir arızasımı var aynı arızayla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar herkeze.

Merhaba;

Geçen yıl bende 2007 Ford focus vardı.Araçta yağ eksiltme ve suya yağ karışması gibi bi problemi yoktu.Sadece su eksiltiyordu ve sabahları gaz pedalına basmazsam çok zor çalışıyordu.Hatta bazen çalışmadığıda oluyordu.Senin dediğin gibi çalıştıktan sonra teklemede yapıyordu.Uzun uğraşlardan sonra anlaşıldı ki silindir kapak contası yanmış.Conta değişti,kapak taşlandı ve problem giderildi.Senin aracında da büyük ihtimalle conta yanmış.Bir an önce yaptırmanda fayda var...
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2013, 02:32:39 ÖS Gönderen: seckins33 »